ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
OI ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ: ANΩ ΘΡΑΚΗ ΔΟΥΝΑΒΗΣ
    

Τα Θρακικά παράλια της Μαύρης Θάλασσας και οι Ελληνικές πόλεις, οι μεγαλοπρεπείς Θρακικοί τάφοι με τους θησαυρούς τους, τα μουσεία, οι εκκλησίες και η πλούσια φύση, δίνουν το στίγμα αυτού του μοναδικού ταξιδιού στην πάνω από τα σύνορα Θράκη.
Η ελληνικότητα της Ανατολικής Ρωμυλίας είναι κάτι το δεδομένο: Πλούσια ήταν η συμβολή της στα Γράμματα, στις Τέχνες στον Πολιτισμό. Μητροπόλεις και μοναστήρια, σχολεία και σύλλογοι άνθισαν για αιώνες κατά μήκος των ακτών της Μαύρης Θάλασσας. Ήθη και έθιμα πανάρχαια Θρακικά και Ελληνικά διασώζονται μέχρι τις μέρες μας.
Με την πείρα του Κανόνα στις αρχαιολογικές και ιστορικές εξορμήσεις,  έχουμε κάνει ένα πολύ καλό και μεστό πρόγραμμα στην ευρύτερη περιοχή της Βουλγαρίας, που περιλαμβάνει την Ανατολική Ρωμυλία, τις διατηρητέες πόλεις της Βουλγαρικής Αναγέννησης, τους αρχαίους Θρακικούς θησαυρούς και την κοιλάδα του Δούναβη. 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλα τα αξιοθέατα της περιοχής, δίνοντας βαρύτητα στα πιο σημαντικά μνημεία, αλλά χωρίς να παραβλέπει τις πιο μέτριες, αλλά εξίσου σημαντικές ιστορικά περιοχές. 
Θα ξεκινήσουμε από την "Μακεδονία του Πιρίν", το γεωγραφικό τμήμα της Μακεδονίας που πάντα διεκδικούσαν - και τελικά πήραν - οι Βούλγαροι. Εδώ η Ελληνική παρουσία αιώνων είναι ακόμα έκδηλη, μέσα από τις συνήθειες, τα τοπωνύμια και την αρχιτεκτονική.
Η διαδρομή μας θα μας φέρει στο συγκλονιστικό μοναστήρι της Ρίλα, χαμένο μέσα στα κατασκότεινα δάση του Πιρίν.
Θα συνεχίσουμε για την πρωτεύουσα Σόφια, μια βαλκανική πρωτεύουσα που σήμερα είναι στο στάδιο της αναγέννησης της. Εδώ, πέρα από τα κλασικά μνημεία, θα επισκεφθούμε και το περίφημο Εθνικό Μουσείο με τους Θρακικούς θησαυρούς του. Επόμενος σταθμός το Veliko Tarnovo και το γειτονικό του Arbanassi, με εξαιρετικά δείγματα αρχιτεκτονικής. Θα επισκεφθούμε επίσης τις υπόσκαφες εκκλησίες κοντά στο Δούναβη, τις παλιές πόλεις της Βουλγαρικής Αναγέννησης και την Κοιλάδα των Ρόδων με τους Θρακικούς τάφους της. 
Θα συνεχίσουμε για την περίφημη Φιλιππούπολη, που πέρα από τα μνημεία της, θα μας προσφέρει και γνωριμία με το Θρακικό παρελθόν της ευρύτερης περιοχής - μη ξεχνάμε ότι η αρχαία Θράκη περιελάμβανε σχεδόν ολόκληρη τη σημερινή Βουλγαρία. 
Από τη Φιλιππούπολη θα πάμε στις ακτές του Εύξεινου Πόντου για να γνωρίσουμε μια σειρά από πόλεις με πλούσιο Ελληνικό παρελθόν: τη Σωζόπολη,  τη Μεσημβρία και την Αγχίαλο.  Εδώ θα συναντήσουμε και τους ξεχασμένους Έλληνες της Ανατολικής Ρωμυλίας που μιλάνε ακόμα τα Ελληνικά, απομεινάρι του ένδοξου παρελθόντος της περιοχής, που συνέβαλε στο να γίνει ο Άξενος Πόντος, Εύξεινος.
Όπως σε πολλά ιστορικά ταξίδια του Κανόνα, το ταξίδι στην Ανατολική Ρωμυλία δεν είναι απλά ένα ταξίδι. Είναι ένα προσκύνημα και μία γνωριμία με έναν τόπο, που από την Αρχαιότητα μέχρι τους νεότερους χρόνους, κράτησε την Ελληνικότητα του και γνώρισε το σκληρό πρόσωπο της Ιστορίας.
Μεγάλη σημασία σ'αυτό το ταξίδι έχει ο αριθμός των ταξιδιωτών. Στο συγκεκριμένο ταξίδι δεν θα πάρουμε πάνω από 30 άτομα. Καταλαβαίνετε λοιπόν την ποιοτική διαφορά όταν συναντάμε άλλα ελληνικά γκρουπ με 40 και 50 άτομα.
Ένα άλλο δυνατό σημείο είναι ότι χρησιμοποιούμε επαγγελματίες διπλωματούχους ξεναγούς και όχι απλούς συνοδούς, Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε τις ποιοτικές και λεπτομερείς ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.
Γιατί άλλο να περνάς έξω από ένα μνημείο και να σε αφήνουν να μπεις για πέντε λεπτά μόνος σου και άλλο να σε συνοδεύει καταρτισμένος διπλωματούχος ξεναγός που να σε ξεναγεί με λεπτομέρειες. 

