ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΛΙ
    

Το Μαλί εκτείνεται στην περιοχή του πρώην Γαλλικού Σουδάν, από το Σαχέλ μέχρι την καρδιά της Σαχάρας.
Το παλιό βασίλειο του Τζεννέ, οι μυστηριώδεις Τουαρέγκ και η φυλή των Ντογκόν είναι αναπόσπαστα κομμάτια ενός μοναδικού ταξιδιού.
Η παραμυθένια αρχιτεκτονική του Σαχέλ, ο νωχελικός Νίγηρας που κυλά μέσα από ερήμους και σαβάνες, οι αποικιακές πόλεις του Νότου και οι ζωντανές παραδόσεις της Μαύρης Αφρικής, συμπληρώνουν την εικόνα της εξωτικής αυτής χώρας.

Στο ταξίδι αυτό θα ακολουθήσουμε ένα περιεκτικό πρόγραμμα, που συνοψίζει τα βασικότερα αξιοθέατα της Δυτικής Αφρικής, χωρίς να περιλαμβάνονται άλλες χώρες, ιδανικό για όσους δεν θέλουν να διαθέσουν πολύ χρόνο στο ταξίδι.
Η πείρα του Κανόνα στο Μαλί - είναι ο πρώτος στην Ελλάδα που καθιέρωσε ταξίδια στη χώρα αυτή - εγγυάται την επιτυχία του ταξιδιού.
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του ταξιδιού είναι η διάρκεια των λίγων ημερών, που κάνει το ταξίδι πιο προσιτό και από άποψη χρόνου και από άποψη τιμής. Επίσης μεγάλο πλεονέκτημα είναι η αποφυγή των περιοχών που σήμερα θεωρούνται ακόμα επικίνδυνες, όπως το Τιμπουκτού. 
.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Το Μαλί είναι μια χώρα χωρίς καμία τουριστική υποδομή.
Οι δυσκολίες επικεντρώνονται στις μεγάλες διαδρομές.
Οι μετακινήσεις γίνονται με τζιπ που παίρνουν τέσσερις επιβάτες και οδηγό.
Τα ξενοδοχεία είναι μέτρια και οι ανέσεις περιορίζονται μόνο στο ζεστό νερό και στα καθαρά σεντόνια.
Οι ελλείψεις βασικών ανέσεων και υποδομών είναι κάτι το συνηθισμένο.
Συχνές αλλαγές, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.
Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε Ισλαμικά μνημεία του Σαχέλ και στις πρωτόγονες φυλές.
Τα αξιοθέατα δεν απαιτούν ιδιαίτερη πεζοπορία, εκτός από τα χωριά των Ντογκόν.
Διαδρομές σε ωραία Αφρικάνικα τοπία.
Σύγχρονες και παλιές πόλεις και πολύ φολκλόρ.
Συχνά μπλόκα στους δρόμους.
Το Μαλί είναι μια απρόβλεπτη χώρα και πάντα υπάρχει η πιθανότητα απρόοπτων γεγονότων, που ανά πάσα στιγμή μπορούν να ανατρέψουν το πρόγραμμα.
Τέτοια απρόοπτα γεγονοτα είναι η πολιτική κατάσταση και οι επιθέσεις των Ισλαμιστών, που μπορεί να κλείσουν τους δρόμους ή να αποκλείσουν ολόκληρες περιοχές για μέρες.
Είναι λοιπόν φανερό ότι το ταξίδι αυτο έχει πολλές δυσκολίες, για τις οποίες ο ταξιδιώτης πρέπει να είναι ενημερωμένος και αποφασισμένος να τις υποστεί ασχέτως οικονομικού κόστους.
Όλες οι επισκέψεις βόρεια του Segou - συμπεριλαμβανόμενης της Χώρας των Dogon - θα εξαρτηθούν από την επί τόπου κατάσταση ασφαλείας τις συγκεκριμένες ημέρες.
Σε περίπτωση που οι συνθήκες δεν επιτρέψουν την επίσκεψη εκεί, το πρόγραμμα θα αλλάξει με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των ταξιδιωτών.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων. 
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις. 
Το πιο πλήρες και πιο καλοοργανωμένο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς. 
Η διαμονή μας στο απροσπέλαστο Mopti. 
Η επίσκεψη στo συγκλονιστικό Djenné. 
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις. 
Η πολυήμερη παραμονή στην περιοχή των Dogon, που θα μας επιτρέψει να δούμε με άνεση όλη την περιοχή. 
Η επίσκεψη στο Segou. 
Εξαιρετική οργάνωση στη μετακίνηση μας στις περιοχές των Dogon. 
Περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. 
Διαμονή στα καλύτερα ξενοδοχεία της κάθε περιοχής. 
Οι επισκέψεις στα απομονωμένα παραποτάμια χωριά του Νίγηρα. 
Άνετο και σωστά μελετημένο πρόγραμμα για πλήρη γνωριμία με τις περιοχές που επισκεπτόμαστε. 
Οδικές διαδρομές για να αποφευχθούν οι συχνές ακυρώσεις πτήσεων.
Η παρακολούθηση των χορών των Dogon.
ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

