ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΣΚΩΤΙΑ & ΝΗΣΟΣ SKYE
    
Ένα υπέροχο πρόγραμμα Σκωτίας, μοναδικό στην Ελληνική αγορά, που θα μας φέρει στη μακρινή αυτή χώρα του Βορρά και που περιλαμβάνει όλα τα αξιοθέατα της χώρας, αλλά και τις άγνωστες Εβρίδες. 
Θα ξεκινήσουμε από το υπέροχο Εδιμβούργο, πόλη του πολιτισμού και φυσικά γνωστή για το περίφημο φεστιβάλ της, από τα σπουδαιότερα του Κόσμου, με αναρίθμητες εκδηλώσεις μουσικής, τεχνών και θεάτρου, με διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου και βιβλίου. 
Θα διασχίσουμε το εσωτερικό της Σκωτίας, θα περάσουμε από καταπράσινες κοιλάδες και μυστηριακές λίμνες και θα επισκεφθούμε κάστρα συνυφασμένα με ιστορίες μυστηρίου και φαντάσματα του παρελθόντος.
Κατά τη διάρκεια του οδοιπορικού μας στην πανέμορφη αυτή χώρα, θα περάσουμε στις ανεμοδαρμένες Εβρίδες νήσους και το σημαντικότερο νησί τους, το περίφημο Skye και τέλος θα καταλήξουμε στη βιομηχανική Γλασκόβη, με την υπέροχη αρχιτεκτονική της.

Σπουδαίο πλεονέκτημα είναι η επίσκεψη σε πολλά κάστρα και μικρές πόλεις, όπως και ότι κάποιες διανυκτερεύσεις γίνονται σε μικρά ξενοδοχεία, που δένουν απόλυτα με το περιβάλλον. 
Πέρα από το πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων, σημαντικός παράγοντας είναι και ο ελεύθερος χρόνος που έχουμε στο ταξίδι αυτό, απαραίτητος για να απολαύσουμε την γνήσια ατμόσφαιρα της Σκωτίας. 
Μεγάλη σημασία έχει και ο αριθμός των ταξιδιωτών. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα γκρουπ του Κανόνα έχουν 12 με 18 άτομα, και όταν συναντάμε άλλα γκρουπ με 40 και 50 άτομα, η ποιοτική διαφορά είναι εμφανής. 
Επίσης σημαντική είναι και η ημιδιατροφή, που κάνει το ταξίδι πιο βολικό, γιατί φανταστείτε να φτάνετε βράδυ σε ένα ξενοδοχείο και να είστε αναγκασμένοι να ψάχνετε εστιατόρια μέσα στη νύχτα!
Κυρίως όμως είναι οι είσοδοι των μνημείων και των μουσείων, που στο συγκεκριμένο ταξίδι είναι και πολλές και ακριβές. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, ή αγορές, αλλά η προτεραιότητα είναι οι επισκέψεις και αυτή είναι μία από τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
Ο προορισμός αυτός απευθύνεται σε ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη και την ιστορία. 
Το ταξίδι έχει πολλές επισκέψεις, κάποιες από τις οποίες απαιτούν πεζοπορία στα ιστορικά κέντρα των πόλεων. 
Εύκολες διαδρομές σε ωραιότατα τοπία. 
Θεαματικές, μεσαιωνικές πόλεις με πάρα πολλά μνημεία και μουσεία. 
Επειδή τα μέρη όπου διανυκτερεύουμε είναι μικρά, οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε αντίστοιχα μικρά, αλλά καλά και ατμοσφαιρικά ξενοδοχεία.
ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Το καλύτερο και πλουσιότερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς, που καλύπτει όλη την Σκωτία.
Περιλαμβάνεται η ημιδιατροφή.
Περιλαμβάνονται όλες οι είσοδοι στα μνημεία και τα εθνικά πάρκα, είσοδοι σε επί μέρους μουσεία.
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
Η επίσκεψη στο εκπληκτικό εθνικό πάρκο Trossacks. 
Οι διανυκτερεύσεις σε μικρές Σκωτσέζικες πόλεις.
Επίσκεψη στο Εδιμβούργο.
Γνωριμία με τη διάσημη λίμνη του Λοχ Νες.
Γνωριμία με τα σπουδαιότερα κάστρα της Σκωτίας.
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
Καλά ξενοδοχεία και γεύματα.
Διάσχιση των εντυπωσιακών Χάιλαντς της Σκωτίας.
Eπίσκεψη στο Aberdeen.
Επίσκεψη στο ατμοσφαιρικό νησί Skye των Εβρίδων.
Επίσκεψη σε ιστορικό αποστακτήριο Σκωτσέζικου ουίσκι. 
Σωστά μελετημένο πρόγραμμα.
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE
1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης/ Αθήνας και πτήση για το Εδιμβούργο, μέσω ενδιάμεσων σταθμών. Άφιξη στο Εδιμβούργο το βράδυ, επιβίβαση στο λεωφορείο, και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
2η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή ξενάγηση στην  ωραιότερη πόλη της Σκωτίας, ξεκινώντας από το διάσημο κάστρο και προχωρώντας σε όλο το σύμπλεγμα κάστρων και εκκλησιών. Το κάστρο στεγάζει τη συλλογή των βασιλικών κοσμημάτων της Σκωτίας και την περίφημη “Πέτρα του Πεπρωμένου”. Θα ξεναγηθούμε στο παλαιότερο τμήμα του κάστρου, με το 12ου αιώνα εκκλησάκι της Αγίας Μαργαρίτας που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για θρησκευτικές τελετές, τη Μεγάλη Αίθουσα του θρόνου που ολοκληρώθηκε το 1510 και το Σκωτσέζικο Εθνικό Μουσείο Πολέμου. Θα δούμε το μεσαιωνικό κανόνι Mons Meg, βάρους 7 τόνων και το κανόνι της “Μιας Ώρας”, που χρησιμοποιείται καθημερινά στις 13.00, εκτός Κυριακής. Έπειτα θα ξεναγηθούμε στον καθεδρικό ναό του St Giles, το “στολίδι της Γοτθικής αρχιτεκτονικής”, με το εκπληκτικό κωδωνοστάσιο. Απόγευμα ελεύθερο για βόλτες, αγορές, ή ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
3η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε για το Aberdeen, μια από τις σπουδαιότερες πόλεις της Σκωτίας. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε στάση στην μικρή πόλη Saint Andrews, έδρα του ομώνυμου πανεπιστημίου, που είναι το αρχαιότερο πανεπιστήμιο της Σκωτίας και το τρίτο αρχαιότερο της Μεγάλης Βρετανίας αλλά και ολόκληρου του αγγλόφωνου κόσμου (μετά τα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Κέμπριτζ). Συνεχίζουμε για το κάστρο Dunnottar, ένα  υποβλητικό και ιστορικό ερειπωμένο κάστρο, σκαρφαλωμένο σε ένα απόκρημνο ακρωτήριο στην άκρη της Βόρειας Θάλασσας, που κρύβει πολλά μυστικά του πλούσιου  παρελθόντος της περιοχής, αφού διαδραμάτισε εξέχοντα ρόλο στην ιστορία της Σκωτίας. Άφιξη στο Aberdeen, που η σημερινή οικονομική σημασία του προέρχεται από τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου στην Βόρεια θάλασσα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
 
