ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ
    
Χαμένη στο βόρειο Ατλαντικό, μεταξύ του Καναδά, της Γροιλανδίας και της ηπειρωτικής Ευρώπης, αγγίζοντας σχεδόν το Αρκτικό Κύκλο, η μαγική Ισλανδία, είναι ένα μεγάλο νησί και συγχρόνως η πιο απομακρυσμένη Ευρωπαϊκή χώρα.
Η Ισλανδία αποτελεί από μόνη της έναν πολύ ξεχωριστό, ταξιδιωτικό προορισμό και όσοι αγαπούν τις περιπέτειες και τις ιδιαίτερες δραστηριότητες στη φύση μαγεύονται από τα μοναδικά τοπία της χώρας. Γεωθερμικές πηγές, θερμοπίδακες, ηφαίστεια, παγετώνες, σπηλιές από πάγο, καταρράκτες είναι μόνο μερικά από αυτά.
Και η Ισλανδία είναι μία από τις χώρες που απολαμβάνει κι αυτή την εμφάνιση του Βόρειου Σέλαος στον ουρανό της: Το Βόρειο Σέλας είναι ένα από τα πιο συγκλονιστικά θεάματα που προσφέρει η φύση. Οι εντυπωσιακοί χρωματισμοί, που χορεύουν στο νυχτερινό ουρανό των πολικών περιοχών, είναι η καλύτερη αφορμή για ένα ανεπανάληπτο ταξίδι-εμπειρία ζωής!

 
Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
Πολλές μετακινήσεις σε παγωμένα τοπία.
Καλά και άνετα ξενοδοχεία.
Μεγάλη διάρκεια της νύχτας.
Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
Πιθανότητα αλλαγής του προγράμματος λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών. 
Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε φυσικά φαινόμενα και σε μνημεία της Φύσης. 
Κάποια αξιοθέατα απαιτούν πεζοπορία. 
Διαδρομές σε αρκτικά και υποαρκτικά τοπία. 
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: το Βόρειο Σέλας είναι ένα φυσικό φαινόμενο που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει και κατά συνέπεια να εγγυηθεί ότι θα το δούμε σίγουρα.
ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Το καλύτερο και πλουσιότερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
Πολύ μεγάλες πιθανότητες για παρατήρηση του Βόρειου Σέλαος.
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
Η επίσκεψη στο δυσπρόσιτο εθνικό πάρκο Vatnajökull. Γνωριμία με την χειμωνιάτικη Ισλανδία.
Οι διανυκτερεύσεις σε μικρά Ισλανδικά χωριά.
Επίσκεψη στο Ρέικιαβικ.
Δυνατότητα θερμών λουτρών στη Γαλάζια Λίμνη του Grinavik.
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
Καλά ξενοδοχεία και γεύματα.
Περιλαμβάνονται όλες οι είσοδοι στα μνημεία και τα εθνικά πάρκα. είσοδοι σε επί μέρους μουσεία.
Eπίσκεψη στους σημαντικότερους καταρράκτες της χώρας.
Βόλτα με μηχανοκίνητα έλκηθρα.
Επίσκεψη στην μαύρη παραλία Reynisfjara
Επίσκεψη στο Παγωμένο Σπήλαιο. 
Σωστά μελετημένο πρόγραμμα.
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE
1η ΗΜΕΡΑ 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθήνας και Θεσσαλονίκης και πτήση για το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στη βορειότερη πρωτεύουσα του πλανήτη το απόγευμα και σύντομη ξενάγηση της πόλης. Το Ρέικιαβικ - ο “Κόλπος του Καπνού” -  πήρε το όνομα τoυ από τους ατμούς που αναδύονταν από τις γειτονικές θερμές πηγές. Η πόλη είναι μικρή και το ιστορικό της κέντρο περπατιέται ολόκληρο σε λίγες ώρες. Στην περιήγηση μας στην πόλη θα δούμε το Alþingishúsið – το Ισλανδικό Κοινοβούλιο και την μεγαλύτερη εκκλησία της χώρας, την Hallgrímskirkja, το παλιό λιμάνι με το μέγαρο μουσικής Harpa και το κτίριο Höfði όπου το 1986 έγινε η συνάντηση των προέδρων Ρήγκαν και Γκορμπατσόφ. Θα περάσουμε επίσης από την Laugavegur, την πιο εμπορική οδό της πόλης. Άφιξη  στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
2η ΗΜΕΡΑ 
Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε για το Thingvellir, το παλαιότερο εθνικό πάρκο της Ισλανδίας, εκεί όπου  το 930, ιδρύθηκε το Althing το πρώτο κοινοβούλιο της Ισλανδίας. Tο πάρκο βρίσκεται ακριβώς στο σημείο όπου οι τεκτονικές πλάκες της Βόρειας Αμερικής και της Ευρασίας απομακρύνεται η μία από την άλλη και σήμερα προστατεύεται από την UNESCO. Η γεωλογική ιστορία των τεκτονικών πλακών μπορεί να φανεί καθαρά στις ρωγμές που διασχίζουν την περιοχή, η μεγαλύτερη των οποίων, η Almannagjá, είναι ένα πραγματικό φαράγγι, όπου χύνεται ο θεαματικός καταρράκτης Öxarárfoss. Συνεχίζοντας, θα φτάσουμε στο Haukadalur, με τις θερμές πηγές και τα γκέιζερ, όπου θα δούμε το μεγάλο θερμοπίδακα Strokkur. Θα συνεχίσουμε για τον μεγαλειώδη καταρράκτη Gulfoss, που  είναι στην ουσία δύο καταρράκτες, από τους ομορφότερους και πιο μεγάλους της χώρας, που στο φως του ήλιου φαίνονται χρυσαφένιοι και στις ψιχάλες που πετάγονται μεταξύ τους, ξεπετάγονται ουράνια τόξα. Άφιξη στο Skaftafell. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Αν είμαστε τυχεροί, θα παρατηρήσουμε και το Βόρειο Σέλας είναι ένα φωτεινό ουράνιο φαινόμενο, το οποίο εμφανίζεται στα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα και εντοπίζεται κυρίως στις πολικές περιοχές, τον Αρκτικό Κύκλο και την Ανταρκτική (Βόρειο και Νότιο Σέλας). Είναι ένα από τα πιο όμορφα φυσικά φαινόμενα με τεράστια ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων, που εμφανίζεται ξαφνικά και χάνεται όπως ήρθε.
 
