ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΑΡΚΤΙΚΑ ΦΙΟΡΔ ΤΗΣ ΣΠΙΤΣΒΕΡΓΗΣ
    

Χαμένο στην απεραντοσύνη του Αρκτικού Ωκεανού, το Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, ή αλλιώς, Αρχιπέλαγος της Σπιτσβέργης, είναι ένας άλλος κόσμος: Το χειμώνα, τα νησιά βυθίζονται στο σκοτάδι και στην παγωνιά. Το καλοκαίρι όμως ο Ήλιος δεν δύει και έτσι, κατά τη διάρκεια της Αρκτικής ημέρας, χιλιάδες πουλιά και θαλάσσια θηλαστικά ζευγαρώνουν, γεννούν και μεγαλώνουν τα μικρά τους. Τα νησιά τότε προσφέρουν ένα θέαμα απίστευτο, που μόνο σε ντοκιμαντέρ μπορεί κανείς να το δει. Θα ζήσουμε λοιπόν από κοντά αυτή τη συναρπαστική εμπειρία, με ένα ταξίδι-αποστολή στον παγωμένο κόσμο της πολικής αρκούδας, αποστολή που θα μας μείνει αξέχαστη. Το ταξίδι απευθύνεται σε ταξιδιώτες που θέλουν να απολαύσουν τα αρκτικά τοπία, να εξερευνήσουν τη μοναδική φύση και να γνωρίσουν τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής σε μερικά από τα πιο θεαματικά τοπία του πλανήτη μας. Οι τόποι που επισκεπτόμαστε είναι απομονωμένοι και δυσπρόσιτοι χωρίς καμία υποδομή και είναι προσεγγίσιμοι μόνο με πλοίο από τη θάλασσα. Πρόκειται για ένα σωστά μελετημένο πρόγραμμα και γνωριμία με τις πολικές περιοχές του Αρχιπελάγους Σβάλμπαρντ, μιας απομονωμένης συστάδας νησιών σε απόσταση αναπνοής από το Βόρειο Πόλο.
.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Το ταξίδι αυτό απευθύνεται σε ταξιδιώτες που θέλουν να απολαύσουν τα αρκτικά τοπία, να εξερευνήσουν τη μοναδική φύση και να γνωρίσουν τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής σε μερικά από τα πιο θεαματικά τοπία του πλανήτη μας.
Οι τόποι που επισκεπτόμαστε είναι απομονωμένοι και δυσπρόσιτοι χωρίς καμία υποδομή και είναι προσεγγίσιμοι μόνο με πλοίο από τη θάλασσα.
Η θερμοκρασία είναι χαμηλή και παρ'όλο που είναι καλοκαίρι συχνά πέφτει κάτω από το μηδέν.
Πιθανές αλλαγές του προγράμματος λόγω καιρικών συνθηκών ή των συνθηκών του επιπλέοντος πάγου.
Το καλοκαίρι στα βόρεια πλάτη είναι συνεχώς ημέρα και ο ταξιδιώτης πρέπει να είναι προετοιμασμένος ότι θα είναι συνεχώς σε φωτεινό περιβάλλον.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Γνωριμία με τον Αρκτικό Ωκεανό, με επισκέψεις σε απομονωμένα φιορδ της Σπιτσβέργης.
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
Άνετο και σωστά μελετημένο πρόγραμμα για γνωριμία με τη Σπιτσβέργη.
H μοναδική εμπειρία της διαμονής σε τοπικά καταλύματα, για να μπορέσουμε να δούμε τα Αρκτικά τοπία από κοντά.
Διανυκτερεύσεις στο Όσλο, που κρίνονται απαραίτητες για να “σπάσουν” οι πολύωρες πτήσεις μέχρι τη Σπιτσβέργη.
Η επίσκεψη στο Isfjord.
Η μετακίνηση με σκάφη στα φιορδ.
Περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε όλα τα εθνικά πάρκα.
Σωστά μελετημένο πρόγραμμα για να μη χάνουμε χρόνο.
Έμπειροι τοπικοί συνοδοί με άριστες γνώσεις.
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
Η θεαματική διαδρομή κατά μήκος των δυτικών ακτών της Σπιτσβέργης.
Επίσκεψη σε μερικά από τα πιο θεαματικά τοπία του πλανήτη μας.

ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθήνας/Θεσσαλονίκης και πτήση για το Όσλο. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, μεταφορά στο ξενοδοχείο για την αυριανή ανταπόκριση για το Longyearbyen του Αρχιπελάγους Svalbard. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τον μακρινό Αρκτικό Ωκεανό και το Longyearbyen, που βρίσκεται στη δυτική ακτή της Σπιτσβέργης, του μεγαλύτερου νησιού του Αρχιπελάγους Svalbard. Η Σπιτσβέργη χρησιμοποιήθηκε σαν βάση για φαλαινοθηρία τον 17ο και 18ο αιώνα και στην αρχή του 20ού αιώνα άρχισε η εξόρυξη άνθρακα. Το 1920 όλο το αρχιπέλαγος δόθηκε στη Νορβηγία και ορίστηκαν σαν αποστρατικοποιημένη και ελεύθερη οικονομική ζώνη. Πέρα από τα ορυχεία, ένα νορβηγικό και ένα ρωσικό, ρόλο στην οικονομικά του νησιού παίζει ο τουρισμός και η έρευνα. Το νησί έχει αρκτικό κλίμα, φιλοξενεί έξι εθνικά πάρκα και είναι ορεινό με πολλούς παγετώνες, βουνά και φιορδ. Άφιξη στο Longyearbyen, που δημιουργήθηκε το 1906 από ανθρακωρύχους και είναι το σπουδαιότερο οικιστικό κέντρο και λιμάνι του Αρχιπελάγους. Κτισμένο στον μυχό του Isfjord, ενός από τα πιο εντυπωσιακά φιόρδ στον Κόσμο, το Longyearbyen, είναι ένα χωριό που κατοικείται από ανθρακωρύχους, επιστήμονες και στρατιωτικούς. Περιτριγυρίζεται από θεαματικά χιονισμένα βουνά και φιλοξενεί όλες τις δημόσιες υπηρεσίες του αρχιπελάγους. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για εγκλιματισμό και προσαρμογή στο αρκτικό κλίμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η HΜΕΡΑ
Το πρωί θα συναντηθούμε με τον ειδικό ξεναγό μας και θα πάμε στο λιμάνι, όπου θα επιβιβαστούμε στο σκάφος μας. Θα κατευθυνθούμε προς το εσωτερικό της Σπιτσβέργης για το φιορδ Billefjorden και τον κόλπο Adolfbuta. Το τοπίο είναι μαγικό με τα παγωμένα βουνά και τα σμήνη από θαλασσοπούλια που πετούν τριγύρω, ενώ εδώ έχουμε καλές πιθανότητες να δούμε φάλαινες-beluga και θαλάσσιους ίππους με τους χαρακτηριστικούς τεράστιους χαυλιόδοντες, ή κάποια μοναχική πολική αρκούδα. Προορισμός μας το μικρό lodge Nordenskiöld μπροστά από τον θεαματικό ομώνυμο παγετώνα, όπου και θα απολαύσουμε το γεύμα μας κάτω από πολικές συνθήκες! Αφού κάνουμε μια εισαγωγή με οδηγίες για το περπάτημα στον πάγο, θα κατευθυνθούμε στον παγετώνα, όπου και θα κάνουμε μια εύκολη πεζοπορία, για να νιώσουμε την εμπειρία της Αρκτικής, όπως την ένιωσαν και οι πρώτοι εξερευνητές. Θα περάσουμε όλο το μεσημέρι στον παγετώνα Nordenskiöld, απολαμβάνοντας τον καθαρό παγωμένο αέρα και τα εξωπραγματικά αρκτικά τοπία, για τα οποία είναι γνωστή η Σπιτσβέργη. Το απόγευμα θα επιβιβαστούμε στο σκάφος μας για την επιστροφή μας στο Longyearbyen. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ
Πρωινό ελεύθερο για μια γνωριμία με τον οικισμό του Longyearbyen. Ανάμεσα στις προαιρετικές δραστηριότητες, είναι μια επίσκεψη στο Αρκτικό μουσείο, ή μια βόλτα με σκύλους huskie, που είναι εγκλιματισμένοι στα βόρεια αυτά πλάτη. Το απόγευμα θα κατευθυνθούμε στο λιμάνι για να ξεκινήσουμε ένα θεαματικό αρκτικό σαφάρι στο μεγάλο φιορδ Isfjord, μέχρι το περίφημο μετεωρολογικό σταθμό Isfjord Radio, κοντά στο ακρωτήριο Linné, που πήρε το όνομα του από τον Κάρολο Λινναίο, τον Σουηδό βοτανολόγο και ζωολόγο, που έβαλε τα θεμέλια της επίσημης μεθόδου ονοματοδοσίας των ειδών. Ο σταθμός εγκαταστάθηκε στην περιοχή μόλις το 1933 και έπαιξε σημαντικό ρόλο στις τηλεπικοινωνίες μεταξύ των νησιών Svalbard και του έξω κόσμου, αλλά και στη ναυσιπλοΐα στον Αρκτικό Ωκεανό. Στη διαδρομή μας θα απολαύσουμε τα αρκτικά τοπία πριν φτάσουμε στο ακρωτήριο Linné, όπου θα μάθουμε περισσότερα για την άγρια πανίδα της περιοχής. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, θα επιβιβαστούμε στο σκάφος μας για ένα συναρπαστικό θαλάσσιο σαφάρι στη δυτική ακτή του Isfjord μέχρι το ακρωτήριο Starostin και τις απότομες πλαγιές Alkehornet, όπου φωλιάζουν χιλιάδες θαλασσοπούλια. Η περιοχή έχει αρκετά υπολείμματα από εγκαταστάσεις φαλαινοθήρων και κυνηγών από τις αρχές του 20ου αιώνα, όταν ολοκληρώθηκε η εξερεύνηση του αρχιπελάγους. Θα περάσουμε επίσης από την τοποθεσία Trygghamna, που σημαίνει “Ασφαλές Αγκυροβόλιο” όπου κατέπλεαν στο παρελθόν οι εξερευνητές και οι κυνηγοί φώκιας. Γεύμα στην παραλία και κατόπιν θα εξερευνήσουμε την περιοχή, μέχρι τον παγετώνα Esmark στον κόλπο Ymerbukta. Με λίγη τύχη θα δούμε φάλαινες, φώκιες και ίσως να αντικρίσουμε και τον βασιλιά της Αρκτικής, την πολική αρκούδα. Επιστροφή στο Isfjord Radio. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ
Το πρωί, θα ξεκινήσουμε με το σκάφος μας για τον κόλπο Grønfjorden και τον οικισμό Barentsburg. Η διαδρομή μας περνάει από υπέροχα αρκτικά τοπία με παγωμένα βουνά και σμήνη από θαλασσοπούλια που πετούν τριγύρω. Άφιξη στο Barentsburg, που ιδρύθηκε και κατοικείται από Ρώσους ανθρακωρύχους και είναι ένα από τα παράδοξα των διεθνών συνθηκών που διέπουν το καθεστώς της Αρκτικής. Εδώ θα βγούμε στη στεριά για το γεύμα μας και μετά θα συνεχίσουμε για το γνώριμο πλέον Longyearbyen. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Όσλο. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, για να διανυκτερεύσουμε περιμένοντας την ανταπόκριση μας για την Ελλάδα. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή πτήση για την Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου θα φτάσουμε το μεσημέρι.

8 Ημέρες
2.950 €
Διαφορά μονόκλινου:
740 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
10 - 15 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:340 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ


24 - 31 Αυγ


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Αεροπορικά εισιτήρια
• Oδικές μεταφορές
• Μεταφορές με μικρό σκάφος
• Ξενοδοχεία 3* & lodge
• Hμιδιατροφή στη Σπιτσβέργη
• Πρωινό στο Όσλο
• Εκδρομές και περιηγήσεις
• Είσοδοι μνημείων & μουσείων
• Είσοδοι εθνικών πάρκων
• Aρχηγός
• Επίσημοι ξεναγοί
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
• Έντυπα
• Φ.Π.A.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Φόροι αεροδρομίων*
• Επίναυλοι καυσίμων*
• Φιλοδωρήματα οδηγών
  & ξεναγών*
• Έξτρα γεύματα
• Προσωπικά έξοδα, ποτά,
  τηλεφωνήματα κλπ
• Οτιδήποτε προαιρετικό

*Πληρωτέα πριν
  την αναχώρηση.
  Συνολικό κόστος 340 €
  Από Θεσσαλονίκη:
  Επιβάρυνση 150 €
Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: [email protected]
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.