ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ
    

Η Μαδαγασκάρη, ένα από το μεγαλύτερα και γεωγραφικά απομονωμένα νησιά του Κόσμου, εξελίχθηκε υπό ιδιαίτερες συνθήκες, δημιουργώντας καταφύγιο για ενδημικά είδη άγριων ζώων όπως οι περίφημοι λεμούριοι και οι πολύχρωμοι χαμαιλέοντες.
Στο νησί ευδοκιμούν γιγαντιαία Baobab, με έξι, από τα συνολικά εννιά γνωστά είδη παγκοσμίως, να βρίσκονται μόνο εδώ. Οι ασυνήθιστοι, όγκοι των δέντρων έχουν δημιουργήσει έξω από τη Morondava, το πιο φημισμένο φυσικό μνημείο της χώρας.
Στο εσωτερικό του νησιού θα δούμε τα Εθνικά Πάρκα Ranomafana και Isalo, με απίστευτη βλάστηση και γεωλογικούς σχηματισμούς, όπου ο ήλιος δύει μέσα από το φημισμένο “παράθυρο” και θα ολοκληρώσουμε τη γνωριμία μας με τις μοναδικές εξωτικές ακτές του Ifaty, περνώντας από αλλόκοτα ταφικά μνημεία.
Η τιμή του ταξιδιού αυτού είναι ότι καλύτερο υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα, σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Πριν δηλώσετε συμμετοχή θα θέλαμε να ελέγξετε και τις τιμές άλλων γραφείων. Με μία μικρή έρευνα αγοράς, θα διαπιστώσετε ότι η τιμή της Μαδαγασκάρης, είναι η χαμηλότερη και καλύπτει τα πάντα. Μεγάλη σημασία έχει ο αριθμός των ταξιδιωτών. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα γκρουπ του Κανόνα έχουν 15 με 18 άτομα, και όταν συναντάμε άλλα γκρουπ με 40 και 50 άτομα, η ποιοτική διαφορά είναι εμφανής.
Επίσης σημαντική είναι και η ημιδιατροφή, αλλά κυρίως οι είσοδοι των μνημείων, που στο συγκεκριμένο ταξίδι είναι και πολλές και ακριβές.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και ελεύθερα απογεύματα για ξεκούραση, ή αγορές, αλλά η προτεραιότητα είναι οι επισκέψεις και αυτή είναι μία από τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.
.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Οι δυσκολίες επικεντρώνονται στις μεγάλες θερμοκρασίες, εναλλαγές κλίματος και στις μεγάλες διαδρομές στους χωματόδρομους της Δυτικής Ακτής/ δρόμος με Baobab.
Τα ξενοδοχεία εκτός πρωτεύουσας είναι αρκετά καλά.
Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε φυσικά κυρίως μνημεία.
Τα αξιοθέατα απαιτούν μέτρια πεζοπορία.
Διαδρομές σε ωραία φυσικά τοπία και εθνικά πάρκα.
Πόλεις με λίγα μνημεία και μέτριο φολκλόρ.
Οι διαδρομές στα τροπικά τοπία της Μαδαγασκάρης γίνονται μέσω οδικού δικτύου μέτριας και χαμηλής υποδομής.
Αλλαγές από ακραία καιρικά φαινόμενα, καθυστερήσεις ή απρόβλεπτες συνθήκες, καλύπτονται πάντα από τον ταξιδιώτη.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Το πιο οικονομικό πρόγραμμα της Mαδαγασκάρης.
Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 5*, που είναι απαραίτητο σε μια χώρα σαν τη Μαγαδασκάρη.

Το καλύτερο και πλουσιότερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
Περιλαμβάνονται είσοδοι σε όλα τα εθνικά πάρκα και τα μουσεία.
Διαμονή στα καλύτερα ξενοδοχεία της κάθε περιοχής.
Εκδρομή στο εθνικό πάρκο Isalo.
Η επίσκεψη στον "Δρόμο των Μπαομπάμπ".
Η παραμονή μας στο Tulear.
Διαδρομές σε μερικά από τα ωραιότερα τοπία της Αφρικής.
Η επίσκεψη στο εθνικό πάρκο Ranomafana.
Σωστά μελετημένο πρόγραμμα.
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.

ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

1η & 2η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας/Θεσσαλονίκης και πτήση για το αεροδρόμιο Ivato του Ανταναναρίβο μέσω ενδιάμεσων σταθμών. Άφιξη το απόγευμα της δεύτερης μέρας. Μετά τις διατυπώσεις, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος στην πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, που στα ελληνικά είναι γνωστή και σαν Ταναναρίβη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο. Πτήση για τη Morondava. Άφιξη και αναχώρηση για επίσκεψη της περίφημης Λεωφόρου των Baobab. Φυσικά δεν πρόκειται για λεωφόρο, αλλά για έναν χωματόδρομο που διασχίζει τις σαβάνες της δυτικής Μαδαγασκάρης και πλαισιώνεται από τα θεαματικά δένδρα του είδους Αdansonia Grandidieri, που είναι γνωστά με την κοινή ονομασία baobab, ή αλλιώς και "δένδρα - μπουκάλια". Τα baobab είναι γιγαντιαία δέντρα, που μοιάζουν να έχουν μεγαλώσει ανάποδα, με τις ρίζες προς τα πάνω.  Μεταφορά στο ξενοδοχείο Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Δείπνο & διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ
Σήμερα το πρωί, θα αφήσουμε τη Morondava και θα αναχωρήσουμε για την πόλη Antsisrabe. Φτάνοντας, θα κάνουμε βόλτα με ρίκσο – τα μικρά επιβατικά τρίκυκλα που κατακλύζουν τους δρόμους της Μαδαγασκάρης, για να δούμε τα αποικιακά απομεινάρια της πόλης. Θα ακολουθήσει ελεύθερος χρόνος, για να επισκεφθείτε τοπικά καταστήματα που φτιάχνουν διάφορα αντικείμενα από τα χαρακτηριστικά Μαλγασικά κουτιά κασσίτερου, μέχρι σπιτικά μεταξένια υφαντά και κεντήματα με τοπικά σχέδια. Δείπνο & διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ
Σήμερα αφήνοντας το Antsisrabe, θα αναχωρήσουμε για το Εθνικό Πάρκο Ranomafana. Θα κατευθυνθούμε νότια προς την πόλη Ambositra, γνωστή για τα τριαντάφυλλα και για τη γλυπτική ξύλου (θεωρείται η Μαλγασική πρωτεύουσα χειροτεχνίας από ξύλο). Εδώ θα έχουμε λίγο χρόνο για τα τοπικά καταστήματα. Άφιξη στη Ranomafana. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή επίσκεψη του Εθνικού Πάρκου Ranomafana. Πρόκειται για ένα καταπράσινο τροπικό δάσος πλούσιο σε χλωρίδα και πανίδα, με ψηλά βράχια πάνω από απότομες βαθιές χαράδρες. Το δασικό πάρκο, απλώνεται σε 41.601 εκτάρια και περιλαμβάνεται στα μνημεία της Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς από το 2007. Η βιοποικιλότητα είναι ατέλειωτη: έχουν καταγραφεί 115 είδη πουλιών με περίπου τριάντα από αυτά να ζουν αποκλειστικά στο δάσος του Εθνικού Πάρκου, 90 είδη πεταλούδων, 98 είδη αμφιβίων, 62 είδη ερπετών, χαμαιλέοντες, σαύρες και εδώ έχουμε δυνατότητα να δούμε και μερικά σπάνια είδη λεμούριων. Το πάρκο είναι επίσης κοιτίδα μερικών σπάνιων και ενδημικών φυτών ενώ υδροδοτείται από πολλούς παραπόταμους του Namorona. Το Ranomafana είναι βροχερό δάσος και πριν τη θεσμοθέτηση της προστασίας του, υπήρξε αντικείμενο εκμετάλλευσης. Στην πλούσια βλάστηση, μπορούμε να δούμε διάφορα επίφυτα όπως τις ορχιδέες του είδους Βολβόφυλλον, με τα μεγάλα άνθη. Συνεχίζοντας προς το Ambalavao θα δούμε το χωριό Anja γνωστό για τη προστασία των σπάνιων λεμούριων Catta. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Ranohira διασχίζοντας το οροπέδιο Horombe σε ένα σχεδόν σεληνιακό, ερημικό τοπίο της Μαδαγασκάρης. Άφιξη στη Ranohira, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ
