ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΥΛΙΑΣ
    

Αρχαίοι Έλληνες, Ρωµαίοι, Γότθοι, Βυζαντινοί, Σαρακηνοί, Νορµανδοί, Γερµανοί, Γάλλοι και Ισπανοί, όλοι έχουν αφήσει τα ίχνη τους στο “τακούνι της μπότας” της Ιταλικής χερσονήσου, την Απουλία, ή Πούλια όπως την ονομάζουν οι Ιταλοί. Με καταπληκτικά μνημεία, μακραίωνη ιστορία, μια από τις πλουσιότερες γαστρονομικές παραδόσεις της Ιταλίας και εξαιρετικά κρασιά, η Απουλία είναι ένας ιδανικός προορισμός για μια ολιγοήμερη πολιτιστική και γαστρονομική απόδραση. Συνδυάζοντας την Ελληνική ιστορία του αποικισμού με τις παλιές πόλεις, το Μπαρόκ με τις τρωγλοδυτικές κατοικίες της Ματέρα και την θαλασσινή παράδοση του Οτράντο με τους ασημόχρωμους ελαιώνες του Σαλέντο, η περιοχή αντικατοπτρίζει απόλυτα τον ήπιο και Μεσογειακό χαρακτήρα του Μεσοτζιόρνο.
Και όπως πάντα, με ολιγομελή γκρουπ και με την φροντίδα του Κανόνα.
.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Το ταξίδι αυτό περιλαμβάνει πόλεις, κάποιες από τις οποίες απαιτούν πεζοπορία μέσα στα ιστορικά τους κέντρα.
Εύκολες διαδρομές σε ωραιότατα τοπία. 
Καλά ξενοδοχεία και γεύματα.
Παλιές και θεαματικές πόλεις με πολλά μνημεία.
Αξιοθέατα κυρίως Κλασικής, Μεσαιωνικής και νεώτερης εποχής.
Πόλεις σχετικές με την Ελληνική Ιστορία.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Γεμάτο πρόγραμμα με πολλές επισκέψεις σε ιστορικές πόλεις.
Το καλύτερο και πλουσιότερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς. 
Ευέλικτες διαδρομές για καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου.
Ημιδιατροφή, που συνήθως δεν περιλαμβάνεται στα κοινά προγράμματα της Ιταλίας.
Γνωριμία με την κοιλάδα της Ίτρια.
Επίσκεψη στο Οστούνι.
Επίσκεψη στο Οτράντο.
Οι δύο διανυκτερεύσεις στο Lecce, για να απολαύσουμε καλύτερα αυτή την υπέροχη πόλη.
Οι επισκέψεις στο μοναδικό Alberobello και στην τρωγλοδυτική Ματέρα.
Γνωριμία με τους Ελληνόφωνους του Σαλέντο.
Επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο του Τάραντα.
