ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ: ΤΣΑΝΤ, ΚΑΜΕΡΟΥΝ & ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    
Ξεχάστε τα φθηνά και ελλιπή πασαλείμματα, μόνο και μόνο για μια σφραγίδα παραπάνω στο διαβατήριο σας: Το ταξίδι αυτό δεν είναι για όλους. Είναι μόνο για τους λάτρεις του άγνωστου και της περιπέτειας, που θα θυσιάσουν τις ανέσεις τους για να δουν και να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες στα κατασκότεινα δάση της λεκάνης του Κονγκό, στις σαβάνες του Τσαντ και τις φυλετικές περιοχές του Καμερούν.
Ταξίδι που μόνο με ντοκιμαντέρ του National Geographic μπορεί να συγκριθεί!
Από τη ζώνη του Σαχέλ ως τα καταπράσινα Ισημερινά δάση του Κονγκό, το Τσαντ το Καμερούν και η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία αποτελούν ένα καλειδοσκόπιο εθνικών και γλωσσικών ομάδων, θρησκειών, πολιτισμών, ιστορίας, σπάνιων τοπίων, παρθένων δασών και τροπικών ακτών και αποτελούν καταφύγιο πρωτόγονων φυλών, οι οποίες διατηρούν ένα μοναδικό τρόπο ζωής.
Ένα μωσαϊκό φυλών και λαών και ένας συγκλονιστικός προορισμός για λίγους και συνειδητοποιημένους ταξιδιώτες.
Το μυστηριώδες Τσαντ, μια χώρα που αποτελεί την μετάβαση από τις ερήμους του Βορρά στις σαβάνες του Νότου, είναι η αφετηρία της μοναδικής αυτής αποστολής.
Το Καμερούν συχνά αναφέρεται και σαν “η μικρογραφία της Αφρικής”. Είναι μια χώρα που φιλοξενεί μυριάδες εθνικές και γλωσσικές ομάδες, με ποικιλία κλιματικών και γεωγραφικών συνθηκών, με εντυπωσιακό πολιτισμό και ιστορία.  
Από τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές της αποστολής, η γνωριμία με τις απρόσιτες ζούγκλες Dzanga-Sangha της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, καθώς και οι επισκέψεις σε απομαονωμένα χωριά των Πυγμαίων στα ισημερινά δάση, κάτι που ελάχιστοι δυτικοί επισκέπτες έχουν κατορθώσει μέχρι σήμερα.
Από την πρώτη αποστολή που κάναμε στην Κεντρική Αφρική το 2004 μέχρι σήμερα, έχουμε αποκτήσει τεράστια πείρα στην περιοχή αυτή του πλανήτη. Κανείς άλλος δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι θα κατορθώσει να πραγματοποιήσει με επιτυχία ένα τέτοιο δύσκολο και δαπανηρό ταξίδι-αποστολή σε μερικά από τα πιο δυσπρόσιτα μέρη τους Κόσμου.

