ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΚΙΡΓΙΖΙΑ ΚΑΙ ΤΑΤΖΙΚΙΣΤΑΝ: Η ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΙΡ
    

Το Παμίρ, μια από τις μεγαλύτερες και ψηλότερες οροσειρές του πλανήτη είναι το επίκεντρο αυτού του μοναδικού ταξιδιού. Με μια μοναδική διαδρομή, που διασχίζει το Τατζικιστάν και την Κιργιζία, θα γνωρίσουμε τις πρωτεύουσες των δύο αυτών πρώην Σοβιετικών δημοκρατιών, θα κινηθούμε στην ύπαιθρο για να ακολουθήσουμε τον περίφημο Δρόμο του Παμίρ, γνωστό διεθνώς και σαν Pamir Highway και θα διανυκτερεύσουμε σε μικρές πόλεις και χωριά.
Το γεμάτο πρόγραμμα που έχουμε φτιάξει, έχει καταρτιστεί ειδικά για τον ταξιδιώτη, που θέλει να μάθει κάτι περισσότερο από ένα κοινό τουρίστα. Περιλαμβάνει ότι πιο παραστατικό και γεμάτο έχουν να επιδείξουν οι δύο ορεινές χώρες της Κεντρικής Ασίας: Τοποθεσίες ατέλειωτης φυσικής ομορφιάς, ορεινές κοιλάδες και λίμνες, νομάδες, τεμένη και παζάρια, που θα γνωρίσουμε μέσα από εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις και οδοιπορικά.
Άλλο ένα πλεονέκτημα είναι ότι το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί έτσι, ώστε να υπάρχει αρκετός ελεύθερος χρόνος για να ξεκουραστούμε, να περπατήσουμε μέσα στις πόλεις και να τις γνωρίσουμε καλύτερα. Αυτό συμβαίνει με όλες τις πόλεις που επισκεπτόμαστε. Ο ελεύθερος χρόνος είναι απαραίτητος, όχι μόνο για να ξεκουραζόμαστε και να έχουμε πιο ανθρώπινους ρυθμούς, όπως αρμόζει σε ένα τόσο μακρινό ταξίδι, αλλά και να κάνουμε με την ησυχία μας βόλτες στις τοπικές αγορές, που από μόνες τους αποτελούν αξιοθέατο.
Μεγάλη σημασία έχει ο αριθμός των ταξιδιωτών. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα γκρουπ του Κανόνα έχουν 10 με 15 άτομα, και όταν συναντάμε άλλα ελληνικά γκρουπ με 40 και 50 άτομα, η ποιοτική διαφορά είναι εμφανής.
Και φυσικά το σπουδαιότερο πλεονέκτημα είναι η τιμή που περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα: Αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία, είσοδοι των μνημείων, αχθοφορικά και ασφάλιση. Έτσι δεν υπάρχει ανάγκη να βάζουμε το χέρι στην τσέπη όλη την ώρα, για να πληρώνουμε έξτρα υπηρεσίες, ούτε βέβαια να διαβάζουμε μια χαμηλή τιμή-κράχτη, η οποία με τα έξτρα που προστίθενται, στο τέλος διπλασιάζει το κόστος του ταξιδιού.
.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Χώρες χωρίς τουριστικές υποδομές.
Οι δυσκολίες επικεντρώνονται στις μεγάλες διαδρομές σε ορεινούς δρόμους και μικρές αποστάσεις διανύονται σε πολλές ώρες.
Οι μετακινήσεις γίνονται με μικρά λεωφορεία τύπου βαν.
Τα ξενοδοχεία είναι καλά, αλλά όχι παντού: στον Δρόμο του Παμίρ είναι πολύ απλά και οι ανέσεις περιορίζονται μόνο στο ζεστό νερό και στα καθαρά σεντόνια. 
Οι τοπικοί ξενώνες είναι συνήθως σπίτια οικογενειών, που νοικιάζουν δωμάτια στους επισκέπτες.
