ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΣΕΝΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΓΚΑΜΠΙΑ
    

Ένα υπέροχο ταξίδι στο δυτικότερο άκρο της Αφρικής. Δύο χώρες, μια γαλλόφωνη και μια αγγλόφωνη, που κάποτε είχαν απαρτίσει την περίφημη Σενεγαμβία.
Εκεί από όπου φορτία σκλάβων έφευγαν για τη Νέα Ήπειρο, σήμερα υπάρχουν μνημεία της UNESCO, που συνδυάζονται με την πολύχρωμη κουλτούρα και τους βιότοπους του Ατλαντικού.
Στο ταξίδι μας αυτό, θα γνωρίσουμε τις κουλτούρες της Σενεγάλης, θα περπατήσουμε σε αποικιακές πόλεις, θα γευτούμε λιχουδιές της θάλασσας, θα κάνουμε βόλτες με βάρκες σε δέλτα ποταμών. Θα περάσουμε από τις στέπες και τις σαβάνες της Σενεγάλης και θα γνωρίσουμε δύο μεγάλους ποταμούς της Δυτικής Αφρικής, που έδωσαν τα ονόματα τους στις χώρες που διασχίζουν, τον Σεναγάλη και τον Γκάμπια. Τέλος, θα δούμε την μεταμοντέρνα αρχιτεκτονική του Ντακάρ και θα απολαύσουμε τις παραλίες του Ατλαντικού Ωκεανού.
Το σπουδαιότερο πλεονέκτημα είναι ότι το ταξίδι διαρκεί 10 ημέρες και καλύπτει επαρκώς το μεγαλύτερο μέρος της Σενεγάλης και της Γκάμπια.
Και όπως πάντα με μικρό γκρουπ 10 - 15 ατόμων, γιατί έχει μεγάλη σημασία ο αριθμός των ταξιδιωτών: Όταν συναντάμε άλλα γκρουπ με 40 και 50 άτομα, η ποιοτική διαφορά είναι εμφανής.
.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Το ταξίδι αυτό έχει πολλούς χώρους, κάποιοι από τους οποίους απαιτούν περπάτημα.
Εύκολες, αλλά και πολύωρες διαδρομές, σε Αφρικανικά τοπία.
Κάποιες διανυκτερεύσεις, γίνονται σε μικρές πόλεις.
Τα ξενοδοχεία σε γενικές γραμμές είναι καλά και απευθύνονται σε δυτικούς επισκέπτες.
Σχετικά καινούργιες πόλεις με πολύ τοπικό χρώμα και πολύ φολκλόρ.
Αξιοθέατα σχετικά με την Αφρικανική κουλτούρα και παραδόσεις.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Το καλύτερο και πλουσιότερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
Ο συνδυασμός δύο άγνωστων Αφρικανικών χωρών.
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
H επίσκεψη στο Saint Louis.
H γνωριμία με τους σημαντικότερους βιότοπους της Σενεγάλης.
Περιλαμβάνονται είσοδοι σε όλα τα μνημεία και τα μουσεία.
Διαμονή στα καλύτερα ξενοδοχεία της κάθε περιοχής.
Η επίσκεψη στο νησί James.
Η διαμονή στο Δέλτα του Sine-Saloum.
Σωστά μελετημένο πρόγραμμα.
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.

ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και Θεσσαλονίκης και πτήση για το Ντακάρ της Σενεγάλης μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στο Ντακάρ το βράδυ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε για μια εκδρομή για τη Ρόδινη Λίμνη, ένα θαύμα της φύσης, γνωστή για το ροζ χρώμα των νερών της, αλλά και από το ράλλυ Παρίσι – Ντακάρ που παλιότερα η διαδρομή του περνούσε από εδώ. Το ιδιαίτερο χρώμα της λίμνης οφείλεται σε μικροοργανισμούς, αλλά και στα μεταλλικά άλατα των νερών. Άφιξη στη λίμνη και βόλτα με αυτοκίνητα 4x4 ride στους αμμόλοφους που την τριγυρίζουν. Θα κάνουμε επίσης βόλτα με βάρκα στη λίμνη, θα δούμε το σημείο από όπου εξορύσσονται τα μεταλλικά άλατα και θα καταλήξουμε σε ένα χωριό της φυλής των Fulani. Επιστροφή στο Ντακάρ το απόγευμα και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ
Το πρωί θα κάνουμε μια γνωριμία με την πρωτεύουσα της Σενεγάλης. Θα πάμε πρώτα στο κέντρο της πόλης για να δούμε το σιδηροδρομικό σταθμό όπου καταλήγει η γραμμή που έρχεται από το Μαλί, το δημαρχείο, την πλατεία Ανεξαρτησίας, το Προεδρικό Μέγαρο. Θα καταλήξουμε στην παραδοσιακή αγορά της χειροτεχνίας για να αγοράσουμε χειροποίητα σουβενίρ από ξύλο, υφάσματα και τοπικές μάσκες. Κατόπιν θα επιβιβαστούμε στο φέρρυ για να μεταφερθούμε στο γειτονικό νησί Gorée, έναν διαφορετικό κόσμο από το πολύβουο Ντακάρ. Μικρά κατακόκκινα σπίτια, ή στο χρώμα της ώχρας, πλαισιωμένα με μπουκαμβίλιες δίνουν μια ιδιαίτερη εικόνα στο νησί. Το Gorée ήταν ο τόπος από όπου έφευγαν τα φορτία των σκλάβων για τη βόρεια και νότια Αμερική και σήμερα βρίσκεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Όσο βρισκόμαστε εδώ, θα επισκεφθούμε το Σπίτι των Σκλάβων, το ναό του Αγίου Καρόλου και το ιστορικό μουσείο. Επιστροφή στο Ντακάρ το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή αναχώρηση για το Saint Louis, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σενεγάλης, που είναι χτισμένη πάνω σε ένα νησί στις εκβολές του ποταμού Σενεγάλη. Άφιξη νωρίς το μεσημέρι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το Saint Louis ιδρύθηκε σαν Γαλλική αποικία τον 17ο αιώνα, ήταν η πρωτεύουσα της Σενεγάλης από το 1872 μέχρι το 1957 και έπαιξε σπουδαίο οικονομικό ρόλο σε όλη τη Δυτική Αφρική. Το απόγευμα θα κάνουμε μια βόλτα με αμαξάκια στο ιστορικό κέντρο της πόλης που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO για να δούμε τα παλιά Γαλλικά κτίρια της αποικιοκρατίας, το Ταχυδρομικό Μουσείο και την γειτονιά των ψαράδων. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ
Το πρωί θα κάνουμε μια εκδρομή στον ποταμό Σενεγάλη, κοντά στα σύνορα με τη Μαυριτανία, για να επισκεφθούμε έναν από τους σημαντικότερους βιότοπους της Δυτικής Αφρικής, το Εθνικό Πάρκο Djoudj, που θεωρείται το τρίτο παγκοσμίως σε πληθυσμούς πουλιών. Εδώ θα κάνουμε ένα φωτογραφικό σαφάρι πάνω σε πιρόγες για να δούμε πελεκάνους, αετούς, κορμοράνους και Αφρικανικές αγριόχηνες. Επιστροφή στο Saint Louis και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για βόλτες και αγορές στην παλιά πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, θα αποχαιρετήσουμε το Saint Louis, για να κατευθυνθούμε προς το εσωτερικό της χώρας και την μικρή πόλη Touba, ιερή πόλη για τους Μουσουλμάνους. Οι κάτοικοι ανήκουν στους Μουρίδες, ένα ισλαμικό παρακλάδι, με εκατοντάδες αγίους-σούφι. Επίσκεψη στο μεγάλο τέμενος που ξεκίνησε να χτίζεται το 1887, έκανε ογδόντα χρόνια για να αποπερατωθεί και πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη της Αφρικής. Συνεχίζουμε για το Δέλτα του Sine-Saloum, που βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Saloum και καλύπτει 1.800 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το δέλτα έχει εκτεταμένα μαγκρόβια δάση και είναι ένας φυσικός παράδεισος. Το απόγευμα θα κάνουμε βόλτα με βάρκες ανάμεσα στην πυκνή υδρόβια βλάστηση. Άφιξη στη γειτονική πόλη Toubakouta. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ
Το πρωί θα επισκεφθούμε το ψαράδικο χωριό Sipo, στην περιοχή της Bandiala. Το χωριό αυτό είναι τυπικό της περιοχής και το ελέγχει η τοπική “βασίλισσα”, που μένει εδώ με την οικογένεια της. Συνεχίζουμε για τα σύνορα Σενεγάλης και Γκάμπια (γνωστή παλιότερα και σαν Γαμβία). Διέλευση συνόρων και άφιξη στην μικρή πρωτεύουσα της Γκάμπια, το Banjul. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και το απόγευμα θα κάνουμε μια περιήγηση της πόλης. Θα δούμε το Εθνικό Μουσείο της Γκάμπια και την αγορά του Banjul. Θα συνεχίσουμε για την Serrekunda, την πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της μικροσκοπικής αυτής χώρας, για να δούμε την τοπική αγορά. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε για μια επίσκεψη στον ποταμό Γκάμπια, για να πάμε στο νησάκι James και στο χωριό Juffureh, που έγινε διάσημο από το βιβλίο του Alex Haley, “Οι ρίζες”, που αργότερα έγινε και δραματική τηλεοπτική σειρά. Ο συγγραφέας ήταν απόγονος ενός υπαρκτού προσώπου, του Kunta Kinte και περιγράφει πραγματικά γεγονότα. Το μεσημέρι επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και απόγευμα ελεύθερο για βόλτες, αγορές ή ξεκούραση.

9η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή αναχώρηση για τα σύνορα της Σενεγάλης. Αφού περάσουμε με φέρρυ, θα κατευθυνθούμε προς το Saly, το σπουδαιότερο Σενεγαλέζικο θέρετρο, πάνω στην ακτή του Ατλαντικού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση μετά το πολυήμερο ταξίδι μας και μπάνιο στον ωκεανό. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ
Το πρωί μεταφορά στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντακάρ για την πτήση της επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη το βράδυ.

10 Ημέρες
2.970 €
Διαφορά μονόκλινου:
750 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
10 - 20 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:590 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ
20 - 29 Αυγ


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Αεροπορικά εισιτήρια
• Oδικές μεταφορές
• Ξενοδοχεία 5*& 3*
• Ημιδιατροφή
• Αρχηγός από την Ελλάδα
• Επίσημοι ξεναγοί
• Eίσοδοι μουσείων & μνημείων
• Έντυπο ιστορικό υλικό
• Βίζα
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων
• Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Φόροι αεροδρομίων*
• Επίναυλοι καυσίμων*
• Έξτρα γεύματα
• Φιλοδωρήματα
  οδηγών & ξεναγών
• Προσωπικά έξοδα
• Οτιδήποτε προαιρετικό

*Πληρωτέα πριν
 την αναχώρηση.
 Συνολικό κόστος: 590 €

 Από Θεσσαλονίκη:
 επιβάρυνση +160 €
Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: [email protected]
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.