Και όπως πάντα, με προσεγμένο - και δοκιμασμένο - προγραμμα και μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
Το ταξίδι αυτό περιλαμβάνει επισκέψεις σε δυσπρόσιτα δάση, που απαιτούν περπάτημα σε μονοπάτια.
Οι χώρες της Κεντρικής Αφρικής δεν έχουν καθόλου τουριστικές υποδομές.
Εύκολες, αλλά και πολύωρες διαδρομές, σε τοπία εξαιρετικής ωραιότητας.
Οι οδικές διαδρομές στο ανατολικό Καμερούν και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία είναι πολύωρες και δύσκολες.
Κάποιες διανυκτερεύσεις γίνονται  σε μικρές πόλεις.
Τα ξενοδοχεία στις πρωτεύουσες είναι καλά, αλλά στην ενδοχώρα υστερούν πολύ. 
Σχετικά καινούργιες πόλεις με πολύ τοπικό χρώμα και πολύ φολκλόρ.
Αξιοθέατα σχετικά με την Αφρικανική κουλτούρα και παραδόσεις. 
Έξω από τις πρωτεύουσες υπάρχουν ελλείψεις και οι υπηρεσίες είναι υποβαθμισμένες.
Οι ελλείψεις βασικών ανέσεων και υποδομών είναι κάτι το συνηθισμένο.
Συχνές αλλαγές, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.
Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα παλιά βασίλεια του Καμερούν, στα φυσικά τροπικά πάρκα και στις πρωτόγονες φυλές.
Τα αξιοθέατα δεν απαιτούν ιδιαίτερη πεζοπορία, εκτός από τα χωριά των Πυγμαίων.
Σύγχρονες και παλιές πόλεις και πολύ φολκλόρ.
Συχνά μπλόκα στους δρόμους.
Η Κεντρική Αφρική είναι μια απρόβλεπτη περιοχή και πάντα υπάρχει η πιθανότητα απρόοπτων γεγονότων, που ανά πάσα στιγμή μπορούν να ανατρέψουν το πρόγραμμα.
Τέτοια απρόοπτα γεγονότα είναι η πολιτική κατάσταση και οι καιρικές συνθήκες, που μπορεί να κλείσουν τους δρόμους ή να αποκλείσουν ολόκληρες περιοχές για μέρες.
Είναι λοιπόν φανερό ότι το ταξίδι αυτό έχει πολλές δυσκολίες, για τις οποίες ο ταξιδιώτης πρέπει να είναι ενημερωμένος και αποφασισμένος να τις υποστεί ασχέτως οικονομικού κόστους.
Όλες οι επισκέψεις βόρεια του Ngaoudere - συμπεριλαμβανόμενου και του Τσαντ - αλλά και της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας θα εξαρτηθούν από την επί τόπου κατάσταση ασφαλείας τις συγκεκριμένες ημέρες.
Σε περίπτωση που οι συνθήκες δεν επιτρέψουν την επίσκεψη εκεί, το πρόγραμμα θα αλλάξει με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των ταξιδιωτών.
ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Το καλύτερο και πλουσιότερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς. 
Εμπειρία σε αποστολές στην Κεντρική Αφρική.
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις. 
Περιλαμβάνονται είσοδοι σε όλα τα εθνικά πάρκα και τα μουσεία. 
Διαδρομές με αυτοκίνητα 4x4 στο ανατολικό Καμερούν και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. 
Η επίσκεψη στις ζούγκλες Dzanga-Sangha.
Διαμονή στα καλύτερα ξενοδοχεία της κάθε περιοχής.
Διανυκτερεύσεις σε lodge στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. 
Περπάτημα στα χωριά των Πυγμαίων.
H επίσκεψη στο συγκλονιστικό Rhumsiki.
Η επίσκεψη στους καταρράκτες του Lobé
Γνωριμία με τις φυλές των υψιπέδων του Καμερούν.
Εξαιρετική οργάνωση στη μετακίνηση μας στη σαβάνα.
Παρακολούθηση τοπικών χορών.
Σωστά μελετημένο πρόγραμμα, με είσοδο από το Τσαντ, για να μη κάνουμε πισωγυρίσματα. 
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE
1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθήνας/Θεσσαλονίκης και πτήση για την N’Djamena της Δημοκρατίας του Τσαντ.  Άφιξη το βράδυ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.  
 