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
Και όπως πάντα μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθήνας/Θεσσαλονίκης και πτήση για το Μπάρι της Απουλίας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Απόλυτα ενταγμένη στη χαρακτηριστική χαλαρότητα του ιταλικού Νότου η Απουλία, με τους ασημένιους ελαιώνες της, τα ζωγραφιστά χωριουδάκια, και τις παραλιακές κωμοπόλεις, θα μας μαγέψει με την καθησυχαστική ομορφιά της. Άφιξη στο Μπάρι και μεταφορά στο γειτονικό Lecce, τη “Φλωρεντία του Νότου”. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος στην πόλη με τα υπέροχα μπαρόκ κτίρια και τις εκκλησίες. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή περιήγηση στο Lecce. Στη βόλτα μας στο παλιό ιστορικό κέντρο θα δούμε τις μπαρόκ εκκλησίες του 17ου αιώνα, τις μονές και τα παλάτια, θα σταθούμε στην κεντρική πλατεία του Sant’ Oronzo με το άγαλμα του αγίου, ο οποίος στέκεται στην κορυφή ενός στύλου που χρησίμευε κάποτε για να σηματοδοτεί το τέλος της Άππιας Οδού, και θα δούμε το αρχαίο θέατρο που ξεπροβάλει ανάμεσα στα παλιά κτίρια της πόλης. Θα περπατήσουμε επίσης στην πλατεία του Καθεδρικού και θα επισκεφθούμε την εκκλησία Santa Croce. Θα συνεχίσουμε για το γραφικό Οτράντο, μια μικρή παραθαλάσσια πόλη του Ιονίου, γνωστή για τα θαλασσινά της, αλλά κα την τραγική ιστορία της όταν το 1480 οι Τούρκοι είχαν αποκεφαλίσει 800 ντόπιους. Εδώ θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό με το εντυπωσιακό ψηφιδωτό δάπεδο, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, φτιαγμένο από τον μοναχό Pantaleone το 12ο αιώνα. Το μοναδικό αυτό δάπεδο καλύπτει 600 τετραγωνικά μέτρα ψηφιδωτών, που απεικονίζουν τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Βασιλιά Αρθούρο δίπλα στον Αδάμ και την Εύα, τον Κάιν και τον Άβελ, ισλαμικά μοτίβα, ζωδιακά σύμβολα και φιγούρες από την κλασική μυθολογία. Θα ακολουθήσει ελεύθερος χρόνος για βόλτες στα μικρά δρομάκια ή γεύμα σε κάποιο εστιατόριο, για να δοκιμάσουμε την περίφημη κουζίνα της Απουλίας. Θα συνεχίσουμε για την περιοχή της Grecia Salentina, όπου ακόμα οι κάτοικοι χρησιμοποιούν την ελληνική διάλεκτο των Γκραικάνικων, ιδίωμα της περιοχής που συνδυάζει ελληνικά και ιταλικά στοιχεία. Εκτός από τη γλώσσα, η ελληνική επιρροή είναι εμφανής και στην παράδοση των κατοίκων της περιοχής. Επίσκεψη της κωμόπολης Καλημέρα, και του μικρού πάρκου της όπου θα δούμε την επιγραφή “Zeni sù en ise ettù sti Kalimera”, δηλαδή “Δεν είστε ξένοι, εδώ στην Καλημέρα”. To απόγευμα επιστροφή στο Lecce. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό θα κατευθυνθούμε μέσα από την ασημοπράσινη μεσογειακή ενδοχώρα της Απουλίας προς τον Τάραντα, αρχαία Ελληνική αποικία που ιδρύθηκε στα τέλη του 8ου αιώνα π.Χ. από Έλληνες Δωρικής καταγωγής και κατοικείται συνεχώς για πάνω από 2.500 χρόνια. Ο Τάραντας ήταν η μοναδική αποικία της Σπάρτης στην Μεγάλη Ελλάδα. Παρ’όλο που η πόλη είναι παραμελημένη όπως και οι περισσότερες πόλεις του Ιταλικού νότου, έχει κάποια μνημεία που την κάνουν άξια επίσκεψης, όπως το φρούριο της Αραγονίας που δεσπόζει πάνω στο λιμάνι. Το φρούριο κτίστηκε πάνω σε ένα προγενέστερο Βυζαντινό κάστρο το 1490 από τον Φερδινάνδο ΙΙ της Αραγονίας για να προστατέψει την πόλη από τις επιθέσεις των Τούρκων. Στην περιήγηση