ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΚΑΡΕΛΙΑ & ΡΩΣΙΚΗ ΛΑΠΩΝΙΑ: Θάλασσα του Barents & Χερσόνησος Kola
    
Τοπωνύμια που εξάπτουν τη φαντασία, τόποι μακρινοί που τους γνωρίζουμε μόνο μέσα από βιβλία: Μουρμάνσκ, Λευκή Θάλασσα, Χερσόνησος Κola, Καρελία, Αρχιπέλαγος Σολοβέτσκι, λίμνες Ladoga και Onega.
Ένα σπάνιο ταξίδι μέσα στο σύντομο Ρωσικό καλοκαίρι, με τις μεγάλες ημέρες και τις λευκές νύχτες.
Θα ξεκινήσουμε από την Αγία Πετρούπολη των Τσάρων, θα κινηθούμε κατά μήκος της Ladoga, της μεγαλύτερης λίμνης της Ευρώπης, θα διασχίσουμε τα δάση της Καρελίας και θα καταλήξουμε στις τούνδρες  της χερσονήσου Kola, στις εσχατιές της Ρωσίας, στην ακτή του μεγάλου Βόρειου Παγωμένου Ωκεανού. 
Στην πολυήμερη αυτή διαδρομή μας, θα επισκεφθούμε γνωστούς και άγνωστους τόπους μεγάλης σημασίας που έπαιξαν σπουδαίο ρόλο στην εξέλιξη της σύγχρονης Σοβιετικής και Ρωσικής ιστορίας. 
Θα μπούμε μέσα σε παλιά γκούλαγκ – κολαστήρια για τους αντιφρονούντες και θα περάσουμε από μεταλλευτικές πόλεις που κάποτε γνώρισαν μεγάλη ανάπτυξη και σήμερα παρακμάζουν μέσα στην ερημιά του Ρωσικού Βορρά.
Τέλος θα επισκεφθούμε σημαντικά μνημεία της UNESCO, όπως εκκλησίες και μοναστήρια, πριν καταλήξουμε στο θρυλικό Μουρμάνσκ, μεγάλη ναυτική βάση και διέξοδο της Ρωσίας στην Αρκτική. 
Και όπως πάντα για μικρό γκρουπ λίγων ατόμων.


Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
Ο προορισμός αυτός απευθύνεται σε ανθρώπους που αγαπούν την ιστορία. 
Το ταξίδι αυτό έχει πολλές επισκέψεις, κάποιες από τις οποίες απαιτούν πεζοπορία στα ιστορικά κέντρα των πόλεων. 
Εύκολες διαδρομές σε δασωμένα τοπία, αλλά και σε τοπία τούνδρας. 
Θεαματικές ιστορικές πόλεις, αλλά και μικρές βιομηχανικές πόλεις.
Μνημεία και μουσεία σχετικά με τη Σοβιετική ιστορία.
Παλιές Ρωσικές εκκλησίες.
Σχετικά καλοί δρόμοι, αλλα σε πολλά σημεία χωρίς συντήρηση.
Tα ξενοδοχεία  δεν είναι του επιπέδου των ξενοδοχείων της υπόλοιπης Ευρώπης. 
Τα δείπνα μπορεί να προσφέρονται και σε εστιατόρια εκτός ξενοδοχείων. 
Μεγάλη διάρκεια της ημέρας.
Σε τέτοια βόρεια πλάτη, ο καιρός μπορεί να αλλάξει γρήγορα και χωρίς προειδοποίηση.
ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων. 
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις. 
Το πιο πλήρες και πιο καλοοργανωμένο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς. 
Η ξενάγηση στην Αγία Πετρούπολη.

Η επίσκεψη στις ιστορικές εκκλησίες του Kizhi
Η επίσκεψη στο ακριτικό Murmansk
Η επίσκεψη στη Χερσόνησο Κola. 
H γνωριμία με τη Ρωσική Λαπωνία.
H εξόρμηση στη Λευκή Θάλασσα και στα νησιά Solovetsky.
Η επίσκεψη στο διαβοήτο γκούλαγκ Σολόβκι. 

Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις. 
Επισκέψεις σε άγνωστες τοποθεσίες μακριά από τα τουριστικά τετριμμένα. 
Περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε όλους τους ιστορικούς χώρους και τα μουσεία. 
Διαμονή στα καλύτερα ξενοδοχεία της κάθε περιοχής. 
Άνετο και σωστά μελετημένο πρόγραμμα για πλήρη γνωριμία με τις περιοχές που επισκεπτόμαστε. 
Οδικές διαδρομές για να αποφευχθούν οι συχνές ακυρώσεις πτήσεων. 
To ταξίδι καλύπτει σχεδόν το σύνολο της χώρας.  
H σχετικά μικρή διάρκεια, που κάνει το ταξίδι βολικό και προσιτό.
ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE
1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και πτήση για την Αγία Πετρούπολη – το παλιό Λένινγκραντ -  δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας και σίγουρα αυτή με το πιο Ευρωπαϊκό αέρα. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
2η ΗΜΕΡΑ
H ημέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στην ωραιότερη πόλη της Pωσίας γεμάτη με υπέροχα δημόσια έργα τέχνης, επιβλητικά μνημεία, πανύψηλα αγάλματα του Λένιν και μεγαλοπρεπή μνημεία του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Ιδρύθηκε το 1703 από τον Μεγάλο Πέτρο και υπήρξε πρωτεύουσα της Ρωσίας την περίοδο 1712-1918. Θα επισκεφθούμε το νησί Πετροπαβλόσκ με το φρούριο και το ναό των Aγίων Πέτρου και Παύλου, όπου είναι ενταφιασμένοι οι Τσάροι, το Nαυαρχείο, τον εκπληκτικό ναό του Aγίου Iσαάκ με τον πανύψηλο τρούλο και τις πολλές εικόνες, τα μωσαϊκά και τα γλυπτά, για να καταλήξουμε στο Mουσείο Eρμιτάζ. Ξενάγηση στο μουσείο που θεωρείται το μεγαλύτερο του Κόσμου. Θα θαυμάσουμε έργα των Πικάσσο, Γκωγκέν, Ματίς, Ρέμπραντ, Ντα Βίντσι, Ελ Γκρέκο και πολλών άλλων καλλιτεχνών. Στο μουσείο θα είμαστε από τους λίγους προνομιούχους, που θα δουν τους θησαυρούς της Σκυθίας.  Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
 
3η ΗΜΕΡΑ
Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουμε για το ταξίδι μας στο Ρωσικό Βορρά. Θα κινηθούμε ανατολικά-βορειοανατολικά κατά μήκος των ήρεμων ακτών της λίμνης Ladoga, που είναι το μεγαλύτερο σώμα γλυκού νερού στην Ευρώπη. Η λίμνη έγινε γνωστή σαν “Οδός της Ζωής”, κατά τη διάρκεια της ναζιστικής πολιορκίας του Λένινγκραντ, γιατί όσο παρέμενε παγωμένη, παρείχε τη μοναδική πρόσβαση στην πόλη. H διαδρομή μας θα μα ς φέρει σε ένα μαγικό τοπίο σκοτεινών δασών, ξύλινων χωριών, εγκαταλελειμμένων σοβιετικών φυλακών και μικρών αλιευτικών σταθμών. Θα κάνουμε μια στάση στο Shlisselburg - φημισμένο για το φρούριο του 14ου αιώνα και που κατά τη διάρκεια του Β’ Π.Π. διεξήχθηκε ηρωική μάχη που κράτησε 500 ημέρες, ανάμεσα σε 350 μόνο Ρώσους στρατιώτες που πολεμούσαν εναντίον των Ναζί. Θα συνεχίσουμε για τη Novaya Ladoga, μια ήρεμη παραλίμνια πόλη, που στο λιμάνι της λικνίζονται αργά πολλά ξύλινα σκάφη.  Νωρίς το απόγευμα θα περάσουμε τα εσωτερικά σύνορα της Καρελίας, μιας Φιννο-Ουγγρικής αυτόνομης δημοκρατίας εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας και θα κατευθυνθούμε προς το Olonets, μια σοβιετική έκδοση του Twin Peaks, την ήσυχη μυθιστορηματική πόλη που χαρακτηρίστηκε από το αριστοτεχνικό έργο του David Lynch. Άφιξη στο Olonets, το μοναδικό μέρος στη δημοκρατία όπου οι εθνικοί Καρελοί αποτελούν δημογραφική πλειοψηφία. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με αυτούς τους μυστικοπαθείς και συναρπαστικούς κατοίκους της Καρελίας και να μάθουμε περισσότερα για τον απειλούμενο πολιτισμό τους, τις μυστικιστικές παραδόσεις και την ταραγμένη ιστορία τους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
 
