ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ
    

Η άγνωστη και μυστηριακή Κεντρική Ασία: Πανάρχαιες πόλεις, χαμένοι αρχαιολογικοί τόποι και μαγικά παζάρια, συνθέτουν την εικόνα των χωρών που θα επισκεφθούμε.
Ο παλιός Δρόμος του Μεταξιού και η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι κατακτητές του Τζένγκις Χαν και του Ταμερλάνου, οι έμποροι του Μεσαίωνα και τα ταξίδια του Μάρκο Πόλο πλαισιώνουν την πολυετή ιστορία των μοναδικών μεσαιωνικών πόλεων της Μεγάλης Κεντροασιατικής ερήμου.
Πρόγραμμα σωστά μελετημένο για να επισκεφθούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Κεντρικής Ασίας, με δύο εσωτερικές πτήσεις για εξοικονόμηση χρόνου. Θα δούμε όλες τις μεσαιωνικές πόλεις και τα μνημεία του Ουζμπεκιστάν, ενώ στο Τουρκμενιστάν θα επισκεφθούμε τις αρχαιότητες και την Πύλη της Κόλασης, τον περίφημο φλεγόμενο κρατήρα του Darwaz.
Πλεονέκτημα είναι και οι έξτρα διανυκτερεύσεις στην άφιξη και αναχώρηση από τη χώρα, για ξεκούραση και για να απολαύσουμε περισσότερο το ταξίδι μας.
Το σημαντικότερο: το ταξίδι είναι σχεδιασμένο για λίγα άτομα. Μεγάλα γκρουπ σαράντα και πενήντα ατόμων κάνουν το ταξίδι δυσκίνητο και προβληματικό, με καθυστερήσεις και χάσιμο χρόνου. Και όπως πάντα, χωρίς κρυφές χρεώσεις και δήθεν "πακέτα φόρων, φιλοδωρημάτων, ασφάλισης, εισόδων σε μνημεία" και άλλων συναφών, που πολλές φορές διπλασιάζουν την τιμή του ταξιδιού.
.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
Αρχαιολογικοί χώροι, κάποιοι από τους οποίους απαιτούν πεζοπορία μέσα σε ερείπια.
Κάποιες διαδρομές είναι μεγάλες και γίνονται κυρίως σε τοπία στέπας.
Θεαματικές πόλεις με πάρα πολλά μνημεία, κυρίως Ισλαμικής αρχιτεκτονικής.
Kαλά, ή τουριστικά ξενοδοχεία, κατάλληλα για γκρουπ, περιοχή με ελλιπή τουριστική υποδομή.
Λόγω έλλειψης άλλων καταλυμάτων, στο Darwaz η διανυκτέρευση γίνεται σε μόνιμο καταυλισμό.
Παλιές ιστορικές πόλεις και πολύ φολκλόρ.
Αξιοθέατα σχετικά με την Ελληνιστική και Μεσαιωνική περίοδο.
Στο Merv οι υποδομές είναι χαμηλού επιπέδου και το ξενοδοχείο είναι 3* σύμφωνα με τα δεδομένα της χώρας.
Κάποια γεύματα σερβίρονται σε εστιατόρια και όχι στα ξενοδοχεία.
Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να αλλάξει κατά την εκτέλεση του ταξιδιού.
Τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα, λόγω απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών, ή πολιτικών εξελίξεων, καλύπτονται από τον ταξιδιώτη.
To check-in γίνεται στο αερoδρόμιο πριν από την πτήση, ή από τον κάθε ταξιδιώτη online στη σελίδα της αεροπορικής εταιρείας. 
Οι αεροπορικές εταιρείες ενδέχεται να χρεώνουν για την επιλογή συγκεκριμένης θέσης στο αεροσκάφος, ή για συγκέντρωση αεροπορικών μιλίων.
Σε μερικές περιπτώσεις το υπαλληλικό προσωπικό έχει ελλιπή εκπαίδευση.
Πιθανή μεγάλη γραφειοκρατία στα αεροδρόμια και στα σύνορα.
ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Μεγάλη εμπειρία στα ταξίδια στην Κεντρική Ασία.
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
Με έξτρα διανυκτερεύσεις στην άφιξη και στην αναχώρηση, για ξεκούραση, που είναι απαραίτητη μετά και πριν τις πολύωρες πτήσεις.
Το πληρέστερο και πιο καλοοργανωμένο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς. 
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις. 
H διαμονή στο μακρινό Merv. 
H επίσκεψη σε όλες τις σπουδαίες πόλεις του Ουζμπεκιστάν. 
Η επίσκεψη στην εξωτική Χίβα.
Γνωριμία με την Ελληνιστική ιστορία της Κεντρικής Ασίας. 
Περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.
Η διαμονή στην συγκλονιστική Πύλη της Κόλασης.
Επίσκεψη στις Ελληνιστικές αρχαιότητες του Τουρκμενιστάν.
Διαμονή σε σωστά επιλεγμένα ξενοδοχεία. 
Σωστά μελετημένο πρόγραμμα για να μη χάνουμε χρόνο. 
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις. 
Η επίσκεψη στα κάστρα της ερήμου. 
Παρακολούθηση τοπικών χορών. 
Επισκέψεις σε τοποθεσίες σχετικές με την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 
Εξαιρετική οργάνωση στη μετακίνηση μας και στις δύο χώρες. 
Άνετο και σωστά μελετημένο πρόγραμμα για πλήρη γνωριμία με τις περιοχές που επισκεπτόμαστε.
ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέ
ντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και Θεσσαλονίκης και πτήση για την Τασκένδη μέσω ενδιάμεσου σταθμού.


