ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ: ΤΣΑΝΤ, ΚΑΜΕΡΟΥΝ & ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Από τη ζώνη του Σαχέλ ως τα καταπράσινα Ισημερινά δάση του Κονγκό, το Τσαντ το Καμερούν και η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία αποτελούν ένα καλειδοσκόπιο εθνικών και γλωσσικών ομάδων, θρησκειών, πολιτισμών, ιστορίας, σπάνιων τοπίων, παρθένων δασών και τροπικών ακτών και αποτελούν καταφύγιο πρωτόγονων φυλών, οι οποίες διατηρούν ένα μοναδικό τρόπο ζωής.
Ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στα κατασκότεινα δάση της λεκάνης του Κονγκό, στις σαβάνες του Τσαντ και στις φυλετικές περιοχές του Καμερούν.
20 ημέρες
5.980 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
14 Ιαν - 2 Φεβ

Από Αθήνα

Από Θεσσαλονίκη


ΑΛΓΕΡΙΑ: ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΑΒΥΛΙΑ ΣΤΗ ΣΑΧΑΡΑ

Ταξίδι στην αρχαία Νουμιδία: Η δυτικές εσχατιές του Βυζαντίου, άγνωστοι αρχαιολογικοί χώροι, Ρωμαϊκές πόλεις, Βυζαντινή ιστορία και πολιτισμός χιλετιών, δίνουν στο ταξίδι στην Αλγερία, τη νότα μιας πολιτιστικής εξόρμησης με ανατολίτικη ατμόσφαιρα.
Στο ταξίδι αυτό θα επισκεφθούμε το Αλγέρι με τη γαλλική επιρροή στην αρχιτεκτονική του, θα περπατήσουμε μέσα σε μεσαιωνικές Αραβικές κάσμπες, θα διασχίσουμε τις ημιορεινές εκτάσεις της Καβυλίας, θα επισκεφθούμε αρχαίες τοποθεσίες, μνημεία της UNESCO, εκπληκτικές Ρωμαϊκές πόλεις και μουσεία, κάστρα, παζάρια και τεμένη και τέλος θα πάρουμε μια γεύση από τον αχανή νότο της χώρας, με επίσκεψη στην υπέροχη και εξωτική Ghardaia. Ταξίδι μοναδικό και σχετικά άνετο, σε μια άλλοτε “κλειστή” χώρα, που αντιπροσωπεύει απόλυτα τη Βόρεια Αφρική.

10 ημέρες
1.690 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

24 Δεκ - 2 Ιαν


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΙΛΙΜΑΝΤΖΑΡΟ
Το μυθικό Κιλιμάντζαρο, το ψηλότερο βουνό της Αφρικής, γνωστό από τις ταινίες και τα ντοκιμαντέρ, περιμένει τους τολμηρούς, που θέλουν να το κατακτήσουν. Σχετικά εύκολο βουνό, χωρίς τεχνικές δυσκολίες, προσελκύει πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο. Ανεβαίνοντας, ο ορειβάτης, θα διασχίσει περίεργα τροπικά δάση και σεληνιακά τοπία, για να φτάσει στην κορυφή, που κρατά χιόνια όλο το χρόνο. Η αποστολή συμπληρώνεται με ένα απολαυστικό σαφάρι, τον σημαντικότερο λόγο δηλαδή, που κάποιος επισκέπτεται την Ανατολική Αφρική.
14 ημέρες
3.090 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
22 Σεπ - 4 Οκτ

Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΤΗΣ ΝΑΜΙΜΠΙΑ

Ξεχάστε τους άλλους προορισμούς σαφάρι της Αφρικής. Το ταξίδι αυτό αντιμετωπίζει τη Ναμίμπια, όπως ακριβώς είναι: Ένας συγκλονιστικός τόπος, που είναι συγχρόνως και ένας παράδεισος άγριας ζωής. Η Ναμίμπια, είναι συνήθως αδικημένη και αποτελεί τμήμα κάποιων μεγάλων γύρων των χωρών της Νότιας Αφρικής. Η χώρα όμως αυτή είναι η πιο ενδιαφέρουσα της κάτω από τον Ισημερινό Αφρικής, γιατί προσφέρει ατέλειωτα παρθένα τοπία, αχανείς ερήμους και σαβάνες, την πιο πλούσια άγρια ζωή της Αφρικής, τεράστιες παραλίες, πρωτόγονες φυλές και μια τουριστική οργάνωση, που οι οι γειτονικές χώρες θα ζήλευαν. 