Επίσης σημαντικές είναι οι είσοδοι των μνημείων, που στο συγκεκριμένο ταξίδι είναι και πολλές και ακριβές.  Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και ελεύθερα απογεύματα για ξεκούραση, ή αγορές, αλλά η προτεραιότητα είναι οι επισκέψεις και αυτή είναι μία από τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.
Σημαντικό είναι επίσης το ότι προπληρώνετε για όλες τις υπηρεσίες από την Ελλάδα: Χωρίς έξτρα χρεώσεις, φουσκωμένους φόρους αεροδρομίων, προαιρετικές εκδρομές και αρχηγούς που περιμένουν το γκρουπ στον τελικό προορισμό.
Το πιο σημαντικό όμως είναι η πλήρης γνωριμία με τη γειτονική μας χώρα, σε ένα πρόγραμμα γεμάτο και λεπτομερές.

..

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
Το ταξίδι αυτό περιλαμβάνει πόλεις, κάποιες από τις οποίες απαιτούν πεζοπορία μέσα στα ιστορικά τους κέντρα.
Εύκολες διαδρομές σε ωραιότατα τοπία.
Σύγχρονες και παλιές πόλεις και αρκετό φολκλόρ.
Αξιοθέατα κυρίως Ελληνιστικής, Ρωμαϊκής, Βυζαντινής και νεότερης εποχής.
Πόλεις σχετικές με την Ελληνική Ιστορία.
ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Το καλύτερο και πλουσιότερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
Περιλαμβάνονται είσοδοι σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.
Διαδρομή κατά μήκος των ακτών της Μαύρης Θάλασσας.
Η επίσκεψη στο εθνικό πάρκο της Ροδόπης.
Διαμονή στα καλύτερα ξενοδοχεία της κάθε περιοχής.
Ευέλικτες διαδρομές για καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου.
Καλά κεντρικά ξενοδοχεία.
Επίσκεψη στην αρχαία Μεσημβρία.
Γνωριμία με το Βέλικο Τάρνοβο.
Επίσκεψη στη Σωζόπολη.
H επίσκεψη στις διατηρητέες πόλεις της Βουλγαρικής Αναγέννησης.
Η γνωριμία με την Ανατολική Ρωμυλία.
Εξαιρετική οργάνωση στις μετακινήσεις μας.
Σωστά μελετημένο πρόγραμμα.
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.

ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και πτήση για τη Θεσσαλονίκη. Άφιξη και αναχώρηση για τα Βουλγαρικά σύνορα. Είσοδος στην Βουλγαρία και επίσκεψη στην περίφημη μονή της Ρίλα, που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η μονή είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Βουλγαρίας. Συνεχίζουμε για τη Σόφια. Άφιξη το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή ξενάγηση της Βουλγαρικής πρωτεύουσας. Θα διασχίσουμε το κέντρο της πόλης και θα δούμε το Κοινοβούλιο, την Όπερα και τα κυβερνητικά κτίρια. Θα κάνουμε μια στάση για να επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό του Alexander Nevski και την Κρύπτη του, καθώς και την περίφημη εκκλησία Boyana, που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Θα ακολουθήσει η εκκλησία Sveta Petka με τις αγιογραφίες από τον 15ο αιώνα. Θα καταλήξουμε στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, για να δούμε εκθέματα από όλη τη Βουλγαρία. Ξεχωρίζουν οι Θρακικοί Θησαυροί και το Διάταγμα της Διονυσόπολης, χαραγμένο σε μαρμάρινη στήλη, που βρέθηκε στην ακτή του Εύξεινου Πόντου. Απόγευμα ελεύθερο για βόλτες, ή ανάβαση με το τελεφερίκ στο βουνό Βίτοσα, για να απολαύσετε τη θέα της Σόφιας από ψηλά. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή αναχώρηση για την μικρή πόλη Koprivshtica, μια από τις ωραιότερες της Βουλγαρίας, με εξαιρετικά δείγματα αρχιτεκτονικής που αντικατοπτρίζουν τη Βουλγαρική Αναγέννηση. Συνεχίζουμε για την Κοιλάδα των Ρόδων, για να επισκεφθούμε τον περίφημο Θρακικό τάφο του Kazanlak* (της αρχαίας Σευθουπόλεως) , με τις υπέροχες τοιχογραφίες. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Μουσείο Iskra, για να δούμε τα αρχαιολογικά ευρήματα από τις γειτονικές περιοχές. Άφιξη στην πόλη Tryavna, που είναι ένα άλλο ιστορικό αρχιτεκτονικό μνημείο της Βουλγαρίας. Εδώ, θα επισκεφθούμε την Οικία Daskalova και το μικρό Μουσείο των Εικόνων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
*Η επίσκεψη γίνεται σε πιστό αντίγραφο του τάφου, γιατί ο αυθεντικός είναι κλειστός για το κοινό.