2η ΗΜΕΡΑ
Σήμερα θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα του Τσαντ N’Djamena, ρημαγμένη από τους εμφύλιους του παρελθόντος και πολλά υποσχόμενη για το μέλλον. Ο λόγος της επίσκεψης μας στη N’Djamena,  είναι η γεωγραφική της θέση: χτισμένη πάνω στον ποταμό Σάρι και σε μικρή απόσταση από τα σύνορα του Καμερούν, η πόλη είναι η είσοδος στη Δημοκρατία του Καμερούν από τις βόρειες εσχατιές του. Ο πληθυσμός του Τσαντ αποτελεί ένα μωσαϊκό λαών, γλωσσών και θρησκειών, ιδιόμορφο και περίπλοκο ακόμη και για τα δεδομένα της Αφρικής. Αν και επίσημες γλώσσες είναι η Αραβική και η Γαλλική, σε ολόκληρη τη χώρα μιλιούνται τουλάχιστον 100 διαφορετικές γλώσσες και διάλεκτοι. Κτισμένη από τους Γάλλους στην όχθη, του γνωστού από τις ιστορίες του Ιουλίου Βερν ποταμού Σάρι, η πόλη είναι το κέντρο της χώρας αυτής που είναι το ενδιάμεσο στάδιο ανάμεσα στις ερήμους του Βορρά, και στις σαβάνες του Νότου. Θα δούμε την αγορά, όπου χαρακτηριστικοί αντιπρόσωποι των φυλών του Τσαντ, παζαρεύουν τα πολύχρωμα εμπορεύματα και θα καταλήξουμε στο Εθνολογικό Μουσείο, για να δούμε, μάσκες, σκεύη και διάφορα αντικείμενα των λαών της χώρας. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.
 
3η ΗΜΕΡΑ 
Πρωινή διέλευση των συνόρων του Καμερούν. Μπαίνοντας στα εδάφη του Καμερούν, θα κατευθυνθούμε προς την επαρχιακή πρωτεύουσα Maroua. H χώρα αυτή συχνά αναφέρεται ως η Αφρική σε μικρογραφία και φιλοξενεί εκατοντάδες εθνικές και γλωσσικές ομάδες,  με εντυπωσιακές παραδόσεις. Στη διαδρομή θα περάσουμε από χωριά ιθαγενών, χαμένα μέσα στις σαβάνες, όπου ζουν αντιλόπες, μπαμπουίνοι και πολλά είδη πουλιών, συμπεριλαμβανομένων και στρουθοκαμήλων. Από τη ζώνη του Σαχέλ ως τα καταπράσινα Ισημερινά δάση και τα ψηλά βουνά της Δυτικής Αφρικής, το Καμερούν είναι γεμάτο με ζεστούς και φιλόξενους ανθρώπους. Αυτό που κάνει τους κατοίκους του Καμερούν να ξεχωρίζουν από τους άλλους Αφρικανούς είναι η λατρεία για τη ζωή και η περιέργειά τους για τους ανθρώπους από άλλα μέρη της γης. Άφιξη στην Maroua. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
4η ΗΜΕΡΑ 
Σήμερα θα συνεχίσουμε τη γνωριμία μας με τη βορειότερη επαρχία του Καμερούν, που είναι μια από τις πιο συναρπαστικές περιοχές της Κεντρικής Αφρικής και αποτελεί ένα καλειδοσκόπιο φυλών και παραδόσεων. Μικρά χωριά με κωνικές καλύβες μέσα σ’ ένα απόκοσμο περιβάλλον με άγρια βράχια και βουνά, είναι το σκηνικό όπου ζουν δεκάδες φυλές. Σπουδαιότερες οι φυλές των Matakam, Foulbé και Kirdi. Η μοναδική μας αποστολή συνεχίζεται στις εσχατιές αυτές της Κεντρικής Αφρικής. Θα περάσουμε από την κωμόπολη Mokolo και τα χωριά Mafa, Podoko και Kapsiki, για να φτάσουμε στο ανεπανάληπτο Rumsiki μέσα σε ένα σεληνιακό σκηνικό και το Mora, κέντρο της φυλής Mandara. Εδώ θα δούμε τις μικρές τοπικές πολύχρωμες αγορές και τους ντόπιους μάγους που προβλέπουν το μέλλον χρησιμοποιώντας καβούρια του γλυκού νερού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
5η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την πόλη Garoua του κεντρικού Καμερούν. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.  
 
