ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
MIKΡΟΣ ΚΑΥΚΑΣΟΣ Oροσειρά Kackar
    
Η πιο άγρια πλευρά της βορειοανατολικής Τουρκίας, ο Μικρός Καύκασος, ή αλλιώς η οροσειρά του Kackar, είναι γνωστή για την πλούσια ομορφιά της, μια που εκεί κανείς μπορεί να βρεθεί σε απαράμιλλης ομορφιάς βουνοπλαγιές, ανάμεσα από τις οποίες τρέχουν ασταμάτητα ποτάμια, ως τις καταπράσινες κοιλάδες.
Το τοπίο εδώ είναι έντονο πράσινο και φωτεινό γαλάζιο και έχει πλούσια λιβάδια με εκατομμύρια λουλούδια, για να διαψεύσει αυτούς που πιστεύουν, πως σ΄αυτά τα τοπία η γη είναι μια ατέλειωτη στέπα.
Στα πιο ψηλά επίπεδα, η παρουσία των λιμνών είναι κάτι το συνηθισμένο. Μόνο που αυτές οι λίμνες είναι χαμένες μέσα στους παγετώνες και δίνουν ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον σε μια διαδρομή, ιδανική για εκείνους που αγαπούν το δυναμικό trekking.
Ο βαθμός δυσκολίας διαφέρει σε πολλά σημεία της διαδρομής, ενώ το υψόμετρο των μονοπατιών φτάνει τα 3.000 μέτρα.
Στα μοναδικά τοπία αυτής της απομονωμένης περιοχής, οι κορυφές του Kackar, δημιουργούν το φυσικό σύνορο της οροσειράς της Ανατολίας. Η πιο ψηλή από αυτές, η κορυφή Kavrun, ορθώνεται στα 3.937 μέτρα ύψους, προσφέροντας ένα υπέροχο θέαμα. Εξίσου θεαματική είναι και η κορυφογραμμή του Altiparmak όπως και του Vercenik, που είναι και τα σημεία που επικεντρώνουν το περισσότερο ενδιαφέρον.
Πέρα όμως από την πεζοπορική εμπειρία, η αποστολή μας θα μας επιτρέψει να γνωρίσουμε και το μακρινό Ερζερούμ και την ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελά, καθώς και να απολαύσουμε τις θερμοπηγές του Ayder.
Το πρόγραμμα είναι σωστά μελετημένο για σταδιακή ανάβαση στα μεγάλα υψόμετρα του Μικρού Καυκάσου, με διανυκτερεύσεις σε μικρά χωριά και κατασκηνώσεις, ενώ η αποστολή συνοδεύεται από έμπειρο οδηγό βουνού.
.
Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
Πρόκειται για μια καθαρά ορειβατική αποστολή.
Η καθημερινή πεζοπορία μπορεί να είναι κουραστική, γι'αυτό είναι απαραίτητη η άριστη φυσική κατάσταση και η προηγούμενη εμπειρία στο βουνό.
Οι διανυκτερεύσεις κατά τη διάρκεια της ανάβασης και της κατάβασης γίνονται σε μικρά αντίσκηνα δύο ατόμων.
Οι θερμοκρασίες τη νύχτα μπορεί να πέσουν και στους 0 βαθμούς, ιδιαίτερα στα μεγάλα υψόμετρα.
Την ημέρα της κορυφής, μπορεί να χρειαστούν κραμπόν και πιολέ.
Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τη σωματική του ακεραιότητα, την ασφάλεια του και τα προσωπικά του αντικείμενα.
ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE
1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας/Θεσσαλονίκης, και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού, με προορισμό το μακρινό Ερζερούμ της ανατολικής Τουρκίας. Άφιξη και μετά τις διατυπώσεις, υποδοχή από τους οδηγούς βουνού. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε για μια σύντομη ξενάγηση στην πόλη, που ζει στην ατμόσφαιρα της Κεντρικής Ασίας και είναι γεμάτη με υπέροχα Σελτζουκικά μνημεία, όπως το Rüstem Paşa Çarsısı, το παλιό καραβάν-σεράι που έχει μετατραπεί σε παζάρι όπου πουλούν κοσμήματα από μαύρο κεχριμπάρι, και ο μεντρεσές Çifte Minareli, που θεωρείται αριστούργημα της Σελτζουκικής αρχιτεκτονικής. Αμέσως μετά, θα αφήσουμε το Ερζερούμ, με προορισμό το χωριό Yusufeli. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε μια στάση για να δούμε τα ερείπια μιας μεγαλοπρεπούς γεωργιανής εκκλησίας στο χωριό Oskvank. Άφιξη στο Yusufeli το βράδυ. Στο μικρό αυτό ορεινό χωριό θα διανυκτερεύσουμε σε ξενώνα με μικρά ξύλινα σπιτάκια, χτισμένα πάνω στο ποτάμι. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

