ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΑΡΚΤΙΚΗ ΣΙΒΗΡΙΑ - Χώρα των Nenets & Χερσόνησος Yamal
    
Η χερσόνησος Yamal: μια επίπεδη έκταση καλυμμένη με τούνδρες και έλη που εκτείνεται από τη βόρεια Σιβηρία στη θάλασσα Kara, πολύ πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο. Στα ανατολικά βρίσκονται τα ρηχά νερά του ποταμόκολπου του Όβι και στα βόρεια ο Αρκτικός Ωκεανός.
Yamal στη γλώσσα των αυτόχθονων σημαίνει "το Τέλος του Κόσμου". Kαι πραγματικά, η τεράστια αυτή παγωμένη χερσόνησος είναι από τα πιο απομονωμένα και δυσπρόσιτα σημεία στον πλανήτη.
Πρόκειται για έναν απομακρυσμένο τόπο, που φιλοξενεί τους ιθαγενείς Σαμογέτες Nenets - τους "Εσκιμώους της Ασίας" -  που ζουν κάτω από πρωτόγονες συνθήκες και βόσκουν εδώ τους ταράνδους τους για χιλιάδες χρόνια.
Σήμερα, ο νομαδικός τρόπος ζωής των Nenets απειλείται από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, καθιστώντας την τούνδρα όλο και πιο ευάλωτη, αφού η χερσόνησος Yamal περιέχει τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στον πλανήτη.
Ένα δύσκολο ταξίδι-αποστολή για λίγους, που θέλουν να ζήσουν από κοντά το νομαδικό τρόπο ζωής περνώντας λίγες ημέρες με τους Σαμογέτες Nnenets, κάτω από το φως της Αρκτικής ημέρας. 
 
Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
Ο προορισμός αυτός απευθύνεται σε ανθρώπους που αγαπούν την περιπέτεια. 
Το ταξίδι αυτό έχει πολλές επισκέψεις, κάποιες από τις οποίες απαιτούν πεζοπορία στα ιστορικά κέντρα των πόλεων. 
Περιοχές με μικρή ως ανύπαρκτη τουριστική υποδομή.
Δύσκολες διαδρομές σε δασωμένα τοπία, αλλά και σε τοπία τούνδρας. 
Μικρές πόλεις και οικισμοί.
Μνημεία και μουσεία σχετικά με τη Σοβιετική ιστορία.
Παλιές Ρωσικές εκκλησίες.
Οι παραδοσιακές σκηνές των Nenets είναι πρωτόγονες.
Tα ξενοδοχεία  δεν είναι του επιπέδου των ξενοδοχείων της Ευρώπης. 
Τα δείπνα μπορεί να προσφέρονται και σε εστιατόρια εκτός ξενοδοχείων. 
Πρωτόγονες συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό των Nenets.
Μεγάλη διάρκεια της ημέρας.
Σε τέτοια βόρεια πλάτη, ο καιρός μπορεί να αλλάξει γρήγορα και χωρίς προειδοποίηση.
Οι αεροπορικές εταιρείες ενδέχεται να χρεώνουν την επιλογή συγκεκριμένης θέσης, ή την παροχή γεύματος και ποτών στο αεροσκάφος.
ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Aποστολή σε ένα από τα πιο απομοωμένα και δυσπρόσιτα σημεία του πλανήτη.
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων. 

Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις. 
Γνωριμία με τον άγνωστο κόσμο των Σαμογετών Nenets.

Το πιο πλήρες και πιο καλοοργανωμένο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς. 
Η ξενάγηση στην Μόσχα.

