ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΝΟΤΙΟ ΜΑΡΟΚΟ & ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΑ
    

Ο Δρόμος με τις Χίλιες Κάσμπες και οι μεσαιωνικές πόλεις του Μαροκινού Νότου είναι ο στόχος του εξωτικού αυτού ταξιδιού.
Μέσα τα ερημικά τοπία της Σαχάρας και τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα των οχυρωμένων χωριών του Άτλαντα, το Νότιο Μαρόκο, ξετυλίγει την μυστηριώδη ομορφιά του, με αποτέλεσμα ένα κορυφαίο ταξίδι που όμοιο του δεν υπάρχει πουθενά αλλού.
Το σπουδαιότερο πλεονέκτημα είναι ότι το ταξίδι διαρκεί 10 ημέρες, για να καλύψει επαρκώς τον νότο της χώρας, που είναι πλούσιος σε αξιοθέατα. Επίσης, δεν θα περιοριστούμε σε μία μονοήμερη εκδρομή στο Δρόμο με τις Κάσμπες, αλλά θα έχουμε αρκετές ημέρες για να καλύψουμε τον τόσο ενδιαφέροντα αυτό τόπο και έτσι με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίσουμε καλά τις κοιλάδες του Άτλαντα με τις Χίλιες Κάσμπες.
Το ταξίδι αυτό είναι το μοναδικό, που περιλαμβάνει όχι μόνο επίσκεψη, αλλά και διαμονή στην αποικιακή Εσαουίρα και το μοναδικό που περιλαμβάνει επισκέψεις σε τόσες οάσεις και στα οχυρωμένα χωριά του Νότου. Η τιμή επίσης, είναι ότι καλύτερο υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα, σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Πριν δηλώσετε συμμετοχή θα θέλαμε να ελέγξετε και τις τιμές άλλων γραφείων. Με μία μικρή έρευνα αγοράς, θα διαπιστώσετε ότι η τιμή του Μαρόκου, είναι η χαμηλότερη και καλύπτει τα πάντα. Μεγάλη σημασία έχει επίσης ο αριθμός των ταξιδιωτών: Στις περισσότερες περιπτώσεις τα γκρουπ του Κανόνα στο Μαρόκο έχουν 15 με 18 άτομα, και όταν συναντάμε άλλα ελληνικά γκρουπ με 40 και 50 άτομα, η ποιοτική διαφορά είναι εμφανής.
Επίσης σημαντική είναι και η ημιδιατροφή, αλλά κυρίως οι είσοδοι των μνημείων, που στο συγκεκριμένο ταξίδι είναι και πολλές και ακριβές. Άλλο να βλέπεις τρία μνημεία την ημέρα και άλλο δέκα. Άλλο να έχεις ελεύθερα απογεύματα και άλλο να έχεις λεπτομερείς ξεναγήσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, ή αγορές, αλλά η προτεραιότητα είναι οι επισκέψεις και αυτή είναι μία από τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.
Το πιο σημαντικό όμως - για όσους έχουν χρόνο - είναι οι πολλές ημέρες του ταξιδιού. Μόνον έτσι θα δει κάποιος το σύνολο του Νότιου Μαρόκου, με άνεση, χωρίς υπερβολικό τρέξιμο.
.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Το ταξίδι αυτό έχει αρχαιολογικούς χώρους, κάποιοι από τους οποίους απαιτούν πεζοπορία μέσα σε ερείπια.
Εύκολες διαδρομές σε ωραιότατα ορεινά τοπία, αλλά και σε περιοχές με ερήμους.
Κάποιες διαδρομές είναι μεγάλες.
Κάποιες διανυκτερεύσεις γίνονται σε οάσεις.
Πολύ καλά ξενοδοχεία και γεύματα.
Αξιοθέατα κυρίως Ισλαμικής και Βερβερικής αρχιτεκτονικής.
Παλιές πόλεις και πολύ φολκλόρ.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Μοναδικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα ιστορικά μνημεία του Νότιου Μαρόκου.
Κάλυψη του συνόλου του Νότιου Μαρόκου, με άνεση.
Περιλαμβάνονται οι οάσεις της Σαχάρας.
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
Εξαιρετική οργάνωση στην μετακίνηση μας στη Σαχάρα.
Περιλαμβάνονται είσοδοι σε όλα τα μνημεία και τα μουσεία.
H επίσκεψη στην Κοιλάδα με τις Χίλιες Κάσμπες.
Διαμονή στα καλύτερα ξενοδοχεία της κάθε περιοχής.
Εκδρομή στη Merzouga.
Η επίσκεψη στη Zagora.
Η επίσκεψη στο Taroudant.
Η διαμονή στην Essaouira.
Σωστά μελετημένο πρόγραμμα.
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.

ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας/Θεσσαλονίκης και πτήση για τo Μαρακές, την ωραιότερη πόλη του Μαροκινού Νότου, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ
Πρωινό και ξενάγηση στο Μαρακές, που η ομορφιά του ξεπερνάει τη φαντασία του ταξιδιώτη. Γνωστό ως το “Μαργαριτάρι του Νότου” ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα από τους Αλμοραβίδες, τους ιδρυτές του Μαρόκου. Θα ξεκινήσουμε από το μνημείο του Saadien, τους Κήπους Menara, το τζαμί Koutoubia, το παλάτι Bahia και το μουσείο Dar Si Said, τις αγορές και τους μικρούς δρόμους που προσφέρουν ένα συναρπαστικό θέαμα. Τέλος, θα επισκεφθούμε την φημισμένη πλατεία Djemaa El Fna και στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να κάνουμε βόλτες και αγορές στο συναρπαστικό και μυστηριώδες παζάρι της πόλης. Θα αγοράσουμε σουβενίρ, δερμάτινα είδη, σπαθιά των Βέρβερων, ή αντικείμενα των Τουαρέγκ φερμένα από τα βάθη της Σαχάρας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ, όποιος θέλει μπορεί να παρακολουθήσει το ξεχωριστό θέαμα της πλατείας: παραμυθάδες, γητευτές φιδιών, άνθρωποι που καταπίνουν φωτιές. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή αναχώρηση για την “Κοιλάδα με τις Χίλιες Κάσμπες”, τα περιτειχισμένα και οχυρωμένα χωριά δηλαδή που χαρακτηρίζουν τα τοπία του Μαροκινού νότου. Στη διαδρομή μας θα μας συντροφεύει η ογκώδης φιγούρα του Άτλαντα, του ψηλότερου βουνού της βόρειας Αφρικής. Στη θεαματική μας διαδρομή θα περάσουμε από τις ορεινές κοιλάδες του Άτλαντα και από τοπία γεμάτα από κάσμπες και παραδοσιακά σπίτια Βερβέρων, που είναι γνωστά ως Κσαρ. Θα κάνουμε μια στάση στη μυθική Ουαρζαζάτ, αφετηρία των παλιών καραβανιών, που έκαναν τη διαδρομή μέχρι το Τιμπουκτού σε 54 ημέρες. Θα σταματήσουμε επίσης στο χωριό Aït Benhaddou, που έχει χαρακτηριστεί εθνικό μνημείο, όπως και μνημείο της UNESCO για τη μοναδική προ-Σαχάρια αρχιτεκτονική του. Άφιξη στο Dades το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ
Μια άκρως ενδιαφέρουσα διαδρομή μας περιμένει σήμερα, καθώς θα διασχίσουμε ερημικές εκτάσεις για να γνωρίσουμε τις καλυμμένες με φοίνικες εκτάσεις του Rissani και να επισκεφτούμε το Tinghir και το θεαματικό φαράγγι Todra, καθώς και το Boumalen με τα σπίτια να καλύπτουν τις βουνοπλαγιές του Άτλαντα. Συνεχίζοντας μέσα από τη Σαχάρα, θα μάθουμε για τα απολιθώματα που αφθονούν στην περιοχή και τα τοπικά εργαστήρια τα μετατρέπουν σε μικρά έργα τέχνης. Άφιξη στην Όαση του Eρφούντ, γνωστή για τους αμμόλοφους της, στην Έρημο Σαχάρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και εξόρμηση στους αμμόλοφους της Merzοuga, για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα που ντύνει με πορφυρά χρώματα την έρημο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ
Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας στη Σαχάρα, με επίσκεψη στο εντυπωσιακό τέμενος Ksar El Fida και το μαυσωλείο του Μουλά Ali Cherif, ιδρυτή της δυναστείας Alawite. Συνεχίζουμε μέσα από οάσεις και μικρά χωριά Βερβέρων για το Taghbalt, με προορισμό τη θρυλική Zagora. Στη διαδρομή μας θα περάσουμε από την Κοιλάδα του ποταμού Draa και θα δούμε την περίφημη επιγραφή των καραβανιών που για αιώνες πήγαιναν στο Τιμπουκτού. Άφιξη στο Zagora, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ
Νωρίς το πρωί θα κάνουμε μια εκδρομή στα νότια της όασης, για να απολαύσουμε την ανατολή του Ήλιου στους αμμόλοφους της Σαχάρας. Θα συνεχίσουμε για το χωριό Amezrou, όπου σήμερα υπάρχουν πολλά εργαστήρια τοπικής χειροτεχνίας και μια παλιά Εβραϊκή κάσμπα, απομεινάρι της άλλοτε ευημερούσας Εβραϊκής κοινότητας. To μεσημέρι θα ξεκινήσουμε για το Taroudant, άλλη μια θεαματική όαση του Νότιου Μαρόκου. Μπαίνοντας στην περιοχή του Αντι-Άτλαντα, θα περάσουμε από τις Βερβερικές κωμοπόλεις Tazenakht και Taliouine, διάσημες για την παραγωγή χαλιών και σαφράν. Άφιξη στο Taroudant και επίσκεψη της αγοράς και των παραδοσιακών βαφείων του. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. 


