ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΚΟΝΓΚΟ & ΡΟΥΑΝΤΑ : Όρη Virunga και λίμνη Kivu
    
Ταξίδι σε συνθήκες ντοκιμαντέρ. Τα μυθικά βουνά της Κεντρικής Αφρικής: Πάνω στο Μεγάλο Ρήγμα που διατρέχει τα έγκατα της Γης κάτω από την Αφρική, σχηματίζονται ηφαιστειακοί ορεινοί όγκοι που από μόνοι τους αποτελούν έναν μυστηριώδη θρύλο. 
Λίμνες και ζούγκλες καλύπτουν την περιοχή αυτή, που είναι συνυφασμένη με την αποικιοκρατία των Γερμανών και των Βέλγων, μέχρι τις πιο πρόσφατες γενοκτονίες, τις τραγικότερες των τελευταίων χρόνων.
Ένα περιπετειώδες ταξίδι στα βάθη της Αφρικής, που συνδυάζει δύο από τις πιο ενδιαφέρουσες χώρες της: Τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τη Ρουάντα, που στα σκοτεινά δάση τους επιβιώνουν μέχρι σήμερα οι σημαντικότεροι πληθυσμοί του μεγάλου ορεινού γορίλα.
Εκτός από τα σπάνια αυτά πρωτεύοντα, θα έχουμε την μοναδική στη ζωή μας ευκαιρία να ανεβούμε σε ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια του πλανήτη και να διανυκτερεύσουμε δίπλα στον θεαματικό κρατήρα του, που θα μας προσφέρει ένα συγκλονιστικό θέαμα που θα θυμόμαστε για πάντα. 

Θα διανυκτερέυσουμε σε πολυτελή lodge, αλλά και σε κατασκηνώσεις στην καρδιά της ζούγκλας, θα πεζοπορήσουμε σε δασικά μονοπάτια και θα παρατηρήσουμε μερικά από τα σπανιότερα και εντυπωσιακότερα πλάσματα του πλανήτη μας.
Και πάντα με μικρά και ολιγομελή γκρουπ, που θα μας επιτρέψουν να μετακινούμαστε με περισσότερη άνεση και να απολαύσουμε περισσότερο αυτό το συναρπαστικό ταξίδι.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
Οι δυσκολίες επικεντρώνονται στις μεγάλες διαδρομές και στις αναμονές στα σύνορα Ρουάντα και Κονγκό. 
Οι μετακινήσεις γίνονται με τζιπ που παίρνουν τέσσερις επιβάτες και οδηγό. 
Τα ξενοδοχεία είναι πολύ καλά. 
Στα πάρκα οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε εξαιρετικά και καθαρά lodge, ή κατασκηνώσεις. 
Οι κατασκηνώσεις είναι πολυτελείας, με μεγάλα αντίσκηνα, κρεβάτια και ιδιωτικές τουαλέτες.
To ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα φυσικά μνημεία και σε σαφάρι σε πάρκα για παρατήρηση αγρίων ζώων. 
Η παρατήρηση των γοριλών απαιτεί πεζοπορία μέσα στο δάσος. 
Η ανάβαση στο ηφαίστειο είναι πολύωρη και μπορεί να είναι κοπιαστική.
Η διανυκτέρευση στο ηφαίστειο γίνεται σε μικροσκοπικές καμπίνες χωρίς ανέσεις.
Διαδρομές σε μερικά από τα ωραιότερα τοπία της Αφρικής.
Υπάρχει η δυνατότητα για προαιρετική βοήθεια από αχθοφόρους, που πληρώνεται επί τόπου.
 
ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Οι περιοχές που επισκεπτόμαστε βρίσκονται στην Ισημερινή Ζώνη, οπότε είναι πολύ πιθανές οι βροχοπτώσεις καθ’όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτό σημαίνει ότι ίσως κάποιες εξορμήσεις να γίνουν κάτω από βροχή.
 
