ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΛΑΝΤΑΚ & ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥ HEMIS
    

Το Λαντάκ, που γεωγραφικά και πολιτισμικά είναι τμήμα του Θιβέτ, είναι μία ορεινή έρημος, με γεωλογικούς σχηματισμούς, που παραπέμπουν σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Το Λαντάκ που ονομάζεται και Μικρό Θιβέτ, έχει δεκάδες Βουδιστικά μοναστήρια – όλα σε λειτουργία – με τις πολύχρωμες τελετές τους και τους ασκητικούς Λάμα.
Σημειωτέον, ότι σε αντίθεση με το Θιβέτ που έπαθε μεγάλες ζημιές από τους Κινέζους, το Λαντάκ, λόγω της απομόνωσης του, διατήρησε στο ακέραιο τις παραδόσεις και τα έθιμα του, έτσι ώστε σήμερα αν κάποιος θέλει να γνωρίσει την αυθεντική κουλτούρα του Θιβέτ, να επισκέπτεται το Λαντάκ. Όλοι οι ενημερωμένοι ξένοι τουριστικοί οδηγοί, αναφέρουν ότι σήμερα το Λαντάκ είναι πιο Θιβετιανό από το ίδιο το Θιβέτ!
Οι διανυκτερεύσεις γίνονται στο Leh, την πρωτεύουσα του Λαντάκ, που είναι μια μικρή κωμόπολη σε υψόμετρο 3.500 μέτρων, στην μέση ενός ερημικού οροπεδίου. Ονειρικό μέρος! Θυμίζει τον Ιντιάνα Τζόουνς και τους τυχοδιώκτες του περασμένου αιώνα. Όλες οι φυλές των Ιμαλαΐων κυκλοφορούν στους δρόμους του Leh. Άνθρωποι με τοπικές φορεσιές, μικρόσωμοι Λαντάκοι, αγριωποί Θιβετιανοί, ήρεμοι Ινδοί, δραστήριοι Κασμιριάνοι, νομάδες από την κοιλάδα Νούμπρα, Κινέζοι και Μογγόλοι.
Οι αγορές της πόλης, απλά δεν περιγράφονται! Καταπληκτικά κοσμήματα από το Θιβέτ, υφαντά από την Ινδία, μαγικά φυλακτά, που φτιάχνονται στα απομονωμένα χωριά, σαμανιστικές μάσκες, μουσικά όργανα και πολλά άλλα παράξενα αντικείμενα καθημερινής χρήσης και Βουδιστικής λατρείας. Και φυσικά η επίσκεψη στο Λαντάκ δεν θα ήταν πλήρης χωρίς τα μοναστήρια, όπου τίποτα δεν έχει αλλάξει εδώ και αιώνες. Το Θιβέτ είναι ζωντανό εδώ, μέσα από τελετές, προσευχές και πανάρχαιες συνήθειες. Εδώ υπάρχουν και οι περίεργοι Βούδες, καθώς και οι δαιμονικές φιγούρες που στολίζουν τους τοίχους των μοναστηριών.
Φεύγοντας από το Leh, ο ταξιδιώτης θα διασχίσει το οροπέδιο του Λαντάκ, που υδροδοτείται από τον Ινδό ποταμό και θα γνωρίσει μια από τις πιο άγνωστες γωνιές της Ασίας, ακολουθώντας μια από τις πιο ενδιαφέρουσες διαδρομές του ταξιδιού. Κατά μήκος των συνόρων του Θιβέτ, θα δει εξωπραγματικά τοπία, βαθιά φαράγγια, απότομες κορυφές και ξεχασμένα Θιβετιανά χωριά.
Μέσα από ορεινές Ιμαλαϊκές διαβάσεις, οι λίγοι τυχεροί βλέπουν ορμητικά ποτάμια και γεωλογικούς σχηματισμούς πελώριους που σχηματίζουν μορφές γιγάντων, καθεδρικών ναών και πύργων. Η διαδρομή, δύσκολη αλλά και ανεπανάληπτη!
Κατεβαίνοντας σε υψόμετρο, ξαναρχίζει η ζώνη των δασών, και ο ταξιδιώτης ζει ανεπανάληπτες στιγμές, μέσα από ομιχλώδη τοπία, διασχίζοντας κοιλάδες, περνώντας δίπλα από τεράστιους καταρράκτες, ακολουθώντας τον πανάρχαιο δρόμο των καραβανιών, που μετέφεραν εμπορεύματα από την Ινδία για την Κίνα.