3η ΗΜΕΡΑ
Αναχώρηση για τον Μικρό Καύκασο, ή αλλιώς τα όρη Kaçkar και το ορεινό χωριό Yaylallar, όπου θα φτάσαμε μετά από μια μεγάλη και θεαματική περιπετειώδη διαδρομή σε στενούς φιδωτούς χωματόδρομους, συχνά στην άκρη του γκρεμού. Άφιξη στο Yaylallar και σύντομη ξεκούραση. Από εδώ θα ξεκινήσουμε την ορεινή πεζοπορία μας, ως το πρώτο καταφύγιο που είναι στο απομονωμένο οροπέδιο του Hevek. Τακτοποίηση στο καταφύγιο, δείπνο και διανυκτέρευση. 

4η ΗΜΕΡΑ
Σήμερα θα ξεκινήσουμε νωρίς για τπ πρώτο σκέλος της διαδρομής μας μέχρι την κορυφή Kaçkar. Είμαστε πλέον στην Αλπική Ζώνη και τα δέντρα αρχίζουν να σπανίζουν. Τα λιβάδια όμως είναι καταπράσινα και γεμάτα σπάνια αγριολούλουδα. Θα φορτώσουμε τα πράγματά μας στα μουλάρια και θα αρχίσουμε την ανάβαση σε ένα αλπικό μονοπάτι, κατά μήκος ενός μικρού ποταμού. Η διαδρομή μας, αν και σταθερά ανηφορική, είναι αρκετά ομαλή. Το απόγευμα θα φτάσουμε στο οροπέδιο Dilber Duzu, στα 2.840μέτρα, όπου βρίσκεται και η κατασκήνωση βάσης, κάτω από τις επιβλητικές μυτερές Κορυφές του Διαβόλου (Seytan Kaya). Μικρές διαδρομές προσαρμογής υψομέτρου. Τακτοποίηση σε κατασκήνωση, δείπνο και διανυκτέρευση. 

5η ΗΜΕΡΑ
Συνεχίζουμε την ανάβασή μας και σήμερα. Μετά από μια διαδρομή 3 περίπου ωρών σε ένα μονοπάτι αρκετά απότομο με πολλές εναλλαγές, φτάνουμε στην ολοστρόγγυλη ηφαιστειακή και παγωμένη λίμνη Deniz Gölü, περιτριγυρισμένη από ψηλές κατάλευκες πλαγιές. Η λευκή αυτή λίμνη είναι στην πραγματικότητα ένας παλιός κρατήρας ηφαιστείου, με βάθος 65 μέτρα. Συνεχίζουμε την ανάβαση μας για την κορυφή Kaçkar σε υψόμετρο 3.937 μέτρα. Αφού βγάλουμε τις απαραίτητες φωτογραφίες, θα ξεκινήσουμε την κατάβαση μέχρι την κατασκήνωση. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

6η ΗΜΕΡΑ
Σήμερα συνεχίζουμε την κατάβασή μας. Θα πάρουμε το δρόμο για το πέρασμα Lanetleme (3.100 μέτρα). Η διαδρομή μας περνάει από ποικίλα τοπία, με βράχους και απότομες πλαγιές. Το απόγευμα θα φτάσουμε στην κατασκήνωση Karadeniz Lake Camp στα 2.800 μέτρα. Τακτοποίηση στην κατασκήνωση, δείπνο και διανυκτέρευση. 

