ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΟΙ ΖΟΥΓΚΛΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ
Τα αδιαπέραστα ισημερινά δάση, ανάμεσα στο Καμερούν και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία αποτελούν ένα καλειδοσκόπιο σπάνιων τοπίων, παρθένων δασών και εθνικών και γλωσσικών ομάδων και αποτελούν καταφύγιο πρωτόγονων φυλών, οι οποίες διατηρούν ένα μοναδικό τρόπο ζωής. 
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ιούλιος Βερν όταν έγραψε το περίφημο μυθιστόρημα “Οι Πιθηκάνθρωποι του Δάσους”, αυτόν τον τόπο είχε κατά νου και αυτόν περιέγραφε.
12 ημέρες
4.355 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
14  - 25 Ιουλ

Από Αθήνα

Από Θεσσαλονίκη


ΑΛΓΕΡΙΑ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΒΥΛΙΑ ΣΤΗ ΣΑΧΑΡΑ

Ταξίδι στην αρχαία Νουμιδία: Η δυτικές εσχατιές του Βυζαντίου, άγνωστοι αρχαιολογικοί χώροι, Ρωμαϊκές πόλεις, Βυζαντινή ιστορία και πολιτισμός χιλετιών, δίνουν στο ταξίδι στην Αλγερία, τη νότα μιας πολιτιστικής εξόρμησης με ανατολίτικη ατμόσφαιρα.
Στο ταξίδι αυτό θα επισκεφθούμε το Αλγέρι με τη γαλλική επιρροή στην αρχιτεκτονική του, θα περπατήσουμε μέσα σε μεσαιωνικές Αραβικές κάσμπες, θα διασχίσουμε τις ημιορεινές εκτάσεις της Καβυλίας, θα επισκεφθούμε αρχαίες τοποθεσίες, μνημεία της UNESCO, εκπληκτικές Ρωμαϊκές πόλεις και μουσεία, κάστρα, παζάρια και τεμένη και τέλος θα πάρουμε μια γεύση από τον αχανή νότο της χώρας, με επίσκεψη στην υπέροχη και εξωτική Ghardaia. Ταξίδι μοναδικό και σχετικά άνετο, σε μια άλλοτε “κλειστή” χώρα, που αντιπροσωπεύει απόλυτα τη Βόρεια Αφρική.

10 ημέρες
1.980 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
12 - 21 Απρ Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΙΛΙΜΑΝΤΖΑΡΟ
Το μυθικό Κιλιμάντζαρο, το ψηλότερο βουνό της Αφρικής, γνωστό από τις ταινίες και τα ντοκιμαντέρ, περιμένει τους τολμηρούς, που θέλουν να το κατακτήσουν. Σχετικά εύκολο βουνό, χωρίς τεχνικές δυσκολίες, προσελκύει πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο. Ανεβαίνοντας, ο ορειβάτης, θα διασχίσει περίεργα τροπικά δάση και σεληνιακά τοπία, για να φτάσει στην κορυφή, που κρατά χιόνια όλο το χρόνο. Η αποστολή συμπληρώνεται με ένα απολαυστικό σαφάρι, τον σημαντικότερο λόγο δηλαδή, που κάποιος επισκέπτεται την Ανατολική Αφρική.
11 ημέρες
3.390 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
21 - 31 Μαϊ
Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΤΗΣ ΝΑΜΙΜΠΙΑ

Ξεχάστε τους άλλους προορισμούς σαφάρι της Αφρικής. Το ταξίδι αυτό αντιμετωπίζει τη Ναμίμπια, όπως ακριβώς είναι: Ένας συγκλονιστικός τόπος, που είναι συγχρόνως και ένας παράδεισος άγριας ζωής. Η Ναμίμπια, είναι συνήθως αδικημένη και αποτελεί τμήμα κάποιων μεγάλων γύρων των χωρών της Νότιας Αφρικής. Η χώρα όμως αυτή είναι η πιο ενδιαφέρουσα της κάτω από τον Ισημερινό Αφρικής, γιατί προσφέρει ατέλειωτα παρθένα τοπία, αχανείς ερήμους και σαβάνες, την πιο πλούσια άγρια ζωή της Αφρικής, τεράστιες παραλίες, πρωτόγονες φυλές και μια τουριστική οργάνωση, που οι οι γειτονικές χώρες θα ζήλευαν. 