1η HMEPA
Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο Αθήνας/Θεσσαλονίκης και πτήση για το Bamako του Μαλί, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη το βράδυ και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η HMEPA

Η γνωριμία μας με τις απέραντες εκτάσεις της Δυτικής Αφρικής αρχίζει σήμερα. Μετά το πρωινό, αναχώρηση για το Djenné, μια πόλη-μνημείο και ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Δυτικής Αφρικής. Διαδρομή μέσα από τις σαβάνες και από χωριά της φυλής των Bozo και της φυλής των Fulani. Άφιξη στο μυθικό Djenné αργά το απόγευμα. Κτισμένη πάνω σε ένα νησί του ποταμού Νίγηρα, ή πόλη σήμερα περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, λόγω της μοναδικής αρχιτεκτονικής και του τρόπου ζωής που δεν έχει αλλάξει εδώ και αιώνες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.   


3η HMEPA

Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε για την γνωριμία μας με την συγκλονιστική αυτή πόλη. Το Djenné είναι ένας κόσμος φτιαγμένος από λάσπη, με μικρά δαιδαλώδη δρομάκια όπου συνυπάρχουν άνθρωποι από όλες τις γύρω φυλές. Η αρχιτεκτονική του Σαχέλ βρίσκει εδώ την καλύτερη της έκφραση: Πύργοι από λάσπη, στοές, παλιά πλίνθινα σπίτια και χαώδεις αγορές συνθέτουν την εξωπραγματική εικόνα του Djenné. Στην περιήγηση μας στην πόλη, θα επισκεφθούμε το εκπληκτικό μεγάλο τέμενος  με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του Σαχέλ, που θεωρείται μοναδικό στην Αφρική, καθώς και την πολύχρωμη αγορά*. Το μεσημέρι θα δοκιμάσουμε το τοπικό πιάτο Tion-Tion και αμέσως μετά συνεχίζουμε για το Mopti, όπου καθ’οδόν επισκεπτόμαστε διάφορα χωριά και βλέπουμε την καθημερινή ζωή των χωρικών. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε στάσεις σε χωριά των Bobo και θα δούμε τους νομάδες Fulani. Άφιξη στο Mopti και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση. 
*Ανάλογα με την ημέρα.


4η HMEPA

Πρωινή βόλτα στo Mopti, που είναι κτισμένο στη συμβολή του Νίγηρα με τον ποταμό Bani και είναι το μεγαλύτερο ποτάμιο λιμάνι της χώρας. Και εδώ η ίδια εικόνα που θυμίζει άλλες εποχές. Ο τέλειος συνδυασμός που δημιουργείται από το πολύβουο λιμάνι με τις ψαρόβαρκες και από τις πολύχρωμες αγορές με τα πλήθη που πηγαινοέρχονται φορτωμένα με κάθε είδους αγαθά, που μεταφέρονται από τον Κόλπο της Γουϊνέας προς τη Σαχάρα και το αντίθετο. Θα επισκεφθούμε το τέμενος της πόλης, ένα από τα σημαντικότερα της Αφρικής - και αυτό κτισμένι με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του Σαχέλ - την αγορά με τα κοσμήματα και τις μάσκες των φυλών του Νίγηρα και το λιμάνι, το κεντρικότερο για τις μεταφορές στο Νίγηρα. Το απόγευμα θα κάνουμε βόλτα με μηχανοκίνητη πιρόγα στο Νίγηρα, για να δούμε τα χωριά των ψαράδων της φυλής των Bozo. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. 

5η HMEPA

Σήμερα θα κατευθυνθούμε προς τα ανατολικά για να γνωρίσουμε έναν από τους εκπληκτικότερους πολιτισμούς της Αφρικής. Πρωινή αναχώρηση για τα χωριά της Χώρας των Dogon, έναν κόσμο μαγικό που μόνο σε βιβλία συναντά κανείς. Πρώτα θα σταματήσουμε στο χωριό Songo, κτισμένο γύρω από ένα μεγάλο και απότομο βράχο γεμάτο με βραχογραφίες, όπου γίνονται οι τελετές ενηλικίωσης των αγοριών. Θα συνεχίσουμε για την Bandiagara και θα μπούμε πλέον βαθιά στη Χώρα των Dogon, με τα συγκλονιστικά χωριά που κρέμονται πάνω από τους γκρεμούς. Άφιξη στη Sanga, την πρώτη πόλη της περιοχής των Dogon και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.  