14 ημέρες
3.980 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
18 Οκτ - 1 Νοε


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΝΑΜΙΜΠΙΑ, ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ, ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΟΚΑΒΑΝΓΚΟ

Ξεχάστε τους άλλους προορισμούς σαφάρι της Αφρικής. Το ταξίδι αυτό αντιμετωπίζει τη Ναμίμπια, όπως ακριβώς είναι: Ένας συγκλονιστικός τόπος, που είναι συγχρόνως και ένας παράδεισος άγριας ζωής. Η Ναμίμπια, είναι συνήθως αδικημένη και αποτελεί τμήμα κάποιων μεγάλων γύρων των χωρών της Νότιας Αφρικής. Η χώρα όμως αυτή είναι η πιο ενδιαφέρουσα της κάτω από τον Ισημερινό Αφρικής, γιατί προσφέρει ατέλειωτα παρθένα τοπία, αχανείς ερήμους και σαβάνες, την πιο πλούσια άγρια ζωή της Αφρικής, τεράστιες παραλίες, πρωτόγονες φυλές και μια τουριστική οργάνωση, που οι άλλες Αφρικανικές χώρες θα ζήλευαν. Μαζί της, η γειτονική Μποτσουάνα και το σημαντικότερο αξιοθέατο της: το εσωτερικό Δέλτα του ποταμού Οκαβάνγκο, ένας παράδεισος τροπικής άγριας ζωής, με απίστευτους αριθμούς αφρικανικής πανίδας.

15 ημέρες
4.980 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
12 - 26 Iουλ
11 - 25 Αυγ


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ

Η Μαδαγασκάρη, ένα από το μεγαλύτερα και γεωγραφικά απομονωμένα νησιά του Κόσμου, εξελίχθηκε υπό ιδιαίτερες συνθήκες, δημιουργώντας καταφύγιο για ενδημικά είδη άγριων ζώων όπως οι περίφημοι λεμούριοι και οι πολύχρωμοι χαμαιλέοντες. Στο νησί ευδοκιμούν γιγαντιαία Baobab, με έξι, από τα συνολικά εννιά γνωστά είδη παγκοσμίως, να βρίσκονται μόνο εδώ. Οι ασυνήθιστοι, όγκοι των δέντρων έχουν δημιουργήσει έξω από τη Morondava, το πιο φημισμένο φυσικό μνημείο της χώρας. Στο εσωτερικό του νησιού θα δούμε τα Εθνικά Πάρκα Ranomafana και Isalo, με απίστευτη βλάστηση και γεωλογικούς σχηματισμούς, όπου ο ήλιος δύει μέσα από το φημισμένο “παράθυρο” και θα ολοκληρώσουμε τη γνωριμία μας με τις μοναδικές εξωτικές ακτές του Ifaty, περνώντας από αλλόκοτα ταφικά μνημεία.

12 ημέρες
2.690 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
24 Ιουλ - 4 Αυγ  

Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΟΚΟΥ

Ο Δρόμος με τις Χίλιες Κάσμπες και οι μεσαιωνικές πόλεις του Μαρόκου είναι ο στόχος του εξωτικού αυτού ταξιδιού. Μέσα από τις αυτοκρατορικές του πόλεις, το Μαρόκο, ξετυλίγει την μυστηριώδη ομορφιά του, με αποκορύφωμα τα ερημικά τοπία της Σαχάρας και τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα των οχυρωμένων χωριών του Άτλαντα, που όμοια τους δεν υπάρχουν πουθενά αλλού.

12 ημέρες
1.280 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
19 - 30 Οκτ
16 - 27 Νοε
Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΣΕΝΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΓΚΑΜΠΙΑ

Ένα υπέροχο ταξίδι στο δυτικότερο άκρο της Αφρικής. Δύο χώρες, μια γαλλόφωνη και μια αγγλόφωνη, που κάποτε είχαν απαρτίσει την περίφημη Σενεγαμβία. Εκεί από όπου φορτία σκλάβων έφευγαν για τη Νέα Ήπειρο, σήμερα υπάρχουν μνημεία της UNESCO, που συνδυάζονται με την πολύχρωμη κουλτούρα και τους βιότοπους του Ατλαντικού.