4η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε για το Petrozavodsk, την πρωτεύουσα της Καρελίας. Άφιξη και βόλτα στο κέντρο της μικρής αυτής πόλης. Θα συνεχίσουμε με μια εξόρμηση στο νησί Kizhi, ένα νησί που βρίσκεται στο κέντρο της λίμνης Onega, της δεύτερης μεγαλύτερης λίμνης στην Ευρώπη μετά τη λίμνη Ladoga. Το νησί είναι διάσημο σε ολόκληρη τη Ρωσία, κυρίως για την εκκλησία της Παναγίας με εννέα τρούλους και για την εκκλησία της Μεταμόρφωσης που έχει εισκοσιδύο τρούλους και, με ύψος 37 μέτρα, είναι ένα από τα ψηλότερα ξύλινα κτίρια στη Βόρεια Ευρώπη. Κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από ξύλο σκωτσέζικης πεύκης χωρίς να χρησιμοποιηθεί κανένα καρφί, είναι ένα πραγματικό θαύμα της παλιάς Ρωσικής αρχιτεκτονικής. Αφού περιηγηθούμε στο νησί και τα αρχιτεκτονικά και φυσικά αξιοθέατα του, το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο Petrozavodsk. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
5η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή αναχώρηση για το Medvezhyegorsk, μια βιομηχανική πόλη του Βορρά στο βόρειο τμήμα της λίμνης Onega. Η διαδρομή μας θα περάσει μέσα από δάση και πολυσχιδείς λίμνες που χαρακτηρίζουν τα τοπία της Καρελίας. Θα κάνουμε μια στάση για να απολαύσουμε την  ηρεμία της υπαίθρου της Καρελίας και να επισκεφθούμε την μικρή πόλη Kondopoga. Θα συνεχίσουμε με τους υπέροχους καταρράκτες κοντά στο Kivach και τον σοβιετικό οικισμό Povenets, που βρίσκεται κατά μήκος του καναλιού που άνοιξε το 1933 και συνέδεσε τη Λευκή Θάλασσα, στον Αρκτικό Ωκεανό, με τη λίμνη Onega, η οποία στη συνέχεια συνδέεται περαιτέρω με τη Βαλτική Θάλασσα. Μέχρι το 1961, το αρχικό του όνομα ήταν το κανάλι του Στάλιν και κατασκευάστηκε από καταναγκαστική εργασία των κρατουμένων του γκουλάγκ. Άφιξη στο Medvezhyegorsk, όπου θα κάνουμε μια περιήγηση γύρω από το κέντρο της πόλης για να φωτογραφήσουμε τα συναρπαστικά καταρρέοντα κτίρια που χαρακτηρίζουν αυτή την απομακρυσμένη πόλη με την παλιά Σοβιετική ατμόσφαιρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
6η ΗΜΕΡΑ
Το πρωί θα αφήσουμε το Medvezhyegorsk για να κατευθυνθούμε προς το Kem, λιμάνι της Λευκής Θάλασσας.  Οι σημερινές στάσεις κατά μήκος της διαδρομής που θα κάνουμε,  περιλαμβάνουν τη Segezha, μια όμορφη πόλη με παλιά ξύλινα κτίρια, γνωστή για τα φοβερά γκούλαγκ των Σοβιετικών  και το Belomorsk, ένα βιομηχανικό λιμάνι κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, προσιτό το χειμώνα μόνο με παγοθραυστικά. Άφιξη στο Kem, όπου θα επιβιβαστούμε αμέσως στο πλοίο μας για τα νησιά Solovetsky, ένα αρχιπέλαγος της Λευκής Θάλασσας που φημίζεται για την ιστορική Μονή Solovetsky, που μετατράπηκε στο πρώτο Σοβιετικό γκούλαγκ, το στρατόπεδο φυλακών Solovki. Θα ακολουθήσει ξενάγηση των εγκαταστάσεων του μοναστηριού και του στρατοπέδου και αργά το απόγευμα μεταφορά πίσω στο Kem. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
7η ΗΜΕΡΑ
Το πρωί θα ξεκινήσουμε κατευθυνόμενοι ακόμα βορειότερα, βαθειά μέσα στην Αρκτική Ζώνη. Ο δρόμος περνάει ανάμεσα από λίμνες που πλαισιώνονται από συστάδες από σημύδες, το μόνο δένδρο που μπορεί να αναπτυχθεί σε τέτοιο βόρειο πλάτος. Μπαίνουμε πλέον στην περιοχή της Λαπωνίας που εκτείνεται σε τέσσερις χώρες – στη Ρωσία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία και τη Νορβηγία. Μετά από ένα μεσημεριανό διάλειμμα στη μικρή πόλη Kandalaksha, θα ταξιδέψουμε πιο βόρεια και θα περάσουμε από την μικρή απομακρυσμένη κωμόπολη Afrikanda, εύστοχα ονομασμένη από τους εργάτες του σιδηροδρόμου, μια ζεστή για τα δεδομένα της Λαπωνίας ημέρα. Διασχίζοντας τις αχανείς άγριες εκτάσεις της χερσονήσου Kola - της μεγαλύτερης χερσονήσου στην ευρωπαϊκή Ρωσία – θα περάσουμε από το Apatity, που πήρε την ονομασία του από το ομώνυμο φωσφορικό ορυκτό του ασβεστίου και θα φτάσουμε στο Kirovsk, μια σχετικά νέα πόλη, που κτίστηκε το 1929, όταν βρέθηκαν στην περιοχή κοιτάσματα απατίτη και νεφελίνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
