ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
    
Η νεότερη ιστορία της πατρίδας μας, μαζί με τις  άγνωστες αρχαιότητες της Δυτικής Ελλάδας:  Άρτα, Αιτωλία και Ακαρνανία είναι περιοχές με πολύ πλούσια ιστορία και πολλούς - άγνωστους ακόμα – αρχαιολογικούς χώρους.  Kαι φυσικά τα πρωτεία κρατά η Μαρτυρική Πόλη του Μεσολογγίου.
Μεσολόγγι, Ναύπακτος, Καλυδώνα, Πλευρώνα, Βουκάτιον, Οινιάδες, Θέρμο, Αμφιλοχικό Άργος, Αμβρακία,  Όρραον, είναι τόποι που ίσως έχουμε ακούσει για αυτούς, ίσως και όχι, με ιδιαίτερη ιστορία και ακόμα πιο ιδιαίτερα μνημεία. 
Μακριά από τα μεγάλα μνημεία της κλασσικής αρχαιότητας που χαρακτηρίζουν τη νότια Ελλάδα και τις μεγάλες πόλεις και τα τεράστια ελληνιστικά νεκροταφεία των πεδιάδων της Μακεδονίας, οι αρχαιολογικοί χώροι της Δυτικής Ελλάδας έχουν τη γοητεία του άγνωστου και του ανεξερεύνητου, αφού οι διαδρομές περνούν από φαράγγια και οροπέδια, σκιερές κοιλάδες και πετρώδεις βουνοπλαγιές και μέσα από χωριά που σπάνια βλέπουν τουρίστες. Και όλα αυτά στεφανωμένα με την φθινοπωρινή μαγεία της φύσης και την ανυπέρβλητη ιστορία του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου.
Ένα ταξίδι άρτια οργανωμένο με αυστηρές προδιαγραφές τήρησης των μέτρων για τον covid-19.
 
Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
Το ταξίδι αυτό έχει πολλούς αρχαιολογικούς χώρους, κάποιοι από τους οποίους απαιτούν περπάτημα μέσα σε ερείπια. 
Εύκολες διαδρομές, σε τοπία εξαιρετικής ωραιότητας. 
Κάποιες διανυκτερεύσεις, γίνονται κοντά σε αρχαίες τοποθεσίες, ή σε μικρές πόλεις. 
Καλά ξενοδοχεία. 
Αξιοθέατα κυρίως Ελληνιστικής, Μεσαιωνικής και Νεώτερης εποχής.
ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Το καλύτερο και πλουσιότερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς. 
Εξερεύνηση της άγνωστης Αιτωλοακαρνανίας. 
Πλούσιες, κατανοητές και επεξηγηματικές ξεναγήσεις. 
Ευέλικτες διαδρομές για καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου. 
Διαδρομές σχεδιασμένες για να περνάμε από τα ωραιότερα τοπία. 
Εξερεύνηση άγνωστων αρχαιοτήτων.
Γνωριμία με τα Βυζαντινά μνημεία της Άρτας. 

Επίσκεψη στην αρχαία Πλευρώνα. 
Επίσκεψη στις άγνωστες Οινιάδες. 
Γνωριμία με το Μεσολόγγι. 
Πολύ καλά ξενοδοχεία. 
Επίσκεψη στην αρχαία Στράτο. 
Σωστά μελετημένο πρόγραμμα, με επισκέψεις σε τόπους που τα περισσότερα προγράμματα δεν περιλαμβάνουν. 
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE
1η ΗΜΕΡΑ 
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για την περιοχή της λίμνης Τριχωνίδας. Στάσεις προκαθορισμένες κατά τη διαδρομή και άφιξη στο Θέρμο το απόγευμα. Η αρχαία πόλη του Θέρμου ήταν η σημαντικότερη σε ολόκληρη την Αιτωλία και διοικητικό και θρησκευτικό κέντρο του Κοινού των Αιτωλών (Αιτωλική Συμπολιτεία). Μάρτυρας της ιστορίας της πόλης είναι ο αρχαιολογικός χώρος με το μεγάλο πλήθος από δημόσια κτίρια και ναούς. Σήμερα εκεί βρίσκεται και το αρχαιολογικό μουσείο Θέρμου. Τακτοποίηση και ξεκούραση στο υπέροχο φθινοπωρινό φυσικό περιβάλλον του ξενοδοχείου μας. Διανυκτέρευση.
 
