ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Αρχαιολογικός γύρος
    

Πλήρης αρχαιολογική και ιστορική περιήγηση της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηπείρου, σε ένα ταξίδι που δίνει έμφαση στους άγνωστους αρχαιολογικούς χώρους της ηπειρωτικής Δυτικής Ελλάδας. Μαζί, θα επισκεφθούμε τις ιστορικές πόλεις της Ηπείρου: Τα μαγευτικά Γιάννενα με τους θρύλους του Αλή Πασά και τη Βυζαντινή Άρτα, με τη μεσαιωνική παράδοση.
Συγχρόνως, θα δούμε ιστορικό Μεσολόγγι και το γραφικό Γαλαξίδι, που σε συνδυασμό με την ολοκληρωμένη ξενάγηση στους Δελφούς συνθέτουν αυτό το μοναδικό ταξίδι στη Δυτική Ελλάδα.
Ακολουθώντας τις ιστορικές αρχαίες οδούς που συνέδεαν την Ήπειρο με τον Ελληνικό κόσμο του Νότου, θα διαπιστώσουμε κάτι που οι περισσότεροι Έλληνες αγνοούν: ότι η Δυτική Ελλάδα δεν είναι μόνο παραδοσιακά χωριά, κάμποι με καπνοχώραφα και μικρές επαρχιακές πόλεις. Είναι μια ευρεία περιοχή της Ελλάδας πλούσια  σε αρχαιολογικούς θησαυρούς, γεμάτη μνήμες και Ιστορία.
Ταξίδι καλο-οργανωμένο, μεστό, με επισκέψεις εκεί που κανένας άλλος δεν μπορεί να πάει.
Η άγνωστη Δυτική Ελλάδα με τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς και τους πανάρχαιους τόπους της μας περιμένει: Αιτωλία, Ακαρνανία, Χώρα των Μολοσσών, Θεσπρωτία, αρχαίες χώρες που μαρτυρούν το μεγαλείο του παρελθόντος μέσα από τα ερείπια πόλεων, που είναι διάσπαρτα μέσα στα άγρια τοπία της περιοχής.
Δυνατό σημείο του αρχαιολογικού αυτού οδοιπορικού είναι η εξερεύνηση αρχαίων πόλεων άγνωστων στο ευρύ κοινό: Η αρχαία Κασσώπη, η Γιτάνη, οι Οινιάδες και η Πλευρώνα είναι μερικές από αυτές. Στολισμένες με μνημειακές εγκαταστάσεις, θέατρα και αγορές οι αρχαίες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας είναι μια έκπληξη στα μάτια του επισκέπτη. Το γεμάτο πρόγραμμα και οι λεπτομερείς ξεναγήσεις, κάνουν αυτό το ταξίδι μοναδικό και ιδανικό για όσους αγαπούν την Ιστορία και την Αρχαιολογία και θέλουν να αισθανθούν σαν ταξιδιώτες του περασμένου αιώνα, ανακαλύπτοντας σιγά-σιγά τον ασύλληπτο αρχαιολογικό πλούτο της Δυτικής Ελλάδας.
.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Το ταξίδι αυτό έχει πολλούς αρχαιολογικούς χώρους, κάποιοι από τους οποίους απαιτούν περπάτημα μέσα σε ερείπια.
Εύκολες διαδρομές, σε τοπία εξαιρετικής ωραιότητας.
Κάποιες διανυκτερεύσεις, γίνονται κοντά σε αρχαίες τοποθεσίες, ή σε μικρές πόλεις.
Καλά ξενοδοχεία.
Πόλεις με λίγο τοπικό χρώμα και φολκλόρ.
Αξιοθέατα κυρίως Ελληνιστικής, Ρωμαϊκής και Μεσαιωνικής εποχής.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Το καλύτερο και πλουσιότερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς. 
Εξερεύνηση της άγνωστης Δυτικής Ελλάδας. 
Πλούσιες, κατανοητές και επεξηγηματικές ξεναγήσεις. 
Ευέλικτες διαδρομές για καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου. 
Διαδρομές σχεδιασμένες για να περνάμε από τα ωραιότερα τοπία. 
Επίσκεψη στη μεγαλειώδη Νικόπολη. 
Επίσκεψη στη συγκλονιστική Κασσώπη. 
Επίσκεψη στο Νεκρομαντείο του Αχέροντα. 
Εξερεύνηση άγνωστων αρχαιοτήτων. 
Επίσκεψη στην αρχαία Πλευρώνα. 
Επίσκεψη στις άγνωστες Οινιάδες. 
Γνωριμία με το Μεσολόγγι. 
Πολύ καλά ξενοδοχεία. 
Επίσκεψη στην αρχαία Στράτο. 
Γνωριμία με το Γαλαξίδι. 
Σωστά μελετημένο πρόγραμμα, με επισκέψεις σε τόπους που τα περισσότερα προγράμματα δεν περιλαμβάνουν. 