Το Κονγκό είναι μια απρόβλεπτη χώρα και πάντα υπάρχει η πιθανότητα απρόοπτων γεγονότων, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατρέψουν το πρόγραμμα. Τέτοια απρόοπτα γεγονότα είναι η πολιτική κατάσταση, οι επιθέσεις των ανταρτών και τα καιρικά φαινόμενα που μπορεί να κλείσουν τους δρόμους και τα πάρκα για μέρες. 
Είναι λοιπόν φανερό ότι το ταξίδι αυτό έχει πολλές δυσκολίες, για τις οποίες ο ταξιδιώτης πρέπει να είναι ενημερωμένος και αποφασισμένος να τις υποστεί, ασχέτως οικονομικού κόστους.
 
 
ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Σύντομο και οικονομικό πρόγραμμα. 
Γνωριμία με μια από τις πιο "δύσκολες" και κλειστές περιοχές του πλανήτη.
Το καλύτερο και πλουσιότερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς. 
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις. 
Περιλαμβάνονται oi είσοδοι σε όλα τα εθνικά πάρκα και τα μουσεία. 
Διαμονή στα καλύτερα ξενοδοχεία της κάθε περιοχής. 
Η συναρπαστική παρατήρηση των ορεινών γοριλών. 
Η επίσκεψη στο συγκλονιστικό μουσείο της Γενοκτονίας των Τούτσι. 
Η ανάβαση και η μοναδική διανυκτέρευση στο ηφαίστειο Nyiragongo. 
Διαδρομές σε μερικά από τα ωραιότερα τοπία της Αφρικής. 
Η επίσκεψη στο εθνικό πάρκο Akagera. 
Σωστά μελετημένο πρόγραμμα. 
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE
1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο Αθήνας και Θεσσαλονίκης και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για το Kigali πρωτεύουσα της Ρουάντα. Άφιξη αργά το βράδυ, και μετά τις διατυπώσεις, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
 