13 ημέρες
3.270 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
13 - 25 Απρ
20 Απρ - 2 Μαϊ
Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΝΑΜΙΜΠΙΑ, ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ, ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΟΚΑΒΑΝΓΚΟ

Ξεχάστε τους άλλους προορισμούς σαφάρι της Αφρικής. Το ταξίδι αυτό αντιμετωπίζει τη Ναμίμπια, όπως ακριβώς είναι: Ένας συγκλονιστικός τόπος, που είναι συγχρόνως και ένας παράδεισος άγριας ζωής. Η Ναμίμπια, είναι συνήθως αδικημένη και αποτελεί τμήμα κάποιων μεγάλων γύρων των χωρών της Νότιας Αφρικής. Η χώρα όμως αυτή είναι η πιο ενδιαφέρουσα της κάτω από τον Ισημερινό Αφρικής, γιατί προσφέρει ατέλειωτα παρθένα τοπία, αχανείς ερήμους και σαβάνες, την πιο πλούσια άγρια ζωή της Αφρικής, τεράστιες παραλίες, πρωτόγονες φυλές και μια τουριστική οργάνωση, που οι άλλες Αφρικανικές χώρες θα ζήλευαν. Μαζί της, η γειτονική Μποτσουάνα και το σημαντικότερο αξιοθέατο της: το εσωτερικό Δέλτα του ποταμού Οκαβάνγκο, ένας παράδεισος τροπικής άγριας ζωής, με απίστευτους αριθμούς αφρικανικής πανίδας.

15 ημέρες
6.980 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
11 - 25 Απρ 


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΟΚΟΥ

Ο Δρόμος με τις Χίλιες Κάσμπες και οι μεσαιωνικές πόλεις του Μαρόκου είναι ο στόχος του εξωτικού αυτού ταξιδιού. Μέσα από τις αυτοκρατορικές του πόλεις, το Μαρόκο, ξετυλίγει την μυστηριώδη ομορφιά του, με αποκορύφωμα τα ερημικά τοπία της Σαχάρας και τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα των οχυρωμένων χωριών του Άτλαντα, που όμοια τους δεν υπάρχουν πουθενά αλλού.

12 ημέρες
1.590 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
14 - 25 Μαρ
11 - 22 Απρ
19 - 30 Μαϊ


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ & ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΝΥΑ: Οι άγνωστες φυλές της Κοιτίδας του Ανθρώπινου Γένους

Το Νότιο Σουδάν - η νεότερη χώρα του πλανήτη - είναι γνωστό για την εθνολογική ποικιλομορφία του και φιλοξενεί μοναδικούς λαούς που διατήρησαν τις συνήθειες τους μέχρι σήμερα. Αποκομμένοι από τον υπόλοιπο Κόσμο, οι άνθρωποι αυτοί ζουν κάτω από πρωτόγονες συνθήκες και κρατούν ακόμη τις πολιτισμικές τους ιδιαιτερότητες.
Η αποστολή συμπληρώνεται με τις μοναδικές ερημικές περιοχές της λίμνης Turkana στη βόρεια Κένυα. Με αλλόκοτα ηφαιστειακά τοπία και μοναδικά παλαιοντολογικά ευρήματα που δίκαια έχουν δώσει στην περιοχή το τοπωνύμιο Κοιτίδα της Ανθρωπότητας, η βόρεια Κένυα παραμένει άγνωστη και δυσπρόσιτη στους ταξιδιώτες. Νομαδικές φυλές με μοναδικά έθιμα κατοικούν στις άγονες όχθες της λίμνης με τον έναν τρόπο διαβίωσης που μένει αναλλοίωτος εδώ και αιώνες.

16 ημέρες
5.680 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
18 Φεβ - 5 Μαρ

Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΕΡΥΘΡΑΙΑ & ΣΟΜΑΛΙΑ
Δύο άγνωστες χώρες στο Κέρας της Ανατολικής Αφρικής: Η Ερυθραία, πρώην Ιταλική αποικία και παλιότερο τμήμα της ευρύτερης Αιθιοπίας και η Σομαλιλάνδη, πρώην Βρετανική αποικία και μέχρι πρότινος τμήμα της Σομαλίας. 
Για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν τόπους που ελάχιστα τους άγγιξε ο τουρισμός,  τότε οι δυο αυτές χώρες προσφέρουν προκλήσεις, με ένα μοναδικό μείγμα φυσικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών.
14 ημέρες
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Λόγω των κλιματικών συνθηκών η επόμενη αναχώρηση προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο

Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΤΑΝΖΑΝΙΑ & ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ (ΠAΣΧΑ)
Σ’αυτό το ταξίδι θα γνωρίσουμε τα μεγάλα γνωστά εθνικά πάρκα της Τανζανίας, με τα αναρίθμητα είδη ζώων. Θα διασχίσουμε τις μεγάλες σαβάνες του Βορρά και θα παρατηρήσουμε την μοναδική άγρια ζωή κάτω από τη σκιά του μυθικού Κιλιμάντζαρο, του ψηλότερου βουνού της Αφρικής, ζώντας από κοντά και αποκομίζοντας εικόνες που γνωρίζουμε μόνο από ντοκιμαντέρ.
Θα συνεχίσουμε για την εξωτική Ζανζιβάρη, με την υπέροχη παλιά Πέτρινη Πόλη που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Οι τροπικές κοραλλένιες παραλίες του νησιού χαρακτηρίζονται από πυκνή βλάστηση, έχουν γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά, κατάλευκη άμμο και κοκοφοίνικες, δηλαδή το πιο κατάλληλο περιβάλλον για ώρες ηρεμίας και απόλαυσης.
10 ημέρες
2.655 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
13 - 22 Απρ

Από Αθήνα 
Από Θεσσαλονίκη


ΑΛΓΕΡΙΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΣΑΧΑΡΑ
Στο ταξίδι αυτό θα διασχίσουμε τις ημιορεινές εκτάσεις της Καβυλίας, θα επισκεφθούμε το Αλγέρι και αρχαίες τοποθεσίες, κάστρα, παζάρια και τεμένη και τέλος θα γνωρίσουμε σε βάθος τον αχανή νότο της χώρας:
Μια πλήρης αποστολή στις ερημικές εκτάσεις του Hogar-Tassili, με τους ωκεανούς των αμμόλοφων, τα βασαλτικά γεωλογικά φαινόμενα, με τις παμπάλαιες βραχογραφίες και τους μαγικούς τόπους του Tamanraset και του Djanet, με τους γαλάζιους Τουαρέγκ.
Ένα πλήρες ταξίδι στην Αλγερία, που περιλαμβάνει τον “πολιτισμένο” βορρά και τον άγριο νότο με τις τεράστιους ωκεανούς από άμμο και τις μακρινές οάσεις.
15 ημέρες
2.780 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
12 - 26 Απρ

Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΜΟΖΑΜΒΙΚΗ & ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ BAZARUTO
Η Μοζαμβίκη με μια από τις μεγαλύτερες ακτογραμμές της Αφρικανικής ηπείρου, με εκτεταμένες αμμουδιές, χώρα με μακραίωνες παραδόσεις – μίγμα της παλιάς Αφρικάνικης κουλτούρας και των Πορτογαλικών επιρροών, έχει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και προσφέρει ευκαιρίες για μοναδικές περιπέτειες σε ένα ταξίδι ζωής.
12 ημέρες
3.790 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

21 Ιουλ - 1 Αυγ
18 - 29 Αυγ


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΣΟΥΔΑΝ: ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΦΑΡΑΩ ΤΗΣ ΝΟΥΒΙΑΣ

Οι πολιτισμοί του Άνω Νείλου, οι άγνωστοι Μαύροι Φαραώ, οι τεράστιοι ναοί και το μυστήριο των Πυραμίδων της Νουβίας, είναι μόνο η εισαγωγή στο συναρπαστικό αυτό ταξίδι: Τα παζάρια, οι άγνωστες φυλές και οι χαμένες στην άμμο αρχαίες πόλεις, συμπληρώνουν την εικόνα του εντυπωσιακού οδοιπορικού στην Αρχαία Νουβία, που θα μας μείνει αξέχαστο.
Ταξίδι μοναδικό, που παραπέμπει στους εξερευνητές και τους περιηγητές των περασμένων αιώνων, για όσους γνωρίζουν τον πλούτο που κρύβει η έρημος του Σουδάν.
Ο Κανών οργανώνει ταξίδια στο Σουδάν από το 1998. Γνωρίζει τι να αποφύγει και που να πάει. Απόδειξη ότι όλοι αντιγράφουν τα προγράμματα του.

11 ημέρες
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Λόγω των κλιματικών συνθηκών η επόμενη αναχώρηση προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: [email protected]
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.