ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
    
Το Ιράκ – η αρχαία Μεσοποταμία – ένας εύφορος τόπος ανάμεσα στους ποταμούς Τίγρη και Ευφράτη, είναι μια πανάρχαια χώρα που τις τελευταίες δεκαετίες είναι μονίμως στα πρωτοσέλιδα και όχι για ευχάριστες ειδήσεις. Το Ιράκ όμως δεν είναι μόνο πόλεμος και έκτακτα δελτία. Είναι μια χώρα με πλούσια ιστορία – πιο πλούσια δεν γίνεται - με κορυφαία μνημεία και με φιλόξενους και φιλικούς ανθρώπους. Εδώ βρίσκονται τα απομεινάρια πολιτισμών που εξάπτουν την φαντασία: Σουμέριοι, Χαλδαίοι, Ασσύριοι, Βαβυλώνιοι, αλλά και Έλληνες, Οθωμανοί και Άραβες, όλοι έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους σε αρχαιότατες πόλεις όπως η Βαβυλώνα, η Ουρ και η Κτησιφών, ή μεσαιωνικές όπως η Βαγδάτη, η Καρμπάλα και η Σαμάρρα. Ένα απίστευτο ταξίδι σε μια απίστευτη χώρα, για λίγους πραγματικούς ταξιδιώτες,  που θέλουν να μάθουν για την αρχαία αλλά και τη σύγχρονη ιστορία του Ιράκ και να ζήσουν από κοντά πρωτόγνωρες εμπειρίες.

 
Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
Πρόκειται όμως για μια αποστολή δύσκολη, που απευθύνεται σε έμπειρους και “καλοδουλεμένους” ταξιδιώτες. 
Μερικοί αρχαιολογικοί χώροι, απαιτούν πεζοπορία μέσα σε ερείπια. 
Κάποιες διαδρομές είναι μεγάλες. 
Αξιοθέατα κυρίως Βαβυλωνιακής, Σουμεριακής, Ελληνιστικής και Ισλαμικής εποχής.
Καλά ξενοδοχεία και γεύματα. 
Παλιές ιστορικές πόλεις και πολύ φολκλόρ.  
Το Ιράκ είναι μια απρόβλεπτη χώρα και πάντα υπάρχει η πιθανότητα απρόοπτων γεγονότων, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατρέψουν το πρόγραμμα. 
Είναι λοιπόν φανερό ότι το ταξίδι αυτό έχει κάποιες δυσκολίες, για τις οποίες ο ταξιδιώτης πρέπει να είναι ενημερωμένος και αποφασισμένος να τις υποστεί, ασχέτως οικονομικού κόστους.
Οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε περιοχές όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς μακριά από τόπους με πολεμικές επιχειρήσεις.
Οι δρόμοι του Ιράκ είναι σε πολλά σημεία κατεστραμμένοι και σχετικά μικρές διαδρομές γίνονται σε πολλές ώρες. 
Συχνά μπλόκα και έλεγχοι του στρατού.
Το Ιράκ είναι χώρα χωρίς τουριστική υποδομή και είναι δύσκολο να υπάρχουν υπηρεσίες δεδομένες σε άλλες χώρες, 
Το ταξίδι περιλαμβάνει επισκέψεις σε περιοχές που βίωσαν έναν βίαιο πόλεμο και θα πρέπει οι ντόπιοι να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και διακριτικότητα. 
Συχνές διακοπές ρεύματος. 
Η παροχή του Διαδικτύου υπάρχει μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές.
Το γκρουπ ενδέχεται να έχει ένοπλη αστυνομική ή στρατιωτική συνοδεία σε μεγάλο μέρος της αποστολής. 