6η ΗΜΕΡΑ
Συνεχίζουμε για το Gaounderé. Διαδρομή μέσα από τις σαβάνες του κεντρικού Καμερούν. Άφιξη στο Gaounderé και μεταφορά στο lodge μέσα στη ζούγκλα και δίπλα σε μια πανέμορφη ηφαιστειακή λίμνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
7η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή μεταφορά στην Bertoua, πρωτεύουσα της ανατολικής επαρχίας του Καμερούν. Η διαδρομή μας είναι μεγάλη και περνάει από χωριά και κωμοπόλεις, με συνεχή παρουσία των τεράστιων φορτηγών που μεταφέρουν γιγαντιαίους κορμούς από το Κονγκό στο Καμερούν. Άφιξη στη Bertoua το απόγευμα. Είναι μια μεγάλη και ζωντανή κωμόπολη στην καρδιά της ζούγκλας, κοντά στα σύνορα με την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.   
 
8η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό θα αφήσουμε την Bertoua και μέσα από μια διαδρομή σε παρθένο δάσος θα φτάσουμε στο χωριό Yokadouma, στα σύνορα του Καμερούν με την Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία. Όλη η περιοχή είναι τμήμα της μεγάλης παρθένας ζούγκλας της Κεντρικής Αφρικής που καλύπτει όλη τη λεκάνη του ποταμού Κονγκό.  Η λεκάνη του Κονγκό είναι γνωστή τόσο για την τεράστια ποικιλότητα μοναδικής χλωρίδας και πανίδας όσο και για τα κοιτάσματα σπάνιων ορυκτών πόρων. Ανάμεσα στις λιγότερο γνωστές ομάδες της Αφρικής είναι οι Πυγμαίοι, οι οποίοι ζουν στις περιοχές των Ισημερινών δασών και πολλοί διατηρούν τον παραδοσιακό τρόπο ζωής. Υπάρχει ακόμα μια τεράστια περιοχή στο Ανατολικό Καμερούν όπου οι Πυγμαίοι, οι ελέφαντες των δασών, οι χιμπατζήδες και οι γορίλες, οι ορχιδέες και τα μαονένια δέντρα συνυπάρχουν αρμονικά. Δείπνο και διανυκτέρευση.  
 
9η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή αναχώρηση για την Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία ένα κράτος άγνωστο και απρόσιτο. Ο λόγος που επισκεπτόμαστε τη χώρα αυτή, είναι το παρθένο δάσος Dzanga-Sangha, στα σύνορά της με το Καμερούν και το Κονγκό. Το δάσος αυτό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο τροπικό δάσος στον Κόσμο μετά το τροπικό δάσος του Αμαζονίου και εδώ διαδραματίζεται το περίφημο μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν, “Οι Πιθηκάνθρωποι του Δάσους”.  Η διαδρομή μας θα γίνει μέσα από πολύ πυκνές ζούγκλες, με λιγοστά χωριά ιθαγενών. Διέλευση συνόρων και άφιξη στο χωριό Bayanga, κέντρο όλων των δραστηριοτήτων στη ζούγκλα Dzanga-Sangha και αφετηρία για τη Χώρα των Πυγμαίων. Τακτοποίηση σε lodge, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
10η & 11η ΗΜΕΡΑ
Δυο ολόκληρες ημέρες για να ζήσουμε μοναδικές εμπειρίες στα κατασκότεινα δάση της Κεντρικής Αφρικής. Η ζούγκλα Dzanga-Sangha είναι γνωστή για το μεγάλο πληθυσμό ελεφάντων του δάσους και είναι από τα λίγα μέρη του πλανήτη που μπορούμε να τους δούμε στο φυσικό τους περιβάλλον. Αυτό το δάσος αποτελεί καταφύγιο και για 16 από τα 20 είδη ανθρωποειδών πιθήκων (συμπεριλαμβάνονται και οι γορίλες των δυτικών πεδιάδων, καθώς και οι χιμπατζήδες), εκατοντάδων ειδών πουλιών και χιλιάδων ειδών φυτών. Είναι επίσης και η γη των ιθαγενών κυνηγών, των πυγμαίων Baaka, που ζουν αιώνες πίσω και τους οποίους  θα γνωρίσουμε. Κατά τη διάρκεια της αποστολής θα κάνουμε στάσεις και επισκέψεις σε μέρη τα οποία θα μας δώσουν την ευκαιρία να γευθούμε τη ζωή στη ζούγκλα και τις ντόπιες παραδόσεις των ιθαγενών που σπάνια βλέπουν λευκούς στην περιοχή τους. Οι διαδρομές είναι πολύ δύσκολες, μέσα από αδιαπέραστες ζούγκλες και σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτείται πεζοπορία σε μονοπάτια μέσα στο τροπικό δάσος. Διανυκτερεύσεις και δείπνα σε lodge.
 
