ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΑΙΘΙΟΠΙΑ
    

Το ταξίδι αυτό είναι τελείως διαφορετικό από τα άλλα, γιατί μας φέρνει σε επαφή με έναν από τους πιο συναρπαστικούς προορισμούς της Μαύρης Ηπείρου. Καμία σχέση με την Κένυα, ή τη Τανζανία.
Εδώ ξεχνάμε τα πολυτελή lodge και τα ατέλειωτα πάρκα με την άγρια ζωή, που συναντάμε σε άλλες Αφρικανικές χώρες με αναπτυγμένη τουριστική υποδομή. Εδώ κάνουμε ένα ταξίδι στο παρελθόν για να γνωρίσουμε τον πολιτισμό αυτής της χώρας, που έχει μία ιστορία αιώνων και μία κουλτούρα μοναδική για την Αφρική.
Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν την ύπαρξη μίας μυθικής χώρας με μαύρους ανθρώπους και απίστευτο πλούτο, πέρα από την Αίγυπτο και τις ερήμους της. Σήμερα οι τυχεροί ταξιδιώτες έρχονται σε επαφή με το θρύλο της περίφημης βασίλισσας του Σαβά, που ταξίδεψε μέχρι τη Γη της Επαγγελίας και γνώρισε τον βασιλιά Σολομώντα, με τον οποίο ξεκίνησε τη δυναστεία που βασίλεψε στην Αιθιοπία μέχρι τις μέρες μας.
Τα ερείπια του παλατιού της θρυλικής βασίλισσας, εξάπτουν την φαντασία, όπως και οι γιγαντιαίες μονολιθικές στήλες της Αξώμης, ενός από τα αρχαιότερα βασίλεια της Αφρικής. Βασίλειο με πολλές επιρροές από την Ελλάδα, όπως μαρτυρούν οι επιγραφές που βρέθηκαν εκεί.
Η Χριστιανική τέχνη της Αιθιοπίας είναι εφάμιλλη της Βυζαντινής και έχει δώσει ωραιότατα δείγματα, κυρίως αγιογραφίες και εκκλησιαστικά κειμήλια. Oι καστροπολιτείες των αυτοκρατόρων του Μεσαίωνα και τα μοναστήρια με τα τελετουργικά, που δεν έχουν αλλάξει από την εποχή των Πρωτοχριστιανικών χρόνων, συναγωνίζονται το θαύμα των λαξευτών ναών της Λαλιμπέλα, που προστατεύονται από την UNESCO.
Μία ζωντανή παράδοση χιλιετιών και ένας λαός που στάθηκε στο πλευρό των Ελλήνων στις δύσκολες περιόδους του Ελληνισμού. Αλήθεια, ποιος γνωρίζει ότι η Αιθιοπία – παρ’όλη τη φτώχεια της - μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, έστειλε χιλιάδες τόνους τροφίμων στην Ελλάδα σαν βοήθεια στους πρόσφυγες;
Mοναδικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα ιστορικά μνημεία της Bόρειας Aιθιοπίας και με όχι τόσο μεγάλη διάρκεια, κάτι που κάνει το ταξίδι πιο σύντομο και ευέλικτο.
Ο Κανών είναι ο πρώτος που καθιέρωσε στην Ελληνική αγορά την Αιθιοπία, έψαξε και βρήκε απίστευτα μνημεία εκτός τουριστικών διαδρομών και μπόρεσε και έστειλε με ασφάλεια εκατοντάδες Έλληνες στην μακρινή αυτή χώρα. Αν δεν είναι αυτό εγγύηση, τότε ποιο είναι;
Η τιμή είναι ότι καλύτερο υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα, σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Πριν δηλώσετε συμμετοχή θα θέλαμε να ελέγξετε και τις τιμές άλλων γραφείων. Με μία μικρή έρευνα αγοράς, θα διαπιστώσετε ότι η τιμή της Αιθιοπίας, είναι η χαμηλότερη και καλύπτει τα πάντα. Μεγάλη σημασία έχει ο αριθμός των ταξιδιωτών. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα γκρουπ του Κανόνα έχουν 10 με 15 άτομα, και όταν συναντάμε άλλα ελληνικά γκρουπ με 30 και 40 άτομα, η ποιοτική διαφορά είναι εμφανής. Επίσης σημαντική είναι και η ημιδιατροφή, αλλά κυρίως οι είσοδοι των μνημείων, που στο συγκεκριμένο ταξίδι είναι πολλές. Άλλο να βλέπεις δύο μνημεία την ημέρα και άλλο πέντε. Άλλο να έχεις συνεχώς ελεύθερο χρόνο και άλλο να έχεις λεπτομερείς ξεναγήσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, ή αγορές, αλλά η προτεραιότητα είναι οι επισκέψεις και αυτή είναι μία από τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.
.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Το ταξίδι αυτό είναι τελείως διαφορετικό από τα άλλα, γιατί μας φέρνει σε επαφή με έναν από τους πιο συναρπαστικούς προορισμούς της Μαύρης Ηπείρου.
Καμία σχέση με την Κένυα, ή τη Τανζανία. Εδώ ξεχνάμε τα πολυτελή lodges και τα ατέλειωτα πάρκα με την άγρια ζωή, που συναντάμε σε άλλες Αφρικανικές χώρες με αναπτυγμένη τουριστική υποδομή.
Εδώ κάνουμε ένα ταξίδι στο παρελθόν για να γνωρίσουμε τον πολιτισμό αυτής της χώρας, που έχει μία ιστορία αιώνων και μία κουλτούρα μοναδική για την Αφρική.
Κάποια από τα ξενοδοχεία εκτός πρωτεύουσας, είναι απλά και οι ανέσεις περιορίζονται μόνο στο ζεστό νερό και στα καθαρά σεντόνια.
Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε Μεσαιωνικά και Χριστιανικά μνημεία.
Τα αξιοθέατα δεν απαιτούν ιδιαίτερη πεζοπορία.
Διαδρομές σε ωραία Αφρικάνικα τοπία.
Θεαματικές πόλεις με πολλά μνημεία και πολύ φολκλόρ.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Μοναδικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα ιστορικά μνημεία της Bόρειας Aιθιοπίας.
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
Περιλαμβάνονται είσοδοι σε όλα τα μνημεία και τα μουσεία.
Παρακολούθηση τοπικών χορών.
Διαμονή στα καλύτερα ξενοδοχεία της κάθε περιοχής.
Η επίσκεψη στους ναούς της Λαλιμπέλα.
Σωστά μελετημένο πρόγραμμα.
Έμπειρος συνοδός, με τις άριστες γνώσεις.
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.

ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας/Θεσσαλονίκης και πτήση για την Αντίς Αμπέμπα. Άφιξη αργά το βράδυ. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ
Κτισμένη σε ένα ψηλό οροπέδιο, η πρωτεύουσα της Αιθιοπίας έχει σχετικά δροσερό κλίμα και περιτριγυρίζεται από κατάφυτους με ευκάλυπτους λόφους. Στην πρωινή μας ξενάγηση στην Αντίς Αμπέμπα, θα δούμε πολύβουο κέντρο της πόλης γνωστό σαν Piazza, την αγορά Merkato και τον Καθεδρικό Ναό. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Gondar, παλιά πρωτεύουσα της Αιθιοπίας. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ
Νωρίς το πρωί, θα ξεκινήσουμε για μια ολοήμερη εκδρομή στα όρη Simien, το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της Αιθιοπίας, με θεαματικές ορεινές εξάρσεις και μικρά απομονωμένα χωριά στις απότομες πλαγιές και τα οροπέδια. Το θέαμα των περίεργων σχημάτων των βουνών και των χωριών, θα μας μείνει αξέχαστο. Επιστροφή στο Gondar αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε για μια επίσκεψη του συμπλέγματος των περίφημων φρουρίων της πόλης, καθώς και του ναού Debre Birhan Selassie. Το απόγευμα οδική αναχώρηση για το Bahir Dar, κτισμένο στις όχθες της λίμνης Τάνα, μεγαλύτερης λίμνης της Αιθιοπίας και μιας από τις ψηλότερες της Αφρικής. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή βόλτα με πλοιάριο στη λίμνη που έχει έκταση 2.150 τετραγωνικά χιλιόμετρα, για να δούμε τα tankwas, τις βάρκες από πάπυρο που χρησιμοποιούνται ακόμα από τη φυλή Woyto, καθώς και τη δασωμένη χερσόνησο Zegwe. Εδώ θα κάνουμε μια επίσκεψη των Μοναστηριών Ura Kidane Mihret και Azwa Mariam, που βρίσκονται μέσα στη ζούγκλα. Το μεσημέρι οδική αναχώρηση για τη θρυλική Lalibela, παγκοσμίως γνωστή για τους λαξευμένους στο γρανίτη ναούς, που χρονολογούνται στο 12ο αι. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο. (Στην αναχώρηση του Ιανουαρίου θα παρακολουθήσουμε τις τελετές των Θεοφανείων- Timkat). Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, θα έχουμε μια ολοήμερη ξενάγηση στο "'Ογδοο Θαύμα" όπως λέγονται οι λαξευτοί ναοί της Lalibela. Oι ναοί αυτοί είναι διακοσμημένοι σε διάφορα στυλ, χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα και γι’ αυτό ονομάζονται Ζωντανοί Ναοί. Oι δέκα ναοί της Lalibela χωρίζονται σε δύο ομάδες από τον ποταμό που οι ντόπιοι ονομάζουν Ιορδάνη. Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αναρίθμητα εκκλησιαστικά κειμήλια που ανάγονται στα πρώτα χρόνια του Χριστιανισμού στην Αιθιοπία. Απόγευμα ελεύθερο για βόλτες και αγορές στα ανοιχτά παζάρια της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