Το Ιράκ είναι μια απρόβλεπτη χώρα και πάντα υπάρχει η πιθανότητα απρόοπτων γεγονότων, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατρέψουν το πρόγραμμα. 
Τέτοια απρόοπτα γεγονότα είναι η πολιτική κατάσταση, πιθανές ένοπλες συγκρούσεις και απαγορεύσεις της κυκλοφορίας που μπορεί να κλείσουν τους δρόμους, ή να αποκλείσουν κάποιες πόλεις. 
Είναι λοιπόν φανερό ότι η αποστολή αυτή έχει πολλές δυσκολίες, για τις οποίες ο ταξιδιώτης πρέπει να είναι ενημερωμένος και αποφασισμένος να τις υποστεί, ασχέτως οικονομικού κόστους.
Ο Κανών δεν φέρει καμία ευθύνη, αν κατά τη διάρκεια της η αποστολή καθυστερήσει, διακοπεί, ή ακυρωθεί, για λόγους ανωτέρας βίας.
ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων. 
Aποφυγή των ακατάλληλων για αυτή την εποχή περιοχών του Ιράκ.
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις. 
Το πιο πλήρες και πιο καλοοργανωμένο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς. 
Η διαμονή μας στην Βαγδάτη. 
Η επίσκεψη στη Σαμάρρα. 
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις. 
Η επίσκεψη στους Ανθρώπους των Βάλτων. 
Επισκέψεις σε τοποθεσίες σχετικές με την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 
Εξαιρετική οργάνωση στη μετακίνηση μας στις περιοχές των Σιιτών. 
Η επίσκεψη στη Βαβυλώνα.
Η επίσκεψη στην Ουρ.
Περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. 
Διαμονή στα καλύτερα ξενοδοχεία της κάθε περιοχής.  
Άνετο και σωστά μελετημένο πρόγραμμα για πλήρη γνωριμία με τις περιοχές που επισκεπτόμαστε. 
Οδικές διαδρομές για να αποφευχθούν οι συχνές ακυρώσεις πτήσεων. 
ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE
1η ΗΜΕΡΑ 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Aθήνας και Θεσσαλονίκης και πτήση για τη Βαγδάτη μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Η Βαγδάτη έφτασε στο αποκορύφωμα της δόξας της την εποχή των Αββασιδών και του γνωστού Haroon Al Rashid τον 8ο αιώνα.  H  πόλη παρέμεινε η μεγαλύτερη και πιο σημαντική ολόκληρου του Iσλαμικού κόσμου, και παρά την παρακμή του Χαλιφάτου των Αββασιδών, παρέμεινε σημαντικό επιστημονικό και θρησκευτικό κέντρο μέχρι την κατάληψη και καταστροφή της από τους Μογγόλους το 1258, καταστροφή που επαναλήφθηκε το 1401, όταν καταλήφθηκε από τα στρατεύματα του Ταμερλάνου. Στην ύστερη Οθωμανική εποχή άρχισε η άνοδός της, προ παντός μετά την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Κωνσταντινούπολης - Βαγδάτης.  Άφιξη και μετά τις διατυπώσεις, μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.  

