ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΙΜΒΡΟΣ ΚΑΙ ΤΕΝΕΔΟΣ
    
Ένα οδοιπορικό στα πιο αδικημένα νησιά του Αιγαίου. Με ένα ελληνικότατο παρελθόν και ένα αμφισβητούμενο μέλλον, η Ίμβρος και η Τένεδος στέκουν άγρυπνοι φρουροί στην είσοδο των Δαρδανελλίων. Από δω πέρασαν Πελασγοί και Ίωνες, Βυζαντινοί και Οθωμανοί, αφήνοντας αρχαίες πόλεις, τάφους και κάστρα. Λόγω της στρατηγικής θέσης της δίπλα στα Δαρδανέλλια, η Ίμβρος και η Τένεδος παρέμειναν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, που παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα.
Άμεσα συνυφασμένα με την απέναντι Τρωάδα και τις αρχαίες λατρείες του Δία και του Απόλλωνα, τα δυο αυτά νησιά είναι σήμερα ένα μνημείο ενός Ελληνισμού που χάνεται. Μαζί με τα νησιά θα γνωρίσουμε και τη μυθική Τροία του Σλήμαν, τις παράκτιες περιοχές της Μυσίας και κάποιους από τους πιο συναρπαστικούς και άγνωστους αρχαιολογικούς χώρους της Μικρασιατικής ακτής.
 
 
 
Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
Το ταξίδι αυτό έχει πολλούς αρχαιολογικούς χώρους, κάποιοι από τους οποίους απαιτούν περπάτημα μέσα σε ερείπια. 
Εύκολες διαδρομές, σε τοπία εξαιρετικής ωραιότητας. 
Κάποιες διανυκτερεύσεις, γίνονται κοντά σε αρχαίες τοποθεσίες, ή σε μικρές πόλεις. 
Καλά ξενοδοχεία και εξαιρετικά γεύματα. 
Σχετικά καινούργιες πόλεις με λίγο τοπικό χρώμα και φολκλόρ. 
Αξιοθέατα κυρίως Ελληνιστικής, Ρωμαϊκής και Μεσαιωνικής εποχής. 
Πιθανές αναμονές στα σύνορα.
ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Το καλύτερο και πλουσιότερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
Πλούσιες, κατανοητές  και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
Περιλαμβάνονται είσοδοι σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.
Ευέλικτες διαδρομές για καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου.
Επίσκεψη-προσκύνημα στην Ίμβρο.
Διαδρομές σχεδιασμένες για να περνάμε από τα ωραιότερα τοπία.
Εξερεύνηση της Αλεξάνδρειας της Τρωάδας.
Επίσκεψη στο αρχαίο Πάριον.
Λεπτομερής ξενάγηση της Τροίας.
Βόλτα στην Τένεδο.
Επιλεγμένα ξενοδοχεία και πολύ καλά γεύματα.
Έξτρα είσοδος στο καινούργιο μουσείο της Τροίας.
Σωστά μελετημένο πρόγραμμα, με επισκέψεις σε τόπους που τα περισσότερα προγράμματα δεν περιλαμβάνουν. 
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE
1η ΗΜΕΡΑ 
Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο της Αθήνας και Θεσσαλονίκης και πτήση για την Κωνσταντινούπολη. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το Kabatepe, στην περιοχή όπου διαδραματίστηκαν πολύνεκρες μάχες στο 1ο  παγκόσμιο πόλεμο. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για το Kuzulimanı (Άγιος Κήρυκος) της Ίμβρου. Η Ίμβρος βρίσκεται ανάμεσα στη Λήμνο και τη Σαμοθράκη και είναι καλυμμένη από χαμηλά βουνά και μικρές κοιλάδες με άφθονα τρεχούμενα νερά. Αν και νησί, οι οικισμοί της εμφανίζουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τους γεωργοκτηνοτροφικούς οικισμούς των ορεινών περιοχών της Μακεδονίας και της Θράκης: τα κτίσματα, είναι κατά κανόνα μικρά και λιτά, με διάσπαρτους βοηθητικούς χώρους (αποθήκες, σταύλοι, φούρνοι, κ.ά.), ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες μιας αυτοσυντηρούμενης οικιακής οικονομίας, χωρίς να προκαλούν τους αλλεπάλληλους, κατά τη μακραίωνη ιστορία της, κατακτητές. Κατασκευασμένα από πέτρα, λάσπη, ξύλο και κεραμίδι, έχουν σοφά αξιοποιήσει τη γεωμορφολογία του εδάφους, αναδεικνύοντας λειτουργικά στοιχεία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του βορειανατολικού Αιγαίου. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
2η ΗΜΕΡΑ 
Μετά το πρωινό θα περιηγηθούμε στα χωριά της Ίμβρου. Ο μόνιμος πληθυσμός της Ίμβρου σήμερα ανέρχεται σε 200 περίπου Έλληνες, uπερήλικες στην πλειοψηφία τους και σε 7.000 περίπου Τούρκους εποίκους. Η εμπειρία μας θα μας προκαλέσει χαρά που θα επισκεφθούμε έναν ελληνικό τόπο και συγχρόνως θλίψη για το τι πέρασε ο Ελληνισμός του νησιού. Επίσκεψη στο Γλυκύ, τους Άγιους Θεόδωρους, το χωριό του Πατριάρχη Βαρθολομαίου  με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια και τους παλιούς ναούς. Θα συναντηθούμε με τους λιγοστούς Έλληνες που έχουν απομείνει και θα δούμε τις όμορφες εκκλησίες. Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας θα πάμε στο χωριό Αγρίδια, το μόνο ελληνικό χωριό όπου ζουν μόνο Έλληνες. Θα δούμε την πλατεία, την εκκλησία και το παλιό οινοποιείο. Θα καταλήξουμε στο Σχοινούδι που τώρα στέκει έρημο με τους λιγοστούς κατοίκους του. Θα δούμε την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, το παλιό ελαιοτριβείο και θα σεργιανίσουμε στα γραφικά στενά πλακόστρωτα σοκάκια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
 