4η ΗΜΕΡΑ
Το πρωί θα ξεκινήσουμε για να γνωρίσουμε την όμορφη Σκωτσέζικη εξοχή, κάνοντας μια επίσκεψη σε  μια Σκωτσέζικη φάρμα με αγελάδες της περίφημης ράτσας Scottish Highland μιας από τις πιο περιζήτητες ράτσες στον Κόσμο. Τα ζώα αυτά έχουν μεγάλα κέρατα και μακρύ τρίχωμα και προέρχονται από τις Εξωτερικές Εβρίδες της Σκωτίας. Συνεχίζουμε για ένα ιστορικό αποστακτήριο Σκωτσέζικου ουίσκι για να δοκιμάσουμε το εθνικό ποτό της Σκωτίας. Περνώντας από το εθνικό πάρκο  Cairngorms με τα εξαιρετικής ωραιότητας τοπία του, θα φτάσουμε στην περιοχή του Aviemore. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
5η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε το Culloden, γνωστό από την περίφημη μάχη που διεξήχθη στην βόρεια Σκωτία, το 1746 κατά την επανάσταση των Ιακωβιτών. Ήταν η τελευταία προσπάθεια για την παλινόρθωση των Στιούαρτ στο Ηνωμένο Βασίλειο.  Στη συνέχεια θα κάνουμε μια ημερήσια κρουαζιέρα στην διάσημη λίμνη Λοχ Νές, γνωστή για το αμφιλεγόμενο τέρας της. Η λίμνη περιβάλλεται από ένα ήσυχο μαγευτικό τοπίο, από τα πιο όμορφα της Σκωτίας. Aφού περάσουμε από το ερειπωμένο κάστρο Urquhart, συνεχίζουμε τη διαδρομή μας δίπλα σε κρυστάλλινες καθαρές λίμνες, καταπράσινα δάση, κάστρα και καταρράκτες, που συνθέτουν μια μοναδική εικόνα. Μικρά παραδοσιακά χωριά, δεσπόζουν γύρω από τη λίμνη, όπως το Fort Augustus και το Drumnadochit, τα οποία μας αφήνουν όμορφη ανάμνηση του ταξιδιού. Το τοπίο αλλάζει και μετατρέπεται σε ένα άγριο και επιβλητικό σκηνικό,  με γυμνά βουνά  και  ορμητικά ρυάκια. Άφιξη στην μικρή πόλη Oban. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
6η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή εκδρομή για το νησί Sky του νησιωτικού συμπλέγματος των Εβρίδων. Τα τοπία είναι εξωπραγματικά και αντιπροσωπεύουν πλήρως τον μύθο της Σκωτίας: πετρώδη βουνά, ποτάμια με καταρράκτες, απόκρημνες ακτές και ατέλειωτα λιβάδια, με ποώδη βλάστηση, όπου βόσκουν διάσπαρτα δεκάδες πρόβατα. Το Skye είναι ένα πραγματικά μαγικό μέρος. Είναι το μεγαλύτερο νησί των Εβρίδων, και ο τόπος όπου βρίσκονται μερικά από τα πιο συγκλονιστικά τοπία της Σκωτίας. Δεν είναι τυχαίο ότι το νησί επιλέχτηκε για να γυριστούν ταινίες όπως: Outlander, The Last Knight, Snow White and the Huntsman και Stardust. Κατά την επίσκεψη μας θα δούμε το υδραγωγείο Glenfinnan, γνωστό από την ταινία Harry Potter) και το κάστρο Eilean Castle, από την ταινία του James Bond, The World is not Enough. Το απόγευμα επιστροφή στο Oban. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
7η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή αναχώρηση για την Γλασκόβη. Στη διαδρομή μας θα περάσουμε από την περιοχή του Glencoe. Εδώ, στο απόκοσμο τοπίο του  Glencoe, το 1692, έγινε μια από τις μεγαλύτερες σφαγές στην ιστορία της χώρας όταν στρατιώτες του William III, βασιλιά της Αγγλίας, κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας τους από την τοπική οικογένεια (clan) των McDonald, ξεκλήρισαν τους οικοδεσπότες τους. Θα δούμε επίσης το κάστρο Inveraray - γνωστό από την τηλεοπτική σειρά Downtown Abbey- και θα περάσουμε από τη λίμνη Lomond και το εθνικό πάρκο Trossach National Park, που φημίζεται για την ωραιότητα των τοπίων του. Άφιξη στη Γλασκόβη, μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας, γεμάτη από κουλτούρα και ιδιαίτερο στυλ. Μουσεία, Πινακοθήκες, καταπληκτική αρχιτεκτονική, ζωηρή νυχτερινή ζωή και αγορές βράβευσαν τη Γλασκόβη, ως Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα του 1990 και ως πόλη της αρχιτεκτονικής το 1999 στο Ηνωμένο βασίλειο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
8η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, θα κάνουμε μια πανοραμική επίσκεψη της Γλασκόβης. Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Κλάϊν, η πόλη φημίζεται για την αρχιτεκτονική της. Αρχιτεκτονικά η Γλασκώβη ονομάζεται και Σικάγο της Ευρώπης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολεοδομικά το κέντρο της πόλης έχει μεγάλες λεωφόρους σε διάταξη δικτύου, ενώ και τα κτίρια της έχουν χαρακτήρα αμερικάνικης αρχιτεκτονικής με επιβλητικές και βαριές όψεις, σκοτεινού χρώματος. Στην περιήγηση μας στην πόλη, θα δούμε το κεντρικό κτήριο του πανεπιστημίου της Γλασκώβης, το δημαρχιακό μέγαρο μπροστά από την κεντρική πλατεία της πόλης George Square και τον κεντρικό καθεδρικό ναό. Το μεσημέρι, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας. Άφιξη στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη το βράδυ.
 