Συχνές διακοπές ρεύματος. 
Τα αξιοθέατα δεν απαιτούν πεζοπορία.
Διαδρομές σε ωραιότατα τοπία.
Θεαματικές πόλεις με λίγο φολκλόρ.
O ταξιδιώτης πρέπει να έχει υπ’ όψη του ότι επισκέπτεται ένα από τα πιο δυσπρόσιτα σημεία του πλανήτη, και ότι δεν πρέπει να έχει πολλές απαιτήσεις όσον αφορά τις παροχές και τις ανέσεις στην περιοχή του Παμίρ.
Πιθανότητες επί τόπου αλλαγής του προγράμματος, εξ αιτίας καιρικών φαινομένων ή πολιτικής αστάθειας.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
Το πιο πλήρες και πιο καλοοργανωμένο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς. 
Διαδρομές σε μερικά από τα ωραιότερα ορεινά τοπία του Κόσμου.
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
Η πολυήμερη διάσχιση της οροσειράς Παμίρ, που θα μας επιτρέψει να δούμε με άνεση όλα τα αξιοθέατα της περιοχής.
Η επίσκεψη στο Langar, πολύ κοντά στο Αφγανιστάν. 
Παρακολούθηση τοπικών χορών.
Περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.
Διαμονή στα καλύτερα ξενοδοχεία της κάθε περιοχής.
Άνετο και σωστά μελετημένο πρόγραμμα για πλήρη γνωριμία με τις περιοχές που επισκεπτόμαστε.
Σταδιακή άνοδος για καλύτερη προσαρμογή στο υψόμετρο και αποφυγή των επικίνδυνων περιοχών.
Οδικές διαδρομές για να αποφευχθούν οι συχνές ακυρώσεις πτήσεων. 

ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE
1η HMEPA 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και Θεσσαλονίκης και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Dushanbe, την πρωτεύουσα του Τατζικιστάν.

2η HMEPA 
Άφιξη στο Dushanbe νωρίς το πρωί. Μετά τις διατυπώσεις, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Επίτηδες έχουμε μεριμνήσει για να έχουμε τα δωμάτια για ξεκούραση, που κρίνεται απαραίτητη μετά την πολύωρη πτήση μας. Το μεσημέρι θα κάνουμε μια ξενάγηση της πρωτεύουσας και μεγαλύτερης πόλης του Τατζικιστάν. Θα επισκεφθούμε το Εθνικό Μουσείο Αρχαιοτήτων, όπου φυλάσσεται το διάσημο άγαλμα του Βούδα και στη συνέχεια, ένας υπέροχος Βοτανικός Κήπος μας περιμένει για επίσκεψη, αγαπημένος τόπος συνάντησης των ντόπιων. Στην επόμενη στάση, που είναι ένα τοπικό παζάρι, θα αναμιχθούμε με τους ντόπιους και θα νιώσουμε την πραγματική νοοτροπία των Τατζίκων, βιώνοντας συγχρόνως και την ανατολίτικη τέχνη του παζαριού. Συνεχίζουμε για μια εξόρμηση στα περίχωρα της πόλης για να ανακαλύψουμε ότι έχει μείνει από το φρούριο Hissar, δηλαδή κτίσματα που ανάγονται σε μια περίοδο από τον 8ο μέχρι και τον 18ο αιώνα και συγκεκριμένα το Makdumi Azam, δηλαδή το Μαυσωλείο των Τιτλούχων από τον 10ο αιώνα, το θολωτό τζαμί Sangin του 8ου αιώνα, τον μεντρεσέ Kuhna, ιεροδιδασκαλείο του 16ου αιώνα και τον μεντρεσέ Nav του 17ου αιώνα. Επίσης το περίφημο Καραβάν Σαράι (19ος αιώνας) για τους κουρασμένους ταξιδιώτες και την μνημειώδη τοξωτή πύλη του φρουρίου. Επιστροφή στο Dushanbe. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
