ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΑΚΤΗ ΤΟΥ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ, ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ & ΓΙΟΡΤΕΣ FESTIMA
    
Το πρόγραμμα αυτό, έχει καταρτιστεί μετά από συνεχή ταξίδια στη Δυτική Αφρική. Όταν κανείς δεν ήξερε τη Μπουρκίνα Φάσο, ο Κανών όργωνε τις σαβάνες της Δυτικής Αφρικής με πρωτοποριακές αποστολές για ψαγμένους ταξιδιώτες.
Το αποτέλεσμα είναι όσοι ταξιδιώτες - γιατί σε ταξιδιώτες απευθύνεται το συγκεκριμένο ταξίδι και όχι σε τουρίστες - έκαναν τη Δυτική Αφρική μαζί μας, έμειναν ενθουσιασμένοι, γιατί είδαν μια πραγματική Αφρική που στα υπόλοιπα ταξίδια έχει χαθεί πλέον στο μεγαλύτερο μέρος της. 
Πηγαίνοντας σε δύο από τις πιο ενδιαφέρουσες γαλλόφωνες χώρες της Δυτικής Αφρικής, θα γνωρίσουμε  τις φυλετικές περιοχές της Μπουρκίνα Φάσο και του βορρά της Ακτής του Ελεφαντοστού. Άλλωστε ο πραγματικός ταξιδιώτης πάει στα μέρη αυτά για να ζήσει τη μαγεία της Μαύρης Ηπείρου, να δει από κοντά φυλές που δεν τις άγγιξε ο χρόνος, να έρθει σε επαφή με τους οίκους των πνευμάτων και τους γέρους μάγους και να αποκομίσει εμπειρίες που δεν συγκρίνονται με τίποτα!  
Μεγάλη σημασία έχει επίσης η παρακολούθηση των χορών της FESTIMA, ενός μοναδικού φεστιβάλ με μεγάλο εθνολογικό ενδιαφέρον. Το σίγουρο είναι ότι θα ακολουθήσουμε το πιο πρωτοποριακό πρόγραμμα της αγοράς, χωρίς να περιλάβουμε ανασφαλείς προς το παρόν περιοχές.

 
Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
Δύσκολο ταξίδι που περιλαμβάνει επισκέψεις σε δυσπρόσιτες και μη τουριστικές περιοχές.
Οι χώρες της Δυτικής Αφρικής δεν έχουν καθόλου τουριστικές υποδομές.
Πολύωρες διαδρομές, σε τροπικά δάση και σαβάνες.
Μεγάλη αναμονή στα σύνορα.
Κάποιες διανυκτερεύσεις γίνονται  σε μικρές πόλεις.
Τα ξενοδοχεία στις πρωτεύουσες είναι καλά, αλλά στην ενδοχώρα υστερούν πολύ. 
Σχετικά καινούργιες πόλεις με πολύ τοπικό χρώμα και πολύ φολκλόρ.
Έξω από τις πρωτεύουσες υπάρχουν ελλείψεις βασικών ανέσεων και υποδομών και οι υπηρεσίες είναι πολύ υποβαθμισμένες.
Συχνές διακοπές ρεύματος.
Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις φυλές και στις παραδόσεις τους.
Τα αξιοθέατα δεν απαιτούν ιδιαίτερη πεζοπορία.
Συχνά μπλόκα στους δρόμους.
Η Δυτική Αφρική είναι μια απρόβλεπτη περιοχή και πάντα υπάρχει η πιθανότητα απρόοπτων γεγονότων, που μπορούν να ανατρέψουν το πρόγραμμα.
Τέτοια γεγονότα είναι η πολιτική κατάσταση και οι καιρικές συνθήκες, που μπορεί να κλείσουν τους δρόμους ή να αποκλείσουν ολόκληρες περιοχές.
Είναι λοιπόν φανερό ότι το ταξίδι αυτό έχει πολλές δυσκολίες, για τις οποίες ο ταξιδιώτης πρέπει να είναι ενημερωμένος και αποφασισμένος να τις υποστεί ασχέτως οικονομικού κόστους.
Όλες οι επισκέψεις θα εξαρτηθούν από την επί τόπου κατάσταση ασφαλείας τις συγκεκριμένες ημέρες.
Σε περίπτωση που οι συνθήκες δεν επιτρέψουν την επίσκεψη εκεί, το πρόγραμμα θα αλλάξει με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των ταξιδιωτών.
 