10 ημέρες
2.750 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
17 - 26 Οκτ
Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΑΙΘΙΟΠΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΟΜΟ

Tο Θιβέτ της Aφρικής και τα αρχαία Aβυσσηνιακά βασίλεια, ο Kοπτικός Mυστικισμός και οι πανάρχαιες παραδόσεις, τα Mεσαιωνικά μνημεία και η σύγχρονη Aφρική, αντικατοπτρίζονται τέλεια στην μακρινή αυτή χώρα που λίγοι ταξιδιώτες μπόρεσαν να επισκεφτούν μέχρι σήμερα. Ένα πλήρες ταξίδι στην Aιθιοπία με επισκέψεις στις πρωτόγονες φυλές του Nότου που μέχρι πρόσφατα ήταν απομονωμένες από τον σύγχρονο κόσμο.
Έχετε πάρει ποτέ μέρος σε ντοκιμαντέρ; Αν νομίζετε ότι η Λίθινη Εποχή δεν υφίσταται, κάνετε λάθος.
Ελάτε μαζί μας στην απίστευτη αυτή χώρα για να ζήσετε από κοντά τους Χριστιανικούς πολιτισμούς των οροπεδίων και το θρύλο της βασίλισσας του Σαβά. Αποκορύφωμα του ταξιδιού, η περιπετειώδης μετακίνησή μας στο Νότο, για να γνωρίσουμε τις πιο πρωτόγονες φυλές της Γης. Ε
μπειρία που δε θα ξεχάσετε ποτέ και που πρέπει οπωσδήποτε να ζήσετε, γιατί οι άνθρωποι αυτοί εξαφανίζονται με ταχύτατους ρυθμούς, έτσι ώστε σε λίγα χρόνια θα είναι πια παρελθόν. Το ταξίδι αυτό αξίζει κάθε θυσία και κάθε κόστος και πρέπει να το κάνετε τώρα! Kαι να έχετε υπ’όψιν σας, ότι ο Κανών είναι ο μόνος που κάθε χρόνο στέλνει αποστολές στην Αιθιοπία και μάλιστα στο Νότο.
Το ταξίδι αυτό είναι τελείως διαφορετικό από τα άλλα, γιατί μας φέρνει σε επαφή με έναν από τους πιο συναρπαστικούς προορισμούς της Μαύρης Ηπείρου.
Καμία σχέση με την Κένυα, ή τη Τανζανία.
Εδώ ξεχνάμε τα πολυτελή lodges και τα ατέλειωτα πάρκα με την άγρια ζωή, που συναντάμε σε άλλες Αφρικανικές χώρες με αναπτυγμένη τουριστική υποδομή. Εδώ κάνουμε ένα ταξίδι στο παρελθόν για να γνωρίσουμε τον πολιτισμό αυτής της χώρας, που έχει μία ιστορία αιώνων και μία κουλτούρα μοναδική για την Αφρική.
Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν την ύπαρξη μίας μυθικής χώρας με μαύρους ανθρώπους και απίστευτο πλούτο, πέρα από την Αίγυπτο και τις ερήμους της. Σήμερα οι τυχεροί ταξιδιώτες έρχονται σε επαφή με το θρύλο της περίφημης βασίλισσας του Σαβά, που ταξίδεψε μέχρι τη Γη της Επαγγελίας και γνώρισε τον βασιλιά Σολομώντα, με τον οποίο ξεκίνησε τη δυναστεία που βασίλεψε στην Αιθιοπία μέχρι τις μέρες μας.
Τα ερείπια του παλατιού της θρυλικής βασίλισσας, εξάπτουν την φαντασία, όπως και οι γιγαντιαίες μονολιθικές στήλες της Αξώμης, ενός από τα αρχαιότερα βασίλεια της Αφρικής. Βασίλειο με πολλές επιρροές από την Ελλάδα, όπως μαρτυρούν οι επιγραφές που βρέθηκαν εκεί. Η Χριστιανική τέχνη της Αιθιοπίας είναι εφάμιλλη της Βυζαντινής και έχει δώσει ωραιότατα δείγματα, κυρίως αγιογραφίες και εκκλησιαστικά κειμήλια. Oι καστροπολιτείες των αυτοκρατόρων του Μεσαίωνα και τα μοναστήρια με τα τελετουργικά, που δεν έχουν αλλάξει από την εποχή των Πρωτοχριστιανικών χρόνων, συναγωνίζονται το θαύμα των λαξευτών ναών της Λαλιμπέλα, που προστατεύονται από την UNESCO.
Μία ζωντανή παράδοση χιλιετιών και ένας λαός που στάθηκε στο πλευρό των Ελλήνων στις δύσκολες περιόδους του Ελληνισμού.
Αλήθεια, ποιος γνωρίζει ότι η Αιθιοπία – παρ’όλη τη φτώχεια της - μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, έστειλε χιλιάδες τόνους τροφίμων στην Ελλάδα σαν βοήθεια στους πρόσφυγες;