7η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για μια εξόρμηση στις γύρω ορεινές τοποθεσίες, για να ανακαλύψουμε τις θεαματικές αλπικές λίμνες Karadeniz, Büyükdeniz και Mekerel, χαμένες μέσα στα βουνά. Ακόμα και το καλοκαίρι η περιοχή κρατάει χιόνια, που δημιουργούν ένα εκπληκτικό φόντο στο βαθύ μπλε των λιμνών. Επιστροφή στην κατασκήνωση το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ
Συνεχίζουμε την κατάβασή μας, μέχρι τον ορεινό οικισμό Aşağı Heymaksur. Εδώ έχουν τα θερινά τους βοσκοτόπια οι κτηνοτρόφοι της περιοχής. Μεταφορά στο γραφικό ορεινό χωριό Ayder με τις φυσικές πηγές, σε ένα καθαρά Ελβετικό δασωμένο τοπίο. Οι φιλόξενοι κάτοικοι του χωριού ανήκουν στους Χεμσίν, έναν λαό που, όπως κι οι Λαζοί, ξεχωρίζει με το γλωσσικό του ιδίωμα και τις φορεσιές του, με τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα κεντητά κεφαλομάντηλα των γυναικών. Χρόνος ελεύθερος για ένα απολαυστικό μπάνιο στα θερμά λουτρά του χωριού. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή αναχώρηση για την Τραπεζούντα. Αφού φτάσουμε στο Ardesen, χτισμένο στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας, θα πάρουμε τον παραλιακό δρόμο για την Τραπεζούντα. Το μεσημέρι θα κάνουμε μια παράκαμψη για να επισκεφθούμε την Παναγία Σουμελά, ένα από τα πιο συναρπαστικά μνημεία της Εγγύς Ανατολής. Μέσα από σκοτεινά δάση, κατά μήκος του ποταμού Πυξίτη, θα φτάσουμε στην μονή, για να δούμε ότι απέμεινε από την κουζίνα, τα κελιά και τις άλλες εγκαταστάσεις, καθώς και τον Ναό της Παναγίας που είναι μέσα σε σπηλιά. Θα δούμε το Αγίασμα που πέφτει σταγόνα- σταγόνα από το βράχο, και μετά θα περάσουμε από τον ναό της Αγίας Βαρβάρας, όπου έκρυψαν την εικόνα και τα κειμήλια της Μονής. Άφιξη στην Τραπεζούντα το βράδυ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Ελλάδα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
10 Ημέρες
Διαφορά μονόκλινου:
Ελάχιστες Συμμετοχές:
6 - 12 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Λόγω των κλιματικών συνθηκών, η επόμενη αναχώρηση προγραμματίζεται για τον Iούνιο


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Αεροπορικά εισιτήρια
• Οδικές μεταφορές
• Ξενοδοχεία 3*
• Ημιδιατροφή
• Περιηγήσεις & ξεναγήσεις
• Αρχηγός από την Ελλάδα
• Επίσημοι ξεναγοί
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων
• Έντυπα
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
• ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Φόροι αεροδρομίων*
• Επίναυλοι καυσίμων*
• Είσοδοι μνημείων & μουσείων*
• Προσωπικά έξοδα, ποτά,
  τηλεφωνήματα κλπ
• Φιλοδωρήματα οδηγών
  & ξεναγών
• Οτιδήποτε προαιρετικό

* Πληρωτέα πριν
  την αναχώρηση 
  Συνολικό κόστος 290 €

Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: [email protected]
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.