2η ΗΜΕΡΑ
H Ρουάντα είναι μια μικροσκοπική χώρα στα όρια Ανατολικής και Κεντρικής Αφρικής. Περισσότερο γνωστή για τη φοβερή γενοκτονία που έγινε εκεί τη δεκαετία του 90, σήμερα είναι μια ευημερούσα χώρα – πάντα για τα δεδομένα της Αφρικής – με καλό κλίμα και πλούσιες φυτείες καφέ. Στη σημερινή μας περιήγηση θα γνωρίσουμε το Kigali που έχει μια σύντομη ιστορία, αφού ιδρύθηκε από τους Γερμανούς μόλις το 1907. H πόλη με τις καταπράσινες πλαγιές, τα ανθισμένα δέντρα, τις ελικοειδείς λεωφόρους και τους πολυσύχναστους δρόμους, είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο ελκυστικές πρωτεύουσες της Αφρικής, καθώς και μια από τις πιο καθαρές και ασφαλείς. Το επίκεντρο της γνωριμίας μας με τη μικρή αυτή πόλη θα αποτελέσει το συγκλονιστικό Μνημείο της Γενοκτονίας, που περιλαμβάνει ένα ολόκληρο μουσείο αφιερωμένο στα τραγικά γεγονότα που σημάδεψαν για πάντα την ιστορία της Ρουάντα. Θα συνεχίσουμε για το ιστορικό πολυτελές ξενοδοχείο Mille Collines, που κατά τη γενοκτονία οι ευρωπαίοι διευθυντές του κατόρθωσαν να φυγαδευτούν και ο έλεγχος δόθηκε στον ντόπιο υπάλληλο Paul Rusesabagina, που με την κάλυψη της τότε Βελγικής εταιρείας Sabena μπόρεσε να σώσει εκατοντάδες ανθρώπους που βρήκαν καταφύγιο στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
3η ΗΜΕΡΑ
Νωρίς το πρωί, θα ξεκινήσουμε για τα σύνορα με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όπου θα φτάσουμε μετά από διαδρομή περίπου τεσσάρων ωρών. Μετά τις διατυπώσεις, θα περάσουμε τα σύνορα για τη μεθοριακή πόλη Goma, γνωστή γιατί έχει αποτελέσει το καταφύγιο χιλιάδων προσφύγων από τις συνεχείς εχθροπραξίες στην ταραγμένη αυτή περιοχή της Αφρικής. Συνεχίζουμε για τα όρη Virunga, που αποτελούν ένα μοναδικό εθνικό πάρκο, πολύτιμο για τη βιόσφαιρα του πλανήτη μας, αφού φιλοξενεί σπάνια είδη ζώων. Άφιξη στο πάρκο και τακτοποίηση στην πολυτελή κατασκήνωση που θα μας φιλοξενήσει τις επόμενες ημέρες. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
4η ΗΜΕΡΑ
Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουμε για να ζήσουμε μια συναρπαστική εμπειρία μέσα στη ζούγκλα για να παρατηρήσουμε τους περίφημους μεγάλους γορίλες των Virunga. Αφού συναντηθούμε με τους οδηγούς μας θα αρχίσουμε την πεζοπορία σε βατό μονοπάτι μέσα από την πυκνή τροπική βλάστηση. Οι διαδρομές συνήθως απαιτούν μια με δυόμισι ώρες πεζοπορίας, ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός και τη δυσκολία του εδάφους. Οι γορίλες κάνουν ολόκληρες οικογένειες που ζουν μέσα στις λόχμες και στα δένδρα. Η παρατήρηση των μεγάλων αυτών πρωτευόντων δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τους πλησιάζουμε αργά και ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των συνοδών μας.  Αφού παρατηρήσουμε τα μεγαλοπρεπή αυτά πρωτεύοντα, που λίγοι έχουν το προνόμια να τα δουν στο φυσικό τους περιβάλλον, θα επιστρέψουμε στην κατασκήνωση μας για το μεσημεριανό γεύμα. Απόγευμα ελεύθερο για να εξερευνήσουμε κάποιο από  τα πολλά φυσικά μονοπάτια του πάρκου και να παρατηρήσουμε πουλιά της ζούγκλας,   Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
5η ΗΜΕΡΑ
Σήμερα θα ζήσουμε ακόμη μια συγκλονιστική εμπειρία, από αυτές που σπάνια μπορεί να ζήσει κάποιος. Μετά το πρωινό μας, θα αφήσουμε το lodge που μας φιλοξένησε τις προηγούμενες ημέρες και θα κατευθυνθούμε προς την τοποθεσία Kibati, σημείο έναρξης για την ανάβαση στο θεαματικό ηφαίστειο Nyiragongo, που δεσπόζει σε όλη την περιοχή. Κατά την άφιξη μας στο Kibati, θα ενημερωθούμε από τους φύλακες και όσοι θέλουν μπορούν να προσλάβουν κάποιον αχθοφόρο. Η ανάβαση στο ηφαίστειο διαρκεί περίπου τέσσερις ως έξι ώρες ανάλογα με τις δυνατότητες του καθένα. Το μονοπάτι σε κάποια σημεία είναι αρκετά απότομο, κάτι που κάνει το όλο εγχείρημα κουραστικό. Αφού φτάσουμε στην κορυφή θα τακτοποιηθούμε σε μικρές καμπίνες, κοντά στο χείλος του κρατήρα. Εδώ θα ζήσουμε στιγμές που βλέπουμε μόνο σε ντοκιμαντέρ και το θέαμα του φλεγόμενου κρατήρα και τη λάβας που εκτινάσσεται είναι κάτι που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
 