3η HMEPA
Σήμερα ξεκινάμε για την περιπετειώδη διαδρομή μας στην μεγάλη οροσειρά της κεντρικής Ασίας, το Παμίρ, μέσω των τούνελ-περασμάτων Chormazak και Shar-Shar. Ο δρόμος περνάει από την πόλη Kulyab, μια από τις μεγαλύτερες της χώρας και συνεχίζει παράλληλα με τα σύνορα του Αφγανιστάν. Αφού περάσουμε το τούνελ Shar-Shar, θα συναντήσουμε το τεχνητό υδροηλεκτρικό φράγμα Nurek, μια πολύ απρόσμενη γραφική εικόνα ανάμεσα στα ψηλά βουνά. Θα επισκεφθούμε το φρούριο Hulbuk και το μουσείο του, στην περιοχή Vose. Γεύμα στην πόλη Kulyab. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το μαυσωλείο του Mir Said Aliya Hamadoni. Η οδήγηση θα συνεχιστεί κατά μήκος του ποταμού Pyanj μέχρι την πόλη Kalai-Khumb. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
4η HMEPA 
Το πρωί θα ξεκινήσουμε ακολουθώντας τον ποταμό Panj, έναν από τους ποταμούς που δημιουργούν τον Αμού Ντάρια (ο Ώξος των αρχαίων), μια τεράστια αρτηρία νερού για πέντε κράτη της Κεντρικής Ασίας. Θα κάνουμε μια θεαματική διαδρομή σε χωματόδρομους παράλληλα με τον ποταμό Panj, που αποτελεί το φυσικό όριο μεταξύ του Τατζικιστάν και του Αφγανιστάν. Συνεχίζουμε μέχρι την πόλη Khorog, μια μικρή πόλη φωλιασμένη σε μια κοιλάδα, στα 2.200 μέτρα πάνω στα βουνά Παμίρ, που είναι και πρωτεύουσα της αυτόνομης περιφέρειας Gorno-Badakhshan Την πόλη την διασχίζει ο ορμητικός ποταμός Gunt, με όχθες απόκρημνες και κατακόρυφες λόγω του ορεινού εδάφους, ο οποίος συναντά τον ποταμό Panj, και διασχίζουν μαζί την πόλη, χωρίζοντάς την στα δύο, σχεδόν ομοιόμορφα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
5η HMEPA
Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας με επισκέψεις στον Βοτανικό Κήπο και στο τοπικό μουσείο. Θα συνεχίσουμε για τις διάσημες θερμές ιαματικές πηγές του Garm-Chashma και για τα ορυχεία εξόρυξης ρουμπινιών στο Kuhi Lal. Συνεχίζουμε για το Ishkashim, μια μικρή πόλη που βρίσκεται στην αρχή του Διαδρόμου Wakhan, μιας στενής λωρίδας Αφγανικού εδάφους σφηνωμένης στα όρη Παμίρ, ανάμεσα στο Τατζικιστάν και στο Πακιστάν. Σε αυτήν την στενή λωρίδα γης, παίχτηκε και το Μεγάλο Παιχνίδι της Αγγλο-ρωσικής αντιπαλότητας, στην Κεντρική Ασία, κατά την διάρκεια του 19ου αιώνα. Ο Διάδρομος Wakhan ήταν το σύνορο τότε, ανάμεσα στην Ρωσική Αυτοκρατορία και στην Βρετανική Ινδική Αυτοκρατορία. Συνεχίζουμε προς τα πάνω και βόρεια του ποταμού, θαυμάζοντας εκπληκτικά τοπία, που κόβουν την ανάσα, ανάμεσα ε δυο από τις ψηλότερες οροσειρές του πλανήτη, το Παμίρ στα αριστερά και τον Ινδοκαύκασο στα δεξιά. Μερικές από τις κορφές που θα θαυμάσουμε, έχουν πάνω από 6.000 μέτρα ύψος! Άφιξη στο Ishkashim. Τακτοποίηση στο ξενώνα. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