Η επίσκεψη και η διανυκτέρευση στον καταυλισμό των Nenets. 
Η επίσκεψη στο ακριτικό Yar-Sale
H γνωριμία με τη Χερσόνησο Yamal.
H εξόρμηση στon ποταμό Όβι.
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις. 
Επισκέψεις σε άγνωστες τοποθεσίες μακριά από τα τουριστικά τετριμμένα. 
Περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε όλους τους ιστορικούς χώρους και τα μουσεία. 
Διαμονή στα καλύτερα ξενοδοχεία της κάθε περιοχής. 
Άνετο και σωστά μελετημένο πρόγραμμα για πλήρη γνωριμία με τις περιοχές που επισκεπτόμαστε. 
Ειδικές διαδρομές με οχήματα trekol. 
H σχετικά μικρή διάρκεια, που κάνει το ταξίδι βολικό και προσιτό.
ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE
1η ΗΜΕΡΑ 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθήνας και Θεσσαλονίκης  το πρωί και πτήση για τη Mόσχα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα, θα κάνουμε μια  βόλτα στους θεαματικούς σταθμούς του Μετρό για μια πρώτη γνωριμία με τη ρωσική πρωτεύουσα.
 
2η HMEPA 
Στη σημερινή ξενάγηση της Mόσχας, θα περιηγηθούμε στις μεγάλες λεωφόρους της πόλης και θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της, όπως τον λόφο των Σπουργιτιών και το Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ, το μοναστήρι Νοβοντέβιτσι και την ξαναχτισμένη Μητρόπολη του Σωτήρος, που είχε κατεδαφιστεί από τους Σοβιετικούς δεκαετία του ’30. Θα συνεχίσουμε με το περίφημο θέατρο Μπολσόι και θα τελειώσουμε με  επίσκεψη στην Kόκκινη Πλατεία, την οποία θα περπατήσουμε και θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Aγίου Bασιλείου του Ευτυχούς, με τους κρεμμυδόσχημους και πολύχρωμους τρούλους της, που είναι ένα από τα κύρια σύμβολα της Pωσίας. Τέλος θα επισκεφθούμε το διάσημο Κρεμλίνο, που είναι μια ολόκληρη πόλη γραφείων αιθουσών συσκέψεων, αλλά και σημαντικών μνημείων. Μέσα στο Κρεμλίνο, θα δούμε το τσαρικό κανόνι και την κολοσσιαία καμπάνα και θα επισκεφθούμε το Οπλοστάσιο, όπου φυλάσσονται οι αμύθητης αξίας θησαυροί των Τσάρων της Ρωσίας, όπως επίσης  και τους Καθεδρικούς Ναούς του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και της Κοίμησης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για βόλτες και αγορές. 
 
