ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ
    
Χαμένη στο βόρειο Ατλαντικό, μεταξύ του Καναδά, της Γροιλανδίας και της ηπειρωτικής Ευρώπης, αγγίζοντας σχεδόν το Αρκτικό Κύκλο, η μαγική Ισλανδία, είναι ένα μεγάλο νησί και συγχρόνως η πιο απομακρυσμένη Ευρωπαϊκή χώρα.
Μια
χώρα-έκπληξη, που έχει όλα όσα η θέση της κοντά στον Αρκτικό Κύκλο μπορεί να της χαρίσει: Λιβάδια, παγετώνες και ορμητικά ποτάμια, παγωμένες λίμνες, πλούσιους ψαρότοπους και βιότοπους με θαλασσοπούλια και θαλάσσια θηλαστικά. 
Αυτό όμως που την κάνει να ξεχωρίζει από τις άλλες χώρες με το ίδιο γεωγραφικό πλάτος, είναι το ενεργό υπέδαφος της, ένας πραγματικός φλεγόμενος
κόσμος, που γίνεται αντιληπτός στους επισκέπτες με τα ηφαίστεια και τις αναρίθμητες θερμοπηγές που αναβλύζουν σε κάθε σημείο τoυ εδάφους της.
Με το ταξίδι μας αυτό δεν θα κάνουμε το ίδιο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι: Να περιοριστούμε στην πρωτεύουσα Ρεΰκιαβικ και στις τριγύρω τοποθεσίες μόνο και μόνο για να πούμε ότι πήγαμε στην Ισλανδία. Τα περισσότερα προγράμματα περιλαμβάνουν την Ισλανδία σαν ένα μικρό μέρος ενός γενικότερου ταξιδιού στον απώτατο Βορρά. Τα πραγματικά όμως ενδιαφέροντα κομμάτια της χώρας βρίσκονται πολύ μακριά από την πρωτεύουσα, και χρειάζεται χρόνος για να τα επισκεφθεί κανείς.

Έτσι πέρα από το Ρεΰκιαβικ και το εθνικό πάρκο Thingvellir με τις θερμοπηγές του και τον καταρράκτη Gulfoss, θα διασχίσουμε όλη την Ισλανδία από τα δυτικά προς τα ανατολικά.
Θα περάσουμε από αφιλόξενες 
ηφαιστειακές ερήμους, που θα μας δώσουν την εντύπωση πως είμαστε στον Άρη, θα κάνουμε μπάνιο σε θερμοπηγές που κοχλάζουν στη μέση του πουθενά, θα δούμε παγετώνες και θα διανυκτερεύσουμε σε απομακρυσμένα μέρη, μακριά από τον σύγχρονο πολιτισμό.
Θα κινηθούμε κατά μήκος των ακτών και θα παρατηρήσουμε την ιδιόρρυθμη αρκτική πανίδα της Ισλανδίας, θα πλεύσουμε με ταχύπλοα δίπλα σε παγόβουνα και θα δούμε μικρές κοινότητες ψαράδων που ζουν αποκομμένες από τον υπόλοιπο κόσμο.
Ένα ταξίδι μοναδικό για όσους πραγματικά θέλουν να ζήσουν από κοντά το γεωλογικό θαύμα της Ισλανδίας.
Κατά την περιήγηση μας στις αχανείς και ακατοίκητες εκτάσεις του εσωτερικού, θα μένουμε σε μικρά ξενοδοχεία και lodge, χωρίς πολλές πολυτέλειες, με καθαρά σεντόνια όμως και άφθονο ζεστό νερό. Ο λόγος είναι γιατί απλά, τα μεγάλα ξενοδοχεία σπανίζουν, αλλά και το κόστος είναι πολύ μεγάλο. Βέβαια, μιλάμε για μια χώρα με ένα από τα υψηλότερα επίπεδα ζωής στον πλανήτη, οπότε και τα μικρά καταλύματα που θα μείνουμε έχουν όλα τα στάνταρ για άνετη διαμονή. 
Άλλο σπουδαίο πλεονέκτημα είναι ο μικρός αριθμός συμμετεχόντων στο ταξίδι. Στα ταξίδια του Κανόνα, συνήθως συμμετέχουν 10 - 15 άτομα, κάτι που κάνει το ταξίδι πιο ευέλικτο και πιο άνετο.
Επίσης η πληθώρα φυσικών μνημείων που θα δούμε κατά την περιπλάνηση μας στον πραγματικά εξωγήινο αυτόν τόπο: Τεράστιοι καταρράκτες, ενεργά ηφαίστεια, καυτή λάβα και γαλάζια παγόβουνα, όλα αυτά θα κάνουν την περιπέτεια μας στις Αρκτικές ερήμους της Ισλανδίας ένα ταξίδι που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!
Και η Ισλανδία είναι μία από τις χώρες που απολαμβάνει κι αυτή την εμφάνιση του Βόρειου Σέλαος στον ουρανό της: Το Βόρειο Σέλας είναι ένα από τα πιο συγκλονιστικά θεάματα που προσφέρει η φύση. Οι εντυπωσιακοί χρωματισμοί, που χορεύουν στο νυχτερινό ουρανό των πολικών περιοχών, είναι η καλύτερη αφορμή για ένα ανεπανάληπτο ταξίδι-εμπειρία ζωής!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το γκρουπ συνοδεύεται από Έλληνα αρχηγό από την αρχή μέχρι το τέλος της διάρκειας του ταξιδιού.
Για λόγους ασφάλειας, ο Κανών πάντα στέλνει συνοδούς από την Ελλάδα και αποφεύγει να χρησιμοποιεί μόνο ντόπιους ελληνόφωνους ξεναγούς, που περιμένουν το γκρουπ στον τελικό προορισμό.
Έτσι, οι ταξιδιώτες έχουν πάντα μια έξτρα υπηρεσία που δεν αφαιρείται για μείωση του κόστους όπως συμβαίνει με άλλα γραφεία.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Πολλές μετακινήσεις σε ερημικά τοπία.
Κάποιες διανυκτερεύσεις γίνονται σε μικρά χωριά.