2η ΗΜΕΡΑ
Άφιξη πολύ νωρίς το πρωί και μεταφορά για ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας, αφού έχουμε πληρωμένη τη διανυκτέρευση της προηγούμενης νύχτας, για να μπορέσουμε να ξεκουραστούμε μετά την νυκτερινή μας πτήση. Ξεκούραστοι πλέον, το μεσημέρι θα ξεναγηθούμε στην Τασκένδη, που το όνομά της σημαίνει “πόλη χτισμένη από πέτρα”. Η Τασκένδη βρισκόταν στο σταυροδρόμι του ιστορικού Μεγάλου Δρόμου του Μεταξιού, που ένωνε την Ανατολή με τη Δύση. Στην ξενάγηση μας θα περιηγηθούμε τις μεγάλες λεωφόρους της πόλης που δημιουργήθηκαν στα χρόνια της Σοβιετικής κυριαρχίας και θα περάσουμε από τον μεντρεσέ Kukeldash, που κτίστηκε τον 16ο αιώνα στο κέντρο της παλιάς πόλης και είναι μεγάλο πνευματικό κέντρο του Ισλάμ. Θα δούμε επίσης το μεντρεσέ Barak Khan, το μεγάλο τέμενος Jome και το μαυσωλείο Kaffal Shashi. Θα καταλήξουμε στο Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ουζμπεκιστάν, που στεγάζεται στην κατοικία του παλιού Ρώσου διπλωμάτη Polovtsev. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.


3η ΗΜΕΡΑ
Το πρωί θα επισκεφθούμε έναν σταθμό του θεαματικού μετρό και τη πλατεία Ανεξαρτησίας. Κατόπιν μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Urgench, κοντά στα σύνορα του Τουρκμενιστάν. Το ταξίδι αυτό αξίζει όσο τίποτε άλλο, γιατί στη διάρκεια του θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά την γειτονική παραμυθένια Χίβα. Άφιξη στο Urgench και γνωριμία με τα περίφημα κάστρα του Καρακαλπακστάν, μιας μεθοριακής και αυτόνομης επαρχίας της χώρας, μεταξύ Τουρκμενιστάν, του Καζακστάν και της λίμνης Αράλης. Κτισμένα μέσα στην επίπεδη απεραντοσύνη της Κεντροασιατικής ερήμου, τα κάστρα αυτά, ερειπωμένα σήμερα, στέκουν μάρτυρες ενός σπουδαίου παρελθόντος. Θα επισκεφθούμε πρώτα το κάστρο Toprak Qala και θα συνεχίσουμε με το κάστρο Ayaz Qala.  Μεταφορά στη Χίβα. Tακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. 


4η ΗΜΕΡΑ
Η Χίβα, πανάρχαια πόλη κτισμένη στην καρδιά της ερήμου, είναι τέλεια διατηρημένη, με τα παλιά σπίτια της, τα τζαμιά της και τα σεράγια της. Στη σημερινή μας βόλτα θα δούμε το σήμα κατατεθέν της πόλης, το κτιριακό συγκρότημα του Ichan Kala τριγυρισμένο από ένα μεγάλο τείχος με τέσσερις μεγάλες πύλες, που είναι όλο χαρακτηρισμένο μνημείο της UNESCO. Η Χίβα έχει πάνω από εξήντα μνημειώδη κτίρια. Ξεχωρίζουν ο μιναρές Kelte Minar, το τέμενος της Παρασκευής και ο μεντρεσές Islam Khoja. Θα δούμε επίσης το παλάτι Tash Hovli που χρησίμευε σαν χαρέμι των Χάνων της Χίβα, τον μεντρεσέ Muhamad Amin Khan το μαυσωλείο Pakhlavan Makhmud. Απόγευμα ελεύθερο για βόλτες και αγορές. Δείπνο και διανυκτέρευση.