12η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή αναχώρηση για την επιστροφή μας στο Καμερούν αφήνοντας πίσω μας την Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία. Διέλευση συνόρων και μετά από μια δύσκολη διαδρομή μέσα στις ζούγκλες, άφιξη στη γνώριμη πλέον Yokadouma. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
13η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε από τον ίδιο δρόμο που ακολουθήσαμε πριν μερικές ημέρες για την κωμόπολη Bertoua. Άφιξη το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
14η ΗΜΕΡΑ
Νωρίς το πρωί, θα ξεκινήσουμε για το Yaoundé, την πρωτεύουσα του Καμερούν, που είναι κτισμένη σε καταπράσινο περιβάλλον. Το Yaoundé ιδρύθηκε το 1888 από Γερμανούς εμπόρους σαν βάση για το εμπόριο του ελεφαντόδοντου και κέντρο αγροτικών ερευνών. Μετά την ήττα της Γερμανίας στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Γαλλία υπερίσχυσε ως αποικιακή δύναμη στο ανατολικό Καμερούν και το Yaoundé έγινε η πρωτεύουσα του Γαλλικού Καμερούν και συνέχισε να είναι η πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Καμερούν μέχρι σήμερα. Άφιξη το μεσημέρι και επίσκεψη του Εθνολογικού Μουσείου, με εκθέματα σχετικά με τις πολυάριθμες φυλές της χώρας. Κάθε εθνική ομάδα της χώρας έχει αναπτύξει τη δική της πολιτιστική ζωή, που στηρίζεται στην παράδοση και στα έθιμα. Η τοπική μουσική παράδοση, που παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία, περιλαμβάνει τόσο τη ρυθμική μουσική με κρουστά των κατοίκων των νότιων δασών, όσο και τη μουσική από αυλό των λαών του Βορρά. Παράγεται επίσης μεγάλη ποικιλία χειροτεχνημάτων, που περιλαμβάνουν τα λεπτουργήματα των μουσουλμάνων Fulani από δέρμα, τα ιδιόμορφα κεραμικά των Κirdi και των Μatakani και τις μπρούντζινες πίπες του λαού Τikar. Απόγευμα ελεύθερο για ξεκούραση, βόλτες και αγορές. Διανυκτέρευση.
 