Καλά και άνετα ξενοδοχεία.
Μεγάλη διάρκεια της ημέρας.
Πιθανές χαμηλές θερμοκρασίες.
Τα δείπνα δεν σερβίρονται σε μπουφέ.
Πιθανότητα αλλαγής του προγράμματος λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών.
Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε φυσικά φαινόμενα και σε μνημεία της Φύσης.
Κάποια αξιοθέατα απαιτούν πεζοπορία.
Διαδρομές σε αρκτικά και υποαρκτικά τοπία. 


ΠΡΟΣΟΧΗ: 

Το Βόρειο Σέλας είναι ένα φυσικό φαινόμενο που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει και κατά συνέπεια να εγγυηθεί ότι θα το δούμε σίγουρα.
Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να αλλάξει κατά την εκτέλεση του ταξιδιού. 

Τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα, λόγω απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών, καλύπτονται από τον ταξιδιώτη. 
Οι αεροπορικές εταιρείες ενδέχεται να χρεώνουν για την επιλογή συγκεκριμένης θέσης στο αεροσκάφος, ή για συγκέντρωση αεροπορικών μιλίων.
  

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Το καλύτερο και πλουσιότερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς, που καλύπτει όλη την Ισλανδία.
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
Η επίσκεψη στο δυσπρόσιτο εθνικό πάρκο Vatnajökull. 
Οι διανυκτερεύσεις σε μικρά Ισλανδικά χωριά.
Επίσκεψη στο Ρέικιαβικ.
Γνωριμία με τη λίμνη Myvatn.
Επίσκεψη στο βουνό Kirkjufel.