3η ΗΜΕΡΑ 
Το πρωί θα ντυθούμε ζεστά και θα ξεκινήσουμε για την περιοχή του εθνικού πάρκου Vatnajökull. Στην πραγματικότητα πρόκειται για το μεγαλύτερο παγετώδες επικάλυμμα της εύκρατης Ευρώπης, έκτασης 3.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Εδώ θα επισκεφθούμε τη παγετωνική λίμνη Jökulsarlon με τα πολύχρωμα παγόβουνα της, ενώ θα κάνουμε και μια επίσκεψη στο Παγωμένο Σπήλαιο, ένα ονειρικό μέρος μέσα στον πάγο. Συνεχίζουμε για το εθνικό πάρκο Skaftafell. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο. Θα ακολουθήσει εξόρμηση στο παγωμένο τοπίο για το “κυνήγι” του Βόρειου Σέλαος. Τεράστιες φωτεινές ταινίες που ξετυλίγονται και φωσφορίζουσες κουρτίνες που ανεμίζουν σαν χλωμά φαντάσματα και παίρνουν όλα τα χρώματα της ίριδας, στο νυχτερινό ουρανό. Και αυτό γίνεται μόνο το χειμώνα. Διανυκτέρευση.
 
4η ΗΜΕΡΑ
Συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με τη χειμωνιάτικη Ισλανδία με πρωινή αναχώρηση για να κάνουμε μια όμορφη διαδρομή κατά μήκος των νότιων ακτών της χώρας. Στάση στον καταρράκτη Seljalandsfoss που το νερό του προέρχεται από τον παγετώνα Eyjafjallajökull στην ενδοχώρα και αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι το ότι μπορούμε να περπατήσουμε πίσω από την ορμητική ροή των νερών του. Θα δούμε επίσης τον καταρράκτη Skógafoss, που ήταν το σκηνικό της ταινίας Thor. Συνεχίζουμε για τη μικρή λίμνη Sólheimajökull που σχηματίζεται μπροστά από τον ομώνυμο παγετώνα. Άφιξη στην περιοχή του Reynisfjara, με την μαύρη ηφαιστειακή αμμουδιά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Θα ακολουθήσει εξόρμηση στο παγωμένο τοπίο για την παρατήρηση του Βόρειου Σέλαος. Διανυκτέρευση.
 
5η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε για ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Ισλανδίας, τον μεγαλειώδη καταρράκτη Gullfoss. Θα θαυμάσουμε και θα φωτογραφήσουμε τον Gullfoss – που στα Ισλανδικά σημαίνει ο “Χρυσός Καταρράκτης” – και που λόγω της εποχής κατά πάσα πιθανότητα θα είναι καλυμμένος από παγωμένους σταλακτίτες. Εδώ επίσης θα ζήσουμε μια μοναδική χειμωνιάτικη εμπειρία, κάνοντας βόλτα με μηχανοκίνητα έλκηθρα στο παγωμένο τοπίο. Νωρίς το απόγευμα, θα κατευθυνθούμε στο Ρέικιαβικ. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
6η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή αναχώρηση για το κοντινό παραθαλάσσιο Grindavik. Μέσα σε ένα δραματικό τοπίο από στρώματα λάβας, πάνω στον Ατλαντικό Ωκεανό, το  Grindavik είναι το μεγαλύτερο αλιευτικό λιμάνι της χώρας με αναρίθμητα καΐκια στις προβλήτες του. Εδώ θα επισκεφθούμε την περίφημη Γαλάζια Λίμνη με τα ζεστά ιαματικά νερά όπου μπορούμε προαιρετικά να απολαύσουμε ένα θερμό λουτρό, δίνοντας με το καλύτερο τρόπο ένα τέλος στο όμορφο ταξίδι μας. Μεταφορά στο κοντινό αεροδρόμιο του Ρέικιαβικ για την πτήση της επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη μετά τα μεσάνυχτα.
 
6 Ημέρες
1.750 €
Διαφορά μονόκλινου:
270 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
15 - 22 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:340 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ
27 Φεβ - 3 Μαρ

Από Αθήνα 
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: 
• Αεροπορικά εισιτήρια 
• Oδικές μεταφορές 
• Ξενοδοχεία 4* & 3* 
• Ημιδιατροφή 
• Αρχηγός από την Ελλάδα
• Eίσοδοι μουσείων, μνημείων 
  & εθνικών πάρκων 
• Έντυπο ιστορικό υλικό 
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης 
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης 
• Φ.Π.Α. 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: 
• Φόροι αεροδρομίων* 
• Επίναυλοι καυσίμων*
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων 
• Προσωπικά έξοδα, ποτά,  
  τηλεφωνήματα κλπ 
• Φιλοδωρήματα οδηγών 
  & ξεναγών
• Οτιδήποτε προαιρετικό

* Πληρωτέα πριν την 
   αναχώρηση. 
   Σύνολο 340 €
   
   Από Θεσσαλονίκη:
   Επιβάρυνση 170 
Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: info@kanon.gr
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.