8 Ημέρες
Διαφορά μονόκλινου:
Ελάχιστες Συμμετοχές:
15 - 22 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Προς το παρόν δεν υπάρχει προγραμματισμένη αναχώρηση για αυτόν τον προορισμό

Από Αθήνα 
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
• Αεροπορικά εισιτήρια 
• Οδικές μεταφορές 
• Ακτοπλοϊκές μεταφορές 
• Ξενοδοχεία 3* & 4* 
• Ημιδιατροφή 
• Περιηγήσεις - ξεναγήσεις 
• Αρχηγός από την Ελλάδα 
• Επίσημοι ξεναγοί 
• Είσοδοι μνημείων 
  & μουσείων 
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων 
• Έντυπα 
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης 
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης 
• ΦΠΑ 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
• Φόροι αεροδρομίων* 
• Επίναυλοι καυσίμων*  
• Προσωπικά έξοδα, 
  ποτά, τηλεφωνήματα κλπ 
• Φιλοδωρήματα οδηγών 
  & ξεναγών 
• Οτιδήποτε προαιρετικό 

* Πληρωτέα πριν την 
   αναχώρηση. 
   Σύνολο  €
   
   Από Θεσσαλονίκη:
   Επιβάρυνση  
Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: info@kanon.gr
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.