2η ΗΜΕΡΑ 
Σήμερα θα ξεκινήσουμε για τη γνωριμία μας με την Αιτωλοακαρνανία. Πρώτη στάση οι Οινιάδες, αρχαία πόλη που γνώρισε μεγάλη ακμή κατά την Κλασική και Ελληνιστική περίοδο. Από την αρχαία πόλη διατηρούνται θεμέλια ιδιωτικών κατοικιών και δημόσιων οικοδομημάτων, το θέατρο και τα νεώρια στο αρχαίο λιμάνι της πόλης. Συνεχίζουμε με μια επίσκεψη στο ιστορικό Μεσολόγγι που έχει χαρακτηριστεί Μαρτυρική Πόλη. Εδώ θα ξεναγηθούμε και θα δούμε την Πύλη της Εξόδου και τον Κήπο των Ηρώων, όπου βρίσκεται ο τάφος του Μάρκου Μπότσαρη και το άγαλμα του Λόρδου Βύρωνα. Προαιρετικό γεύμα και αφού επισκεφτούμε την κοντινή αρχαία Πλευρώνα με το θέατρό της, θα κατευθυνθούμε προς τη Ναύπακτο - το Βενετσιάνικο Lepanto – που θεωρείται η ομορφότερη πόλη της Αιτωλοακαρνανίας.  Ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πόλη με μια χαλαρή βόλτα στα πλακόστρωτα σοκάκια με τα πολλά ναυτικά σπίτια και τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά. Στον ανατολικό πυργίσκο του παλιού Βενετσιάνικου λιμανιού, μας καλωσορίζει ο παλιός ναυτικός φάρος και το Φετιχιέ Τζαμί, του 1499. Η εντοιχισμένη μαρμάρινη πλάκα μας υπενθυμίζει την περίφημα ναυμαχία της Ναυπάκτου, το 1571. Στον δυτικό βραχίονα, δίπλα στα σιδερένια κανόνια που σημαδεύουν τη θάλασσα, βρίσκεται ο ανδριάντας του θρυλικού πυρπολητή Γιώργου Ανεμογιάννη καθώς και το άγαλμα του διάσημου Ισπανού συγγραφέα Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 
 
3η ΗΜΕΡΑ 
Το πρωί θα ξεκινήσουμε για το γειτονικό Αγρίνιο, για να επισκεφθούμε το αξιόλογο αρχαιολογικό του μουσείο. Συνεχίζουμε για την αρχαία Στράτο, όπου θα δούμε τα ευρήματα των ανασκαφών των Γάλλων αρχαιολόγων και το μεγαλύτερο θέατρο της περιοχής. Η Αρχαία Στράτος βρίσκεται χτισμένη στη δυτική όχθη του Αχελώου, που ήταν το φυσικό σύνορο ανάμεσα στην Αιτωλία και την Ακαρνανία. Αφού περάσουμε το φράγμα του Αχελώου, θα φτάσουμε στην Άρτα το μεσημέρι και χρόνος για φαγητό. Το απόγευμα θα γνωρίσουμε τους Βυζαντινούς θησαυρούς της πόλης: Θα δούμε την Παρηγορίτισσα και τους ναούς του Αγίου Βασιλείου και της Αγίας Θεοδώρας, μοναδικά δείγματα της Βυζαντινής αρχιτεκτονικής. Λίγο έξω από την πόλη θα επισκεφτούμε επίσης το θρυλικό Γεφύρι της Άρτας. Τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
 
4η ΗΜΕΡΑ 
Μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε το μικρό θέατρο της αρχαίας Αμβρακίας. Συνεχίζουμε με αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη. Στάσεις προκαθορισμένες κατά τη διαδρομή. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα.
 
4 Ημέρες
340 €
Διαφορά μονόκλινου:
90 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
20 - 25 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ
28 - 31 Οκτ
Από Θεσσαλονίκη οδικώς


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
• Οδικές μεταφορές 
• Ξενοδοχεία 3* &  4*  
• Φόροι διανυκτερεύσεων 
• Πρωινό 
• Περιηγήσεις & ξεναγήσεις 
• Επίσημοι ξεναγοί 
• Είσοδοι μνημείων 
  & μουσείων 
• Έντυπο ιστορικό υλικό 
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης 
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης 
• ΦΠΑ 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
• Επιπλέον γεύματα 
• Προσωπικά έξοδα, 
  ποτά, τηλεφωνήματα κλπ 
• Φιλοδωρήματα οδηγών 
  & ξεναγών 
• Οτιδήποτε προαιρετικό
Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: [email protected]
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.