7η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, ξεκινάμε με κατεύθυνση προς τον Ατλαντικό για να αφήσουμε σιγά-σιγά την περιοχή της Σαχάρας. Προορισμός μας η εκπληκτική αποικιακή Essaouira. Στη διαδρομή μας θα σταματήσουμε στο φαράγγι Aït Mansour με τους πολύχρωμους βράχους. Άφιξη στην Essaouira το απόγευμα. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ
Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στο “Κόσμημα του Ατλαντικού” όπως ονομάζουν οι ντόπιοι, την αποικιακή Essaouira, χτισμένη πάνω στην ακτή του Ατλαντικού Ωκεανού. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης μας στην υπέροχη αυτή πόλη, που επίσης περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, θα γνωρίσουμε την περιτειχισμένη πόλη που είναι επηρεασμένη από τους Πορτογάλους και τους Μαυριτανούς, όπως και την πολύβουη ψαραγορά στην ακτή με την απέραντη αμμουδιά, μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές της πόλης. Το απόγευμα θα κατευθυνθούμε στο γνωστό πλέον Μαρακές. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ
Πολύ νωρίς το πρωί αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Ελλάδα, μέσω ενδιάμεσων σταθμών. Άφιξη στην Θεσσαλονίκη/ Αθήνα.

9 Ημέρες
1.090 €
Διαφορά μονόκλινου:
290 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
15 - 22 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:85 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ
11 - 19 Ιουν

Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Αεροπορικά εισιτήρια
• Oδικές μεταφορές
• Ξενοδοχεία 5* & 4*
• Hμιδιατροφή
 (εκτός της πρώτης διανυκτέρευσης)
• Είσοδοι μνημείων & μουσείων
• Aρχηγός
• Επίσημοι ξεναγοί
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
• Έντυπα
• Φ.Π.A.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Φόροι αεροδρομίων*
• Επίναυλοι καυσίμων*
• Φιλοδωρήματα οδηγών & ξεναγών*
• Έξτρα γεύματα
• Προσωπικά έξοδα, ποτά,
  τηλεφωνήματα κλπ
• Οτιδήποτε προαιρετικό

*Πληρωτέα πριν
  την αναχώρηση.
  Συνολικό κόστος 85 € 
 
  Από Θεσσαλονίκη:
  Επιβάρυνση +90 €
Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: info@kanon.gr
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.