ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ
Πηγαίνοντας σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες γαλλόφωνες χώρες της Αφρικής, θα γνωρίσουμε  τις φυλετικές περιοχές της άγνωστης σε πολλούς Ακτής του Ελεφαντοστού. Άλλωστε ο πραγματικός ταξιδιώτης πάει στα μέρη αυτά για να ζήσει τη μαγεία της Μαύρης Ηπείρου, να δει από κοντά φυλές που δεν τις άγγιξε ο χρόνος, να έρθει σε επαφή με τους οίκους των πνευμάτων και τους γέρους μάγους και να αποκομίσει εμπειρίες που δεν συγκρίνονται με τίποτα!  
Μεγάλη σημασία έχει επίσης η παρακολούθηση των χορών των τοπικών φυλών,  που έχουν κρατήσει ανόθευτες τις παραδόεις και τις συνήθειες τους, έτσι ώστε το μοναδικό αυτό ταξίδι να έχει μεγάλο εθνολογικό ενδιαφέρον. Το σίγουρο είναι ότι θα ακολουθήσουμε το πιο πρωτοποριακό πρόγραμμα της αγοράς, χωρίς να περιλάβουμε ανασφαλείς προς το παρόν περιοχές.
14 ημέρες
3.940 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
26 Οκτ - 8 Νοε

Από Αθήνα 
Από Θεσσαλονίκη


ΑΛΓΕΡΙΑ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΒΥΛΙΑ ΣΤΗ ΣΑΧΑΡΑ

Ταξίδι στην αρχαία Νουμιδία: Η δυτικές εσχατιές του Βυζαντίου, άγνωστοι αρχαιολογικοί χώροι, Ρωμαϊκές πόλεις, Βυζαντινή ιστορία και πολιτισμός χιλετιών, δίνουν στο ταξίδι στην Αλγερία, τη νότα μιας πολιτιστικής εξόρμησης με ανατολίτικη ατμόσφαιρα.
Στο ταξίδι αυτό θα επισκεφθούμε το Αλγέρι με τη γαλλική επιρροή στην αρχιτεκτονική του, θα περπατήσουμε μέσα σε μεσαιωνικές Αραβικές κάσμπες, θα διασχίσουμε τις ημιορεινές εκτάσεις της Καβυλίας, θα επισκεφθούμε αρχαίες τοποθεσίες, μνημεία της UNESCO, εκπληκτικές Ρωμαϊκές πόλεις και μουσεία, κάστρα, παζάρια και τεμένη και τέλος θα πάρουμε μια γεύση από τον αχανή νότο της χώρας, με επίσκεψη στην υπέροχη και εξωτική Ghardaia. Ταξίδι μοναδικό και σχετικά άνετο, σε μια άλλοτε “κλειστή” χώρα, που αντιπροσωπεύει απόλυτα τη Βόρεια Αφρική.

10 ημέρες
1.980 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
21 - 30 Οκτ Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΑΧΑΡΑ & ΟΡΟΠΕΔΙΟ TASSILI

Ο ερημικός νότος της  Αλγερίας φιλοξενεί μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία όχι μόνο της Αφρικής, αλλά ολόκληρου του Κόσμου – εδώ βρίσκεται η πραγματική Σαχάρα, δυόμισι χιλιάδες χιλιόμετρα από την μεσογειακή παράκτια ζώνη της χώρας.  

14 ημέρες
2.685 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
24 Δεκ - 6 Ιαν

Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΤΣΑΝΤ: ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΣΑΧΑΡΑ & ΣΤΑ ΥΨΙΠΕΔΑ ENNEDI
Η Δημοκρατία του Τσαντ, μια εντελώς άγνωστη χώρα της Αφρικής, που αποτελεί την μετάβαση από τις σαβάνες του Νότου στις ερήμους του Βορρά, είναι ο προορισμός αυτής της μοναδικής αποστολής, για να δούμε τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια της Σαχάρας: Περιοχές δυσπρόσιτες και απομονωμένες που αποκαλύπτουν την εξωπραγματική ομορφιά τους μόνο σε ελάχιστους και αποφασισμένους ταξιδιώτες. 
Το ταξίδι αυτό, που μόνο με ντοκιμαντέρ μπορεί να συγκριθεί, είναι μόνο για λίγους και συνειδητοποιημένους ταξιδιώτες, που θα θυσιάσουν τις ανέσεις τους για να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες στις πορτοκαλί ερήμους του συγκλονιστικού υψιπέδου Ennedi, μιας από τις πιο δύσκολα προσεγγίσιμες περιοχές του πλανήτη. 
18 ημέρες
4.780 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
22 Δεκ -  7 Ιαν