7η ΗΜΕΡΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και σύντομη πτήση για την Αξώμη, την αρχαιότερη πόλη της χώρας. Άφιξη και επίσκεψη στα αξιοθέατα της πόλης: Θα δούμε τη νεκρόπολη, τις ελληνικές επιγραφές και τα ερείπια του παλατιού της διάσημης βασίλισσας του Σαβά. Θα συνεχίσουμε με την κεντρική πλατεία της πόλης, με τις περίφημες μονολιθικές στήλες, το αρχαιολογικό μουσείο και το ναό όπου κατά την παράδοση, φυλάσσεται η Κιβωτός της Διαθήκης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

8η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αντίς Αμπέμπα. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο για τις τελευταίες βόλτες και αγορές, ή για προαιρετική επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο της Αιθιοπίας, με παλαιοντολογικά ευρήματα, αλλά και αντικείμενα της αυτοκρατορικής οικογένειας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

9η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Ελλάδα. Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη το απόγευμα.

9 Ημέρες
2.350 €
Διαφορά μονόκλινου:
430 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
10 - 20 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:590 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ
16 - 24 Αυγ
Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Αεροπορικά εισιτήρια
• Oδικές μεταφορές
• Ξενοδοχεία 5*
  στην Αντίς Αμπέμπα 
• Τουριστικά ξενοδοχεία
  στα υπόλοιπα μέρη
  (λόγω έλλειψης άλλων) 
• Hμιδιατροφή 
• Είσοδοι μνημείων, μουσείων
  & εθνικών πάρκων
• Aρχηγός
• Επίσημοι ξεναγοί
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
• Έντυπα
• Φ.Π.A.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Φόροι αεροδρομίων*
• Επίναυλοι καυσίμων*
• Βίζα  
• Φιλοδωρήματα
  οδηγών & ξεναγών
• Έξτρα γεύματα
• Προσωπικά έξοδα,
  ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
• Οτιδήποτε προαιρετικό

*Πληρωτέα πριν
 την αναχώρηση.
 Συνολικό κόστος 590 €


 Από Θεσσαλονίκη:
 Επιβάρυνση +140 €

Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: [email protected]
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.