3η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το μακρινό Salekhard στις βόρειες εσχατιές της Σιβηρίας, κοντά στον ποταμό Όβι. Το Salekhard είναι το διοικητικό κέντρο του Αυτόνομου θύλακα Yamal-Nenets, που από τα εδάφη του εξάγεται το περισσότερο φυσικό αέριο σε ολόκληρη τη χώρα. Άφιξη στο Salekhard και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση και το μεσημέρι θα ξεκινήσουμε πεζοί για την ξενάγηση της πόλης. Η πόλη είναι χτισμένη πάνω στον Αρκτικό Κύκλο και το σταδιακό λιώσιμο της παγωμένης επιφανείας του εδάφους έχει φέρει στο φως ολόκληρα μαμούθ που έζησαν εδώ πριν χιλιάδες χρόνια. Κατά την Τσαρική και τη Σοβιετική περίοδο ήταν τόπος εξορίας και ήταν ο τόπος όπου εξορίστηκε ο Leon Trotsky. Θα επισκεφτούμε την παλιά πόλη με τις ξύλινες εκκλησίες, τον ναό Πέτρου και Παύλου, το μνημείο του Μαμούθ, και θα δούμε το τεράστιο και εντυπωσιακό μνημείο του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Yar-Sale, το πρώτο οικιστικό κέντρο που χτίστηκε στη Χερσόνησο Yamal από τους Σοβιετικούς το 1927, στον ποταμό Όβι. Το 6ωρο ταξίδι από Salekhard προς το Yar-Sale γίνεται με  όχημα παντός εδάφους trekol, μέσα από τις ελώδεις τούνδρες του Όβι.  Άφιξη στο Yar-Sale και γνωριμία με τον οικισμό αυτό, που κατοικείται κυρίως από τους ιθαγενείς Nenets. Οι Nenets είναι μια σαμογετική εθνοτική ομάδα, της ρωσικής Αρκτικής, οι περισσότεροι από τους οποίους ζουν στις αυτόνομες περιοχές τους, στις απομονωμένες βόρειες παράκτιες τούνδρες της Σιβηρίας. Στο παρελθόν ήταν αποκλειστικά νομάδες, αλλά οι Σοβιετικοί τους ανάγκασαν να μείνουν σε μόνιμες εγκαταστάσεις. Σήμερα ασχολούνται με το κυνήγι της φώκιας και την εκτροφή ταράνδων, ενώ αρκετοί απασχολούνται στις βιομηχανίες φυσικού αερίου. Θα κάνουμε μια μικρή περιήγηση στο Yar-Sale, για να δούμε τα νεκροταφεία των Νenets και  το μικρό τοπικό μουσείο. Τακτοποίηση σε τοπικό ξενώνα. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
5η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή αναχώρηση για τον καταυλισμό των Nenets, όπου θα περάσουμε δυο ολόκληρες ημέρες. Οι κτηνοτρόφοι Nenets κινούνται εποχικά με τους τάρανδους τους, ταξιδεύοντας κατά μήκος των αρχαίων μεταναστευτικών οδών. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν οι θερμοκρασίες μπορούν να πέσουν στους -50 βαθμούς,  οι περισσότεροι Nenets καταφεύγουν νοτιότερα όπου οι τάρανδοι τους βόσκουν βρύα και λειχήνες. Τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν ο Ήλιος του Μεσονυκτίου μετατρέπει τη νύχτα σε μέρα, αφήνουν πίσω τους την Τάιγκα για να μεταναστεύσουν βόρεια. Μέχρι να περάσουν τα παγωμένα νερά του ποταμού Όβι και να φτάσουν στην τούνδρα στις όχθες της θάλασσας του Kara, έχουν ταξιδέψει πάνω από 1.000 χιλιόμετρα. Διαδρομή μέσα από τις ακατοίκητες τούνδρες της Αρκτικής κατά μήκος του ποταμόκολπου του Όβι. Ο ποταμός Όβις είναι ο τρίτος μεγαλύτερος ποταμός της Ασίας και από το Νοέμβριο μέχρι τα τέλη Απριλίου είναι παγωμένος. Άφιξη στον καταυλισμό, όπου ζουν οικογένειες που ασχολούνται με την εκτροφή των ταράνδων. Εδώ θα μας υποδεχθεί μία οικογένεια που θα μας φιλοξενήσει στις τοπικές παραδοσιακές σκηνές - τα chum τους - και θα μας μάθει τα ήθη, τα έθιμα και τον τρόπο ζωής των Νenets. Θα πάρουμε επίσης μέρος  σε παραδοσιακές δραστηριότητες, όπως ράψιμο ρούχων, κατασκευή ξύλινων έλκηθρων, κυνήγι και ψάρεμα και σύντομες πεζοπορίες και μακρύτερες εξορμήσεις σε όλο το μαγευτικά σουρεαλιστικό τοπίο που περιβάλλει τον καταυλισμό μας. Εδώ επίσης θα διανυκτερεύσουμε, μοιράζοντας μαζί τους το χρόνο μας και το φαγητό, για να μάθουμε όσο το δυνατόν περισσότερα για τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής τους. Η πατροπαράδοτη ενδυμασία των Nenets. είναι από δέρμα ταράνδου και αποτελείται από ένα παντελόνι και ένα ή δύο χιτώνια ανάλογα με την εποχή. Στο κεφάλι φορούν μια κουκούλα, που οι γυναίκες στολίζουν συχνά με γυάλινες χάντρες ή μεταλλικούς δίσκους. Μεταξύ των νομάδων Σαμογετών είναι πολύ διαδομένες οι μαγικές πρακτικές που εκτελούνται από τους σαμάνους. Το μοναδικό πρόσωπο που έχει γόητρο στη φυλή είναι ο σαμάνος, εξαιτίας των μαγικών του δυνάμεων.  Δεν υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα για αυτές τις μέρες, γιατί θα ακολουθούμε τις καθημερινές ασχολίες των νομάδων. Το βράδυ οι Nenets θα μας διηγηθούν τις ιστορίες της φυλής τους και θα μας ταξιδέψουν χιλιάδες χρόνια πίσω στον κόσμο της ειδωλολατρίας και του σαμανισμού. Δείπνο και διανυκτέρευση σε τοπικές παραδοσιακές σκηνές chum.
 
