ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΝΟΤΙΟ ΜΑΡΟΚΟ & ΔΥΤΙΚΗ ΣΑΧΑΡΑ
    

Η Μαροκινή Σαχάρα και ο Δρόμος με τις Χίλιες Κάσμπες είναι το επίκεντρο της αποστολής αυτής στον Νότο του Μαρόκου. Ταξίδι ιδιόμορφο και πρωτοπόρο, με εξερευνήσεις απομακρυσμένων οάσεων, επισκέψεις τεράστιων αμμόλοφων και γνωριμία με βερβερικά χωριά του Άτλαντα.
Επιστέγασμα η διάσχιση της δυσπρόσιτης Δυτικής Σαχάρας - πρώην Ισπανικής Σαχάρας - μέχρι τα σύνορα της Μαυριτανίας.
Μέσα από τις αυτοκρατορικές του πόλεις, το Μαρόκο, ξετυλίγει την μυστηριώδη ομορφιά του, με αποκορύφωμα τα ερημικά τοπία της Σαχάρας και τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα των οχυρωμένων χωριών του Άτλαντα, που όμοια τους δεν υπάρχουν πουθενά αλλού.
Το σπουδαιότερο πλεονέκτημα είναι ότι το ταξίδι διαρκεί 12 ημέρες, για να καλύψει επαρκώς μια περιοχή τόσο πλούσια σε αξιοθέατα όπως το νότιο Μαρόκο.

Πρόκειται για έναν άνετο συνδυασμό του νότιου Μαρόκου και της παλιάς Ισπανικής Σαχάρας, έτσι ώστε να μη περιοριστούμε σε μία μονοήμερη εκδρομή στο Δρόμο με τις Κάσμπες, αλλά να έχουμε αρκετές διανυκτερεύσεις εκεί,  στο Ερφούντ, στο Νταντές, στη Ζαγκόρα και στο Ταρουντάντ. Με αυτόν τον τρόπο, θα γνωρίσουμε καλά τις κοιλάδες του Άτλαντα με τις Χίλιες Κάσμπες, ενώ έχουμε πολύ χρόνο στο Μαρακές και στην Εσαουίρα, τα δύο κοσμήματα του νότιου Μαρόκου.
Στο ταξίδι αυτό θα επισκεφθούμε επίσης την πρώην Ισπανική Σαχάρα - σημερινή Δυτική Σαχάρα - έναν τόπο δυσπρόσιτο, με ελάχιστους ξένους τουρίστες. Η πρώην Ισπανική Σαχάρα με τις τεράστιες ακτές της ήταν για δεκαετίες πρωτοσέλιδο λόγω του πολέμου με τους αντάρτες του Πολισάριο.
Η τιμή επίσης, είναι ότι καλύτερο υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα, πάντα σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες. 

Μεγάλη σημασία έχει επίσης ο αριθμός των ταξιδιωτών: Στις περισσότερες περιπτώσεις τα γκρουπ του Κανόνα στο Μαρόκο έχουν 10 με 18 άτομα, και όταν συναντάμε άλλα ελληνικά γκρουπ με 40 και 50 άτομα, η ποιοτική διαφορά είναι εμφανής.
Επίσης σημαντική είναι και η ημιδιατροφή, αλλά κυρίως οι είσοδοι των μνημείων, που στο συγκεκριμένο ταξίδι είναι και πολλές. Άλλο να βλέπεις τρία μνημεία την ημέρα και άλλο δέκα. Άλλο να έχεις ελεύθερα απογεύματα και άλλο να έχεις λεπτομερείς ξεναγήσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, ή αγορές, αλλά η προτεραιότητα είναι οι επισκέψεις και αυτή είναι μία από τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.
Το πιο σημαντικό όμως - για όσους δεν έχουν χρόνο - είναι η λογική διάρκεια του ταξιδιού.
Μόνον έτσι θα δει κάποιος το σύνολο του νότιου Μαρόκου και της Δυτικής Σαχάρας με άνεση και χωρίς υπερβολικό τρέξιμο.
.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Το ταξίδι αυτό έχει αρχαιολογικούς χώρους, κάποιοι από τους οποίους απαιτούν πεζοπορία μέσα σε ερείπια.
Εύκολες διαδρομές σε ωραιότατα ορεινά τοπία, αλλά και σε περιοχές με ερήμους. 
Κάποιες διαδρομές είναι μεγάλες. 
Κάποιες διανυκτερεύσεις γίνονται σε οάσεις.
Πολύ καλά ξενοδοχεία και γεύματα.
Αξιοθέατα κυρίως Ισλαμικής και Βερβερικής αρχιτεκτονικής.
Παλιές πόλεις και πολύ φολκλόρ.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Μοναδικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει την πρώην Ισπανική Σαχάρα.
Η διαδρομή κατά μήκος των ακτών του Ατλαντικού.
Γνωριμία με τα ιστορικά μνημεία του Νότιου Μαρόκου.
Κάλυψη του συνόλου του Νότιου Μαρόκου, με άνεση.
Περιλαμβάνονται οι οάσεις της Σαχάρας.
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
Εξαιρετική οργάνωση στην μετακίνηση μας στη Σαχάρα.
Περιλαμβάνονται είσοδοι σε όλα τα μνημεία και τα μουσεία.
H επίσκεψη στην Κοιλάδα με τις Χίλιες Κάσμπες.
Διαμονή στα καλύτερα ξενοδοχεία της κάθε περιοχής.
Εκδρομή στη Merzouga.
Η επίσκεψη στη Zagora.
Η διαμονή στο Taroudant.
Η επίσκεψη στην Essaouira.
Σωστά μελετημένο πρόγραμμα.
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.

ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας/Θεσσαλονίκης και πτήση για το Μαρακές του νότιου Μαρόκου, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στο Μαρακές, ωραιότερη πόλη του Μαροκινού Νότου και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ
Πρωινό και ξενάγηση στο Μαρακές, που η ομορφιά του ξεπερνάει τη φαντασία του ταξιδιώτη. Γνωστό ως το “Μαργαριτάρι του Νότου” ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα από τους Αλμοραβίδες, τους ιδρυτές του Μαρόκου. Θα ξεκινήσουμε από το μνημείο του Saadien, τους Κήπους Menara, το τζαμί Koutoubia, το παλάτι Bahia και το μουσείο Dar Si Said, τις αγορές και τους μικρούς δρόμους που προσφέρουν ένα συναρπαστικό θέαμα. Θα επισκεφθούμε επίσης την φημισμένη πλατεία Djemaa El Fna και στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να κάνουμε βόλτες και αγορές στο συναρπαστικό και μυστηριώδες παζάρι της πόλης. Θα αγοράσουμε σουβενίρ, δερμάτινα είδη, σπαθιά των Βέρβερων, ή αντικείμενα των Τουαρέγκ φερμένα από τα βάθη της Σαχάρας. Το βράδυ μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στην πλατεία για να παρακολουθήσετε το ξεχωριστό θέαμα της πλατείας: παραμυθάδες, γητευτές φιδιών, άνθρωποι που καταπίνουν φωτιές. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ
Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε μια ολοήμερη εκδρομή στο “Κόσμημα του Ατλαντικού” όπως ονομάζουν οι ντόπιοι, την αποικιακή Essaouira, χτισμένη πάνω στην ακτή του Ατλαντικού Ωκεανού. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης μας στην υπέροχη αυτή πόλη, που επίσης περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, θα γνωρίσουμε την περιτειχισμένη πόλη που είναι επηρεασμένη από τους Πορτογάλους και τους Μαυριτανούς, όπως και την πολύβουη ψαραγορά στην ακτή με την απέραντη αμμουδιά, μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές της πόλης. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο Μαρακές. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη των Κήπων Majorelle και το σπίτι-μουσείο του Yves Saint Laurent, που λάτρεψε αυτή την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 