3η ΗΜΕΡΑ 
Το πρωί θα επισκεφθούμε το Κάστρο με το γραφικό λιμανάκι, πριν επιβιβαστούμε στο πλοίο για τη μεταφορά μας στην απέναντι ηπειρωτική ακτή. Άφιξη στα Δαρδανέλια και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Τροίας που δεσπόζει σε όλο το βορειοανατολικό Αιγαίο, για να δούμε από κοντά τα όσα περιγράφονται στα έπη του Ομήρου. Η απαρχή της ιστορίας της Τροίας εμπλέκεται με μύθους και θρύλους και ήταν γνωστή για τα πλούτη της και τα τεράστια αμυντικά της τείχη. Το 1870 ο Γερμανός αρχαιολόγος Ερρίκος Σλήμαν ανέσκαψε την περιοχή, ενώ μεταγενέστερες ανασκαφές απεκάλυψαν αρκετές πόλεις κτισμένες διαδοχικά τη μία πάνω στην άλλη. Μία από τις πλέον πρόσφατες (Τροία VIIa) συχνά ταυτίζεται με την ομηρική Τροία. Θα συνεχίσουμε με το αρχαιολογικό μουσείο της Τροίας, όπου φυλάσσονται ευρήματα κυρίως της Ελληνιστικής περιόδου της πόλης. Επιστροφή στα Δαρδανέλλια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
4η ΗΜΕΡΑ 
Σήμερα θα γνωρίσουμε τις ιστορικές περιοχές της Τρωάδας και της Μυσίας. Θα σταθούμε στα ερείπια της Αλεξάνδρειας της Τρωάδας, που έχασε τα πρωτεία από την Κωνσταντινούπολη σαν πρωτεύουσα του Βυζαντινού κράτους. Συνεχίζουμε για το τοπικό λιμανάκι και ανταπόκριση για την όμορφη Τένεδο. Η Τένεδος βρίσκεται  μόλις 3 μίλια δυτικά από την ακτή της Τρωάδας και έχει πληθυσμό 2.500 κατοίκων, εκ των οποίων πλέον, μόνον οι 20-25 είναι Έλληνες. Γνωστή από την αρχαιότητα για τα κρασιά της προερχόμενα από τους πλούσιους αμπελώνες που καλλιεργούσαν οι Έλληνες, σήμερα έχει να παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό κάστρο και μια μικρή γραφική νησιωτική πολιτεία. Άφιξη και χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με το μικροσκοπικό, αλλά τόσο όμορφο αυτό νησί. Το απόγευμα επιστροφή στα Δαρδανέλια. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
5η ΗΜΕΡΑ 
Πρωινή αναχώρηση για το παλιό Ελληνικό χωριό Καμάρες και την αρχαία πόλη Πάριον, στην ακτή της Προποντίδας. Εδώ θα δούμε τα ερείπια της πόλης και το αρχαίο θέατρο που διατηρείται σε καλή κατάσταση. Κατόπιν, θα περάσουμε από τη Λάμψακο και την Καλλίπολη για να κατευθυνθούμε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Απογευματινή πτήση για την Αθήνα/Θεσσαλονίκη.
 
5 Ημέρες
685 €
Διαφορά μονόκλινου:
165 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
15 - 22 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:130 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ
24 - 28 Οκτ

Από Αθήνα

Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
• Αεροπορικά εισιτήρια 
• Οδικές μεταφορές 
• Ξενοδοχείο 5* στα Δαρδανέλια
• Ξενοδοχείo 3*στην Ίμβρο
• Ημιδιατροφή 
• Περιηγήσεις - ξεναγήσεις 
• Αρχηγός από την Ελλάδα 
• Επίσημοι ξεναγοί 
• Είσοδοι μνημείων & μουσείων 
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων 
• Έντυπα 
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης 
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης 
• ΦΠΑ 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
• Φόροι αεροδρομίων* 
• Επίναυλοι καυσίμων*  
• Προσωπικά έξοδα, 
  ποτά, τηλεφωνήματα κλπ 
• Φιλοδωρήματα οδηγών 
  & ξεναγών 
• Οτιδήποτε προαιρετικό 

* Πληρωτέα πριν 
  την αναχώρηση. 
  Σύνολο 130 €
Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: info@kanon.gr
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.