Δυνατότητα θερμών λουτρών στη Γαλάζια Λίμνη του Grinavik.
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
Καλά ξενοδοχεία και γεύματα.
Διάσχιση των ηφαιστειακών ερήμων.
Περιλαμβάνονται όλες οι είσοδοι στα μνημεία και τα εθνικά πάρκα, είσοδοι σε επί μέρους μουσεία.
Eπίσκεψη στους σημαντικότερους καταρράκτες της χώρας.
Βόλτα με αμφίβιο σκάφος στη λίμνη Jökulsarlon.
Επίσκεψη στην μαύρη παραλία Reynisfjara. 
Επίσκεψη στις Κατακόμβες της Κόλασης. 
Σωστά μελετημένο πρόγραμμα.
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE
1η ΗΜΕΡΑ 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθήνας και Θεσσαλονίκης και πτήση για το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στη βορειότερη πρωτεύουσα του πλανήτη το απόγευμα και σύντομη ξενάγηση της πόλης. Το Ρέικιαβικ - ο “Κόλπος του Καπνού” -  πήρε το όνομα τoυ από τους ατμούς που αναδύονταν από τις γειτονικές θερμές πηγές. Η πόλη είναι μικρή και το ιστορικό της κέντρο περπατιέται ολόκληρο σε λίγες ώρες. Στην περιήγηση μας στην πόλη θα δούμε το Alþingishúsið – το Ισλανδικό Κοινοβούλιο και την μεγαλύτερη εκκλησία της χώρας, την Hallgrímskirkja, το παλιό λιμάνι με το μέγαρο μουσικής Harpa και το κτίριο Höfði όπου το 1986 έγινε η συνάντηση των προέδρων Ρήγκαν και Γκορμπατσόφ. Θα περάσουμε επίσης από την Laugavegur, την πιο εμπορική οδό της πόλης. Άφιξη  στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
2η ΗΜΕΡΑ 
Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε για το Thingvellir, το παλαιότερο εθνικό πάρκο της Ισλανδίας, εκεί όπου  το 930, ιδρύθηκε το Althing το πρώτο κοινοβούλιο της Ισλανδίας. Tο πάρκο βρίσκεται ακριβώς στο σημείο όπου οι τεκτονικές πλάκες της Βόρειας Αμερικής και της Ευρασίας απομακρύνεται η μία από την άλλη και σήμερα προστατεύεται από την UNESCO. Η γεωλογική ιστορία των τεκτονικών πλακών μπορεί να φανεί καθαρά στις ρωγμές που διασχίζουν την περιοχή, η μεγαλύτερη των οποίων, η Almannagjá, είναι ένα πραγματικό φαράγγι, όπου χύνεται ο θεαματικός καταρράκτης Öxarárfoss. Συνεχίζοντας, θα φτάσουμε στο Haukadalur, με τις θερμές πηγές και τα γκέιζερ, όπου θα δούμε το μεγάλο θερμοπίδακα Strokkur. Θα συνεχίσουμε για τον μεγαλειώδη καταρράκτη Gulfoss, που  είναι στην ουσία δύο καταρράκτες, από τους ομορφότερους και πιο μεγάλους της χώρας, που στο φως του ήλιου φαίνονται χρυσαφένιοι και στις ψιχάλες που πετάγονται μεταξύ τους, ξεπετάγονται ουράνια τόξα. Προαιρετική βόλτα με snowmobile στον παγετώνα Langjökull. Άφιξη στο Borgarnes. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
3η ΗΜΕΡΑ 
Σήμερα θα κινηθούμε στο βόρειο τμήμα της Ισλανδίας. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό κωνικό βουνό Kirkjufel, το πιο πολυφωτογραφημένο στη χώρα που θεωρείται και σήμα κατατεθέν της Ισλανδίας, θα συνεχίσουμε για τον καταρράκτη  τον καταρράκτη Glanni και τον τέλειο ηφαιστειακό κώνο Baula – που με τον διπλανό μικρότερο Litla-Baula, σύμφωνα με τους Ισλανδούς δημιουργούν το ωραιότερο ηφαιστειακό ζεύγος της χώρας. Θα περάσουμε από το χωριό Varmahlíð, όπου εκτρέφονται εδώ και αιώνες τα περίφημα Ισλανδικά άλογα. Η  περιοχή έχει πολλά γεωθερμικά πεδία που επιτρέπουν την καλλιέργεια σε θερμοκήπια μέχρι και τροπικών φρούτων. Θα συνεχίσουμε για τις θερμοπηγές Deildartunguhver και τον καταρράκτη Hraunfossar. Άφιξη στο μικρό χωριό Skagfirdingabraut και  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Αν είμαστε τυχεροί, θα παρατηρήσουμε και το Βόρειο Σέλας είναι ένα φωτεινό ουράνιο φαινόμενο, το οποίο εμφανίζεται στα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα και εντοπίζεται κυρίως στις πολικές περιοχές, τον Αρκτικό Κύκλο και την Ανταρκτική (Βόρειο και Νότιο Σέλας). Είναι ένα από τα πιο όμορφα φυσικά φαινόμενα με τεράστια ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων, που εμφανίζεται ξαφνικά και χάνεται όπως ήρθε. Δείπνο και διανυκτέρευση. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