6η ΗΜΕΡΑ
Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουμε για την κατάβαση από το ηφαίστειο. Μετά από περίπου τέσσερις ώρες θα φτάσουμε πίσω στο Kibati. Θα ακολουθήσει μεταφορά στη Goma και στα σύνορα με τη Ρουάντα. Διέλευση συνόρων και άφιξη το απόγευμα στη μεγάλη λίμνη Kivu. Τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο μας στις όχθες της λίμνης και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση μετά την κοπιαστική εξόρμηση μας στο ηφαίστειο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
7η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, θα κατευθυνθούμε προς τα ανατολικά και αφού περάσουμε από τις παρυφές του γνώριμου πλέον Kigali, θα φτάσουμε νωρίς το απόγευμα στο εθνικό πάρκο Akagera, το μεγαλύτερο της χώρας. Τακτοποίηση στο lodge και ανάλογα με τον διαθέσιμο χρόνο  θα ακολουθήσει μια σύντομη γνωριμία με τα πιο κοντινά στο lodge τμήματα του εθνικού πάρκου, όπου συχνάζουν άγρια ζώα όπως ο τραγέλαφος, ο μικροσκοπικός ορεότραγος, το κομψό impala και πολλά ακόμη. Δείπνο & διανυκτέρευση . 
 
8η ΗΜΕΡΑ
Ολοήμερη περιήγηση του εθνικού πάρκου. Εδώ βρίσκουν καταφύγιο, δώδεκα είδη από αντιλόπες,  πάνω από 525 είδη άγριων πτηνών, κοπάδια ελεφάντων και όλα τα είδη μεγάλων αιλουροειδών, όπως λιοντάρια και λεοπαρδάλεις. Να σημειωθεί το Εθνικό Πάρκο φιλοξενεί μερικές από τις πολυπληθέστερες ομάδες άγριων πτηνών ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, υπεράριθμα ενδημικά είδη και πανέμορφα τοπία άγριας ομορφιάς. Κατά τη δι’αρκεια της περιήγησης μας,  θα επισκεφτούμε τη λίμνη Ihema, όπου ζουν οι μεγάλοι κροκόδειλοι του Νείλου, πολλοί ιπποπόταμοι, νεροβούβαλοι και πουλιά.  Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο Kigali μετά από διαδρομή δύο ωρών περίπου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
9η ΗΜΕΡΑ
Πολύ νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη το βράδυ.
 
 
9 Ημέρες
3.790 €
Διαφορά μονόκλινου:
490 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
6 - 10 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:460 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ

1 - 9 Μαϊ

Από Αθήνα 
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
• Αεροπορικά εισιτήρια 
• Oδικές μεταφορές 
• Ξενοδοχεία 4* στη Ρουάντα  
• Κατασκήνωση 4* στo Koνγκό
• Βασικές καμπίνες
  στο ηφαίστειο Nyiragongo 
• Hμιδιατροφή  
• Είσοδοι εθνικών πάρκων 
• Aρχηγός 
• Επίσημοι ξεναγοί 
• Ειδική άδεια εισόδου στο
  καταφύγιο των γοριλών  
• Ειδική άδεια ανάβασης
  στο Nyiragongo  
• Βίζα Ρουάντα  
• Βίζα Κονγκό 
• Κόστος ένοπλης συνοδείας
  στα όρη Virunga  
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων 
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης 
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης 
• Έντυπα 
• Φ.Π.A. 
  
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
• Φόροι αεροδρομίων* 
• Επίναυλοι καυσίμων* 
• Φιλοδωρήματα 
  οδηγών & ξεναγών 
• Έξτρα γεύματα 
• Προσωπικά έξοδα, 
  ποτά, τηλεφωνήματα κλπ 
• Οτιδήποτε προαιρετικό 

 *Πληρωτέα πριν 
  την αναχώρηση: 
 
  Συνολικό κόστος 460 €  

  Από Θεσσαλονίκη:  
  Επιβάρυνση +140 €
Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: [email protected]
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.