5η ΗΜΕΡΑ
Nωρίς το πρωί, θα περάσουμε τα σύνορα του γειτονικού Τουρκμενιστάν και μετά τις διατυπώσεις, θα   κατευθυνθούμε στο Konye-Urgench, παλιά πρωτεύουσα της Χορασμίας, που στην αρχαιότητα αποτελούσε μία από τις τρεις σπουδαιότερες σατραπείες των Περσών. Ο Ηρόδοτος την αναφέρει με το όνομα Χορασίμα, οι κάτοικοι της οποίας, Χοράσμιοι, αποτέλεσαν σώμα στρατού του Ξέρξη στην εκστρατεία του κατά των Ελλήνων. Η πόλη γνώρισε και μεγάλη ανάπτυξη αλλά ταυτόχρονα και πολλές καταστροφές. Ήταν γνωστή ως το “Διαμάντι της Χορασμίας” μέχρι που καταστράφηκε το 13ο αιώνα ολοσχερώς από το Τζένγκις Χαν. Αργότερα ξανακτίστηκε και έγινε ξανά μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Κεντρικής Ασίας. Στην πόλη μπορεί κάποιος να θαυμάσει τα μαυσωλεία από τη προ-μογγολική εποχή όπως του Najjimuddin-Qubra. Στη συνέχεια μέσω της ερήμου Καρακούμ θα μεταφερθούμε στο χωριό Darwaz, για να δούμε την περίφημη Πύλη της Κόλασης, το μοναδικό φαινόμενο του κρατήρα με τα φλεγόμενα αέρια στη μέση της ερήμου. Τακτοποίηση σε καταυλισμό, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή αναχώρηση για το Ashgabat την πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν. Στη διαδρομή, θα σταματήσουμε στο παζάρι της Τolkuchka, που φημίζεται για τα παραδοσιακά κόκκινα τουρκμενικά χαλιά. Άφιξη στο Ashgabat το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.


7η ΗΜΕΡΑ
Ολοήμερη ξενάγηση στη πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν. Θα επισκεφθούμε το μεγάλο τζαμί του Ασκαμπάτ, καθώς και το μουσείο ιστορίας και εθνογραφίας, που περιλαμβάνει σπάνια εκθέματα αρχαίας τέχνης, όπως κοσμήματα και πίνακες ζωγραφικής. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε έξω από το Aσκαμπάτ, στην αρχαία Νίσα, ή Νίσαιον, που υπήρξε σημαντικό κέντρο στη Παρθική αυτοκρατορία και είχε σημαντική ανάπτυξη στους Ελληνιστικούς χρόνους. Επιπλέον η Νίσα υπήρξε κατά τη Παρθική αυτοκρατορία βασιλική κατοικία με αξιόλογα παλάτια και αμύθητους βασιλικούς θησαυρούς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.


8η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή αναχώρηση για μια μυθική αρχαία πόλη, την θρυλική Merv, που ιδρύθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο ως Αλεξάνδρεια, αλλάζοντας αργότερα ονομασία σε Αντιόχεια Μαργιανή. Θα ξεναγηθούμε στα ερείπια της πόλης, που στο παρελθόν υπήρξε ένα σημαντικό κέντρο εμπορίου της εποχής το οποίο βρισκόταν πάνω στο Δρόμο του Μεταξιού. Θα δούμε επίσης τις ανασκαφές του αρχαιολόγου Βίκτωρα Σαρηγιαννίδη στη θεαματική νεκρόπολη του Gonur-Tepe. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.


9η ΗΜΕΡΑ
Πρωινό και αναχώρηση οδικώς για τη μυστηριώδη Μπουχάρα του Ουζμπεκιστάν. Διαδρομή μέσα από τις στέπες της Κεντροασιατικής ερήμου και διέλευση συνόρων. Η Μπουχάρα ανήκει και αυτή στις αρχαίες πόλεις της Κεντρικής Ασίας και στη διάρκεια των αιώνων, κατακτήθηκε πολλές φορές. Από τον 6ο ως το 19ο αι, η πόλη έγινε πρωτεύουσα του Bukhar Khan. Όλα αυτά τα ιστορικά γεγονότα, διαμόρφωσαν την πολιτιστική της κληρονομιά. Άφιξη στη Μπουχάρα το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Προαιρετική επίσκεψη σε κάποιο από τα παλιά και ιστορικά χαμάμ της πόλης, για ένα απολαυστικό βραδινό λουτρό. Δείπνο και διανυκτέρευση.