4η ΗΜΕΡΑ
Συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με την  Ισλανδία με πρωινή αναχώρηση για να κάνουμε μια όμορφη διαδρομή κατά μήκος των βόρειων ακτών της χώρας. Θα σταματήσουμε σε έναν από τους πιο πολυφωτογραφημένους καταρράκτες της χώρας, τον καταρράκτη Godafoss, όπου πετάχτηκαν τα ξόανα των παλιών θεών της Ισλανδίας, όταν το 1000 μ.Χ. ο Χριστιανισμός επικράτησε στη χώρα. Συνεχίζουμε για το Glaumbær, γνωστό για τα σπίτια με τις στέγες σκεπασμένες με γρασίδι, που μας μεταφέρουν στον 18ο και 19ο αιώνα.  Από το 1947, το Glaumbær είναι εθνικό μνημείο και ανήκει στο Εθνικό Μουσείο της Ισλανδίας. Επόμενη στάση είναι το Akureyri, μια μικρή πόλη, γνωστή για την εξαιρετική θέση της και την εγγύτητά της στον Βόρειο Πολικό Κύκλο. Προσωνύμιό της είναι "η Πόλη του Ήλιου του Μεσονυχτίου". Συνεχίζουμε για το μικρό λιμάνι Husavik, γνωστό για τα κοπάδια των φαλαινών που κινούνται στα ανοιχτά. Οι μύθοι για τις περιοχές γύρω από το Husavik είναι ιδιαίτερα πλούσιοι. Ένας από αυτούς, θέλει το άλογο του θεού Oldin να έχει φτάσει στη καλυμμένη από λάβα γη και να έχει αφήσει εδώ το αποτύπωμα από το πέταλό του. Το πιο μεγαλειώδες θέαμα της περιοχής όμως, είναι ο μεγαλύτερος σε όγκο  καταρράκτης όλης της Ευρώπης, ο  Dettifoss. Με μικρή πεζοπορία θα μπορέσουμε να φτάσουμε στο σημείο όπου ο μεγαλειώδης καταρράκτης ύψους 44 μέτρων, χύνεται στο φαράγγι Jökulsárgljúfur. Άφιξη στη λίμνη Myvatn, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
5η ΗΜΕΡΑ
Το πρωί θα ξεκινήσουμε για τα ανατολικά φιορδ της Ισλανδίας. Οι ανατολικές ακτές είναι το καλύτερο μυστικό της Ισλανδίας. Πρόκειται για μια ανοιχτή και μαγευτική περιοχή, όπου κυριαρχεί η άγρια φύση και τα γυμνά βουνά. Θα περάσουμε από την μεγαλύτερη κωμόπολη της ανατολικής Ισλανδίας, το Egilstadir, για να επισκεφθούμε τα ηφαιστειακά πεδία του Dimmuborgir, όπου η λάβα έχει δημιουργήσει περίεργους σχηματισμούς και μοναδικά γεωλογικά σύνολα που εξάπτουν τη φαντασία. Στην τοπική παράδοση η περιοχή ονομάζεται “Κατακόμβες της Κόλασης” και δεν είναι τυχαίο ότι εδώ γυρίστηκαν και σκηνές από το Game of Thrones. Στους πρόποδες του ηφαιστειακού βουνού Namafjall, η γεωθερμική περιοχή του Námaskarð,  εμφανίζει μικρά γκέιζερ, μεγάλες πισίνες με λάσπη, οπές ατμού και γυμνά τοπία με πορτοκαλί χρώμα. Οι θερμές πηγές στο Námaskarð, αλλά και οι μικροί ανενεργοί κρατήρες που είναι διάσπαρτοι στη γη, δημιουργούν ένα τοπίο απόκοσμο, όπου έχουν δημιουργηθεί πολλές εγκαταστάσεις που εκμεταλλεύονται τα θερμά νερά των πηγών, προσφέροντας υπηρεσίες σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν τα θεραπευτικά λουτρά. Άφιξη στην κοιλάδα του Breiddalur, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
6η ΗΜΕΡΑ
Αφήνοντας τις ακατοίκητες ηφαιστειακές ερήμους της Ανατολής, το πρωί θα ξεκινήσουμε για να γνωρίσουμε το νότιο τμήμα της χώρας. Θα κατευθυνθούμε στην περιοχή του εθνικού πάρκου Vatnajökull. Στην πραγματικότητα πρόκειται για το μεγαλύτερο παγετώδες επικάλυμμα της εύκρατης Ευρώπης, έκτασης 3.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Εδώ θα επισκεφθούμε τη παγετωνική λίμνη Jökulsarlon και θα κάνουμε μια προαιρετική βόλτα με αμφίβιο σκάφος ανάμεσα στα πολύχρωμα παγόβουνα της.  Συνεχίζουμε για το εθνικό πάρκο Skaftafell, τον καταρράκτη Svartifoss και την Reynisfjara, με την απόκοσμη μαύρη ηφαιστειακή αμμουδιά. Άφιξη στην κοιλάδα του  Haukadalur, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, και δείπνο. Θα ακολουθήσει εξόρμηση στο παγωμένο τοπίο για το “κυνήγι” του Βόρειου Σέλαος. Τεράστιες φωτεινές ταινίες που ξετυλίγονται και φωσφορίζουσες κουρτίνες που ανεμίζουν σαν χλωμά φαντάσματα και παίρνουν όλα τα χρώματα της ίριδας, στο νυχτερινό ουρανό. Και αυτό γίνεται μόνο το χειμώνα. Διανυκτέρευση.
 