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για τα Ιωάννινα. Στάσεις προκαθορισμένες κατά τη διαδρομή και άφιξη νωρίς το μεσημέρι. Επίσκεψη στον κοντινό αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης με το εντυπωσιακό θέατρο. Επιστροφή στα Ιωάννινα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Το απόγευμα θα κάνουμε μια περιήγηση στην παλιά πόλη, όπου θα δούμε το Βυζαντινό κάστρο, την ακρόπολη Ιτς-Καλέ, το τέμενος Ασλάν και τον τάφο του Αλή Πασά, με την καταπληκτική θέα στη λίμνη των Ιωαννίνων. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό επίσκεψη στην αρχαία Γιτάνη, έναν από τους πιο άγνωστους αρχαιολογικούς χώρους με θέατρο και διάσπαρτα αρχαία ερείπια. Ακολούθως συνεχίζουμε για το περίφημο Νεκρομαντείο του Αχέροντα, που αποτελούσε την είσοδο του κόσμου των ψυχών, στο σημείο όπου στην Αρχαιότητα έσμιγε ο ποταμός Αχέρων με τον Κωκυτό και τον Πυριφλεγέθοντα. Είναι χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου, στον οποίο κατέληγαν οι επισκέπτες, για να επικοινωνήσουν με τις ψυχές των αγαπημένων τους προσώπων Ακολουθεί επίσκεψη στην αρχαία Κασσώπη, σκαρφαλωμένη στα άγρια ηπειρωτικά βουνά. Εδώ θα δούμε τα Κυκλώπεια τείχη, τη Βόρεια Στοά, το Πρυτανείο, το Ωδείο, το Θέατρο, και τον ερειπωμένο Ναό της Αφροδίτης. Η περιήγηση μας θα καταλήξει αργά το απόγευμα στην Πρέβεζα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή αναχώρηση για τη γειτονική Νικόπολη και περιήγηση στην αρχαία πόλη με το εντυπωσιακό τείχος, το θέατρο και τις βασιλικές. Συνεχίζουμε για την Άρτα. Ξενάγηση στα Βυζαντινά μνημεία της πρωτεύουσας των Κομνηνών: Θα δούμε την Παρηγορίτισσα και τους ναούς του Αγίου Βασιλείου και της Αγίας Θεοδώρας, μοναδικά δείγματα της Βυζαντινής αρχιτεκτονικής. Λίγο έξω από την πόλη θα επισκεφτούμε το θρυλικό Γεφύρι της Άρτας. Ακολούθως συνεχίζουμε για την Αιτωλοακαρνανία, για να επισκεφτούμε τις πιο σημαντικές πόλεις της αρχαίας Ακαρνανίας. Τη Στράτο, όπου θα δούμε τα ευρήματα των ανασκαφών των Γάλλων αρχαιολόγων και το μεγαλύτερο θέατρο της περιοχής και τις Οινιάδες, αρχαία πόλη που ήκμασε κατά την Κλασική και Ελληνιστική περίοδο. Από την αρχαία πόλη διατηρούνται θεμέλια ιδιωτικών κατοικιών και δημόσιων οικοδομημάτων, το θέατρο, οι νεώσοικοι και τα λουτρά στο αρχαίο λιμάνι  της πόλης, ενώ εκτός των τειχών έχουν ερευνηθεί τάφοι του πλούσιου ανατολικού νεκροταφείου της. Άφιξη το απόγευμα στο Aγρίνιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή επίσκεψη στο Μεσολόγγι και στην Πύλη της Εξόδου και τον Κήπο των Ηρώων, όπου βρίσκεται ο τάφος του Μάρκου Μπότσαρη και το άγαλμα του Λόρδου Βύρωνα. Αφού επισκεφτούμε την αρχαία Πλευρώνα με το θέατρό της, και μετά από μία από τις ωραιότερες παραλιακές διαδρομές, θα περάσουμε το μεσημέρι από τη Ναύπακτο. Συνεχίζουμε για το Γαλαξίδι και επίσκεψη στο ναυτικό μουσείο. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα ή φαγητό στο γραφικό λιμανάκι του Γαλαξιδίου. Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στους Δελφούς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό ξενάγηση στον “Ομφαλό της Γης”, στο σπουδαιότερο Μαντείο του αρχαίου Κόσμου. Θα δούμε τον Θησαυρό των Αθηναίων, τον επιβλητικό Ναό του Απόλλωνα, το θέατρο και το στάδιο. Στο μουσείο θα θαυμάσουμε τον Ηνίοχο, τα αγάλματα του Κλέοβι και Βίτωνα αλλά και πλήθος άλλων μοναδικών ευρημάτων από την υπερχιλιετή ιστορία των Δελφών. Αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.

5 Ημέρες
390 €
Διαφορά μονόκλινου:
140 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
20 - 30 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ

24 - 28 Oκτ


Από Θεσσαλονίκη οδικώς


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Οδικές μεταφορές
• Ξενοδοχεία 4* 
• Πρωινό
• Περιηγήσεις & ξεναγήσεις
• Επίσημοι ξεναγοί
• Είσοδοι μνημείων
  & μουσείων
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων
• Έντυπα
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
• ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Επιπλέον γεύματα
• Προσωπικά έξοδα,
  ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
• Φιλοδωρήματα οδηγών
  & ξεναγών
• Οτιδήποτε προαιρετικό
Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: [email protected]
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.