Σήμερα όλη η μέρα είναι αφιερωμένη στο Εθνικό Πάρκο Isalo, ένα από τα σημαντικότερα της Μαδαγασκάρης, που βρίσκεται κοντά στην κοινότητα Ranohira. Το πάρκο είναι ένα οροπέδιο ηπειρωτικού ψαμμίτη που χρονολογείται από την Ιουράσιο περίοδο, με διαβρωμένα εδάφη, αμμώδεις κοιλάδες και φαράγγια. Η άγρια ζωή στην περιοχή περιλαμβάνει 7 είδη νυκτερινών λεμούριων μαζί με ερπετά, αμφίβια, και σαρκοφάγα, μεταξύ άλλων. Αξιοσημείωτα φυτά είναι το ενδημικό Catharantus ovalis γνωστό φαρμακευτικό φυτό στους ιθαγενείς ενώ η σαβάνα του Isalo φιλοξενεί τους φοίνικες Bismarkia Nobilis "Satrana" που αντιστέκονται στη φωτιά, χαρίζοντας στο Πάρκο τα πιο χαρακτηριστικά του τοπία. Αν ο καιρός το επιτρέπει, θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα μέσα από το φημισμένο “παράθυρο” , ένα γεωλογικό άνοιγμα πάνω στους βράχους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό θα πάρουμε το δρόμο για την παράκτια πόλη Τουλεάρ. Η πράσινη όαση παίρνει της θέση του ξηρού ημι-ερημικού τοπίου. Άφιξη στην μικρή Τουλεάρ και στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο γειτονικό παραθαλάσσιο Ifaty. Αξίζει να φτάσουμε νωρίς σήμερα για να χαρούμε τις υπέροχες τροπικές παραλίες του Ινδικού Ωκεανού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος, για ένα απολαυστικό μπάνιο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση από Τουλεάρ για την πρωτεύουσα Ταναναρίβη, που είναι γνωστή και σαν "Τανά", για συντομία. Βρίσκεται στο κέντρο περίπου του νησιού, 90 μόλις χλμ. από την ανατολική ακτή και το όνομά της σημαίνει “Πόλη των Χιλίων”. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή ξενάγηση της Ταναναρίβης. Η Ταναναρίβη ιδρύθηκε στα 1625 από τον Βασιλιά Αντριανιάκα, ο οποίος της έδωσε το όνομα "Πόλη των Χιλίων", από τον αριθμό των στρατιωτών που όρισε για την άμυνα της πόλης. Αρχικά ήταν σαν χωριό, με τον καιρό όμως έγινε πόλη με 80.000 κατοίκους και το 1793 έδρα των Βασιλέων των Μερινά. Έπειτα από τις κατακτήσεις του Βασιλιά Ραντάμα Α΄ η Ταναναρίβη έγινε πρωτεύουσα σχεδόν ολόκληρης της Μαδαγασκάρης. Στη σημερινή μας πρωινή ξενάγηση, θα επισκεφθούμε το παλάτι Ambohimanga, που είναι γνωστό και ως “Γαλάζιος Λόφος”. Πρόκειται για το απομεινάρι του θερινού ανάκτορου των παλιών βασιλέων του πολιτισμού Imerina. Θα καταλήξουμε στην αγορά χειροτεχνίας των Digue. Δείπνο και διανυκτέρευση.

11η & 12η ΗΜΕΡΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Ελλάδα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη το μεσημέρι της 12ης ημέρας.

12 Ημέρες
2.490 €
Διαφορά μονόκλινου:
570 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
14 - 20 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:670 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ
24 Ιουλ - 4 Αυγ 

Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Αεροπορικά εισιτήρια
• Οδικές μεταφορές
• Ξενοδοχεία 4* & 5*
• Ημιδιατροφή
• Περιηγήσεις - ξεναγήσεις
• Αρχηγός από την Ελλάδα
• Επίσημοι ξεναγοί
• Είσοδοι μνημείων & μουσείων
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων
• Έντυπα
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
• ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

• Φόροι αεροδρομίων*
• Επίναυλοι καυσίμων*
• Βίζα*
• Προσωπικά έξοδα,
  ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
• Φιλοδωρήματα
  οδηγών & ξεναγών
• Οτιδήποτε προαιρετικό

* Πληρωτέα πριν
  την αναχώρηση. 
  Σύνολο 570 €

  Από Θεσσαλονίκη
 
επιβάρυνση: 140 €
Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: info@kanon.gr
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.