4η ΗΜΕΡΑ
Το πρωί θα ξεκινήσουμε για το Veliko Tarnovo, μια από τις σημαντικότερες βουλγαρικές πόλεις, με αξιόλογα μνημεία τοπικής αρχιτεκτονικής. Θα επισκεφθούμε επίσης το γειτονικό Arbanassi και την εκκλησία της Γέννησης, καθώς και την Οικία Konstantsaliev, πριν κατευθυνθούμε στο Ruse, πάνω στον Δούναβη και τα Ρουμανικά σύνορα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό μας, θα επισκεφθούμε τη μικρή πόλη Ivanovo, για να επισκεφθούμε τις λαξευτές εκκλησίες με τις υπέροχες αγιογραφίες τους. Συνεχίζουμε για τον μεγάλο Θρακικό τάφο του Sveshtari, με το ανάγλυφο εσωτερικό του, το απόγευμα θα φτάσουμε στην πόλη Shumen. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή αναχώρηση για τη Βάρνα, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Στη διαδρομή, θα κάνουμε μια στάση στο φαράγγι του ποταμού Madara, για να δούμε τον περίφημο Ιππέα του Madara, ένα ανάγλυφο μεγάλων διαστάσεων πάνω στους βράχους. Θα επισκεφθούμε επίσης το μουσείο των ψηφιδωτών της Devnya, με ψηφιδωτά πατώματα, που βρέθηκαν σε γειτονική βίλα της Ρωμαϊκής εποχής. Άφιξη στη Βάρνα, μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας και μεγάλο θερινό τουριστικό κέντρο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ
Το πρωί θα κάνουμε μια επίσκεψη στα Ρωμαϊκά λουτρά και στο αρχαιολογικό μουσείο της Βάρνας και αμέσως μετά, ξεκινήσουμε για τη Μεσήμβρια (Nesebar), παλιά Ελληνική πόλη, που ιδρύθηκε από τους Μεγαρείς. Η πόλη, η μοναδική Δωρική αποικία στον Εύξεινο Πόντο, είναι γνωστή για τους δεκάδες – πολλούς ερειπωμένους – βυζαντινούς ναούς της. Μεταξύ των άλλων θα δούμε την παλιά πόλη που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Θα δούμε την ερειπωμένη σήμερα Αγία Σοφία, το ναό του Παντοκράτορα και το ναό των Αρχαγγέλλων. Θα ακολουθήσει ελεύθερος χρόνος για βόλτες, αγορές και φαγητό στην παλιά πόλη. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στην γειτονική Αγχίαλο που ιδρύθηκε από τους Απολλωνιείς του Πόντου. Σύντομη στάση και συνεχίζουμε για τον Πύργο (Βurgas) γενέτειρα του ποιητή Κώστα Βάρναλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ
Συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με τα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, κάνοντας μια επίσκεψη στην κοντινή Σωζόπολη (Απολλωνία του Πόντου). Η πόλη ιδρύθηκε από τους Μιλήσιους και ήταν σημαντικό εμπορικό λιμάνι. Η σημασία του ναυτικού εμπορίου ήταν τέτοια που σε όλα τα αρχαία νομίσματα της απεικονίζεται μια άγκυρα. Στην περιήγηση μας θα δούμε τα παραθαλάσσια τείχη που προσφέρουν μια υπέροχη θέα στον Εύξεινο Πόντο και το αρχαιολογικό μουσείο με εκθέματα από το Ελληνικό παρελθόν της πόλης. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη και συνεχίζουμε για την πόλη Stara Zagora (Βυζαντινή Ειρηνούπολη). Εδώ θα επισκεφθούμε το Μουσείο Νεολιθικών Κατοικιών, που στεγάζει τα ερείπια δύο από τα παλαιότερα σωζόμενα κτίρια στον κόσμο. Στη συνέχεια θα δούμε το Ρωμαϊκό θέατρο, που ανάγεται στη Ρωμαϊκή περίοδο της πόλης, όταν ονομαζόταν Augusta Trajana. Άφιξη στη Φιλιππούπολη το βράδυ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή ξενάγηση της Φιλιππούπολης. Ανάμεσα στα άλλα θα δούμε το θαυμάσιο ελληνορωμαϊκό θέατρο, ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα των Βαλκανίων, το μικρό αλλά εξαιρετικό μουσείο με αρχαιολογικά ευρήματα από την περιοχή της Φιλιππούπολης και τον περίφημο Θρακικό θησαυρό του Panagyurishte. Θα καταλήξουμε στην παλιά πόλη, με τα μικρά και γραφικά δρομάκια και τα ωραία αρχοντικά. Το μεσημέρι, θα ξεκινήσουμε για να επισκεφθούμε το γραφικό Μελένικο (Melnik) στην καρδιά της οροσειρά της Ροδόπης. Το Μελένικο, ήταν μια πλούσια εμπορική πόλη και το αξιολογότερο κέντρο του ελληνισμού στο βόρειο τμήμα της Ανατολικής Μακεδονίας. Τα πανέμορφα αρχοντικά, χτισμένα με τη ντόπια μακεδονίτικη αρχιτεκτονική, είναι σήμερα ξενώνες και ωραία εστιατόρια, όπου σερβίρεται το διάσημο τοπικό κρασί. Άφιξη στο γειτονικό Sandanski, στην καρδιά του εθνικού πάρκου Pirin. Γνωστό για τα χειμερινά σπορ το Sandanski, τον υπόλοιπο χρόνο προσφέρεται για ξεκούραση και επαφή με τη φύση. Άφιξη το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ
Το πρωί θα κάνουμε μια επίσκεψη στο εντυπωσιακό μοναστήρι του Ροζινού (Rozhen). Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα μοναστηριακά συγκροτήματα στη Βουλγαρία, το οποίο αποτελείται από καθολικό, κοιμητηριακό ναό με οστεοφυλάκιο, πτέρυγες κατοικίας και βοηθητικά κτίσματα. Μετά από μια ωραία διαδρομή μέσα από τα καταπράσινα τοπία της νότιας Βουλγαρίας, διέλευση των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, άφιξη στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και πτήση για την Αθήνα.

10 Ημέρες
1.180 €
Διαφορά μονόκλινου:
290 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
15 - 22 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:80 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ
22 - 31 Οκτ


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Αεροπορικά εισιτήρια
• Οδικές μεταφορές
• Ξενοδοχεία 4* 
• Ημιδιατροφή
• Περιηγήσεις - ξεναγήσεις
• Αρχηγός από την Ελλάδα
• Επίσημοι ξεναγοί
• Είσοδοι μνημείων
  & μουσείων
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων
• Έντυπα
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
• ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Φόροι αεροδρομίων*
• Επίναυλοι καυσίμων* 
• Προσωπικά έξοδα,
  ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
• Φιλοδωρήματα οδηγών
  & ξεναγών
• Οτιδήποτε προαιρετικό 

 Πληρωτέα πριν
 την αναχώρηση.
 Σύνολο 80 €


ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  
990

Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: [email protected]
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.