ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΟΙ ΜΝΗΜΕΙΑΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
    

Οι πόλεις-μουσεία της Ουκρανίας είναι το επίκεντρο αυτού του ταξιδιού. Η θέση της χώρας ανάμεσα στην Ρωμαιοκαθολική Δύση και την Ορθόδοξη Ανατολή είναι αυτή που συνέβαλε στην ιστορία και τα μνημεία της, που την χαρακτηρίζουν απόλυτα. Οι μπαρόκ εκκλησίες με τους χρυσούς τρούλους, τα μουσεία και η Ορθόδοξη κουλτούρα της χώρας, το πολλές φορές σκληρό πρόσωπο της Ιστορίας έχουν πλάσει την ιδιοσυγκρασία Ουκρανών με τέτοιο τρόπου που τους κάνουν εντελώς διαφορετικούς από τους γείτονες τους Ρώσους, Πολωνούς και Λευκορώσους.
Τα εκκλησιαστικά αρχιτεκτονικά αριστουργήματα του Κιέβου συναγωνίζονται τη ροκοκό Γαλλική αρχιτεκτονική της Οδησσού και τις Ρωμαιοκαθολικές εκκλησίες του κεντροευρωπαϊκού Λβιβ.
Με πρώτο και καλύτερο το ορθόδοξο χριστιανικό μοναστήρι της Λάβρας των Σπηλαίων, τα μνημεία της Ουκρανίας είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για να επισκεφθεί κανείς αυτή τη χώρα με τα καταπράσινα επίπεδα τοπία, που στις ελώδεις ακτές της βρέθηκαν οι Έλληνες από τα πανάρχαια ακόμα χρόνια.
Το ταξίδι μας θα ξεκινήσει από την ιστορική πόλη της Οδησσού με το ελληνικό της παρελθόν, θα συνεχιστεί με το μεγαλειώδες Κίεβο με τους εκπληκτικούς ναούς του τα βουλεβάρτα και τα πάρκα του και θα καταλήξει στο παραμυθένιο Λβιβ, μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης.
Ένα εξαιρετικό και βολικό, πρόγραμμα που δίνοντας έμφαση στα πολιτιστικά στοιχεία, την ιστορία και τα μνημεία της περιοχής, καλύπτει το πιο αξιόλογο τμήμα της Ουκρανίας. Ένα ταξίδι καλά οργανωμένο, πάντα για μικρό γκρουπ, χωρίς έξτρα χρεώσεις. Και όπως πάντα, με την κορυφαία φροντίδα του Κανόνα.
.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Ο προορισμός αυτός απευθύνεται σε ανθρώπους που αγαπούν την ιστορία.
Πολλές επισκέψεις, κάποιες από τις οποίες απαιτούν πεζοπορία στα ιστορικά κέντρα των πόλεων.
Κάποιες διαδρομές είναι εύκολες αλλά πολύωρες.
Αξιοθέατα κυρίως Κλασικής, Μεσαιωνικής και νεότερης εποχής.
Θεαματικές, παλιές πόλεις με πάρα πολλά μνημεία και μουσεία.
Καλά ξενοδοχεία και ικανοποιητικά γεύματα.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Το καλύτερο και πλουσιότερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
Πλήρες πρόγραμμα γνωριμίας με τον Ελληνικό πολιτισμό της Οδησσού.
Περιλαμβάνονται είσοδοι σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
Ευέλικτες διαδρομές για καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου.
Καλά κεντρικά ξενοδοχεία.
Επίσκεψη στην αρχαία Τύρα.
Γνωριμία με το γοητευτικό Λβιβ.

Επίσκεψη στη Λαύρα του Κιέβου.
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.

ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθήνας και Θεσσαλονίκης και πτήση για την Οδησσό, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Η Οδησσός ήταν πάντα μια ακμαία παρευξείνια πολιτεία, όπου δημιουργήθηκε η Φιλική Εταιρεία και είναι στενά συνδεδεμένη με τη διαχρονική παρουσία του Ελληνισμού στην ευρύτερη περιοχή. Άφιξη το βράδυ και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ
Στη σημερινή μας ξενάγηση στην Oδησσό, θα καταλάβουμε γιατί ο διάσημος Πούσκιν ισχυριζόταν ότι “εδώ αναπνέει κανείς ολόκληρη την Ευρώπη”. Θα περιηγηθούμε στις κεντρικές λεωφόρους της πόλης με τα αριστουργηματικά ιστορικά κτίρια. Θα κινηθούμε κατά μήκος των φημισμένων λεωφόρων Frantsuzsky και Primorsky, θα δούμε το Μέγαρο Τολστόι και την Πλατεία των Ηρώων (με τα ονόματα διάσημων κατοίκων της Οδησσού). Θα συνεχίσουμε με την εντυπωσιακή Όπερα, που ανεγέρθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του δημάρχου Γρηγορίου Μαρασλή, που είναι ένα από τα πέντε καλύτερα θέατρα της Ευρώπης, όσον αφορά την ακουστική. Θα δούμε επίσης το άγαλμα του Ρώσου συγγραφέα Πούσκιν, το Δημαρχείο, το κανόνι-μνημείο της αγγλικής φρεγάτας Τίγρης (ένα λάφυρο από τον πόλεμο της Κριμαίας), το χάλκινο άγαλμα του Δούκα Ρισελιέ και τις ιστορικές σκάλες του Potemkin, το ιστορικό σύμβολο της πόλης, από τις ομορφότερες σκάλες της Ευρώπης, που κατασκευάστηκαν στα μέσα του 19ου αιώνα. Στα 192 σκαλοπάτια της γυρίστηκε το 1925 η βουβή ιστορική ταινία του διάσημου σκηνοθέτη Sergey Eisenstein “Θωρηκτό Potemkin”. Θα καταλήξουμε στο αρχαιολογικό μουσείο, που ιδρύθηκε το 1875 και στεγάζει 160.000 ευρήματα από όλες τις ιστορικές περιόδους της περιοχής, συμπεριλαμβανόμενης της περιόδου του Ελληνικού Αποικισμού. Πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο, θα επισκεφθούμε επίσης το Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας, που στεγάζεται στην κατοικία του εθνικού ευεργέτη Γρηγορίου Μαρασλή, δημάρχου της Οδησσού για δεκαέξι χρόνια (1878-1895). Ανάμεσα στα εκθέματα περιλαμβάνονται πρωτότυπα έργα από τη δράση των Φιλικών, έγγραφα στον κρυπτογραφικό κώδικα των Φιλικών, φωτογραφίες και γκραβούρες, χάρτες, κατάλογοι των μελών της Φιλικής Εταιρείας, επιστολές και χειρόγραφες προκηρύξεις του Αλέξανδρου Υψηλάντη, αρχηγού της Φιλικής Εταιρείας. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή αναχώρηση για μια εκδρομή στις ανασκαφές της ελληνικής αποικίας Τύρας (αρχαιοελληνική ονομασία του ποταμού Δνείστερου), που ανακαλύφθηκε κάτω από το μεσαιωνικό φρούριο του Άκκερμαν. Στην περιοχή που περιέκλειε το μεσαιωνικό τείχος αποκαλύφθηκαν ερείπια της αρχαίας πόλης, πολλά νομίσματα με την ονομασία της και άλλα ευρήματα. όπως και το μεγάλο μαρμάρινο κεφάλι της θεάς Δήμητρας. Επιστροφή στην Οδησσό το μεσημέρι και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση ή εξορμήσεις στην πόλη. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Ουκρανικό Θέατρο Μουσικής και Δράματος, τη στεγασμένη στοά Passage που ξεχωρίζει για την πλούσια μπαρόκ διακόσμηση της, με αγάλματα και ψηφιδωτά, το Θέατρο Ρωσικού Δράματος και τις Κατακόμβες, ένα δίκτυο υπόγειων στοών που χρησιμοποιήθηκαν αρχικά για τη διαφυγή κακοποιών κι αποτέλεσαν αργότερα κρησφύγετα αντιστασιακών ομάδων στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Από τα πολυάριθμα μουσεία της πόλης ξεχωρίζουν το Μουσείο Ανατολικής και Δυτικής Τέχνης (στις 23 αίθουσες του ιδρύματος φιλοξενούνται εκθέματα Δυτικοευρωπαίων και Ασιατών καλλιτεχνών), το Ναυτικό Μουσείο, το Μουσείο Λογοτεχνίας (σημείο αναφοράς αποτελεί εδώ η Χρυσή Αίθουσα) και το Μουσείο Τέχνης (περιέχει μεταξύ άλλων έργα των Levitsky, Ayvazovsky και Repin). Διανυκτέρευση