2η ΗΜΕΡΑ 
Μετά το πρωινό, θα κάνουμε μια ξενάγηση της Ιρακινής πρωτεύουσας: Θα περάσουμε από τις κεντρικές λεωφόρους της πόλης που σφύζουν από ζωή, από την κεντρική πλατεία Tahrir (Ελευθερίας) με το ομώνυμο μνημείο και την πλατεία Fardoss, γνωστή για την πτώση του γιγαντιαίου αγάλματος του Σαντάμ Χουσεΐν. Θα δούμε επίσης το εντυπωσιακό Μνημείο των Μαρτύρων, την κεντρική συνοικία Qushla με το ομώνυμο ρολόι και το τέμενος Al-Jawadain. Θα συνεχίσουμε με την αψίδα των Σπαθιών της Qadisiya, από όπου ξεκινούν όλες οι παρελάσεις της πόλης και το τέμενοςAl Kadhimain με τους χρυσούς μιναρέδες του. Θα καταλήξουμε στο τελευταίο εναπομείναν παλάτι των Αββασιδών, δίπλα στον Τίγρη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ 
Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε για τη πόλη Σαμάρρα, βόρεια της Βαγδάτης. Η Σαμάρρα βρίσκεται στην ανατολική όχθη του ποταμού Τίγρη και σήμερα η ερειπωμένη παλιά της πόλη περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη κτίστηκε το 836 μ.Χ. για να γίνει η νέα πρωτεύουσα των Αββασιδών και να αντικαταστήσει τη Βαγδάτη. Άφιξη και ξενάγηση. Θα δούμε το ερειπωμένο παλάτι του Χαλίφη, το ιερό Al-Askareyya, το Μεγάλο Τέμενος και τον διάσημο σπειροειδή μιναρέ Malwiya, που έπαθε μεγάλες ζημιές στη διάρκεια του πολέμου. Επιστροφή στη Βαγδάτη, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ 
Πρωινή επίσκεψη στο εκπληκτικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Βαγδάτης, με τους απίστευτους θησαυρούς των Σουμερίων, των Ασσυρίων, των Ακκάδιων και των Βαβυλωνίων, που διασώθηκαν από τις λεηλασίες του πολέμου. Ξεχωρίζουν τα εκθέματα από την αρχαία Urukκαι ο χρυσός θησαυρός του Nemrod. Αμέσως μετά θα κατευθυνθούμε στην αρχαία Κτησιφώνα.Η Κτησιφών ήταν πόλη στην καρδιά της αρχαίας Βαβυλωνίας η οποία ιδρύθηκε κατά την ελληνιστική εποχή και ήταν για μια ολόκληρη χιλιετία η διάσημη πρωτεύουσα του Παρθικού βασιλείου των Αρσακιδών και της Περσικής Αυτοκρατορίας των Σασσανιδών. Άφιξη και επίσκεψη στα ερείπια της αρχαίας πόλης, όπου θα δούμε ότι απέμεινε από το παλάτι και την γιγαντιαία αψίδα, από την οποία η Κτησιφών έγινε γνωστή μέχρι τις μέρες μας. Επιστροφή στη Βαγδάτη και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ 
Νωρίς το πρωί θα κατευθυνθούμε νότια για μια άλλη αρχαία πόλη του Ιράκ, την διάσημη Βαβυλώνα. Η Βαβυλώνα – γνωστή για τους κρεμαστούς κήπους της - ήταν για ολόκληρους αιώνες η πρωτεύουσα του Βαβυλωνιακού κράτους. Κτισμένη το 5.000 π.Χ., πάνω στις δύο όχθες του ποταμού Ευφράτη και περιτριγυρισμένη από ένα τεράστιο τείχος, που είχε συνολικό μήκος 85χλμ., ύψος που έφθανε τα 50 μ. και κάπου τριακόσιους εξήντα πύργους σε απόσταση πενήντα μέτρων ο ένας από τον άλλον, υπήρξε η μεγαλύτερη οχυρωμένη πόλη ολόκληρης της Ανατολής. Αραμαίοι, Χαλδαίοι, Ασσύριοι και Πέρσες, όλοι πέρασαν από εδώ και ο Μέγας Αλέξανδρος δεν εξαιρείται βέβαια. Αφού φτάσουμε, θα κάνουμε μια επίσκεψη των σημαντικότερων μνημείων της. Θα δούμε τμήμα των τειχών, τους λιθόστρωτους δρόμους και την Πύλη της Ishtar – απομίμηση που έγινε από τον Σαντάμ Χουσεΐν, μια και η αυθεντική βρίσκεται στο Βερολίνο. Θα συνεχίσουμε με τον γνωστό Λέοντα της Βαβυλώνας, ένα άγαλμα του 600 π.Χ. που φτιάχτηκε από τον Ναβουχοδονόσορα και διασώθηκε από τις εχθροπραξίες του τελευταίου πολέμου. Τέλος θα δούμε το λεηλατημένο παλάτι του Σαντάμ Χουσεΐν, που η μεγαλομανία του δεν τον εμπόδισε να το κτίσει μέσα σε αρχαιολογική ζώνη. Αφήνοντας την Βαβυλώνα, κατευθυνόμαστε στην ιερή πόλη Najaf, όπου θα δούμε τον τάφο του Ali ibn Abi Talib, ιερότερο τόπο των Σιιτών, μετά τη Μέκκα και τη Μεδίνα. Θα συνεχίσουμε με το μεγαλύτερο κοιμητήριο του Κόσμου, το Wadi-us-Salaam, που περιλαμβάνει πάνω από πέντε εκατομμύρια τάφους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.  