4η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή αναχώρηση για την μεγάλη έρημο Σαχάρα. Αφού πάρουμε τον ορεινό δρόμο που διασχίζει τον Άτλαντα, θα κάνουμε μια θεαματική διαδρομή και θα περάσουμε τοπία γεμάτα από κάσμπες και παραδοσιακά σπίτια Βερβέρων, που είναι γνωστά ως Κσαρ. Το μεσημέρι θα κάνουμε μια στάση στη μυθική Ουαρζαζάτ, γνωστή από τους χίπις της δεκαετίας του 60 και μεγαλύτερο οικιστικό κέντρο στα νότια του Άτλαντα. Εδώ υπάρχουν και μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο που φιλοξενούν παραγωγές του Χόλιγουντ λόγω του καλού κλίματος και της διαύγειας της ατμόσφαιρας. Θα σταματήσουμε επίσης στο χωριό Aït Benhaddou, που έχει χαρακτηριστεί εθνικό μνημείο, όπως και μνημείο της UNESCO για τη μοναδική προ-Σαχάρια αρχιτεκτονική του. Σε όλη τη διαδρομή μας θα μας συντροφεύει η ογκώδης φιγούρα του Άτλαντα, του ψηλότερου βουνού της βόρειας Αφρικής. Άφιξη το απόγευμα στο Dades, μια μικρή πόλη της Σαχάρας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ
Θα αφήσουμε σήμερα το θρυλικό Dades, για να μπούμε πιο βαθιά στην έρημο και να γνωρίσουμε τις καλυμμένες με φοίνικες εκτάσεις του Rissani και θα μπούμε στην περιοχή με τις Χίλιες Κάσμπες, που χαρακτηρίζουν τον Μαροκινό νότο. Θα συνεχίσουμε για το Tinghir, μικρή Βερβερική πόλη στην έρημο, πριν επισκεφθούμε το εντυπωσιακό φαράγγι Todra, καθώς και το Boumalen με τα σπίτια να καλύπτουν τις βουνοπλαγιές του Άτλαντα. Συνεχίζουμε για την μικρή πόλη του Eρφούντ, χτισμένη στην ομώνυμη όαση, που είναι γνωστή για τους αμμόλοφους της, στην Έρημο Σαχάρα. Άφιξη και εξόρμηση με αυτοκίνητα 4x4 στους αμμόλοφους της Merzuga, για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα που ντύνει με πορφυρά χρώματα την έρημο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό θα συνεχίσουμε το οδοιπορικό μας στη Σαχάρα, με επίσκεψη στο εντυπωσιακό τέμενος Ksar El Fida και το μαυσωλείο του Μουλά Ali Cherif, ιδρυτή της δυναστείας Alawite. Η διαδρομή μας με την “Κοιλάδα με τις Χίλιες Κάσμπες”, τα περιτειχισμένα και οχυρωμένα χωριά δηλαδή που χαρακτηρίζουν τα τοπία της Μαροκινής Σαχάρας, θα μας φέρει στο χωριό Tazzarine, γνωστό για τις βραχογραφίες του που ανάγονται στο 5000 π.Χ. και απεικονίζουν μεγάλα ζώα σήμερα εξαφανισμένα από τη Σαχάρα, όπως καμηλοπαρδάλεις και ελέφαντες. Θα συνεχίσουμε μέσα από την έρημο για να φτάσουμε στη Zagora στις εσχατιές της Μαροκινής Σαχάρας το απόγευμα. Η Zagora ήταν αφετηρία των παλιών καραβανιών, που έκαναν τη διαδρομή μέχρι το Τιμπουκτού σε 52 ημέρες. Αφού περάσουμε από την Κοιλάδα του ποταμού Draa, θα δούμε την περίφημη επιγραφή των καραβανιών που για αιώνες πήγαιναν στο Τιμπουκτού. Άφιξη στο Zagora, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ
Νωρίς το πρωί θα κάνουμε μια εκδρομή στα νότια της όασης, για να απολαύσουμε την ανατολή του Ήλιου στους αμμόλοφους της Σαχάρας. Αμέσως μετά, αναχώρηση για το Taroudant, άλλη μια θεαματική όαση του Νότιου Μαρόκου. Μπαίνοντας στην περιοχή του Αντι-Άτλαντα, θα περάσουμε από τις Βερβερικές κωμοπόλεις Tazenakht και Taliouine, διάσημες για την παραγωγή χαλιών και σαφράν. Άφιξη στο Taroudant και επίσκεψη της τοπικής πολύχρωμης αγοράς και των παραδοσιακών βαφείων του. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, ξεκινάμε με κατεύθυνση προς τον Ατλαντικό για να αφήσουμε σιγά-σιγά την περιοχή της Σαχάρας. Προορισμός μας το παράκτιο θέρετρο Agadir, μεγαλύτερη παραθαλάσσια Μαροκινή πόλη πριν τη Δυτική Σαχάρα. Άφιξη στην Agadir το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση, ή βόλτα στις παραλίες του ωκεανού. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ
Σήμερα ξεκινάμε για ένα ταξίδι σε περιοχές “αχαρτογράφητες”, μια και οι τόποι που θα επισκεφθούμε δεν βρίσκονται στους τουριστικούς οδηγούς. Μετά το πρωινό λοιπόν θα ξεκινήσουμε για την διαδρομή μας προς την πρώην Ισπανική Σαχάρα – σημερινή Δυτική Σαχάρα – την χώρα του Πολισάριο που προσαρτήθηκε ντε φάκτο από το Μαρόκο το 1975. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε μια στάση στη μικρή πόλη Tarfaya για να επισκεφθούμε το μουσείο του Antoine de Saint-Exupery, που έζησε εδώ για δύο χρόνια και εμπνεύστηκε για πολλά από τα βιβλία του. Θα δούμε επίσης το σήμα κατατεθέν της περιοχής, την Casa Mar, ένα οχυρό που έκτισε καταμεσής στη θάλασσα ο Σκωτσέζος Donald Mackenzie το 1879. Άφιξη το απόγευμα στην πόλη Laayoune. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ
Θα ξεκινήσουμε νωρίς σήμερα, μια και η διαδρομή μας είναι μεγάλη καθώς θα διασχίσουμε κατά μήκος το σύνολο σχεδόν της Δυτικής Σαχάρας. Μεγάλο μέρος της διαδρομής μας γίνεται παράλληλα με την ακτή του Ατλαντικού. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα συναντήσουμε νομάδες Reguibat, τους μόνους που μπορούν να επιβιώσουν σε ένα τέτοιο ερημικό και αφιλόξενο περιβάλλον. Άφιξη στην πόλη Dakhla το βράδυ. Η Dakhla, που η παλιά της ονομασία ήταν Villa Cisneros, είναι χτισμένη στην άκρη της χερσονήσου Rio de Oro, από την οποία είχε πάρει την ονομασία της η παλιά Ισπανική αποικία που μέρος της αποτελούσε την Ισπανική Σαχάρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ
Μετά τις μονότονες ερημικές εκτάσεις που μας συντρόφευαν τις προηγούμενες ημέρες, η Dakhla με τον βαθύ μπλε Ατλαντικό που ανοίγεται απρόσκοπτα μπροστά της, είναι ο καλύτερος τρόπος για να τελειώσει το θεαματικό ταξίδι μας. Το πρόσφατο Ισπανικό παρελθόν της πόλης είναι αισθητό στα καφέ και τα εστιατόρια, ενώ εκατοντάδες δυτικοί επισκέπτες έρχονται μέχρι εδώ για να απολαύσουν ένα από τα καλύτερα πεδία kitesurfing στον Κόσμο. Στη σημερινή μας πρωινή βόλτα, θα πάμε μέχρι τις διάσημες παραλίες της πόλης και θα δούμε τα παλιά κτίρια της εποχής της αποικιοκρατίας. Θα κάνουμε επίσης μια κοντινή εξόρμηση σε έναν από τους πλούσιους βιότοπους κοντά στην πόλη, για να δούμε πελεκάνους και τα περίφημα φλαμίνγκο της Σαχάρας. Η υπόλοιπη ημέρα είναι ελεύθερη για ξεκούραση ή για να κάνετε ένα μπάνιο στα νερά του ωκεανού. Δείπνο και διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσων σταθμών. Άφιξη στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη το βράδυ.

12 Ημέρες
Διαφορά μονόκλινου:
Ελάχιστες Συμμετοχές:
15 - 20 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Λόγω των κλιματικών συνθηκών, η επόμενη αναχώρηση προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο
Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Αεροπορικά εισιτήρια
• Oδικές μεταφορές
• Ξενοδοχεία 5* & 4*
• Hμιδιατροφή
• Είσοδοι μνημείων & μουσείων
• Aρχηγός
• Επίσημοι ξεναγοί
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
• Ιστορικό πληροφοριακό υλικό
• Φ.Π.A.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Φόροι αεροδρομίων*
• Επίναυλοι καυσίμων*
• Φιλοδωρήματα
  οδηγών & ξεναγών*
• Έξτρα γεύματα
• Προσωπικά έξοδα, ποτά,
  τηλεφωνήματα κλπ
• Οτιδήποτε προαιρετικό

*Πληρωτέα πριν
  την αναχώρηση
  Συνολικό κόστος  €

  Από Θεσσαλονίκη:
  Επιβάρυνση  €

Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: [email protected]
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.