10η ΗΜΕΡΑ
Σήμερα θα γνωρίσουμε την υπέροχη Μπουχάρα, που το ιστορικό της κέντρο συμπεριλαμβάνεται ολόκληρο στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Υπάρχουν πάνω από 140 μνημεία αιώνων, τζαμιά, μεντρεσέδες, χάνια, χαμάμ, παλάτια και παζάρια. Θα επισκεφθούμε το Μαυσωλείο των Σαμανιδών, που θεωρείται ένα αριστούργημα Κεντροασιατικής αρχιτεκτονικής, το τέμενος Bolo Hhauz και τα ερείπια των τειχών της αρχαίας Μπουχάρας. Θα συνεχίσουμε με το ιερό του Chashmai Ayub, το κάστρο Ark, το αριστουργηματικό κτιριακό συγκρότημα Poi Kalayan, που περιλαμβάνει το μιναρέ, το μεγαλύτερο τζαμί στη Κεντρική Ασία, και το μεντρεσέ Miri Arab. Επίσης, στην ξενάγησή μας θα δούμε το μεντρεσέ Ulugbek, και το σύμπλεγμα Labi-Hauz με τους παραδοσιακούς θόλους και θα τελειώσουμε με τον πολύχρωμο μεντρεσέ Chor Minor με τους τέσσερις πύργους του. Δείπνο με show τοπικών χορών. Διανυκτέρευση.


11η ΗΜΕΡΑ
Nωρίς το πρωί, θα ξεκινήσουμε για μια εκδρομή στο Shahrizabz, γενέτειρα του φοβερού Ταμερλάνου, που στο Ουζμπεκιστάν όμως θεωρείται εθνικός ήρωας. Άφιξη στο Shahrizabz και επίσκεψη στα ερείπια του παλατιού Ak Sarai. Θα δούμε επίσης το τέμενος Kok Gumbas και το μαυσωλείο Gumbazi Seidan. Κατόπιν αναχώρηση για τη Σαμαρκάνδη. Άφιξη σε μια από τις ωραιότερες πόλεις της Κεντρικής Ασίας, που συμπεριλαμβάνεται ολόκληρο στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO σαν “Ιστορικό Σταυροδρόμι Πολιτισμών”. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.


12η ΗΜΕΡΑ
Η Σαμαρκάνδη είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου και αναφέρεται στα χρονικά σαν “o Καθρέπτης του Κόσμου”, “ο Κήπος της Ψυχής”, “το Κόσμημα του Ισλάμ” και “το μαργαριτάρι του Μουσουλμανικού κόσμου”. Η πόλη που είναι πολύ γνωστή για τα αρχιτεκτονικά της μνημεία, θεωρείται κυριολεκτικά μια πόλη-μουσείο. Στην ξενάγηση, θα δούμε την περίφημη πλατεία Registan, στις πλευρές της οποίας δεσπόζουν τρεις επιβλητικοί μεντρεσέδες που αποτελούν μοναδικής αισθητικής οικοδομήματα με τις μπλε επενδύσεις τους που παίρνουν διαφορετικές αποχρώσεις ανάλογα με την θέση του ήλιου. Το Registan ήταν πάντα η κεντρική πλατεία της αρχαίας Σαμαρκάνδης, την αρχιτεκτονική της οποίας δεν μπόρεσε κανείς να ανταγωνιστεί και είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ανατολής. Θα δούμε επίσης το μεγάλο τζαμί Βibi Khanum, που αν και ερειπωμένο προκαλεί εντύπωση και θα επισκεφθούμε το παζάρι Siab και τα φημισμένα μεσαιωνικά μαυσωλεία της νεκρόπολης Shakh Zinda. Θα καταλήξουμε στο αστεροσκοπείο Ulughbek και στο μαυσωλείο Gul Emir πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ
Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα/ Θεσσαλονίκη. Άφιξη το βράδυ.

13 Ημέρες
1.675 €
Διαφορά μονόκλινου:
340 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
10 - 18 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:680 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ
16 - 28 Μαρ
20 Απρ - 2 Μαϊ

Από Aθήνα 
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
• Αεροπορικά εισιτήρια 
• Oδικές μεταφορές 
• Ξενοδοχεία 4* & 3*  
• Κατασκήνωση στο Darwaz 
• Hμιδιατροφή 
• Είσοδοι μνημείων & μουσείων 
• Είσοδοι εθνικών πάρκων 
• Ειδικές άδειες 
  παραμεθορίων περιοχών 
• Aρχηγός 
• Επίσημοι ξεναγοί 
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων 
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης 
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης 
• Έντυπo ιστορικό υλικό 
• Φ.Π.A. 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
• Φόροι αεροδρομίων* 
• Επίναυλοι καυσίμων* 
• Βίζα Τουρκμενιστάν 
• Φιλοδωρήματα 
  οδηγών & ξεναγών 
• Έξτρα γεύματα 
• Προσωπικά έξοδα, 
  ποτά, τηλεφωνήματα κλπ 
• Οτιδήποτε προαιρετικό 

*Πληρωτέα πριν 
  την αναχώρηση 
  Συνολικό κόστος 680 €
 
  Από Θεσσαλονίκη
  επιβάρυνση 180 

Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: [email protected]
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.