ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΟΙ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ
    

Ένα ταξίδι στο χώρο και χρόνο που αγγίζει τα όρια του εξωπραγματικού: Τα παράξενα τοπία με τους αλλόκοτους γεωλογικούς σχηματισμούς, οι τρωγλοδυτικοί ναοί και τα υπόγεια χωριά, οι προελληνικές λατρείες και τα εξωγήινα τοπία της Καππαδοκίας. Ένα υπέροχο πολιτιστικό ταξίδι στην εξωτική πατρίδα του αυθεντικού Άγιου Βασίλη, με επισκέψεις σε παλιά ελληνικά χωριά, λαξευτούς χριστιανικούς ναούς και μοναδικά γεωλογικά φαινόμενα.
Το ταξίδι αυτό το κάνουμε συνεχώς κάθε χρόνο από το 1993. Σε κρίσεις όπως αυτές με τον Οτσαλάν, ή τα Ίμια, εμείς στέλναμε γκρουπ στην Καππαδοκία. Όταν οι άλλοι έκαναν γύρους Ιταλίας και ταξίδια στη Ντίσνευλαντ, εμείς εξερευνούσαμε σε βάθος την Τουρκία και προσφέραμε πρωτοποριακά προγράμματα στον ψαγμένο ταξιδιώτη.
Και αυτό, γιατί στα δικά μας γκρουπ δεν έρχεται ο μέσος τουρίστας που ταξιδεύει για να κάνει ψώνια και να διασκεδάσει, αλλά ο περιηγητής που θέλει να μάθει και να γνωρίσει εμπεριστατωμένα τον τόπο. Τη δεκαετία του 90 κανένας δεν πήγαινε στην Καππαδοκία, εκτός από μας.
Οι αρχηγοί μας λοιπόν είναι πλήρως κατατοπισμένοι και ξέρουν σπιθαμή προς σπιθαμή τον τόπο. Το πρόγραμμα είναι δοκιμασμένο και είναι η απόλυτη εγγύηση για να περάσετε καλά και κυρίως για να μάθετε πολλά για τον τόπο που επισκέπτεστε.
Επίσης, ο Κανών είναι ο πρώτος που καθιέρωσε στην Ελληνική αγορά τις πτήσεις με τα αερόστατα, έψαξε και βρήκε απίστευτα μνημεία εκτός τουριστικών διαδρομών και μπόρεσε και έστειλε με ασφάλεια εκατοντάδες Έλληνες στα βάθη της γειτονικής χώρας όπου γνώρισαν τα ιστορικά τοπία της Καππαδοκίας με απόλυτη επιτυχία. Αν δεν είναι αυτό εγγύηση, τότε ποιο είναι;
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι η 5ήμερη παραμονή μας στην Καππαδοκία, χωρίς να διανύουμε τεράστιες αποστάσεις, όπως κάνουν άλλα προγράμματα. Θα έχουμε εξαιρετικές ξεναγήσεις σε μνημεία και σε μουσεία και θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής, χωρίς ανούσιες επισκέψεις σε τόπους, που σήμερα δεν παρουσιάζουν κανένα ενδιαφέρον. Θα παρακολουθήσουμε χορούς δερβίσηδων και θα έχουμε τη μοναδική εμπειρία να πετάξουμε με αερόστατο, πάνω από μία ονειρική Καππαδοκία που δεν είχαμε ποτέ φανταστεί.
Μεγάλη σημασία έχει ότι περιλαμβάνεται η ημιδιατροφή, αλλά κυρίως οι είσοδοι των μνημείων, που στο συγκεκριμένο ταξίδι είναι και πολλές και ακριβές. Πέρα που αποφεύγουμε να στηνόμαστε σε ουρές και να χάνουμε πολύτιμο χρόνο, όπως κάνουν τα άλλα γκρουπ που δεν έχουν προπληρωμένες τις εισόδους, άλλο είναι να βλέπεις τρία μνημεία την ημέρα και άλλο δέκα. Άλλο να έχεις ελεύθερα απογεύματα και άλλο να έχεις λεπτομερείς ξεναγήσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, ή αγορές, αλλά η προτεραιότητα είναι οι επισκέψεις και αυτή είναι μία από τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.
.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Το ταξίδι αυτό έχει πολλούς αρχαιολογικούς χώρους, κάποιοι από τους οποίους απαιτούν πεζοπορία μέσα σε ερείπια.
Εύκολες διαδρομές σε ωραιότατα τοπία με γεωλογικούς σχηματισμούς, αλλά και σε περιοχές με στέπες.
Κάποιες διανυκτερεύσεις γίνονται σε χωριά και κοντά σε αρχαίες τοποθεσίες.
Καλά ξενοδοχεία και γεύματα.
Σύγχρονες και παλιές πόλεις και αρκετό φολκλόρ.
Αξιοθέατα κυρίως Ρωμαϊκής, Βυζαντινής και Οθωμανικής εποχής.
Πόλεις σχετικές με την Ελληνική Ιστορία.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Το καλύτερο και πλουσιότερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
Περιλαμβάνονται είσοδοι σε δέκα αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.
Πολύ καλά ξενοδοχεία και γεύματα.
Επίσκεψη στην κοιλάδα της Καρβάλης.
Έξτρα είσοδος στην Σκοτεινή Εκκλησία.
Επίσκεψη στο Ασημένιο Μοναστήρι.
Διάσχιση του φαραγγιού του Περιστρέμματος.
Επίσκεψη στα Ελληνικά σπίτια της Σινασσού.
Επίσκεψη άγνωστων αρχαιοτήτων.
Σωστά μελετημένο πρόγραμμα.
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
Προαιρετική πτήση με αερόστατο.
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.

ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Αθήνας/ Θεσσαλονίκης και πτήση για την Kαππαδοκία, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Η Καππαδοκία βρίσκεται στο κέντρο της Μικράς Ασίας και είναι ένα συμπαγές οροπέδιο 1.200 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το ουσιώδες χαρακτηριστικό της είναι η ηφαιστειακή υφή του οροπεδίου, με απίστευτους γεωλογικούς σχαηματισμούς. Πρώτος που μνημονεύει τη Καππαδοκία ήταν ο Ηρόδοτος και τους κατοίκους της Καππαδόκες, που πρέπει να εγκαταστάθηκαν μετά το 1600 πΧ αφού εκεί ήταν το κράτος των Χετταίων. Άφιξη το βράδυ στην Καππαδοκία και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ
Σήμερα θα ξεκινήσουμε για μια εκτεταμένη περιήγηση στα θαύματα της Καππαδοκίας. Σε αυτόν τον παράξενο τόπο, υπάρχουν κορυφές λόφων με ολόγυρα φυσικά φρούρια από βράχους, ή φαρδιές εκτάσεις από κώνους, σφικτά και πυκνά τοποθετημένες. Πρώτος σταθμός το χωριό Uçhisar με την Κοιλάδα των Περιστεριών. Εδώ εντυπωσιάζει η μορφή των ηφαιστειογενών βράχων, που έχουν λαξευθεί και έχουν διαμορφωθεί σε σπίτια και περιστερώνες. Σε όλες τις εποχές η βραχώδης Καππαδοκία προσέφερε την ασυλία στους κατοίκους της από τις διώξεις, λεηλασίες και σφαγές των συχνών εχθρικών επιδρομών. Κατοικίες, σκήτες, μοναστικά κέντρα, σκαλιστές στα βράχια εκκλησίες με σημαντικές αγιογραφίες, πολιτείες ολόκληρες σκαμμένες στο υπέδαφος της σώζονται μέχρι και σήμερα. Ακολουθεί η κοιλάδα του Göreme (Κόραμα) με τους ηφαιστειογενείς κώνους και τους λαξευτούς ναούς, που λαξεύτηκαν για να στεγάσουν τους ερημίτες και τους ασκητές από την Πρωτοχριστιανική περίοδο. Το Göreme είναι ένα ολόκληρο ανοικτό μουσείο με μια πλειάδα εκκλησιών και όλο το συγκλονιστικό αυτό σύνολο έχει χαρακτηριστεί σαν μνηεμείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Υπάρχουν διάσπαρτες υπόσκαφες εκκλησίες από τον 7ο μέχρι και τον 13ο αιώνα, όπως η  εκκλησία των Σανδάλων, η Αγία Βαρβάρα, ο Άγιος Βασίλειος, η εκκλησία του Φιδιού, και η εκκλησία της Μηλιάς. Ξεχωρίζουν η Σκοτεινή Εκκλησία και η Εκκλησία των Κρίκων με εκπληκτικές αγιογραφίες, που διατηρήθηκαν καλά λόγω της έλλειψης ηλιακού φωτός. Στη συνέχεια και μέσα από τοπία παραμυθένια φτάνουμε στο Paşabağ, όπου θα συναντήσουμε λαξευμένες στον βράχο εκκλησίες, και τις περίφημες “νεραϊδένιες καπνοδόχους” που χαρακτηρίζουν τα τοπία της Καππαδοκίας. Θα συνεχίσουμε με την κοιλάδα Dervent, με τους ιδιότυπους σχαηματισμούς της. Κατόπιν επισκεπτόμαστε το Προκόπι και την Σινασσό, άλλοτε ακμάζουσες ελληνικές κωμοπόλεις, για να δούμε ναούς όπως αυτός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και παλιά ελληνικά αρχοντικά. Κατά το 19ο αι., η Σινασσός είχε ιδιαίτερα ανεπτυγμένη την Ελληνική παιδεία, καθώς λειτουργούσαν Νηπιαγωγείο, Παρθεναγωγείο και Αρρεναγωγείο, με δασκάλες και δασκάλους επί το πλείστον από την Αθήνα. Στη Σινασό μιλούσαν άπταιστα την ελληνική γλώσσα όπως ακριβώς και στην Ελλάδα, μάθαιναν τη Γαλλική την Τουρκική σαν ξένες γλώσσες, η δε εκπαίδευση ήταν δωρεάν και υποχρεωτική για όλους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ
Νωρίς το πρωί, θα γίνει προαιρετική πτήση με αερόστατο πάνω από τις κοιλάδες της Καππαδοκίας για μία εμπειρία που θα θυμόμαστε σε όλη μας τη ζωή. Η σημερινή ολοήμερη ξενάγηση μας θα ξεκινήσει με επίσκεψη στην κατάφυτη κοιλάδα του Περιστρέμματος με τις λαξευτές εκκλησίες που είναι γεμάτες από αγιογραφίες. Το Περίστρεμμα και η κοιλάδα του είναι ένα εξαιρετικό φυσικό αξιοθέατο, με απότομες πλαγιές και πλούσια βλάστηση. Θα περπατήσουμε κατά μήκος του ποταμού στα ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια για να επισκεφθούμε μερικούς μόνο ναούς, αφού ο αριθμός τους ανέρχεται σε δεκάδες. Οι ναοί έχουν αρκετές αρχαϊκές αγιογραφίες από τον 9ο και 10ο αιώνα, με σκηνές από την Παλαιά Διαθήκη, ή σκηνές από τη ζωή των αγίων, οι οποίες χαρακτηρίζονται για την αδρή τεχνοτροπία τους. Αφήνοντας το Περίστρεμμα, θα κατευθυνθούμε προς την παλιά ελληνική κωμόπολη Καρβάλη, με τα πέτρινα σπίτια και το ναό του Αγίου Γρηγορίου, που σήμερα λειτουργεί σαν τέμενος. Θα καταλήξουμε στην υπόγεια πολιτεία της Μαλακοπής, τη μεγαλύτερη της Καππαδοκίας. Εδώ υπάρχουν υπόγειοι διάδρομοι, δωμάτια, αποθήκες και παρεκκλήσια που σχηματίζουν ολόκληρους πολυώροφους λαβύρινθους. Η εμπειρία του να κατέβουμε τουλάχιστον επτά ορόφους μέσα αστη γη θα μας μείνει αξέχαστη. Το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ
Το πρωί θα κατευθυνθούμε προς το περίφημο λαξευτό μοναστήρι του Eski Gümüş, ή αλλιώς Ασημένιο Μοναστήρι, τελείως διαφορετικό από τα άλλα μοναστήρια που είδαμε μέχρι τώρα. To μοναστήρι ανάγεται στον 10ο αιώνα και ο χώρος είναι εντυπωσιακός με ένα κεντρικό λαξευτό αίθριο και τριγύρω λαξευμένες τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις, όπως το καθολικό με υπέροχες αγιογραφίες, όπου ξεχωρίζει η "Xαμογελαστή Παναγία" που έχει ένα χαμόγελο σαν της Τζοκόντα. Το μοναστήρι ανακαλύφθηκε το 1963, και σχεδιάστηκε στο εσωτερικό του βράχου για να προστατεύεται από τους Άραβες και τους άλλους εισβολείς, Συνεχίζουμε για την κοιλάδα Soganli, ακόμα ένα μαγικό τόπο με τις “νεραϊδένιες καπνοδόχους” της Καππαδοκίας. Θα καταλήξουμε στην Καισάρεια, πατρίδα του Αγίου Βασιλείου. Άφιξη και περιήγηση της πόλης με τα μαύρα βασαλτικά τείχη της. Η πόλη είναι ένας θησαυρός Σελτζουκικής αρχιτεκτονικής και όλα σχεδόν τα μνημεία της είναι κτισμένα με τοπική μαύρη βασαλτική πέτρα. Εδώ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο  εντυπωσιακό σκεπαστό παζάρι, το δεύτερο μεγαλύτερο του είδους του στην Τουρκία, όπου μπορείτε να αγοράσετε παστουρμά για τον οποίο είναι διάσημη η Καισάρεια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ
Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα/ Θεσσαλονίκη το απόγευμα.

5 Ημέρες
530 €
Διαφορά μονόκλινου:
190 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
15 - 22 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:290 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ

21 - 25 Αυγ
24 - 28 Οκτ
Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


Περιλαμβάνονται:
• Αεροπορικά εισιτήρια
• Oδικές μεταφορές
• Ξενοδοχεία 5*
• Ημιδιατροφή
• Αρχηγός από την Ελλάδα
• Επίσημοι ξεναγοί
• Eίσοδοι μουσείων
  & μνημείων 
• Έντυπα
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων
• Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται
• Φόροι αεροδρομίων *
• Eπίναυλοι καυσίμων *
• Προσωπικά έξοδα, ποτά, 
  τηλεφωνήματα κλπ
• Φιλοδωρήματα 
• Οτιδήποτε προαιρετικό

 *Πληρωτέα πριν την
  αναχώρηση.
  Συνολικό κόστος 290 €
Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: info@kanon.gr
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.