15η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή αναχώρηση για να γνωρίσουμε από κοντά τα δυτικά υψίπεδα της χώρας, κοντά στα σύνορα της Νιγηρίας, που οφείλει τον πλούτο της στον  καφέ, ο οποίος καλλιεργείται στους γύρω λόφους. Πρόκειται μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές του Καμερούν, με πλούσιες Αφρικανικές παραδόσεις. Εδώ κυριαρχεί η φυλή Bamileké, που χωρίζεται σε 80 μικρά βασίλεια. Θα δούμε το χωριό Bandjoun, όπου βρίσκεται η ωραιότερη βασιλική κατοικία των Bamileké και θα επισκεφθούμε το Foumban, γνωστό για τους ισχυρούς σουλτάνους, που κυβέρνησαν τη φυλή των Bamoun για αιώνες και θεωρείται το καλύτερο μέρος στην Κεντρική Αφρική για αγορά χειροτεχνημάτων. Εδώ θα επισκεφθούμε το Παλάτι και το μουσείο των Bamoun, τοπικούς χειροτέχνες και θα περιηγηθούμε στην πόλη πριν αναχωρήσουμε για την μικρή πόλη  Foumbot. Άφιξη το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
16η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη Douala. Διαδρομή μέσα από καταπράσινα τοπία και φυτείες ζαχαροκάλαμου και κοκοφοίνικα. Άφιξη το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
17η ΗΜΕΡΑ
Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουμε για το Kribi,  στις νότιες ακτές του Καμερούν, κοντά στα σύνορα της Ισημερινής Γουινέας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε τις απέραντες παραλίες του Ωκεανού. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
18η ΗΜΕΡΑ
Ολοήμερη εκδρομή με πιρόγες στον ποταμό Lobé. Θα δούμε τους καταρράκτες που πέφτουν κατευθείαν στη θάλασσα και θα επισκεφθούμε μικρά ψαροχώρια χαμένα μέσα στους κοκοφοίνικες για να γευτούμε γιγαντιαίες γαρίδες και καραβίδες στα κάρβουνα, που θεωρούνται σπεσιαλιτέ της περιοχής. Άλλωστε η ονομασία Καμερούν προέρχεται από την Πορτογαλική λέξη camarão που σημαίνει γαρίδα και δόθηκε από τους πρώτους Πορτογάλους εξερευνητές που έφτασαν εδώ και εντυπωσιάστηκαν από την πληθώρα και το μέγεθος των γαρίδων. Στην περιοχή ζουν και λίγοι Πυγμαίοι, εγκαταστημένοι σε μικρές κοινότητες μέσα στο δάσος. Επιστροφή στο Kribi το απόγευμα για ένα τελευταίο μπάνιο στον ωκεανό. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
19η & 20η ΗΜΕΡΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Douala για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη το απόγευμα της 20ης ημέρας.
 
20 Ημέρες
5.980 €
Διαφορά μονόκλινου:
550 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
8 - 12 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:690 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ
14 Ιαν - 2 Φεβ

Από Αθήνα

Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
• Αεροπορικά εισιτήρια 
• Oδικές μεταφορές 
• 4x4 στη ζούγκλα 
• Ξενοδοχεία 5*, 4* & 3* 
• Απλοί ξενώνες στις
  μικρές πόλεις
• Lodge στη ζούγκλα 
• Ημιδιατροφή (εκτός της 
  πρώτης διανυκτέρευσης) 
• Πλήρης διατροφή στην 
  Κ.Α.Δημοκρατία
• Αρχηγός από την Ελλάδα 
• Επίσημοι ξεναγοί
• Ειδικοί οικοξεναγοί στη ζούγκλα
• Eίσοδοι μουσείων & μνημείων 
• Eίσοδοι εθνικών πάρκων
• Eιδικές άδειες επίσκεψης
  στο Dzanga-Sangha
 
• Eιδικές άδειες πρόσβασης 
  στο δάσος των γοριλλών
• Bίζες Τσαντ, Καμερούν
  & Κ.Α.Δημοκρατίας
 
• Έντυπο ιστορικό υλικό 
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης 
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης 
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων  
• Φ.Π.Α. 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
• Φόροι αεροδρομίων* 
• Επίναυλοι καυσίμων* 
• Έξτρα γεύματα 
• Φιλοδωρήματα 
  οδηγών & ξεναγών*
• Προσωπικά έξοδα 
• Οτιδήποτε προαιρετικό 

 *Πληρωτέα πριν 
  την αναχώρηση. 

  Συνολικό κόστος: 690 € 
  
Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: info@kanon.gr
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.