Από Αθήνα 
Από Θεσσαλονίκη


ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΤΗΣ ΝΑΜΙΜΠΙΑ

Ξεχάστε τους άλλους προορισμούς σαφάρι της Αφρικής. Το ταξίδι αυτό αντιμετωπίζει τη Ναμίμπια, όπως ακριβώς είναι: Ένας συγκλονιστικός τόπος, που είναι συγχρόνως και ένας παράδεισος άγριας ζωής. Η Ναμίμπια, είναι συνήθως αδικημένη και αποτελεί τμήμα κάποιων μεγάλων γύρων των χωρών της Νότιας Αφρικής. Η χώρα όμως αυτή είναι η πιο ενδιαφέρουσα της κάτω από τον Ισημερινό Αφρικής, γιατί προσφέρει ατέλειωτα παρθένα τοπία, αχανείς ερήμους και σαβάνες, την πιο πλούσια άγρια ζωή της Αφρικής, τεράστιες παραλίες, πρωτόγονες φυλές και μια τουριστική οργάνωση, που οι οι γειτονικές χώρες θα ζήλευαν. 

13 ημέρες
3.270 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
23 Οκτ - 4 Νοε
Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΝΑΜΙΜΠΙΑ, ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ, ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΟΚΑΒΑΝΓΚΟ

Ξεχάστε τους άλλους προορισμούς σαφάρι της Αφρικής. Το ταξίδι αυτό αντιμετωπίζει τη Ναμίμπια, όπως ακριβώς είναι: Ένας συγκλονιστικός τόπος, που είναι συγχρόνως και ένας παράδεισος άγριας ζωής. Η Ναμίμπια, είναι συνήθως αδικημένη και αποτελεί τμήμα κάποιων μεγάλων γύρων των χωρών της Νότιας Αφρικής. Η χώρα όμως αυτή είναι η πιο ενδιαφέρουσα της κάτω από τον Ισημερινό Αφρικής, γιατί προσφέρει ατέλειωτα παρθένα τοπία, αχανείς ερήμους και σαβάνες, την πιο πλούσια άγρια ζωή της Αφρικής, τεράστιες παραλίες, πρωτόγονες φυλές και μια τουριστική οργάνωση, που οι άλλες Αφρικανικές χώρες θα ζήλευαν. Μαζί της, η γειτονική Μποτσουάνα και το σημαντικότερο αξιοθέατο της: το εσωτερικό Δέλτα του ποταμού Οκαβάνγκο, ένας παράδεισος τροπικής άγριας ζωής, με απίστευτους αριθμούς αφρικανικής πανίδας.

15 ημέρες
6.980 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
11 - 25 Οκτ 


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΟΚΟΥ

Ο Δρόμος με τις Χίλιες Κάσμπες και οι μεσαιωνικές πόλεις του Μαρόκου είναι ο στόχος του εξωτικού αυτού ταξιδιού. Μέσα από τις αυτοκρατορικές του πόλεις, το Μαρόκο, ξετυλίγει την μυστηριώδη ομορφιά του, με αποκορύφωμα τα ερημικά τοπία της Σαχάρας και τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα των οχυρωμένων χωριών του Άτλαντα, που όμοια τους δεν υπάρχουν πουθενά αλλού.