Επιστέγασμα του καταπληκτικού αυτού ταξιδιού, είναι η επίσκεψη στις πρωτόγονες φυλές στα σύνορα με το Σουδάν. Εδώ βασιλεύει η πραγματική Αφρική σε όλο της το μεγαλείο. Οι ταξιδιώτες ζουν σαν εξερευνητές του περασμένου αιώνα, μετακινούνται με αυτοκίνητα ανωμάλου δρόμου 4x4 και διανυκτερεύουν σε κατασκηνώσεις στην άγρια σαβάνα. Βλέπουν από κοντά τροπικά τοπία, άγρια ζώα και κυρίως γνωρίζουν ανθρώπους που σπάνια βλέπουν λευκούς στα μέρη τους.
Ένα καλειδοσκόπιο φυλών που ζουν ακόμα στη Λίθινη Εποχή, με εκπληκτικά έθιμα, χορούς και τελετές. Υπολογίζεται ότι πάνω από είκοσι φυλές ζουν κάτω από πρωτόγονες συνθήκες, ξεχασμένες στα υψίπεδα του Άνω Νείλου, κυρίως γύρω από τον ποταμό Όμο, στη μεθόριο Αιθιοπίας και Σουδάν. Οι περιοχές που καταλαμβάνουν οι φυλές αυτές εκτείνονται ανάμεσα στο 10ο βόρειο παράλληλο και στον Ισημερινό.
Κυριότερες φυλές είναι οι Κάρο, οι Κόνσο, οι Μούρσι, οι Χάμερ, οι Ερμπορέ και οι Σαμάι. Είναι οι μοναδικές, τουλάχιστον προς το παρόν, που έχουν αντικρίσει λευκούς ανθρώπους και που έχουν αρχίσει μια πρωτόγονη μορφή εμπορίου με Αιθίοπες και Σουδανούς. Άλλοι λαοί, όπως οι Ντίνκα, οι Νούμπα και οι Μπούμι, γνωστοί για την κάλυψη των διατροφικών τους αναγκών με αίμα, είναι ακόμα απρόσιτοι. Μόνο κάποιοι ανθρωπολόγοι τους έχουν πλησιάσει.
Η προσέγγιση των φυλών αυτών είναι δύσκολη και περιπετειώδης. Ελάχιστοι κατόρθωσαν να φτάσουν στις περιοχές αυτές, και μόνο μετά από τρεις με τέσσερις μέρες σκληρής οδήγησης μέσα από σαβάνες, δάση και έλη. Οι λαοί αυτοί είναι Νειλωτικής καταγωγής, και στολίζονται με διάφορα αντικείμενα. Πολλοί από αυτούς, κυρίως οι πολεμιστές, κυκλοφορούν γυμνοί, ενώ όλοι τους αρέσκονται στο να βάφουν το σώμα τους.
Οι Κάρο περνούν καρφιά από τα χείλη τους και χαράζουν το δέρμα τους δημιουργώντας διάφορα σχέδια. Τον ίδιο τύπο καλλωπισμού χρησιμοποιούν οι Χάμερ και οι Ερμπορέ. Οι πολεμοχαρείς Μούρσι περνούν μεταλλικά ή ξύλινα αντικείμενα από τις μύτες τους, ενώ οι γυναίκες της φυλής αυτής παραμορφώνουν τα χείλη τους με μεγάλους δίσκους από πηλό. Την ίδια συνήθεια έχουν οι Σούρμα και οι Κιτσέπο του Σουδάν και οι Σάρα της Δημοκρατίας του Τσαντ, που μέχρι πριν από μερικές δεκαετίες ήταν ανθρωποφάγοι.
H Αιθιοπία βρίσκεται ολόκληρη μέσα στην τροπική ζώνη και η ζέστη είναι δεδομένη καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι θερμοκρασίες λοιπόν δεν είναι συνάρτηση της εποχής, όσο του υψόμετρου.
Η ξηρή περίοδος διαρκεί από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο, ενώ το υπόλοιπο του χρόνου είναι η περίοδος των βροχών.
Το πλεονέκτημα της ξηρής εποχής είναι η έλλειψη λάσπης στους δρόμους. Η εποχή των βροχών, υπερτερεί στα πράσινα τοπία, τις δροσερότερες θερμοκρασίες στο Βορρά, τους καταρράκτες του Νείλου που είναι στο μέγιστο της ροής τους και την πληθώρα των ζώων στο Νότο. Κατά τη διάρκεια της αποστολής στις φυλές, αχθοφόροι, μάγειρες, συνοδοί και ξεναγοί αναλαμβάνουν να κάνουν το ταξίδι πιο άνετο, ασφαλές και ανέμελο.
Η αποστολή αυτή απευθύνεται σε ταξιδιώτες που είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν κάποιες ανέσεις για να κερδίσουν σε εμπειρίες, γνώσεις και παραστάσεις που δεν ξεχνιούνται ποτέ και να έρθουν σε επαφή με ένα κόσμο, που μόνο με ζωντανό μουσείο μπορεί να παρομοιαστεί και που όλοι πιστεύουν ότι βρίσκεται μόνο στα βιβλία.