6η ΗΜΕΡΑ
Το πρωί θα πάμε στα βοσκοτόπια για να δούμε πως δαμάζονται οι χιλιάδες ταράνδοι και πως μεταφέρονται από τον έναν βοσκότοπο στον άλλον. Το μεσημέρι θα μάθουμε τα μυστικά της εθνικής κουζίνας των Nenets, όπου το αίμα των ταράνδων κυριαρχεί στην πρωτόγονη γαστρονομία τους. Το κρέας των ταράνδων είναι το πιο σημαντικό μέρος της δίαιτας των Nenets. Τρώγεται ωμό, κατεψυγμένο ή βρασμένο, μαζί με το αίμα ενός πρόσφατα σφαγμένου ταράνδου, που είναι πλούσιο σε βιταμίνες. Τρώνε επίσης ψάρια όπως το λευκό σολομό και τους καλοκαιρινούς μήνες μαζεύουν κράνα και άλλους μικρούς καρπούς της τούνδρας. Το απόγευμα αποχαιρετούμε τον πρωτόγονο κόσμο των Nenets ακολουθώντας την ίδια διαδρομή που ακολουθούν και εκείνοι εδώ και αιώνες. Κατευθυνόμαστε στο γνώριμο πλέον Yar-Sale. Διαδρομή μέσα από τις τούνδρες του ποταμού Όβι. Άφιξη στο Yar-Sale και τακτοποίηση στον ξενώνα. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
7η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή αναχώρηση για την επιστροφή μας στον πολιτισμό και το Salekhard. Πάντα κάτω από το συνεχόμενο καλοκαιρινό φως της Αρκτικής ημέρας Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
8η ΗΜΕΡΑ
Το πρωί θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας προς τη Μόσχα. Άφιξη στη Μόσχα το μεσημέρι και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για βόλτες και αγορές, ή επίσκεψη κάποιου μουσείου. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
9η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής προς την Ελλάδα. Άφιξη στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη το μεσημέρι.
9 Ημέρες
Διαφορά μονόκλινου:
Ελάχιστες Συμμετοχές:
15 - 20 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Λόγω των κλιματικών συνθηκών, η επόμενη αναχώρηση προγραμματίζεται για την Άνοιξη

Από Αθήνα 
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
• Αεροπορικά εισιτήρια 
• Οδικές μεταφορές 
• Ξενοδοχεία 4* & 3*
• Ξενώνας στο Yar-Sale
• Παραδοσιακές σκηνές chum
  στους Nenets
• Ημιδιατροφή
• Πλήρης διατροφή
  στους Nenets
• Περιηγήσεις - ξεναγήσεις 
• Αρχηγός από την Ελλάδα 
• Επίσημοι ξεναγοί 
• Είσοδοι μνημείων & μουσείων 
• Είσοδοι εθνικών πάρκων 
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων 
• Βίζα Ρωσίας
• Έντυπο ιστορικό υλικό
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης 
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης 
• ΦΠΑ 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
• Φόροι αεροδρομίων* 
• Επίναυλοι καυσίμων* 
• Προσωπικά έξοδα, 
  ποτά, τηλεφωνήματα κλπ 
• Φιλοδωρήματα οδηγών  
  & ξεναγών 
• Οτιδήποτε προαιρετικό

 *Πληρωτέα πριν 
  την αναχώρηση  
  Συνολικό κόστος €
 

  Από Θεσσαλονίκη 
  επιβάρυνση
 €
Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: [email protected]
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.