4η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή οδική αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο. Στάσεις για ξεκούραση και φαγητό κατά τη διαδρομή. Άφιξη στο Κίεβο νωρίς το απόγευμα. Κτισμένο στις όχθες του ποταμού Δνείπερου, το Κίεβο είναι μία από τις παλαιότερες πόλεις της Ευρώπης. Ιδρύθηκε τον 5ο αι. μ.Χ. ως εμπορικός σταθμός για τα ανατολικά Σλαβικά φύλα, που κατοικούσαν στην ευρύτερη περιοχή. Με την άφιξη των Βαράγγων και την άνθιση του εμπορίου με τους Βυζαντινούς, η πόλη μετετράπη σε κομβικό εμπορικό και συνεπακόλουθα πολιτιστικό κέντρο, φθάνοντας στο απόγειο της κατά το 10ο και 11ο αιώνα, όταν αποτέλεσε την πρωτεύουσα του κράτους των Ρως. Όταν με τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 η Ουκρανία αναδείχθηκε σε ανεξάρτητο κράτος, το Κίεβο έγινε η πρωτεύουσα της χώρας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για τη γνωριμία μας με το Κίεβο, μια μεγαλοπρεπή μητρόπολη με πλούσια ιστορία, επιβλητική αρχιτεκτονική και ξεχωριστούς πολιτιστικούς θησαυρούς. Στην πρωινή μας ξενάγηση θα δούμε τις εκπληκτικές εκκλησίες και τα μοναστήρια, τις λαμπερές επαύλεις του 19ου αιώνα, τα σοβιετικού τύπου κτιριακά συγκροτήματα, τα πανέμορφα και τις παλιές γραφικές συνοικίες της πόλης. Θα σταθούμε στους τρεις πιο μεγαλοπρεπείς ναούς του Κιέβου με τους χρυσούς τρούλους: τον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας, που ανάγεται στον 11ο αιώνα και αποτελεί ένα μπαρόκ αριστούργημα με 13 χρυσούς τρούλους, υπέροχα μωσαϊκά και εκπληκτικές τοιχογραφίες, το ναό του Αρχάγγελου Μιχαήλ, που ανατινάχτηκε από τους Σοβιετικούς και ξαναχτίστηκε από την αρχή, και το κομψό ναό του Αγίου Ανδρέα, σε ρυθμό μπαρόκ, που δεσπόζει πάνω στον ομώνυμο λόφο. Από εκεί θα πάρουμε το λιθόστρωτο κατήφορο του Αγίου Ανδρέα, που συνδέει την Άνω Πόλη με την ιστορική εβραϊκή γειτονιά Pοdil. Αποτελεί την πιο γοητευτική βόλτα του Κιέβου με πλήθος μνημείων κατά μήκος της, υπαίθριες γκαλερί και πλανόδιους μικροπωλητές. Θα περάσουμε επίσης από το ανάκτορο Mαρίνσκι και την ιστορική κεντρική Πλατεία της Ανεξαρτησίας, το διάσημο πλέον Maydan, που υπήρξε το επίκεντρο της Πορτοκαλί Επανάστασης του 2004 και των φιλοευρωπαϊκών διαδηλώσεων του 2014. Θα καταλήξουμε στο μουσείο Εθνικών Θησαυρών & Κοσμημάτων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο & διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ
Το πρωί θα πάμε στην Χρυσή Πύλη, κύρια πύλη εισόδου στην αρχαία πόλη του Κιέβου, που ανάγεται στον 11ο αιώνα και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία της πόλης και μνημείο της UNESCO. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα από τα συγκλονιστικότερα αξιοθέατα της Ουκρανίας, την περίφημη Λαύρα των Σπηλαίων, μεγάλο κέντρο εικονογραφίας και λοιπών εκκλησιαστικών τεχνών και εστία καλλιέργειας των θεολογικών γραμμάτων και εκδόσεως Ορθοδόξων βιβλίων. Η Λαύρα είναι ένα επιβλητικό αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα και περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η κατάβαση στις κατακόμβες όπου φιλοξενούνται τα σκηνώματα πολλών αγίων της Ουκρανίας, συνιστά μοναδική εμπειρία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο για ξεκούραση, βόλτες, ή επίσκεψη σε κάποιο από τα πολλά μουσεία της πόλης. Δείπνο & διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ
Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουμε οδικώς για μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης, το καταπληκτικό Λβιβ, το Λ’βοφ των Ρώσων και Λεοντόπολη των Ελλήνων. Κατά τη διαδρομή μας θα περάσουμε από τα καταπράσινα τοπία της Ουκρανίας, όπου εναλλάσσονται καλλιέργειες, δάση, ποτάμια, λίμνες, πόλεις και χωριά. Άφιξη στο Λβιβ το απόγευμα. Το Λβιβ ιδρύθηκε το 1256 από τον πρίγκιπα Δανιήλ της Γαλικίας. Στη διάρκεια των αιώνων, άλλαξε πολλές φορές χέρια: Αυστριακοί, Γερμανοί, Πολωνοί και Ρώσοι, κατέκτησαν την πόλη που σήμερα θεωρείται το κόσμημα της Ουκρανίας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή γνωριμία με την υπέροχη αυτή πόλη, που το ιστορικό κέντρο της έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς το 1998. Στη διάρκεια της ξενάγησης μας, θα δούμε το Κάστρο του Λβιβ, την Παλιά Πόλη και την αγορά της (Ploshcha Rynok), που για πάνω από 500 χρόνια αποτελεί το πολιτικό και εμπορικό κέντρο της πόλης. Γύρω από την πλατεία βρίσκονται και μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του Λβιβ: το εντυπωσιακό Δημαρχείο, ο Πύργος του Ρολογιού, το Μαύρο Σπίτι που κτίστηκε το 1577, το Φαρμακευτικό Μουσείο που στεγάζεται σε κτίριο που στέγαζε το μεγαλύτερο φαρμακείο της πόλης από το 1735 και το αναγεννησιακό μέγαρο του ‘Ελληνα Κωνσταντίνου Κορνιακτού. Θα δούμε επίσης το ναό της Αδελφότητας της Κοιμήσεως, στην οποία περιλαμβάνεται και ο λεγόμενος Πύργος του Κορνιακτού, το καμπαναριό δηλαδή, από τα ωραιότερα στην Ανατολική Ευρώπη, έργο του Ιταλού Pietro Barbon χτισμένο μεταξύ 1573-1578, και το Παρεκκλήσι της οικογένειας Μποΐμ, κτισμένο από τον Ούγγρο Georgy Boim το 1609. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ
Σήμερα θα έχουμε μια ελεύθερη ημέρα στη διάθεση μας, που την αφήσαμε επίτηδες για να απολαύσουμε με την ησυχία μας την γοητευτική αυτή πόλη. Μπορείτε να επισκεφθείτε κάποιον από τους πολλούς ιστορικούς ναούς της πόλης, όπως τον Αρμενικό καθεδρικό ναό και το ναό των Ιησουϊτών αφιερωμένο στους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο, την εκκλησία των Δομηνικανών με τον χαρακτηριστικό ροκοκό τρούλο, και, μεταξύ του ιστορικού κέντρου και του art nouveau σιδηροδρομικού σταθμού, το ναό του Αγίου Γεωργίου. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε μια ζεστή σοκολάτα στην κεντρική πλατεία, να επισκεφθείτε κάποιο από τα αξιόλογα μουσεία, ή το περίφημο κοιμητήριο Lychakivskiy το αντίστοιχο του Παρισινού Père Lachaise. Για το βράδυ μπορείτε να παρακολουθήστε μια παράσταση στην Όπερα, που στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό νεοαναγεννησιακό κτίριο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

10 Ημέρες
1.280 €
Διαφορά μονόκλινου:
390 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
10 - 20 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:290 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ
18 - 27 Σεπ
23 Οκτ - 1 Νοε
 

Aπό Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Αεροπορικά εισιτήρια
• Oδικές μεταφορές
• Ξενοδοχεία 4*
• Hμιδιατροφή (εκτός της
  πρώτης διανυκτέρευσης)
• Είσοδοι μνημείων
  & μουσείων
• Aρχηγός
• Επίσημοι ξεναγοί
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
• Έντυπα
• Φ.Π.A.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Φόροι αεροδρομίων*
• Επίναυλοι καυσίμων*
• Φιλοδωρήματα
  οδηγών & ξεναγών
• Έξτρα γεύματα
• Προσωπικά έξοδα, ποτά,
  τηλεφωνήματα κλπ
• Οτιδήποτε προαιρετικό

*Πληρωτέα πριν
  την αναχώρηση.
  Συνολικό κόστος 290 € 
 
Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: [email protected]
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.