 
ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Το καλύτερο και πλουσιότερο πρόγραμμα της αγοράς.
Μεγάλη εμπειρία σε αποστολές στη Δυτική Αφρική. 
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
Γνωριμία με τις φυλές της Μπουρκίνα Φάσο.
Περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε όλα τα εθνικά πάρκα
και τα μουσεία.
Διαδρομές στις πιο ασφαλείς περιοχές των χωρών
που επισκεπτόμαστε.
Η επίσκεψη στο βορρά της Ακτής του Ελεφαντοστού
που έχει μεγάλο εθνολογικό πλούτο.
Η διαμονή στις μικρές πόλεις γίνονται στα καλύτερα ξενοδοχεία της κάθε περιοχής.
Δύο διανυκτερεύσεις στην πόλη Dédougou, για να
παρακολουθήσουμε τις γιορτές της FESTIMA.
H επίσκεψη στο συγκλονιστικό Korhogo
Η επίσκεψη στα περίεργα γεωλογικά φαινόμενα της
Μπουρκίνα Φάσο.
Εξαιρετική οργάνωση στις οδικές μετακινήσεις μας.
Παρακολούθηση τοπικών χορών.
Σωστά μελετημένο πρόγραμμα, με διανυκτερεύσεις
σε επιλεγμένες πόλεις.
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
 
ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE
1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο Αθήνας και Θεσσαλονίκης και πτήση για το Abidjan της Ακτής του Ελεφαντοστού, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη το βράδυ και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 
 