6η HMEPA 
Πρωινή αναχώρηση για το Langar. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το θρυλικό Kah-Kaha, ένα από τα παλαιότερα φρούρια στο Δρόμο του Μεταξιού. Συνεχίζοντας το ταξίδι μας, θα επισκεφθούμε τα ερείπια του φρουρίου Yamchun (3ος-4ος αιώνας πχ), τις ιερές θερμές πηγές Bibi Fatima Zahra και το μουσείο του Muborak-Kadami Vakhani ενός τοπικού Σούφι, λογίου, θεολόγου, ποιητή και ταξιδευτή, που πέθανε το 1910. Ανάμεσα στα αξιόλογα επιτεύγματά του που θα δούμε εδώ, είναι και ένα ηλιακό ημερολόγιο φτιαγμένο από μια απλή πέτρινη κολώνα. Θα δούμε επίσης και ένα όμορφα παραδοσιακό κτίριο με επιγραφές και ανάλογο διάκοσμο. Επίσης, θα επισκεφθούμε και ένα βουδιστικό μοναστήρι (στούπα), όπου η παράδοσή λέει, ότι ο Βούδας άφησε το αποτύπωμα του ποδιού του, σε μια πέτρα που υπάρχει εκεί. Άφιξη στο Langar. Τακτοποίηση στο ξενώνα. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
7η HMEPA 
Νωρίς το πρωί, αφήνουμε το μακρινό Langar και ξεκινάμε την ημέρα μας με επίσκεψη εκδρομή στα περισσότερα από 600, πετρογλυφικά (βραχογραφίες), της προϊστορικής περιόδου, σκαλισμένα στα βράχια της περιοχής. Συνεχίζουμε μέσα από τους κακοτράχαλους δρόμους του Παμίρ για το Khargush, μια από τις πηγές του ποταμού Amu Darya, μέσω των ψηλών ορεινών περασμάτων Khargush Pass (4.344 μ.) και Nazay-Tash Pass (4.137μ). Άφιξη στην πόλη Murgab, που βρίσκεται σε υψόμετρο 3650 μέτρων, την υψηλότερη πόλη του Τατζικιστάν, αλλά και ολόκληρης της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Τακτοποίηση στο ξενώνα. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
8η HMEPA 
Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουμε για μια από τις θεαματικότερες - και μεγαλύτερες - διαδρομές του ταξιδιού μας, με προορισμό τη λίμνη Karakul. Στη διαδρομή μας θα περάσουμε από την ορεινή διάβαση του Ak-Baital (Διάβαση του Λευκού Αλόγου), στα 4.655μ. που οι ντόπιοι το ονομάζουν "η Στέγη του Κόσμου". Πρόκειται για το ψηλότερο ορεινό πέρασμα του Παμίρ, αλλά και του Τατζικιστάν και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Περνώντας από παράξενα και απομονωμένα τοπία δραματικής ομορφιάς, θα φτάσουμε στη λίμνη Karakul, τη μεγαλύτερη του Τατζικιστάν, σε υψόμετρο 3.800 μέτρων. Κατόπιν θα συνεχίσουμε προς την πόλη Osh της γειτονικής Κιργιζίας, μέσω των περασμάτων Kyzylart and Taldyk. Άφιξη στα σύνορα Τατζικιστάν και Κιργιζίας. Μετά τις διατυπώσεις και την υποχρεωτική αλλαγή οδηγών, θα κατευθυνθούμε προς την πόλη Osh, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κιργιζίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. 