6η HMEPA
Σήμερα, ξεκινάμε τη συγκλονιστική γνωριμία μας με τη Χώρα των Dogon, με πρωινή επίσκεψη  στο χωριό Banani και στο χωριό Ireli, που είναι καταχωρημένο στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Εδώ θα παρακολουθήσουμε τοπικούς χορούς και θα αγοράσουμε μοναδικά και αυθεντικά ξυλόγλυπτα αριστουργήματα Αφρικανικής τέχνης. Τα χωριά των Dogon θεωρούνται πραγματικά πολιτισμικά μνημεία και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μας, θα μάθουμε για τα έθιμα και την ιστορία της φυλής αυτής, που χάνεται στο βάθος των αιώνων. Θα επισκεφθούμε τα χωριά Banani, Tireli και Anani,  χτισμένα στις απότομες πλαγιές, ανάμεσα σε μεγάλα δέντρα baobab.  Εδώ θα μας συνεπάρουν οι αγορές ξυλόγλυπτων αντικειμένων, πραγματικών αριστουργημάτων, που σήμερα κοσμούν τα μεγαλύτερα μουσεία Αφρικανικής Τέχνης. Και δεν μιλάμε για απλά βιομηχανικά σουβενίρ, αλλά για πραγματικά έργα τέχνης. Mε την επίσκεψη αυτή θα έχουμε μία πλήρη εικόνα της πολύχρωμης αυτής φυλής, που από μόνη της είναι ο λόγος για να ταξιδέψει κάποιος στη  Δυτική  Αφρική.  Το απόγευμα κατευθυνόμαστε στη μεγαλύτερη κωμόπολη της περιοχής, την Bandiagara. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.  


7η HMEPA

Πρωινή αναχώρηση για το Segou, μια παλιά αποικιακή πόλη, κτισμένη πάνω στον Νίγηρα που σήμερα παρακμάζει και ξεφτίζει στην τροπική ζέστη. Στη διαδρομή μας θα διασχίσουμε σαβάνες και θα επισκεφθούμε χωριά της φυλής των Bambara, που είναι γνωστοί για τις περίτεχνες ξυλόγλυπτες μάσκες τους, ενώ θα κάνουμε και μια στάση σε μικρό τοπικό εργαστήριο, που φτιάχνει τα μοναδικά αφρικανικά υφαντά Bogolan, για να δούμε πως κατασκευάζονται με τα αφρικανικά σχέδια που γίνονται με τη λάσπη του ποταμού. Άφιξη στο Segou. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. 8η HMEPA

Πρωινή περιήγηση του Segou, με τα παλιά αποικιακά κτίρια και το λιμάνι. Θα ακολουθήσει μια μεγάλη εξόρμηση με πιρόγα στον ποταμό Νίγηρα, για να επισκεφθούμε τα παρόχθια ψαροχώρια, όπως το Segoukoro και το Kalabougou, γνωστό για τα αφρικανικά κεραμικά του. Με λίγη τύχη, μπορεί να δούμε και ιπποπόταμους, μια και εδώ είναι από τα λίγα μέρη στον Νίγηρα όπου έχουν διατηρηθεί τα κοπάδια αυτών των ζώων. Επιστροφή στο Segou, δείπνο και διανυκτέρευση.   

9η HMEPA

Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουμε για το ταξίδι της επιστροφής στην πρωτεύουσα Bamako. Άφιξη το μεσημέρι και περιήγηση της πόλης. Επίσκεψη στο Εθνολογικό Μουσείο με την μεγάλη συλλογή από τελετουργικές μάσκες και κομψοτεχνήματα και στην τοπική αγορά με τα πολύχρωμα προϊόντα. Το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. 

10η HMEPA 
Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη το απόγευμα της 10ης ημέρας.

10 Ημέρες
2.950 €
Διαφορά μονόκλινου:
440 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
8 - 15 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:490 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ

29 Απρ - 8 Μαϊ


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
• Αεροπορικά εισιτήρια 
• Oδικές μεταφορές 
• Ξενοδοχεία 4*, 3* & 2*
  (Τα καλύτερα διαθέσιμα) 
• Hμιδιατροφή (εκτός της 
  πρώτης διανυκτέρευσης) 
• Είσοδοι μνημείων 
  & μουσείων 
• Aρχηγός 
• Επίσημοι ξεναγοί 
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων 
• Βίζα Μαλί
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης 
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης 
• Έντυπo ιστορικό υλικό 
• Φ.Π.A. 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
• Φόροι αεροδρομίων* 
• Επίναυλοι καυσίμων*  
• Έξτρα γεύματα 
• Φιλοδωρήματα 
  οδηγών & ξεναγών 
• Προσωπικά έξοδα, ποτά, 
  τηλεφωνήματα κλπ 
• Οτιδήποτε προαιρετικό 

*Πληρωτέα πριν 
  την αναχώρηση. 
  Συνολικό κόστος 490 €  
   
  Από Θεσσαλονίκη:
  Επιβάρυνση 140 €  

Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: [email protected]
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.