Το ταξίδι τελειώνει και πάλι στο Νέο Δελχί και αν δει κάποιος τον χάρτη, τότε θα καταλάβει το που πήγε και το τι είδε!
Και όπως πάντα, οργάνωση για μικρό γκρουπ για μεγαλύτερη άνεση και ευελιξία.
.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Οι δυσκολίες επικεντρώνονται στις μεγάλες διαδρομές σε ορεινούς δρόμους και μικρές αποστάσεις διανύονται σε πολλές ώρες.
Οι μετακινήσεις γίνονται με τζιπ που παίρνουν τέσσερις επιβάτες και οδηγό.
Τα ξενοδοχεία είναι καλά, αλλά  στα Ιμαλάια είναι άνετα αλλά όχι πολυτελή.
Μία διανυκτέρευση τουλάχιστον γίνεται σε καταυλισμό με βασικές ανέσεις. 
Συχνές διακοπές ρεύματος.
Στο Λαντάκ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε Βουδιστικά μνημεία.
Τα αξιοθέατα δεν απαιτούν πεζοπορία.
Διαδρομές σε ωραιότατα τοπία.
Θεαματικές πόλεις με πολλά μνημεία και πάρα πολύ φολκλόρ.
O ταξιδιώτης πρέπει να έχει υπ’ όψη του ότι επισκέπτεται ένα από τα πιο δυσπρόσιτα σημεία του πλανήτη, και ότι δεν πρέπει να έχει πολλές απαιτήσεις όσον αφορά τις παροχές και τις ανέσεις στην περιοχή των Iμαλαΐων.
Πιθανότητες επί τόπου αλλαγής του προγράμματος, εξ αιτίας καιρικών φαινομένων ή πολιτικής αστάθειας.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Γεμάτο και οικονομικό ταξίδι, ιδανικό για όσους θέλουν να γνωρίσουν το Λαντάκ σε βάθος και όχι να περιοριστούν στην κλασική περιορισμένη διαδρομή. 
Το πιο πλήρες και πιο καλοοργανωμένο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς. 
Διαδρομές σε μερικά από τα ωραιότερα ορεινά τοπία του Κόσμου. 
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις. 
Περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. 
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις. 
Επίσκεψη στο μυθικό Manali, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο που κρίνεται απαραίτητος για ξεκούραση.
Η πολυήμερη παραμονή στο Leh, που θα μας επιτρέψει να δούμε με άνεση όλα τα Βουδιστικά μοναστήρια της περιοχής. 
Θα κάνουμε έναν καλό γύρο τoυ Λαντάκ, περιλαμβάνοντας και τόπους που οι περισσότεροι ταξιδιώτες δεν επισκέπτονται. 
Διαμονή στα καλύτερα ξενοδοχεία της κάθε περιοχής. 
Παρακολούθηση των περίφημων γιορτών του Hemis.
Επίσκεψη στην αποικιακή Shimla.
Η διανυκτέρευση σε κατασκήνωση στο Sarchu. 
Εξαιρετική οργάνωση στη μετακίνηση μας στα Ιμαλάια. 
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις. 
Παρακολούθηση τοπικών χορών. 
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.

ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης /Αθήνας και πτήση για το Νέο Δελχί, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η ΗΜΕΡΑ
Άφιξη στο Νέο Δελχί το πρωί. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια, που έχουμε προνοήσει να έχουμε κρατημένα. Υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη για ξεκούραση, ή προαιρετική απογευματινή βόλτα στο Παλιό Δελχί, με τα παζάρια και το μεγάλο τέμενος Jami Masjid. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Leh, πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του παλιού βασιλείου του Λαντάκ. Κτισμένο στην κοιλάδα του ποταμού Iνδού και περιτριγυρισμένο από απότομες κορυφές, το Leh είναι το μοναδικό αστικό κέντρο σ'αυτή την περιοχή του Κόσμου. Οι αποστάσεις είναι μικρές και η πόλη είναι γεμάτη από παραδοσιακά καφενεία και μικρά μαγαζιά που πουλάνε τα πιο αλλοπρόσαλα αντικείμενα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη για ξεκούραση και μια βόλτα στην αγορά για προσαρμογή στο υψόμετρο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή εκδρομή στο Βουδιστικό μοναστήρι Lamayuru, ένα από τα θεαματικότερα του Λαντάκ. To σημερινό πρόγραμμα είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να αποφύγουμε την πεζοπορία και τη σωματική κόπωση λόγω του υψομέτρου. Θα διασχίσουμε με 4x4 την ορεινή έρημο με τα παράξενα τοπία και τις απότομες βουνοκορφές και θα φτάσουμε στο μοναστήρι. Θα ακολουθήσει ξενάγηση και γεύμα σε γειτονικό εστιατόριο. Επιστροφή στο Leh το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή επίσκεψη στα παλιά ανάκτορα του Leh. Tο Leh, πρωτεύουσα του Λαντάκ, είναι μια μικρή κωμόπολη σε υψόμετρο 3.500 μέτρων, στη μέση ενός ερημικού οροπεδίου. Ονειρικό μέρος! Θα αισθανθούμε λίγο σαν Ιντιάνα Τζόουνς και λίγο σαν τυχοδιώκτες του περασμένου αιώνα. Όλες οι φυλές των Ιμαλαΐων κυκλοφορούν στους δρόμους του Leh. Άνθρωποι με τοπικές φορεσιές, μικρόσωμοι Λαντάκοι, αγριωποί Θιβετιανοί, ήρεμοι Ινδοί, δραστήριοι Κασμιριάνοι, νομάδες από την κοιλάδα Nubra, Κινέζοι και Μογγόλοι. Tο απόγευμα, αφού επισκεφθούμε τα πολύχρωμα μοναστήρια Spituk και Phyang, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο Leh. Οι αγορές της πόλης, απλά δεν περιγράφονται. Θα παζαρέψουμε καταπληκτικά κοσμήματα από το Θιβέτ, υφαντά από την Ινδία, μαγικά φυλακτά, που φτιάχνονται στα απομονωμένα χωριά, σαμανιστικές μάσκες, μουσικά όργανα και πολλά άλλα παράξενα αντικείμενα καθημερινής χρήσης και Βουδιστικής λατρείας. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τοπικούς χoρούς. Δείπνο και διανυκτέρευση.  

6η ΗΜΕΡΑ
Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις μοναδικές γιορτές του Hemis. Για αυτό και θα ξεκινήσουμε πολύ νωρίς το πρωί για μια ολοήμερη εκδρομή στο οροπέδιο του Λαντάκ. Θα δούμε τον Iνδό ποταμό που πηγάζει από τα Iμαλάϊα και θα επισκεφτούμε μία σειρά μοναστηριών, όπως το Shey και το Thiksey, όπου τίποτα δεν έχει αλλάξει εδώ και αιώνες. Το Θιβέτ είναι ζωντανό εδώ, μέσα από τελετές, προσευχές και πανάρχαιες συνήθειες. Όλα τα μοναστήρια του Λαντάκ είναι σε λειτουργία σήμερα και οι τελετές των μοναχών εντυπωσιάζουν με την πολυχρωμία τους. Εδώ θα δούμε και τους περίεργους Βούδες, καθώς και τις δαιμονικές φιγούρες που στολίζουν τους τοίχους των μοναστηριών. Θα καταλήξουμε στο Hemis, μεγαλύτερο μοναστήρι στο υψίπεδο του Λαντάκ, για να δούμε τις τελετές και τους χορούς που εκτελούν οι μοναχοί, ντυμένοι με πολύχρωμα ρούχα και φορώντας εντυπωσιακές μάσκες. Eπιστροφή στο Leh το βράδυ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ
Φεύγοντας από το Leh, θα διασχίσουμε το οροπέδιο του Λαντάκ, που υδροδοτείται από τον Ινδό ποταμό και θα γνωρίσουμε μια από τις πιο άγνωστες γωνιές της Ασίας, ακολουθώντας μια από τις πιο ενδιαφέρουσες διαδρομές του ταξιδιού μας. Θα περάσουμε στο Ανατολικό Λαντάκ και κατά μήκος των συνόρων του Θιβέτ, θα δούμε εξωπραγματικά τοπία, βαθιά φαράγγια, απότομες κορυφές και ξεχασμένα Θιβετιανά χωριά. Θα κινηθούμε κατά μήκος του δεύτερου ψηλότερου δρόμου του πλανήτη και θα περάσουμε ψηλές ορεινές διαβάσεις, όπως η Lungalacha-La. Η περιοχή είναι γνωστή για τους άγριους όνους που μετακινούνται σε κοπάδια. Άφιξη στο Sarchu το απόγευμα. Τακτοποίηση σε καταυλισμό (λόγω έλλειψης ξενοδοχείων). Όλοι οι ταξιδιώτες που κινούνται από το Leh στο Manali διανυκτερεύουν σε καταυλισμούς στο Sarchu. Εμείς θα διανυκτερεύσουμε σε δίκλινες σκηνές με κρεβάτια. Η εμπειρία της διανυκτέρευσης στην καρδιά των Ιμαλαϊων είναι μοναδική. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ
Σήμερα περνάμε στο δεύτερο μέρος της διαδρομής μας. Το τοπίο είναι μοναδικό και θυμίζει άλλο πλανήτη. Μέσα από δυσπρόσιτες Ιμαλαϊκές διαβάσεις αφήνουμε τις ορεινές ερήμους και εισερχόμαστε σε ένα καταπράσινο σκηνικό με θεαματικούς καταρράκτες και μικρά χωριά που κρέμονται στην κυριολεξία πάνω από αβυσσαλέους γκρεμούς. Το απόγευμα, θα φτάσουμε στο Manali, πρωτεύουσα της Ινδικής πολιτείας του Himachal Pradesh, και κέντρο των καραβανιών που ξεκινούσαν για το Θιβέτ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ
Ημέρα ξεκούρασης η σημερινή, μια και το Manali προσφέρεται για κάτι τέτοιο. Το Manali είναι το σημείο ένωσης δύο κόσμων: του Ινδουϊστικού και του Βουδιστικού και αυτό θα το διαπιστώσουμε στη σημερινή μας χαλαρή βόλτα. Τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της πόλης είναι η Θιβετιανή αγορά, η παλιά πόλη με τα χαρακτηριστικά σπίτια και ο ξύλινος ναός Hidimba Devi που ανάγεται στο 1553. Θα δούμε επίσης το Βουδιστικό μοναστήρι Von Ngari. Απόγευμα ελεύθερο. Το Manali, κτισμένο μέσα στα πυκνά δάση των Ιμαλαΐων είναι ο ιδανικός σταθμός για να κάνουμε τα ψώνια μας ή να απολαύσουμε ένα αρωματικό τσάι σε κάποιο από τα εναλλακτικά καφέ της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό συνεχίζουμε την διαδρομή μας στην πολιτεία Himachal Pradesh και μέσα από Ιμαλαϊκά δασωμένα τοπία φτάνουμε στην Shimla, κτισμένη μέσα στα βουνά. Η Shimla ήταν παλιό Βρετανικό ορεινό θέρετρο, λόγω του καλού της κλίματος και τόπος παραθερισμού των Άγγλων που απέφευγαν τον καύσωνα των πεδιάδων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα περπατήσουμε στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, που η αποικιακή του ατμόσφαιρα μας παραπέμπει σε άλλες εποχές. Δείπνο και διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ
Το πρωί, θα αφήσουμε την αποικιακή Shimla και θα εγκαταλείψουμε την περιοχή των Ιμαλαΐων. Θα μπούμε στις μεγάλες πεδιάδες της Βόρειας Ινδίας για να κατευθυνθούμε στο Νέο Δελχί, όπου θα φτάσουμε το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο νωρίς το πρωί. Πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα/ Θεσσαλονίκη το απόγευμα της 12ης ημέρας.

12 Ημέρες
1.890 €
Διαφορά μονόκλινου:
560 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
15 - 22 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:670 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ
25 Ιουν - 6 Ιουλ


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Αεροπορικά εισιτήρια
• Oδικές μεταφορές
• Ξενοδοχεία 4* & 5*
• Κατασκήνωση στο Sarchu
• Hμιδιατροφή 
• Είσοδοι μνημείων & μουσείων
• Aρχηγός
• Επίσημοι ξεναγοί
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
• Έντυπα
• Φ.Π.A.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Φόροι αεροδρομίων*
• Επίναυλοι καυσίμων*
• Βίζα 
• Φιλοδωρήματα
  οδηγών & ξεναγών
• Έξτρα γεύματα
• Προσωπικά έξοδα,
  ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
• Οτιδήποτε προαιρετικό

 *Πληρωτέα πριν
  την αναχώρηση.
  Συνολικό κόστος 670 €  
Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: info@kanon.gr
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.