2η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για την ξενάγηση μας στη μεγαλύτερη πόλη της Δυτικοαφρικανικής αυτής χώρας και τρίτης μεγαλύτερης γαλλόφωνης πόλης στον Κόσμο. Θα δούμε την πολύχρωμη αγορά Adjamé και το Εθνικό Μουσείο με συλλογές από τοπικές ενδυμασίες και μάσκες από τις διάφορες περιοχές της χώρας. Θα περάσουμε από το δάσος του ποταμού Banco και θα φτάσουμε στη λιμνοθάλασσα Ebrié στον Ατλαντικό Ωκεανό, για να περάσουμε στην παλιά πόλη του Grand Bassam. Το Grand Bassam είναι χτισμένο σε μια αμμουδιά μεταξύ της λιμνοθάλασσας και του ωκεανού και ήταν η πρώην πρωτεύουσα της γαλλικής αποικίας της Ακτής του Ελεφαντοστού και τώρα ένα παραθαλάσσιο θέρετρο αναψυχής για τους κατοίκους του Abidjan. Oι ήσυχοι δρόμοι με τις δενδροστοιχίες από τροπικά δένδρα, οι μεγάλες μπουκαμβίλιες και τα καλοδιατηρημένα αποικιακά κτίρια, δίνουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στο Grand Bassam. Το παλιό ταχυδρομείο είναι ένα κόσμημα της γαλλικής αποικιακής αρχιτεκτονικής. Το Μουσείο Κοστουμιών που βρίσκεται στην έπαυλη του πρώην κυβερνήτη είναι ένα αληθινό αρχιτεκτονικό κόσμημα και η μοναδική του συλλογή κοστουμιών, μάσκες, στολίδια και εθνογραφικές φωτογραφίες δίνει μια ενδιαφέρουσα εικόνα για την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
3η ΗΜΕΡΑ
To πρωί θα αφήσουμε το πολύβουο Abidjan, με προορισμό την πόλη Katiola στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Η διαδρομή μας περνάει από καταπράσινα τοπία, όπου το τροπικό δάσος δίνει τη θέση του σε φυτείες καφέ, κακάο και μπανάνας. Στάση στο Yamoussoukro, μια  αλλόκοτη πόλη που σύμφωνα με τα μεγαλεπήβολα σχέδια του προέδρου Houphouët-Boigny κτίστηκε από το μηδέν και έγινε πρωτεύουσα του κράτους μόλις το 1983. Εδώ θα δούμε τη μεγαλύτερη εκκλησία του Κόσμου, τη βασιλική Notre Dame de la Paix. Συνεχίζουμε για την Katiola, όπου θα φτάσουμε το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
4η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό ξεκινάμε για το βόρειο τμήμα της Ακτής του Ελεφαντοστού. Το τοπίο αλλάζει: βρισκόμαστε πλέον στην περιοχή του Sahel, μια εκτεταμένη σαβάνα με ξηρόφιλα δένδρα, όπως αφρικανικές ακακίες και baobab, που αποτελεί την κλιματική ζώνη μετάβασης από τα Ισημερινά δάση του Νότου στις στέπες πριν την έρημο του Βορρά. Άφιξη στην μικρή πόλη Korhogo, απ’όπου θα κάνουμε μια εκδρομή στο παλιό χωριό Kong. Αυτό το αρχαίο βασίλειο εμφανίστηκε ως εμπορικό κέντρο τον 12ο αιώνα, όταν οι έμποροι από την αυτοκρατορία του Μαλί άρχισαν να δραστηριοποιούνται στα εδάφη της φυλής των Senοufo. Η παράδοση θέλει το Κοng να είναι ο τόπος από όπου προέρχεται η φυλή των  Mandé που είναι έμποροι, γνωστοί σε όλη τη Δυτική Αφρική ως Diola. Οι Diola καθιέρωσαν το Κονγκ σαν ένα σημαντικό κέντρο, ανάμεσα στους λαούς της Σαχάρας και τους λαούς των δασών. Εδώ θα επισκεφθούμε το  δούμε το περίφημο τέμενος -  χτισμένο από λάσπη – χαρακτηριστικό δείγμα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του Σαχέλ. Θα συνεχίσουμε για το Farkaha, ένα χωριό διάσημο για τους ντόπιους καλλιτέχνες του. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ
Σήμερα θα περάσουμε την ημέρα κάνοντας εξορμήσεις στην περιφέρεια του Korhogo. Η περιοχή  του Korhogo είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές της Δυτικής Αφρικής και απαραίτητος σταθμός για κάθε ταξιδιώτη που επισκέπτεται τις βόρειες εσχατιές της Ακτής του Ελεφαντοστού. Η ιστορία του χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και σήμερα είναι η πρωτεύουσα των Senοufo, της φυλής που έχει δημιουργήσει μερικά από τα σπουδαιότερα έργα τέχνης της Αφρικής, σχεδόν σε κάθε τομέα: γλυπτική, υφαντική, ζωγραφική και μεταλλουργία. Θα επισκεφθούμε μια από τις τοπικές αγορές για να ανακαλύψουμε ξυλόγλυπτα και υφάσματα με τα παραδοσιακά μοτίβα των Senοufo. Αυτά τα μοτίβα έχουν εμπνεύσει σύγχρονους καλλιτέχνες όπως ο Pablo Picasso που ταξίδεψε προσωπικά στη Χώρα των Senοufo, για να συναντήσει και να ανταλλάξει εμπειρίες με ντόπιους καλλιτέχνες. Θα επισκεφθούμε το  Waranéene, όπου θα δούμε δεκάδες υφαντές να εργάζονται και το χωριό Kapélé γνωστό για τα χειροποίητα κοσμήματα του, Η περιοχή αυτή είναι γνωστή για τις παραδοσιακές γιορτές, για τις πολύπλοκες ιεροτελεστίες της και για τους χορούς της όπως ο εντυπωσιακός χορός με μάσκες, που λέγεται Boloyé,  ή Χορός του Πάνθηρα, που εκτελείται από τον αρχηγό του χωριού  και που θα τον παρακολουθήσουμε αργότερα το απόγευμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
6η ΗΜΕΡΑ
Το πρωί θα ανακαλύψουμε το χωριό Niofoin, ένα τυπικό χωριό των Senoufo με τις πήλινες σιταποθήκες του, διακοσμημένες με συμβολικά ανάγλυφα και με τα χαρακτηριστικά σπίτια διακοσμημένα με φετίχ - ιερά αντικείμενα των ανιμιστικών λατρειών που εξακολουθούν να ασκούνται από τους Senοufo. Αργότερα θα συναντήσουμε τους νομάδες Fulani – που είναι  οι αληθινοί κύριοι της ατελείωτης σαβάνας του Σαχέλ – και που μετακινούνται συνεχώς αναζητώντας βοσκοτόπια για τα κοπάδια τους.  Οι γυναίκες φορούν όμορφα χρωματιστά υφάσματα και, γύρω από τους λαιμούς τους και στα μαλλιά τους, εξαιρετικά κοσμήματα από κεχριμπάρι, πέτρες, κουμπιά και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο που μπορεί να τους αρέσει. Αργά το απόγευμα θα προσπαθήσουμε να παρακολουθήσουμε* το Χορό των Παρθένων - το Ngoro, το οποίο εκτελείται από τα κορίτσια των Senοufo και είναι κομμάτι του Poro, της τελετής ενηλικίωσης των νέων ανδρών. Η ημέρα θα κλείσει με επίσκεψη στη γειτονιά των καλλιτεχνών της ξυλογλυπτικής για να δούμε τα αυθεντικά ξυλόγλυπτα είδωλα για τα οποία είναι τόσο γνωστοί οι Senoufo. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
* Ο Χορός των Παρθένων γίνεται συνήθως σε περιπτώσεις γιορτών ενηλικίωσης, που σημαίνει ότι μπορεί να μην υπάρχει σχετική τελετή εκείνες τις ημέρες.
 