6η ΗΜΕΡΑ 
Το πρωί θα κάνουμε μια εξόρμηση για να γνωρίσουμε την καρδιά του Σιιτικού Ισλάμ, με επίσκεψη σε δυο από τις σημαντικότερες πόλεις του. Θα πάμε στην Karbala, γνωστή για την ομώνυμη μάχη του 680 μ.Χ. Στο κέντρο της παλιάς πόλης βρίσκεται το Masjid Al Hussein, το μαυσωλείο του εγγονού του Μωάμεθ από τη κόρη του Φατιμά και του Αλή. Το μαυσωλείο - που είναι διακοσμημένο με γαλαζοπράσινα κεραμικά - αποτελεί ιερό τόπο προσκυνήματος για πολλούς Σιίτες, ειδικά κατά την επέτειο της μάχης, την ημέρα της Ασούρα. Το μαυσωλείο δέχεται κάθε χρόνο εκατομμύρια Σιίτες που έρχονται για προσκύνημα, το οποίο είναι από μόνο του ένα σπουδαίο θέαμα. Θα συνεχίσουμε για την Kufa με το καταστόλιστο τέμενος της. Επιστροφή στη Najaf, δείπνο και διανυκτέρευση. 

7η ΗΜΕΡΑ 
Μεγάλη ημέρα η σημερινή. Θα κατευθυνθούμε μέσα από τις εύφορες πεδιάδες του Ευφράτη για τη Βασόρα, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του Ιράκ. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε στάση στην αρχαία Ur.  Η αρχαία πόλη Ur βρισκόταν στη νότια Μεσοποταμία, 18 χιλιόμετρα από την παραδοσιακή τοποθεσία του κήπου της Εδέμ και ήταν σημαντική πόλη των Σουμερίων. Θεωρείται από πολλούς ότι είναι η πόλη του Ur Qasim, που αναφέρεται στο Bιβλίο της Γένεσης σαν πατρίδα του Αβραάμ. Εδώ θα δούμε και το μεγάλο Ζιγκουράτ της Ur, πριν συνεχίσουμε για τη γειτονική Uruk, επίσης μια από τις αρχαιότερες και σημαντικότερες πόλεις των Σουμερίων. Ήταν η πόλη του μυθικού Γκιλγκαμές, του περίφημου ήρωα του ομώνυμου έπους. Το απόγευμα κατευθυνόμαστε προς τη Βασόρα, στις όχθες του Shatt al-Arab, στην ένωση των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη, 55 χιλιόμετρα από τον Περσικό Κόλπο. Άφιξη το βράδυ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. 

8η ΗΜΕΡΑ 
Η Βασόρα είναι η οικονομική πρωτεύουσα του Ιράκ και δεν φημίζεται για τα μνημεία της, για αυτό και θα περιοριστούμε σε μια σύντομη βόλτα στο κέντρο της. Θα δούμε την Corniche, δηλαδή την παραποτάμια προκυμαία και το τέμενος Imam Ali ένα από τα αρχαιότερα τεμένη του Κόσμου. Αμέσως μετά θα κατευθυνθούμε έξω από την πόλη για να επισκεφθούμε τους Ma’dān, τους περίφημους “Ανθρώπους των Βάλτων”, τις φυλές δηλαδή που ζουν ακόμα μέσα στους βάλτους του Shatt al-Arab. Οι άνθρωποι αυτοί είναι απόγονοι των αρχαίων Σουμερίων, ζουν σε ψάθινες καλύβες - είτε σε κανονικές νησίδες, είτε σε πλωτές - όπως οι ινδιάνοι της λίμνης Τιτικάκα του Περού. Μετακινούνται με παραδοσιακές βάρκες mashoof και ζουν στην κυριολεξία πάνω στα νερά. Επιστροφή στη Βασόρα, το απόγευμα, δείπνο και διανυκτέρευση. 


9η ΗΜΕΡΑ 
Το πρωί θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Βασόρας, για την πτήση της επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη το βράδυ.
9 Ημέρες
3.670 €
Διαφορά μονόκλινου:
550 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
6 - 12 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:490 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ
23 - 31 Μαρ

Από Αθήνα 
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
• Αεροπορικά εισιτήρια 
• Οδικές μεταφορές 
• Ξενοδοχεία 4* & 5* 
• Ημιδιατροφή 
• Περιηγήσεις - ξεναγήσεις 
• Αρχηγός από την Ελλάδα 
• Επίσημοι ξεναγοί 
• Είσοδοι μνημείων & μουσείων 
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων 
• Έντυπα 
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης 
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης 
• ΦΠΑ  


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
• Φόροι αεροδρομίων* 
• Επίναυλοι καυσίμων* 
• Βίζα Ιράκ*
• Προσωπικά έξοδα, ποτά, 
  τηλεφωνήματα κλπ 
• Φιλοδωρήματα 
  οδηγών & ξεναγών 
• Οτιδήποτε προαιρετικό  

 Πληρωτέα πριν 
 την αναχώρηση: 
 
 Σύνολο 490 €
Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: info@kanon.gr
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.