12 ημέρες
1.570 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
3 - 14 Νοε
Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ & ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΝΥΑ: Οι άγνωστες φυλές της Κοιτίδας του Ανθρώπινου Γένους

Το Νότιο Σουδάν - η νεότερη χώρα του πλανήτη - είναι γνωστό για την εθνολογική ποικιλομορφία του και φιλοξενεί μοναδικούς λαούς που διατήρησαν τις συνήθειες τους μέχρι σήμερα. Αποκομμένοι από τον υπόλοιπο Κόσμο, οι άνθρωποι αυτοί ζουν κάτω από πρωτόγονες συνθήκες και κρατούν ακόμη τις πολιτισμικές τους ιδιαιτερότητες.
Η αποστολή συμπληρώνεται με τις μοναδικές ερημικές περιοχές της λίμνης Turkana στη βόρεια Κένυα. Με αλλόκοτα ηφαιστειακά τοπία και μοναδικά παλαιοντολογικά ευρήματα που δίκαια έχουν δώσει στην περιοχή το τοπωνύμιο Κοιτίδα της Ανθρωπότητας, η βόρεια Κένυα παραμένει άγνωστη και δυσπρόσιτη στους ταξιδιώτες. Νομαδικές φυλές με μοναδικά έθιμα κατοικούν στις άγονες όχθες της λίμνης με τον έναν τρόπο διαβίωσης που μένει αναλλοίωτος εδώ και αιώνες.

16 ημέρες
5.680 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
6 - 21 Iαν

Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΑΛΓΕΡΙΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΣΑΧΑΡΑ
Στο ταξίδι αυτό θα διασχίσουμε τις ημιορεινές εκτάσεις της Καβυλίας, θα επισκεφθούμε το Αλγέρι και αρχαίες τοποθεσίες, κάστρα, παζάρια και τεμένη και τέλος θα γνωρίσουμε σε βάθος τον αχανή νότο της χώρας:
Μια πλήρης αποστολή στις ερημικές εκτάσεις του Hogar-Tassili, με τους ωκεανούς των αμμόλοφων, τα βασαλτικά γεωλογικά φαινόμενα, με τις παμπάλαιες βραχογραφίες και τους μαγικούς τόπους του Tamanraset και του Djanet, με τους γαλάζιους Τουαρέγκ.
Ένα πλήρες ταξίδι στην Αλγερία, που περιλαμβάνει τον “πολιτισμένο” βορρά και τον άγριο νότο με τις τεράστιους ωκεανούς από άμμο και τις μακρινές οάσεις.
15 ημέρες
2.780 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
27 Δεκ- 10 Ιαν

Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΜΟΖΑΜΒΙΚΗ & ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ BAZARUTO
Η Μοζαμβίκη με μια από τις μεγαλύτερες ακτογραμμές της Αφρικανικής ηπείρου, με εκτεταμένες αμμουδιές, χώρα με μακραίωνες παραδόσεις – μίγμα της παλιάς Αφρικάνικης κουλτούρας και των Πορτογαλικών επιρροών, έχει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και προσφέρει ευκαιρίες για μοναδικές περιπέτειες σε ένα ταξίδι ζωής.
12 ημέρες
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Επόμενη αναχώρηση: Μάιος 2024

Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΤΑΝΖΑΝΙΑ & ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ
Σ’αυτό το ταξίδι θα γνωρίσουμε τα μεγάλα γνωστά εθνικά πάρκα της Τανζανίας, με τα αναρίθμητα είδη ζώων. Θα διασχίσουμε τις μεγάλες σαβάνες του Βορρά και θα παρατηρήσουμε την μοναδική άγρια ζωή κάτω από τη σκιά του μυθικού Κιλιμάντζαρο, του ψηλότερου βουνού της Αφρικής, ζώντας από κοντά και αποκομίζοντας εικόνες που γνωρίζουμε μόνο από ντοκιμαντέρ.
Θα συνεχίσουμε για την εξωτική Ζανζιβάρη, με την υπέροχη παλιά Πέτρινη Πόλη που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Οι τροπικές κοραλλένιες παραλίες του νησιού χαρακτηρίζονται από πυκνή βλάστηση, έχουν γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά, κατάλευκη άμμο και κοκοφοίνικες, δηλαδή το πιο κατάλληλο περιβάλλον για ώρες ηρεμίας και απόλαυσης.


10 ημέρες
2.785 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

4 - 13 Νοε

Από Αθήνα 
Από Θεσσαλονίκη


Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: [email protected]
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.