7η ΗΜΕΡΑ
Συνεχίζουμε και σήμερα τη γνωριμία με το νότιο τμήμα της Ισλανδίας. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε τον καταρράκτη Seljalandsfoss που το νερό του προέρχεται από τον παγετώνα Eyjafjallajökull στην ενδοχώρα και αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι το ότι μπορούμε να περπατήσουμε πίσω από την ορμητική ροή των νερών του. Θα δούμε επίσης τον καταρράκτη Skógafoss, που ήταν το σκηνικό της ταινίας Thor. Συνεχίζουμε για τη μικρή λίμνη Sólheimajökull που σχηματίζεται μπροστά από τον ομώνυμο παγετώνα. Άφιξη στο παραθαλάσσιο Grindavik. Μέσα σε ένα δραματικό τοπίο από στρώματα λάβας, πάνω στον Ατλαντικό Ωκεανό, το  Grindavik είναι το μεγαλύτερο αλιευτικό λιμάνι της χώρας με αναρίθμητα καΐκια στις προβλήτες του. Εδώ θα επισκεφθούμε την περίφημη Γαλάζια Λίμνη με τα ζεστά ιαματικά νερά όπου μπορούμε προαιρετικά να απολαύσουμε ένα θερμό λουτρό. Συνεχίζουμε για το κοντινό Ρέικιαβικ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
8η ΗΜΕΡΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Ρέικιαβικ για την πτήση της επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη μετά τα μεσάνυχτα.
 
 
 
8 Ημέρες
2.180 €
Διαφορά μονόκλινου:
390 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
15 - 22 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:360 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ

25 Οκτ - 1 Νοε


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Αεροπορικά εισιτήρια
• Οδικές μεταφορές
• Ξενοδοχεία 4* & 3* 
• Ημιδιατροφή
• Περιηγήσεις & ξεναγήσεις
• Αρχηγός από την Ελλάδα
• Επίσημοι ξεναγοί
• Είσοδοι μνημείων & μουσείων
• Είσοδοι εθνικών πάρκων
• Έντυπα
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
• ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Φόροι αεροδρομίων*
• Επίναυλοι καυσίμων*
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων
• Προσωπικά έξοδα, ποτά,
  τηλεφωνήματα κλπ
• Φιλοδωρήματα οδηγών
  & ξεναγών
• Οτιδήποτε προαιρετικό

* Πληρωτέα πριν
  την αναχώρηση.
  Σύνολο 360 €

  Από Θεσσαλονίκη:
  Επιβάρυνση 160 

Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: info@kanon.gr
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.