16 ημέρες
3.560 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

26 Οκτ - 10 ΝοεΑπό Αθήνα
Από Θεσσάλονίκη


ΑΛΓΕΡΙΑ & ΝΟΤΙΑ ΣΑΧΑΡΑ

Στο ταξίδι αυτό θα διασχίσουμε τις ημιορεινές εκτάσεις της Καβυλίας, θα επισκεφθούμε το Αλγέρι και αρχαίες τοποθεσίες, κάστρα, παζάρια και τεμένη και τέλος θα γνωρίσουμε σε βάθος τον αχανή νότο της χώρας:
Μια πλήρης αποστολή στις ερημικές εκτάσεις του Hogar-Tassili, με τους ωκεανούς των αμμόλοφων, τα βασαλτικά γεωλογικά φαινόμενα, με τις παμπάλαιες βραχογραφίες και τους μαγικούς τόπους του Tamanraset και του Djanet, με τους γαλάζιους Τουαρέγκ.
Ένα πλήρες ταξίδι στην Αλγερία, που περιλαμβάνει τον “πολιτισμένο” βορρά και τον άγριο νότο με τις τεράστιους ωκεανούς από άμμο και τις μακρινές οάσεις.

14 ημέρες
2.670 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

24 Δεκ - 6 Ιαν


Από Αθήνα 
Από Θεσσαλονίκη


ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΑΙΘΙΟΠΙΑ

Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν την ύπαρξη μίας μυθικής χώρας με μαύρους ανθρώπους και απίστευτο πλούτο, πέρα από την Αίγυπτο και τις ερήμους της. Σήμερα οι τυχεροί ταξιδιώτες έρχονται σε επαφή με το θρύλο της περίφημης βασίλισσας του Σαβά, που ταξίδεψε μέχρι τη Γη της Επαγγελίας και γνώρισε τον βασιλιά Σολομώντα, με τον οποίο ξεκίνησε τη δυναστεία που βασίλεψε στην Αιθιοπία μέχρι τις μέρες μας. 

9 ημέρες
2.350 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
26 Οκτ - 3 Νοε
Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ: ΓΚΑΝΑ, ΤΟΓΚΟ ΚΑΙ ΜΠΕΝΙΝ

Η μαγεία της Αφρικής σε ένα ασύλληπτο ταξίδι. Μακραίωνη ιστορία, μωσαϊκό φυλών και λαών, παραδοσιακές κουλτούρες, μοναδική αρχιτεκτονική, πλούσιες αγορές, ανυπέρβλητη τοπική τέχνη και πολύχρωμες γιορτές. Ένας συναρπαστικός προορισμός που λίγοι επισκέπτονται και που ανταμείβει τον ταξιδιώτη με ότι πιο ενδιαφέρον έχει να δείξει η Αφρική: Τους μαγικούς φυλετικούς κόσμους και την ανυπέρβλητη Αφρικανική τέχνη της Γκάνα, του Τόγκο και της Δαχομέης.

14 ημέρες
4.590 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

21 Οκτ - 3 Νοε


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: info@kanon.gr
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.