ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΜΕΓΑΛΗ
    
Ένα ασύλληπτο ταξίδι σε μια ασύλληπτη χώρα!
Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, η πιο “δύσκολη” χώρα του πλανήτη, μας υποδέχεται για να μας δείξει τους κρυφούς της θησαυρούς. Ανέγγιχτη από το δυτικό τρόπο ζωής και με ένα δικό της ιδιότυπο καθεστώς, η Σαουδική Αραβία έχει να επιδείξει εκπληκτικά μνημεία και μουσεία.
Τόποι που συγκαταλέγονται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, κάστρα, αρχαιολογικοί χώροι, παραδοσιακά χωριά, νευραλγικές μεγαλουπόλεις και ένας φιλόξενος λαός, που διψάει να έρθει σε επαφή με τους ξένους επισκέπτες. 
Η Σαουδική Αραβία είναι ένας “παρθένος” προορισμός που έχει να προσφέρει πάρα πολλά στους ταξιδιώτες.
Από την Ναβαταϊκή Έγρα, την αδελφή πόλη της Πέτρας, μέχρι τον κοσμοπολιτισμό της Τζέντα και από τα κάστρα της ερήμου, μέχρι τα πολυώροφα χωριά από λάσπη του Νότου, που όμοια τους βλέπουμε μόνο στη γειτονική Υεμένη.
Και πάνω από όλα, θα έχουμε την αίσθηση ότι είμαστε σε έναν τόπο που έχει κρατήσει σε μεγάλο βαθμό τις παραδόσεις και το χρώμα του.
Μεγάλο πλεονέκτημα είναι και η χρήση των καλύτερων ξενοδοχείων σε κάθε περιοχή.
Επίσης σημαντική είναι και η ημιδιατροφή, αλλά κυρίως οι είσοδοι των μνημείων, που στο συγκεκριμένο ταξίδι είναι πολλές. Άλλο να βλέπεις ένα μνημείο την ημέρα και άλλο πέντε. Άλλο να έχεις ελεύθερα απογεύματα και άλλο να έχεις λεπτομερείς ξεναγήσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, ή αγορές, αλλά η προτεραιότητα είναι οι επισκέψεις και αυτή είναι μία από τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.
Και όπως πάντα με ολιγομελές γκρουπ ταξιδιωτών!
 


Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
Πρόκειται για ένα ταξίδι δύσκολο που απευθύνεται σε έμπειρους ταξιδιώτες.
Μερικοί αρχαιολογικοί χώροι, απαιτούν πεζοπορία μέσα σε ερείπια.
Κάποιες διαδρομές είναι μεγάλες.
Αξιοθέατα κυρίως προ-Ισλαμικής και Ισλαμικής αρχιτεκτονικής.
Καλά ξενοδοχεία και γεύματα στις μεγάλες πόλεις.
Στη Σαουδική Αραβία το αλκοόλ απαγορεύεται. 
Οι γυναίκες θα πρέπει να κυκλοφορούν καλυμμένες.
Παλιές ιστορικές πόλεις και πολύ φολκλόρ. 
Η Σαουδική Αραβία είναι μια απρόβλεπτη χώρα και πάντα υπάρχει η πιθανότητα απρόοπτων γεγονότων, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατρέψουν το πρόγραμμα.
Είναι λοιπόν φανερό ότι το ταξίδι αυτό έχει κάποιες δυσκολίες, για τις οποίες ο ταξιδιώτης πρέπει να είναι ενημερωμένος και αποφασισμένος να τις υποστεί, ασχέτως οικονομικού κόστους.
 
 
 
ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Το καλύτερο και πλουσιότερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
Με δυνατότητα επίσκεψης στην απαγορευμένη Μεδίνα.
Πλήρες πρόγραμμα γνωριμίας με τη Σαουδική Αραβία.
Περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. 
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις. 
Ευέλικτες διαδρομές για καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου. 
Καλά κεντρικά ξενοδοχεία. 
Επίσκεψη στην αρχαία Έγρα. 
Γνωριμία με τη γοητευτική Τζέντα.
Επίσκεψη στο εθνικό μουσείο του Ριαντ.
Επίσκεψη στα θεαματικά χωριά του Νότου.
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις. 
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
 
 
ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE
1η ΗΜΕΡΑ 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και Θεσσαλονίκης και πτήση για τη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αργά τη νύχτα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.   
 

