ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ
    
Στα όρια Δύσης και Ανατολής, εκεί που η κλασική λιτή Αρχαιότητα δίνει τη θέση της στη μεγαλειώδη και πομπώδη Ελληνιστική, θα κάνουμε ένα μοναδικό πολιτιστικό ταξίδι που επικεντρώνεται στα Ελληνιστικά βασίλεια της περιοχής του άνω Ευφράτη, που πέρα από αρχαία ερείπια, μας έχουν αφήσει και κορυφαία δείγματα της τέχνης των ψηφιδωτών σε σημείο που σήμερα τα μουσεία της περιοχής να θεωρούνται από τα πλουσιότερα μουσεία ψηφιδωτών στον πλανήτη.
Κατά τη διάρκεια του συναρπαστικού μας οδοιπορικού,  θα γνωρίσουμε το βασίλειο της αρχαίας Κομμαγηνής, θα ανεβούμε στο συγκλονιστικό όρος Νεμρώδ με τα γιγαντιαία αγάλματα του, θα πάμε την αρχαία Έδεσσα και το Ζεύγμα που βυθίζεται σιγά σιγά στα νερά του Ευφράτη. Και φυσικά θα επισκεφθούμε τα μοναδικά μουσεία που είναι και το επίκεντρο ενός ταξιδιού σ’αυτά τα μέρη: Μουσεία με εξαιρετικής τέχνης ψηφιδωτά, δείγματα ενός υψηλού πολιτισμού που άνθισε στους ελληνόφωνους ακριτικούς τόπους της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και του Βυζαντίου.
Η ιστορική μας περιήγηση ολοκληρώνεται με την ιστορική Αντιόχεια με το μεγαλύτερο ψηφιδωτό δάπεδο του Κόσμου και με επισκέψεις στο αινιγματικό Γκεπεκλί Τεπέ με τους προϊστορικούς ναούς του και το ιδιόμορφο Χαρράν με τα κωνικά του σπίτια.
Και όπως πάντα, με ολιγομελή γκρουπ, που κάνουν το ταξίδι ευκολότερο και τις μετακινήσεις πιο άνετες.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
Το ταξίδι αυτό έχει πολλούς αρχαιολογικούς χώρους, κάποιοι από τους οποίους απαιτούν πεζοπορία μέσα σε ερείπια. Εύκολες διαδρομές σε ωραιότατα παραλιακά τοπία, αλλά και σε περιοχές με στέπες. Κάποιες διανυκτερεύσεις γίνονται σε χωριά και κοντά σε αρχαίες τοποθεσίες. Πολύ καλά ξενοδοχεία και γεύματα. Σύγχρονες και παλιές πόλεις και αρκετό φολκλόρ. Αξιοθέατα κυρίως Ελληνιστικής, Ρωμαϊκής και Βυζαντινής εποχής. Πόλεις σχετικές με την Ελληνική Ιστορία.
ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Σωστά μελετημένο πρόγραμμα.
Το καλύτερο και πλουσιότερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
Ευέλικτες διαδρομές για καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου.
Περιλαμβάνονται όλες οι είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.
Γνωριμία με όλες τις ιστορικές περιοχές του Άνω Ευφράτη.