μας θα δούμε τους δυο Δωρικούς κίονες από το ναό του Ποσειδώνα, προστάτη της αρχαίας πόλης, που επέζησαν μέχρι σήμερα. Θα επισκεφθούμε επίσης το αξιόλογο αρχαιολογικό μουσείο, όπου θα δούμε σημαντικά ευρήματα από τις αρχαίες ελληνικές πόλεις της περιοχής, που ήταν αναπόσπαστο τμήμα της Μεγάλης Ελλάδας. Αφήνοντας τον Τάραντα, θα συνεχίσουμε για την Κοιλάδα της Ίτρια, γνωστή για την Μπαρόκ αρχιτεκτονική των κωμοπόλεων της. Θα επισκεφθούμε το χωριό Cisternino και τη μικρή πόλη Martina Franca, με το υπέροχο Μπαρόκ ιστορικό της κέντρο, κτισμένο με την ντόπια λευκή πέτρα της Απουλίας. Εδώ θα δοκιμάσουμε τη διάσημη μοτσαρέλα, αλλά και άλλα τυριά, όπως η cacioricotta, το caciocavalo, το pecorino και η buratta. Άφιξη στο Μπάρι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή αναχώρηση για την γραφική πόλη Ostuni, που είναι γνωστή σαν η “Λευκή Πόλη” εξαιτίας των άσπρων κτιρίων της. Στην βόλτα μας θα δούμε τον καθεδρικό και το Επισκοπικό Παλάτι, που κοσμούν την πόλη μαζί με μικρότερα παλάτια των αριστοκρατικών οικογενειών της, όπως οι Ayroldi, οι Bisantizzi, οι Falghieri, οι Ghionda και οι Palmieri. Αφήνοντας το Ostuni, θα κινηθούμε μέσα από τα χαρακτηριστικά τοπία του Ιταλικού νότου με τους ελαιώνες και τις "masserie", δηλαδή τα παλιά οχυρωμένα αγροκτήματα. Προορισμός μας η μοναδική πέτρινη πόλη των Sassi, η διάσημη Matera, που μεγάλο μέρος της είναι σκαμμένο στο μαλακό βράχο. Η τρωγλοδυτική αυτή πόλη περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και αποτελεί παγκόσμιο μνημείο. Εδώ θα εξερευνήσουμε την Civita, το ψηλότερο δηλαδή τμήμα τη πόλης όπου δεσπόζει ο Ρωμανικού ρυθμού καθεδρικός. Θα πάμε επίσης και στην κάτω πόλη γνωστή σαν Sasso Barisano. Μετά το μεσημέρι, θα επισκεφθούμε την περιοχή των Τρούλων και το γνωστότερο χωριό της το μοναδικό στην Ευρώπη Alberobello, για να δούμε από κοντά τα σπίτια με τους κωνικούς θόλους. Σήμερα, πολλά από τα παραμυθένια πέτρινα σπιτάκια του Alberobello με τα μυστήρια παγανιστικά σχέδια στις κωνικές τους στέγες, φιλοξενούν τουριστικά καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα, όπως κρασί, λάδι, χειροποίητα ζυμαρικά, αμυγδαλωτά και κεντήματα. Αφήνοντας το Alberobello, επιστρέφουμε στο Μπάρι. Άφιξη στο Μπάρι, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ
Το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

5 Ημέρες
840 €
Διαφορά μονόκλινου:
150 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
20 - 30 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:170 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ
25 - 29 Απρ
14 - 18 Ιουν


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Αεροπορικά εισιτήρια
• Oδικές μεταφορές
• Ξενοδοχεία 4*
• Hμιδιατροφή 
• Είσοδοι μνημείων
  & μουσείων
• Aρχηγός
• Επίσημοι ξεναγοί 
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
• Έντυπα
• Φ.Π.A.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Φόροι αεροδρομίων*
• Επίναυλοι καυσίμων* 
• Φιλοδωρήματα οδηγών
  & ξεναγών
• Έξτρα γεύματα
• Προσωπικά έξοδα, ποτά,
  τηλεφωνήματα κλπ
• Οτιδήποτε προαιρετικό

 *Πληρωτέα πριν
  την αναχώρηση.
  Συνολικό κόστος 205 €
  Από Θεσσαλονίκη:
  Επιβάρυνση +140 €
Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: info@kanon.gr
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.