2η ΗΜΕΡΑ 
Πρωινή γνωριμία με την πιο φιλελεύθερη πόλη του βασιλείου, που συνδυάζει τον σύγχρονο δυτικό τρόπο ζωής με τις παλιές Ισλαμικές παραδόσεις. Πρώτα θα επισκεφθούμε την πολύχρωμη ψαραγορά της πόλης, μια από τις μεγαλύτερες της Αραβικής χερσονήσου. Εδώ έρχονται κάθε πρωί τα αλιευτικά και τα ψαροκάικα και αραδιάζουν την πλούσια θαλασσινή πραμάτεια τους: Ψάρια όλων των ειδών, αστακοί, καρχαρίες και όστρακα. Κατόπιν, θα περιηγηθούμε τους στενούς δρόμους της παλιάς πόλης με την χαρακτηριστική τοπική αρχιτεκτονική και θα δούμε τα παλιά σπίτια που ανάγονται στην Οθωμανική περίοδο και που είναι κατασκευασμένα από ξύλο και κοράλλια που αφθονούν στη θαλάσσια  περιοχή γύρω από την Τζέντα. Εδώ φιλοξενήθηκε και ο βασιλιάς Abdul Aziz, όταν κατέλαβε την πόλη και την απελευθέρωσε από τους Τούρκους. Το μεσημέρι θα κατευθυνθούμε στην παραλιακή λεωφόρο την περίφημη Corniche, που σήμερα είναι ένα ανοιχτό μουσείο  σύγχρονης τέχνης καθώς και τόπος συνάντησης των ντόπιων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ 
Νωρίς το πρωί, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για την Abha, σπουδαιότερη πόλη της περιοχής του Asir, μιας ορεινής επαρχίας που καταλαμβάνει όλη τη νοτιοδυτική Σαουδική Αραβία, στα σύνορα με την Υεμένη, με την οποία μοιράζεται πολλά κοινά στοιχεία. Άφιξη στην Abha, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και το απόγευμα επίσκεψη της παραδοσιακής αγοράς. Το βράδυ θα επισκεφθούμε ένα παραδοσιακό Σαουδαραβικό σπίτι για να γνωρίσουμε από κοντά μια Αραβική οικογένεια και να μάθουμε για την καθημερινή τους ζωή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
  
4η  ΗΜΕΡΑ  
Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις παραδοσιακές περιοχές του ορεινού Asir, με τα παλιά ορεινά χωριά που χαρακτηρίζονται από την ιδιόμορφη αρχιτεκτονική τους, τόσο που σε κάποια σημεία θα νομίσουμε ότι βρισκόμαστε στη γειτονική Υεμένη. Η απομονωμένη αυτή περιοχή, διαφέρει από τις υπόλοιπες του βασιλείου και χαρακτηρίζεται από ιδιαιτερότητες που δεν συναντιούνται στην υπόλοιπη χώρα. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της, είναι και οι τοπικές φυλές, όπως οι περίφημοι Λουλουδάνθρωποι της Tihama. Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης μας στα βουνά της μακρινής αυτής επαρχίας, θα επισκεφθούμε το παραδοσιακό χωριό Bin Hamsan και την αγορά ασημικών του γειτονικού Mushayt. Επιστροφή στην Abha το απόγευμα, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
5η ΗΜΕΡΑ  
Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ριάντ, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Σαουδικής Αραβίας. Κάποτε μια απλή κωμόπολη, γνωστή για την καλλιέργεια των χουρμαδιών, το Ριάντ εξελίχθηκε σε μια δυναμική μητρόπολη. Σήμερα το Ριάντ, χάρη στα πετρέλαια, εξακολουθεί να είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις στον Κόσμο και είναι η πλουσιότερη πόλη στη Σαουδική Αραβία. Εδώ, θα επισκεφθούμε το Εθνικό Μουσείο, το σημαντικότερο της χώρας, όπου παρουσιάζεται η ιστορία της Αραβίας από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι και σήμερα. Στις μεγάλες αίθουσες του μουσείου, θα θαυμάσουμε βραχογραφίες που μεταφέρθηκαν εδώ από την έρημο, αντικείμενα από όλους τους αρχαίους πολιτισμούς που εμφανίστηκαν στην Αραβική χερσόνησο, εξαιρετικά δείγματα Ισλαμικής τέχνης, ξυλόγλυπτες πόρτες και παραδοσιακές ενδυμασίες από όλες τις περιοχές του βασιλείου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
 