 
9η HMEPA
Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το παζάρι του Osh, μια από τις μεγαλύτερες αγορές της Κεντρικής Ασίας. Το Osh βρίσκεται στην Κοιλάδα Fergana, που την μοιράζονται η Κιργιζία και το γειτονικό Ουζμπεκιστάν, γι αυτό και η πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης είναι Ουζμπέκοι. Αμέσως μετά θα ξεκινήσουμε για το Τoktogul στην επαρχία Jalal-Abad. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε μια στάση στην μικρή πόλη Uzgen, που ήταν μια από τις μεσαιωνικές πρωτεύουσες του βασιλείου των Καραχανιδών. Εδώ θα δούμε τους παλιού μιναρέδες του 10ου αιώνα. Άφιξη στο Τoktogul πολύ κοντά στην ομώνυμη λίμνη που τα γαλάζια νερά της κάνουν αντίθεση με τα γυμνά βουνά τριγύρω. Επειδή οι δυνατότητες διανυκτέρευσης στην περιοχή είναι πολύ περιορισμένες, υπάρχει η περίπτωση να διανυκτερεύσουμε σε κάποιο γειτονικό χωριό. Αυτό θα το ξέρουμε την 1η ημέρα του ταξιδιού μας στην Κιργιζία. Τακτοποίηση σε ξενώνα. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
10η HMEPA 
Και σήμερα η διαδρομή μας είναι θεαματική καθώς περνάμε από τις ορεινές εκτάσεις των δυτικών Τιεν Σαν, των "Βουνών του Ουρανού", μιας οροσειράς που εκτείνεται σε όλο το μήκος της Κιργιζίας και φτάνει μέχρι την Κίνα. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Κιργιζίας Bishkek, που είναι Γνωστή και με το παλιότερο της όνομα Φρούνζε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
11η HMEPA 
Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε για μια εκτεταμένη ξενάγηση της πόλης. Η πρωτεύουσα της Κιργιζίας ήταν στην αρχαιότητα σημαντικός σταθμός καραβανιών. Το 1862, η πόλη περιήλθε στα χέρια της Ρωσικής Αυτοκρατορίας και αργότερα έγινε πρωτεύουσα του νεοϊδρυθέντος Κιργίζιου Αυτόνομου Σοβιετικού Κράτους και μετονομάστηκε σε Φρούνζε. Σήμερα η πόλη είναι περισσότερο γνωστή για τις φαρδιές της λεωφόρους, όπως και τα μαρμάρινα κτίρια της, καθώς και τις Σοβιετικού τύπου πολυκατοικίες της. Κατά την περιήγηση μας στην πόλη, θα δούμε το παζάρι, το πάρκο Panfilov, την πλατεία Ala-Too με το Εθνικό Μουσείο, το μνημείο του συγγραφέα Chingiz Aitmatov και τα μνημεία των εθνικών ηρώων Manas και Kozhomkul Baatyr. Απόγευμα ελεύθερο για τις τελευταίες ετοιμασίες πριν το μεγάλο ταξίδι της επιστροφής. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
12η ΗΜΕΡΑ 
Νωρίς το πρωί θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη το βράδυ.
12 Ημέρες
2.890 €
Διαφορά μονόκλινου:
470 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
8 - 15 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:490 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ
12 - 23 Ιουν
8 - 18 Aυγ
Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Αεροπορικά εισιτήρια
• Oδικές μεταφορές
• Ξενοδοχεία 4* & 5*
  στις πρωτεύουσες
• Ξενοδοχείο 3* στο Osh
• Απλοί ξενώνες στα 
  μικρά μέρη   
• Hμιδιατροφή (εκτός της
  πρώτης διανυκτέρευσης)
• Είσοδοι μνημείων & μουσείων
• Aρχηγός
• Επίσημοι ξεναγοί
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
• Έντυπα
• Φ.Π.A.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Φόροι αεροδρομίων*
• Επίναυλοι καυσίμων*
• Βίζες
• Φιλοδωρήματα
  οδηγών & ξεναγών
• Έξτρα γεύματα
• Προσωπικά έξοδα,
  ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
• Οτιδήποτε προαιρετικό

*Πληρωτέα πριν
  την αναχώρηση: 
  Συνολικό κόστος 480 €  
 
Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: info@kanon.gr
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.