8η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή αναχώρηση για το Θα περάσουμε ένα χαλαρό πρωινό στο Κιρόφσκ και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το Monchegorsk, μια μεταλλευτική πόλη εξόρυξης χαλκού και νικελίου που βρίσκεται στις βόρειες πλαγιές της οροσειράς Khibiny. Θα συνεχίσουμε για την καρδιά της Ρωσικής Λαπωνίας, για να γνωρίσουμε τους Sami, που είναι οι πραγματικοί Λάπωνες, γηγενείς νομάδες  που κατοικούν στην Sápmi, την πατρίδα των προγόνων τους, που σήμερα περιλαμβάνει τη χερσόνησο Kola και μεγάλα τμήματα της Νορβηγίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας. Θα κάνουμε μια στάση στην Revda, τον μεγαλύτερο οικισμό της περιοχής και θα κατευθυνθούμε στη συνέχεια μέσα από Αρκτικά έλη και τούνδρες για το Lovozero, την πολιτιστική και εθνοτική πρωτεύουσα της ρωσικής Λαπωνίας. Επίσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο των Sami και θα μοιραστούμε μαζί τους το φαγητό και τα μυστικά του απειλούμενου πολιτισμού τους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
9η ΗΜΕΡΑ
Nωρίς το πρωί, θα ξεκινήσουμε για το θρυλικό  Murmansk, τη μεγαλύτερη πόλη στον Κόσμο πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο και σημαντικότερο λιμάνι της Ρωσίας στον Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό. Η προνομιακή τοποθεσία του σε σημείο που είναι ελεύθερο από πάγους ακόμα και το χειμώνα, συνετέλεσε ώστε το Murmansk να γίνει σπουδαίο εμπορικό λιμάνι, αλλά και μεγάλη ναυτική βάση. Άφιξη και ξενάγηση της πρωτεύουσας της Ρωσικής Αρκτικής: Θα δούμε το κολοσσιαίο άγαλμα Alyosha, το εντυπωσιακό πυρηνικό παγοθραυστικό Λένιν και το Μνημείο της Δόξας, που στήθηκε για να τιμήσει τις σφοδρές μάχες που είχαν δώσει οι Σοβιετικοί απωθώντας την επίθεση των Ναζί το 1941. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
10η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε για μια ολοήμερη εξόρμηση στη χερσόνησο Kola. Το τυπικό Λαπωνικό τοπίο με την αφιλόξενη τούνδρα να εξαπλώνεται παντού, σε πολλά σημεία θυμίζει τις απέραντες έρημες εκτάσεις της Ισλανδίας,  ή του Newfoundland του Καναδά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα δούμε τους μισο-εγκαταλελειμμένους οικισμούς Dalniye Zelentsy και Teriberka, απομακρυσμένα φυλάκια στη Θάλασσα του Barents, μέσα στην Αρκτική Ζώνη, που προσφέρουν αναρίθμητα θέματα για φωτογράφηση. Η Teriberka έχει επίσης χρησιμοποιηθεί σαν το κύριο φυσικό περιβάλλον για το βραβευμένο ρωσικό δράμα Leviathan του Andrey Zvyagintsev. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο Murmansk, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
11η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Ελλάδα μέσω ενδιάμεσων σταθμών.
11 Ημέρες
Διαφορά μονόκλινου:
Ελάχιστες Συμμετοχές:
10 - 20 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναχωρήσεις για αυτόν τον προορισμό


Από Αθήνα 
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
• Αεροπορικά εισιτήρια 
• Οδικές μεταφορές 
• Ξενοδοχεία 4* & 3*
• Ημιδιατροφή  
• Περιηγήσεις - ξεναγήσεις 
• Αρχηγός από την Ελλάδα 
• Επίσημοι ξεναγοί 
• Είσοδοι μνημείων & μουσείων 
• Είσοδοι εθνικών πάρκων 
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων 
• Βίζα Ρωσίας
• Έντυπο ιστορικό υλικό
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης 
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης 
• ΦΠΑ 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
• Φόροι αεροδρομίων* 
• Επίναυλοι καυσίμων* 
• Προσωπικά έξοδα, 
  ποτά, τηλεφωνήματα κλπ 
• Φιλοδωρήματα οδηγών  
  & ξεναγών 
• Οτιδήποτε προαιρετικό

 *Πληρωτέα πριν 
  την αναχώρηση  
  Συνολικό κόστος  €
 

  Από Θεσσαλονίκη 
  επιβάρυνση
 €
Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: [email protected]
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.