6η ΗΜΕΡΑ  
Ματά το πρωινό θα κάνουμε μια επίσκεψη στο οχυρωμένο παλάτι Musmak, που κτίστηκε το 1865 από τον Muhammad bin Abdullah Al Rashid, που έδιωξε τους Al Saud από την Αραβία. 
Το 1902, ο βασιλιάς Ibn Saud, ο οποίος εκείνη την περίοδο ζούσε εξόριστος στο Κουβέιτ, επέστρεψε στο Ριάντ και κατέλαβε το φρούριο, ανακτώντας το από τον Οίκο του Rashid. Το γεγονός, το οποίο επανέφερε τη δυναστεία των Saud, θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στην ιστορία της χώρας. Θα συνεχίσουμε με το Al Zal Souq, το πιο διάσημο σουκ του Ριάντ και θα καταλήξουμε στο παλάτι Murabba που κτίστηκε από τον βασιλιά Abdulaziz το 1937. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας προς την Al Ula, στα βορειοδυτικά της χώρας, που βρίσκεται πάνω στον παλιό δρόμο των καραβανιών που μετέφεραν το λιβάνι και τα πολύτιμα αρώματα από την Αραβία στη Μεσόγειο. Άφιξη στην Al Ula γνωστή για τα κοκκινωπά πετρώματα και τους τεράστιους μονόλιθους, που δημιουργούν ένα σκηνικό επιστημονικής φαντασίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ  
Πρωινή αναχώρηση για ένα από τα θαύματα της Ανατολής, την κοκκινωπή αρχαία πόλη της Έγρας. Κτισμένη από τους Ναβαταίους που έκτισαν και την Πέτρα της Ιορδανίας, η πόλη αυτή άνθισε στην αρχαιότητα σαν σταθμός των καραβανιών. Η Έγρα ήταν η νοτιότερη πόλη των Ναβαταίων, αλλά και η μεγαλύτερη μετά την Πέτρα. Επηρεασμένη από τους αρχαίους Έλληνες, η πόλη έχει πολλά ελληνικά στοιχεία, καθώς και Ρωμαϊκά και Βαβυλωνιακά. Στη σημερινή μας  ξενάγηση, θα δούμε το Πηγάδι των Ναβαταίων και τους λαξευτούς τάφους με τα παράξενα ονόματα, που είναι σκορπισμένοι σε τέσσερις μεγάλες νεκροπόλεις. Ξεχωρίζουν το Qasr Al Bint (Παλάτι της Νύμφης), το Al Diwan, and το Al Farid (το Μοναχικό Παλάτι). Συνολικά υπάρχουν πάνω από 130 τάφοι με μεγάλες προσόψεις που μοιάζουν με παλάτια ή αρχαίους ναούς. Η αρχαία Έγρα είναι ο πρώτος αρχαιολογικός χώρος της Σαουδικής Αραβίας που η UNESCO συμπεριέλαβε στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Θα συνεχίσουμε για το  Wadi Al Ula, όπου θα δούμε τους Τάφους των Λεόντων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο κι διανυκτέρευση. 
 
8η ΗΜΕΡΑ
Η έρημος της Αl Ula  θεωρείται από τις ωραιότερες ερήμους του πλανήτη κυρίως λόγω των γεωλογικών της φαινομένων και των ποικίλων χρωματισμών των πετρωμάτων. Εδώ θα δούμε και τον περίφημο Βράχο του Ελέφαντα, έναν γιγαντιαίο μονολιθικό σχηματισμό ύψους 50 μέτρων. Θα επισκεφθούμε επίσης το παλιό χωριό της Αl Ula και το φρούριο Mosa Bin Nusair.  To απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για τη γνώριμη πλέον Τζέντα. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ
Σήμερα έχουμε ελέυθερη ημέρα για ξεκούραση και ψώνια για όσους θέλουν, αλλά και για μια προαιρετική ολοήμερη εκδρομή σε μια από τις ιερότερες πόλεις του Κόσμου, την διάσημη Μεδίνα, που α
ποτελεί τη δεύτερη ιερότερη πόλη για τους Μουσουλμάνους (μετά τη Μέκκα) και τόπο ταφής του προφήτη Μωάμεθ (η επίσκεψη θέλει ειδικές άδειες και κράτηση αρκετές ημέρες πριν). Όσοι θα συμμετάσχουν στην εκδρομή, θα επιστρέψουν αργά το απόγευμα. Οι υπόλοιποι έχουν τη δυνατότητα επίσκεψης στα μουσεία, ή στα πολυτελή εμπορικά κέντρα της Τζέντα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ
Νωρίς το πρωί, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Ελλάδα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη το μεσημέρι.
 
10 Ημέρες
Διαφορά μονόκλινου:
Ελάχιστες Συμμετοχές:
15 - 20 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Λόγω των κλιματικών συνθηκών η επόμενη αναχώρηση προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο

Από Αθήνα 
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
• Αεροπορικά εισιτήρια 
• Οδικές μεταφορές 
• Ξενοδοχεία 4*  
• Ημιδιατροφή 
• Περιηγήσεις - ξεναγήσεις 
• Αρχηγός από την Ελλάδα 
• Επίσημοι ξεναγοί 
• Είσοδοι μνημείων & μουσείων 
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων 
• Έντυπα 
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης 
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης 
• ΦΠΑ  


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
• Φόροι αεροδρομίων* 
• Επίναυλοι καυσίμων* 
• Βίζα (περίπου 200€)
• Προσωπικά έξοδα, ποτά, 
  τηλεφωνήματα κλπ 
• Φιλοδωρήματα 
  οδηγών & ξεναγών 
• Οτιδήποτε προαιρετικό  

 Πληρωτέα πριν 
 την αναχώρηση: 
 
 Σύνολο  €

 Από Θεσσαλονίκη
 Επιβάρυνση  
Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: [email protected]
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.