7η ΗΜΕΡΑ
Νωρίς το πρωί αναχώρηση για τα σύνορα με τη Μπουρκίνα Φάσο – πρώην Άνω Βόλτα – με προορισμό την πόλη Banfora. Διέλευση συνόρων και επίσκεψη των καταρρακτών Karfiguela και των Πύργων του Fabedougou, ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο πελώριων βράχων από ψαμμίτη ηλικίας 2 δισεκατομμυρίων ετών. Παρόλο που οι πύργοι είναι πανάρχαιοι, έχουν δεχτεί ελάχιστες αλλαγές και είναι τόσο καλά διατηρημένοι που κάποιοι από τους βράχους έχουν ακόμη κυματισμούς που δημιουργήθηκαν από την αρχαία ροή του νερού και του ανέμου. Το απόγευμα θα κάνουμε βόλτα με βάρκα στην λίμνη Tengrela για να δούμε ιπποπόταμους. Άφιξη στην Banfora, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
 
8η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή εξόρμηση στο Niansogoni, ένα παλιό τρωγλοδυτικό χωριό που ανάγεται στον 14ο αιώνα και βρίσκεται σκαρφαλωμένο πάνω σε έναν απόκρημνο γκρεμό για προστασία από επιθέσεις εχθρικών φυλών. Το  Niansogoni ακόμα και σήμερα θεωρείται ένας ιερός τόπος, αφού χρησιμοποιείται για θυσίες. Ακολουθεί το Sindou για να επισκεφθούμε ένα χωριό αγγειοπλαστών Senoufo και να δούμε τις ομώνυμες κορυφές. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία της Μπουρκίνα Φάσο, οι κορυφές του Sindou είναι μια αλυσίδα γεωλογικών σχηματισμών, που παρουσιάζει μια φανταστική ποικιλία κωνικών πύργων. Πριν από εκατομμύρια χρόνια, αυτοί οι σκούροι κώνοι βρίσκονταν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και σήμερα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για ελαφριά πεζοπορία και εξερεύνηση των διαφόρων σχηματισμών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
9η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό αφήνουμε την  Banfora και μέσω της πόλης Bobo Dioulasso, κατευθυνόμαστε προς το Dédougou, όπου διεξάγεται τη μεγάλη γιορτή Festima των Αφρικάνικων χορών με μάσκες. Η Festima είναι μια μοναδική γιορτή όπου παρουσιάζονται παραδοσιακοί χοροί από όλη τη Δυτική Αφρική με μασκοφορεμένους χορευτές. Εκατοντάδες χορευτές με παραδοσιακές μάσκες από το  Μπενίν, την Ακτή Ελεφαντοστού, το Μάλι, το Τόγκο, τη Σενεγάλη και πάνω από πενήντα πόλεις και χωριά της Μπουρκίνα Φάσο, συμμετέχουν στη γιορτή. Οι μάσκες αποτελούν σημαντικό μέρος των παραδοσιακών δοξασιών σε πολλούς αφρικανικούς πολιτισμούς εδώ και χιλιάδες χρόνια και συμβολίζουν τη λατρεία των προγόνων και των πνευμάτων. Παίζουν σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια των εορτασμών των τελετών και του κύκλου της ζωής. Σύμφωνα με την παράδοση, κατά τη διάρκεια της τελετής, η ξέφρενη μουσική και ο χορός κάνουν τον χορευτή να πέφτει σε έκσταση και να μετατρέπεται σε ένα πνεύμα που επικοινωνεί με τους προγόνους. Ο μάγος της φυλής συνήθως συνοδεύει τον χορευτή κατά τη διάρκεια του τελετουργικού, συμβάλλοντας στην ερμηνεία του μηνύματος από τον Κάτω Κόσμο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη για να παρακολουθήσουμε τους χορούς Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
10η ΗΜΕΡΑ
Όλη η ημέρα στη διάθεση μας για την παρακολούθηση και φωτογράφιση των γιορτών της Festima και να ανακατευτούμε με τα πολύχρωμα πλήθη. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
11η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της χώρας Ouagadougou. Διαδρομή μέσα από σαβάνες, κάνοντας μικρές στάσεις σε χωριά όπως η Tcheriba για να δούμε το τέμενος και την τοπική αγορά. Άφιξη στο Ouagadougou, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
12η ΗΜΕΡΑ
Τα χαράματα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
 
12 Ημέρες
3.960 €
Διαφορά μονόκλινου:
750 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
8 - 12 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:580 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ
21 Φεβ – 3 Μαρ

Από Αθήνα 
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: 
• Αεροπορικά εισιτήρια 
• Oδικές μεταφορές 
• Ξενοδοχεία 4* & 3* 
• Ξενοδοχείο 2* στο Dédougou
• Ημιδιατροφή 
• Περιηγήσεις & ξεναγήσεις
• Αρχηγός 
• Επίσημοι ξεναγοί 
• Eίσοδοι μουσείων, μνημείων 
  & εθνικών πάρκων 
• Βίζες
• Έντυπο ιστορικό υλικό 
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης 
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης 
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων 
• Φ.Π.Α. 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: 
• Φόροι αεροδρομίων* 
• Επίναυλοι καυσίμων* 
• Τέλη διέλευσης συνόρων* 
• Προσωπικά έξοδα, ποτά,  
  τηλεφωνήματα κλπ 
• Φιλοδωρήματα οδηγών 
  & ξεναγών 
  (περίπου 40€ κατ'άτομο)
• Οτιδήποτε προαιρετικό 

* Πληρωτέα πριν την 
   αναχώρηση. 
   Σύνολο 580 €
Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: info@kanon.gr
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.