ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΛΥΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΜΦΥΛΙΑ
    

Οδοιπορικό σε ένα από τα πιο γοητευτικά μέρη της Μεσογείου. Οι ονειρεμένες ακτές της Νοτιοδυτικής Μικράς Ασίας σε μια ξεκούραστη και ξένοιαστη απόδραση, που δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να γνωρίσει παρθένες παραλίες, δασωμένα ερημονήσια, κρυστάλλινες θάλασσες και γραφικά ψαροχώρια. Παράλληλα γίνονται επισκέψεις σε γνωστούς και άγνωστους αρχαιολογικούς χώρους και βυθισμένες πολιτείες. 
Υπέροχα πευκόφυτα τοπία, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, εκπληκτικές αρχαιότητες, άριστα ξενοδοχεία και ένα καλοδουλεμένο πολιτιστικό πρόγραμμα φέρνουν τον ταξιδιώτη σε επαφή με την αινιγματική Λυκία και τις Λυκιακές λατρείες της Λητούς, του Aπόλλωνα και του Aγίου Nικολάου.
Ένα ταξίδι που συνδυάζει την εικόνα μίας μακρόχρονης παράδοσης, τα πολλά και μοναδικά μνημεία αλλά και την άσβεστη μνήμη, από μια ιστορία αιώνων.
Πρόκειται λοιπόν για το πληρέστερο και λεπτομερέστερο πρόγραμμα της Λυκίας και της Παμφυλίας, με μεστές επισκέψεις σε δεκαπέντε αρχαιολογικούς χώρους και σε μέρη που κανείς άλλος δεν επισκέπτεται. Θα έχουμε τις καλύτερες ξεναγήσεις και θα ανακαλύψουμε τόπους που ούτε φανταζόμαστε ότι υπάρχουν, ενώ θα έχουμε επιλεγμένα ξενοδοχεία, τόσο για τη θέση τους, όσο και για την ποιότητα τους.
Σπουδαίο πλεονέκτημα είναι η σχετικά μικρή διάρκεια του ταξιδιού, που επιτρέπει μια σύντομη απόδραση.
Άλλο ένα πλεονέκτημα είναι η άριστη γνώση του τόπου: Ο Κανών οργανώνει ταξίδια στα μέρη αυτά από το 1992 σε εποχές που δεν υπήρχαν ξενοδοχεία, οι δρόμοι ήταν άθλιοι και οι υποδομές μηδαμινές. Όλα αυτά τα  χρόνια παρακολουθεί την εξέλιξη της περιοχής και των υποδομών της, το άνοιγμα καινούργιων αρχαιολογικών χώρων και γνωρίζει πολύ καλά και το παραμικρό μυστικό που θα κάνει το ταξίδι πιο πλούσιο και πιο άνετο. 
.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Το ταξίδι αυτό έχει πολλούς αρχαιολογικούς χώρους, κάποιοι από τους οποίους απαιτούν περπάτημα μέσα σε ερείπια.
Εύκολες διαδρομές, σε τοπία εξαιρετικής ωραιότητας.
Κάποιες διαδρομές είναι μεγάλες, αλλά διακόπτονται από συνεχείς επισκέψεις μνημείων.
Υπάρχουν τουλάχιστον δυο θαλάσσιες εκδρομές.
Κάποιες διανυκτερεύσεις, γίνονται κοντά σε αρχαίες τοποθεσίες, ή σε μικρές πόλεις.
Καλά ξενοδοχεία και γεύματα.
Σχετικά καινούργιες πόλεις με λίγο τοπικό χρώμα και φολκλόρ. Αξιοθέατα κυρίως Ελληνιστικής, Ρωμαϊκής και Μεσαιωνικής εποχής.
Γενικά ασφαλής χώρα, χωρίς εγκληματικότητα.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Το μοναδικό πρόγραμμα Λυκίας και Παμφυλίας στην Ελληνική αγορά.
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
Υπέροχες διαδρομές.
Περιλαμβάνονται είσοδοι σε δεκαεπτά αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.
Βόλτα με καΐκι στην αρχαία Καύνο.
Βόλτα με καΐκι στις βυθισμένες πόλεις.
Πολύ καλά ξενοδοχεία και γεύματα.
Έξτρα είσοδοι σε επί μέρους μνημεία.
Επίσκεψη άγνωστων αρχαιοτήτων.
Σωστά μελετημένο πρόγραμμα.
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.

Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.

ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθήνας και Θεσσαλονίκης και πτήση για το Dalaman της Νοτιοδυτικής Μικράς Ασίας. Άφιξη το βράδυ και μεταφορά στο γειτονικό Dalyan. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, αρχίζει η μαγική μας περιήγηση στη μυστηριώδη Λυκία. Θα επιβιβαστούμε σε καΐκι για να επισκεφτούμε την αρχαία Καύνο και να δούμε τη λαξευμένη στους βράχους νεκρόπολη και το θέατρο. Θα συνεχίσουμε μέσα από κατάφυτους υγροβιότοπους για την παραλία Iztuzu, που είναι καταφύγιο της θαλάσσιας χελώνας. Επιστροφή στο Dalyan και συνεχίζουμε για το απόκοσμο Λιβίσι, μια πόλη φάντασμα στις πλαγιές του βουνού, που εγκατέλειψαν οι Έλληνες κάτοικοί της στην Ανταλλαγή. Εδώ θα δούμε τις μοναδικές εκκλησίες με τα βοτσαλωτά πατώματα και τους απέραντους ερειπιώνες του χωριού. Άφιξη στη Μάκρη και επίσκεψη στον τάφο του Μακεδόνα Αμύντα, που είναι λαξευμένος πάνω σε έναν βράχο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή αναχώρηση για την αναξιοποίητη Λυκιακή πόλη Τλω, πάνω σε μια δασωμένη πλαγιά. Κατά μήκος των ακτών της Μεσογείου, θα γνωρίσουμε την Ξάνθο, αρχαία Λυκιακή πρωτεύουσα με τον περίφημο πύργο των Αρπυιών, το Λητώον, θρησκευτικό κέντρο με θέατρο και ναούς και τα χαμένα στους αμμόλοφους Πάταρα, πάνω σε μια απέραντη παραλία. Άφιξη στο γραφικό Καλκάν, μια ειδυλλιακή κωμόπολη με ένα όμορφο λιμανάκι. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για βόλτες στα γραφικά δρομάκια και στα καφέ του Καλκάν. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή γνωριμία με ένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά των Μικρασιατικών παράλιων: Μέσα σε παραθαλάσσια τοπία ασύγκριτης ομορφιάς, θα πάμε με καΐκι στο νησάκι Κέκοβα με ερείπια Βυζαντινής πόλης και αρχαιότερων πόλεων βυθισμένα στη θάλασσα. Το μεσημέρι μεταφερόμαστε στα Μύρα για να επισκεφθούμε τον περίφημο ναό και τον τάφο του Αγίου Νικολάου, που ακόμα και σήμερα δέχεται εκατοντάδες προσκυνητών, καθώς και το μεγαλοπρεπές θέατρο και την εκπληκτική νεκρόπολη λαξευμένη σε απότομη πλαγιά. Συνεχίζουμε με την Φασήλιδα, αρχαία ελληνική πόλη χτισμένη πάνω σε τρία πευκόφυτα λιμανάκια, για να δούμε τα λουτρά και το θέατρο. Άφιξη στην Αττάλεια της Παμφυλίας το βράδυ. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή περιήγηση της πόλης που λέγεται και Μαϊάμι της Μεσογείου και ύστερα θα ξεκινήσουμε για μια εκδρομή στις σημαντικότερες αρχαίες πόλεις της περιοχής. Θα δούμε την Πέργη με το στάδιό της, την πρώτη πόλη που επισκέφθηκε ο Απ. Παύλος στη Μικρά Ασία και την Άσπενδο, όπου βρίσκεται το πιο καλοδιατηρημένο θέατρο της Αρχαιότητας. Επιστροφή στην Αττάλεια και χρόνος ελεύθερος για βόλτα στις γραφική παλιά πόλη, ή επίσκεψη της μυστηριώδους αρχαίας Τερμησσού, που είναι σκαρφαλωμένη σε μια απόκοσμη πλαγιά και θυμίζει τη Δευτέρα Παρουσία με τις αναποδογυρισμένες σαρκοφάγους της. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

6 Ημέρες
890 €
Διαφορά μονόκλινου:
270 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
15 - 22 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:390 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ
28 Δεκ - 2 Ιαν
Από  Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


Περιλαμβάνονται
• Αεροπορικά εισιτήρια
• Οδικές μεταφορές
• Ξενοδοχεία 4*
• Ημιδιατροφή 
• Περιηγήσεις & ξεναγήσεις
• Είσοδοι μνημείων
  & μουσείων
• Βόλτες με καϊκια
• Αρχηγός από την Ελλάδα
• Επίσημοι ξεναγοί
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων
• Έντυπα
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
• ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται
• Φόροι αεροδρομίων*
• Επίναυλοι καυσίμων*
• Φιλοδωρήματα οδηγών
  & ξεναγών
• Προσωπικά έξοδα, ποτά,
  τηλεφωνήματα κλπ
• Οτιδήποτε προαιρετικό
• Πρωτοχρονιάτικο γκαλά 
  (αναχώρηση Δεκεμβρίου)

*Πληρωτέα πριν την
 αναχώρηση. 
 
Συνολικό κόστος 290 €

 Aπό Θεσσαλονίκη
 επιβάρυνση 160 
Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: [email protected]
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.