Πολύ καλά ξενοδοχεία και γεύματα.
Επίσκεψη στην κοιλάδα του Ευφράτη.
Επίσκεψη στο αρχαίο Ζεύγμα.
Επίσκεψη στο επιβλητικό μουσείο της Αντιόχειας
Επίσκεψη στο μοναδικό όρος Νεμρώδ.
Επίσκεψη στο νεολιθικό Gobekli Tepe, που άλλαξε την πορεία της Ιστορίας.
Επίσκεψη στο μουσείο του Γκαζιαντέπ.
Γνωριμία με τα παραμυθένια μνημεία και τα παζάρια της συγκλονιστικής Ούρφα. 
Επίσκεψη στο βιβλικό Χαρράν.
Επίσκεψη άγνωστων αρχαιοτήτων.
Σωστά μελετημένο πρόγραμμα.
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων. 
ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE
1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο Αθήνας/Θεσσαλονίκης και πτήση για τα Άδανα της νότιας Τουρκίας. Άφιξη το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, θα κάνουμε μια περιήγηση στα  Άδανα, τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, για να επισκεφθούμε το κολοσσιαίο τέμενος Sabanci. Θα συνεχίσουμε για την ιστορική Αντιόχεια. Στη διαδρομή μας θα περάσουμε από την παραθαλάσσια Αλεξανδρέττα, το σημερινό Ισκεντερούν και το απόγευμα θα καταλήξουμε στην Αντιόχεια μία από τις σημαντικότερες πόλεις της αυτοκρατορίας των Σελευκιδών, που σήμερα έχει έντονο το Αραβικό στοιχείο αλλά και Χριστιανικό στοιχείο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή γνωριμία με την θρυλική Αντιόχεια, που ήταν από τις μεγαλύτερες και πλουσιότερες πόλεις της Αρχαιότητας. Θα δούμε τον ναό του Αγίου Πέτρου και το αρχαιολογικό μουσείο που θεωρείται κορυφαίο, λόγω της συλλογής ψηφιδωτών από την αρχαία Αντιόχεια. Τα ψηφιδωτά του μουσείου θεωρούνται εξαιρετικής τέχνης και πολύ συνηθισμένα είναι θέματα από την ελληνική μυθολογία, ή παρμένα από τραγωδίες, κυρίως του Ευριπίδη που δείχνουν το αυξημένο ενδιαφέρον των Αντιοχέων για την τραγωδία, ενώ δεν λείπουν και οι παραστάσεις από τα Ομηρικά έπη. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο χώρο όπου βρέθηκε το μεγαλύτερο ψηφιδωτό δάπεδο στον Κόσμο. Οι αρχαιολόγοι που έκαναν την ανασκαφή πιστεύουν ότι το γεωμετρικό έργο κάποτε διακοσμούσε το πάτωμα ενός δημόσιου κτηρίου της Αντιόχειας,  Τα μεγαλύτερα τμήματα του αρχικού ψηφιδωτού παραμένουν άθικτα, ενώ άλλα έχουν πάθει καθίζηση ή έχουν εντελώς εξαφανιστεί μετά τους μεγάλους σεισμούς του 526 και του 528 μ.Χ.Το μεσημέρι, αναχώρηση για την Ούρφα, την παλιά Έδεσσα της Συρίας, πατρίδα του Αβραάμ και μια από τις πιο αραβικές πόλεις της Τουρκίας, με καθαρά ανατολίτικη ατμόσφαιρα.  Στη διαδρομή μας θα περάσουμε από την κοιλάδα του ποταμού  Ευφράτη, όπου θα δούμε την τελευταία αποικία του ιερού πτηνού ίβις (Geronticus eremita). Άφιξη στην Ούρφα το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στην πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

4η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή εκδρομή στο χωριό Χαρράν, με τα χαρακτηριστικά κωνικά σπίτια, όπου τίποτα δεν άλλαξε από την εποχή της Βίβλου. Θα επισκεφθούμε ένα από τα σπίτια του βιβλικού αυτού χωριού και θα περπατήσουμε μέχρι τα ερείπια του τεμένους, που πρωτοχρησιμοποιήθηκε σαν πανεπιστήμιο κατά τον Μεσαίωνα. Στην επιστροφή στην Ούρφα, θα σταματήσουμε στο περίφημο Gobekli Tepe, έναν Νεολιθικό τόπο λατρείας που σύμφωνα με τους αρχαιολόγους έχει ανατρέψει τα δεδομένα της Ιστορίας της Εγγύς Ανατολής. Εδώ έχουν βρεθεί προϊστορικοί ναοί της Νεολιθικής εποχής που έχουν χρονολογηθεί γύρω στο 11.500 π.Χ. και είναι οι αρχαιότεροι στον Κόσμο. Αφού φτάσουμε στην Ούρφα, θα γνωρίσουμε τα κυριότερα αξιοθέατα της: το Τέμενος του Αβραάμ, την Ιερή Στέρνα με τα ψάρια και τοπική αγορά. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και αγορές στο πολύχρωμο παζάρι της πόλης, που θεωρείται το πιο εξωτικό της Τουρκίας και είναι ότι πιο κοντινό στα άλλοτε φημισμένα παζάρια της Συρίας. Το παζάρι της Ούρφας προσφέρεται για κάθε είδους γευστικές δοκιμές, από τα περίφημα φιστίκια και τα νόστιμα κεμπάπ, μέχρι τα τοπικά γλυκά, που θεωρούνται κορυφαία και δεν τα βρίσκουμε ούτε στην Κωνσταντινούπολη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ
Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουμε για μια γνωριμία με έναν από τους συναρπαστικότερους αρχαιολογικούς και πιο φωτογενείς χώρους της Εγγύς Ανατολής: Το αινιγματικό όρος Νεμρώδ, που στην κορυφή του βρίσκονται τα κολοσσιαία αγάλματα της αρχαίας Κομμαγηνής. Με κορυφές που ξεπερνούν τα 2.000 μέτρα, υψίπεδα και βαθιές κοιλάδες που διατρέχουν οι παραπόταμοι του Ευφράτη, η περιοχή κρύβει τον μεγάλο τύμβο του Αντίοχου Α’. Στην αρχαιότητα, Κομμαγηνή λεγόταν η στρατηγικά σημαντική περιοχή που απλωνόταν μεταξύ της οροσειράς του Ταύρου και του Ευφράτη ποταμού. Ανήκε στην επικράτεια των Σελευκιδών, στα σύνορα που είχαν με την αυτοκρατορία των Πάρθων, μέχρι το 162 π.Χ. όταν ο κυβερνήτης της Κομμαγηνής Σάμος ανακηρύχθηκε βασιλιάς του ανεξάρτητου κρατιδίου και εγκαταστάθηκε στα Σαμόσατα που σήμερα βρίσκονται καταποντισμένα μέσα στα νερά του Ευφράτη στη λίμνη Ατατούρκ. Θα περάσουμε από παραμελημένα κουρδικά χωριά για να ανέβουμε με μικρά λεωφορεία στο βουνό. Με μικρή πεζοπορία, θα φτάσουμε στον τύμβο του Αντίοχου, που μπόρεσε και ένωσε τον Ελληνιστικό και τον Περσικό πολιτισμό και περιτριγυρίζεται από τα μοναδικά σύνολα των αγαλμάτων. Αφού απολαύσουμε το μοναδικό αυτό τόπο, το απόγευμα θα κατευθυνθούμε στο Γκαζιαντέπ – το Αραβικό Αντάμπ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή εκδρομή στο αρχαίο Ζεύγμα, μια σημαντική Ελληνιστική πόλη που οι αρχαιολόγοι ονομάζουν Πομπηία της Ανατολής και βυθίζεται στα νερά της τεχνητής λίμνης που δημιουργήθηκε με το φράγμα του Ευφράτη και οι αρχαιολόγοι δούλεψαν νύχτα και μέρα για να περισώσουν ότι μπορούν. 
Επιστροφή στο Γκαζιαντέπ και βόλτα για να επισκεφθούμε την παλιά πόλη που εκτείνεται γύρω από το κάστρο και έχει μερικά από τα ωραιότερα χάνια της Τουρκίας. Θα συνεχίσουμε με το εντυπωσιακό και αξιόλογο αρχαιολογικό μουσείο, όπου ολόκληρες επαύλεις με ψηφιδωτά πατώματα έχουν μεταφερθεί εδώ, για να γλιτώσουν από τα νερά του Ευφράτη που κατέκλυσαν μεγάλο μέρος του αρχαίου Ζεύγματος. Τα ψηφιδωτά του Ζεύγματος ξεπερνούν ακόμα κι αυτά της Αντιόχειας και είναι μια έκπληξη για τον ταξιδιώτη. Στο Γκαζιαντέπ θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και τα διάσημα τοπικά κεμπάπ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ
Το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα/Θεσσαλονίκη, όπου θα φτάσουμε το μεσημέρι.
7 Ημέρες
1.185 €
Διαφορά μονόκλινου:
370 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
15 - 22 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:390 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ
11 - 17 Απρ

Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Αεροπορικά εισιτήρια
• Οδικές μεταφορές
• Ξενοδοχεία 4* & 5* 
• Ημιδιατροφή
• Περιηγήσεις & ξεναγήσεις
• Είσοδοι μνημείων
  & μουσείων
• Αρχηγός από την Ελλάδα
• Επίσημοι ξεναγοί
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων
• Έντυπα
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
• ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Φόροι αεροδρομίων*
• Επίναυλοι καυσίμων*
• Προσωπικά έξοδα, ποτά,
  τηλεφωνήματα κλπ
• Φιλοδωρήματα οδηγών 
  & ξεναγών 
• Οτιδήποτε προαιρετικό

* Πληρωτέα πριν
  την αναχώρηση.
  Συνολικό κόστος 390 €

  Από Θεσσαλονίκη
  Επιβάρυνση  220 


Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: [email protected]
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.