ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΡΑΤΖΑΣΤΑΝ: Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΑΡΑΓΙΑΔΩΝ
    

Ανάμεσα στον Ινδό ποταμό και τις μεγάλες πεδιάδες της Ινδικής Χερσονήσου, κοντά στα Πακιστανικά σύνορα, και στην έρημο Ταρ, εκτείνεται το Ρατζαστάν, η πιο μαγική περιοχή της Ινδίας: Μεσαιωνικές πόλεις, παλάτια Μαχαραγιάδων, εντυπωσιακά κάστρα, επιβλητικοί ναοί, πολύχρωμα παζάρια συνθέτουν ένα μωσαϊκό εικόνων βγαλμένων από τα παραμύθια.
Ένα ταξίδι που σαν επίκεντρο του έχει τις περίφημες μυθικές πόλεις των καραβανιών, που έχουν μείνει αναλλοίωτες αιώνες ολόκληρους.
Tα σπουδαιότερα πλεονεκτήματα του πλούσιου αυτού ταξιδιού είναι τα εξής:
Πρόκειται για ένα γεμάτο ταξίδι στο Ρατζαστάν, σε λίγες σχετικά ημέρες, για εξοικονόμηση χρόνου.
Επίσης αποφεύγουμε την επίσκεψη 
- για μείωση του κόστους - σε "ρημαγμένα" από τους λαθροθήρες εθνικά πάρκα, όπου η πιθανότητα να δούμε κάποιο άγριο ζώο είναι απειροελάχιστη.
Έχουμε
όμως δύο διανυκτερεύσεις στη μυθική Τζαϊσαλμέρ, μια από τις πιο θεαματικές πόλεις της Ινδίας.
Το πρόγραμμα είναι διαμορφωμένο, ώστε να έχουμε ελεύθερα απογεύματα για ξεκούραση, που κρίνεται απαραίτητη σε ένα τέτοιο ταξίδι, αλλά και βόλτες στα πολύχρωμα παζάρια, που από μόνα τους είναι σημαντικά αξιοθέατα του Ρατζαστάν.
Ο Κανών είναι ο πρώτος που καθιέρωσε στην Ελληνική αγορά το Ρατζαστάν, μόνο του, χωρίς να το εντάξει σε ένα γενικότερο ταξίδι στην Ινδία. Έψαξε και βρήκε απίστευτα μνημεία εκτός τουριστικών διαδρομών και μπόρεσε και έστειλε με ασφάλεια εκατοντάδες Έλληνες στο πιο πολύχρωμο τόπο της Ινδίας. Αν δεν είναι αυτό εγγύηση, τότε ποιο είναι;
Η τιμή είναι ότι καλύτερο υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα, σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Πριν δηλώσετε συμμετοχή θα θέλαμε να ελέγξετε και τις τιμές άλλων γραφείων. Με μία μικρή έρευνα αγοράς, θα διαπιστώσετε ότι η τιμή του Ρατζαστάν, είναι η χαμηλότερη και καλύπτει τα πάντα.
Μεγάλη σημασία έχει ο αριθμός των ταξιδιωτών. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα γκρουπ του Κανόνα έχουν 15 με 18 άτομα, και όταν συναντάμε άλλα  γκρουπ με 40 και 50 άτομα, η ποιοτική διαφορά είναι εμφανής.
Επίσης σημαντική είναι και η ημιδιατροφή, αλλά κυρίως οι είσοδοι των μνημείων, που στο συγκεκριμένο ταξίδι είναι πολλές. Άλλο να βλέπεις τρία μνημεία την ημέρα και άλλο δέκα. Άλλο να έχεις ελεύθερα απογεύματα και άλλο να έχεις λεπτομερείς ξεναγήσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, ή αγορές, αλλά η προτεραιότητα είναι οι επισκέψεις και αυτή είναι μία από τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

.
.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Μερικοί αρχαιολογικοί χώροι, απαιτούν πεζοπορία μέσα σε ερείπια.
Διαδρομές σε τοπία ερήμου και στέπας.
Κάποιες διαδρομές είναι μεγάλες.
Αξιοθέατα κυρίως Ισλαμικής και Ινδικής αρχιτεκτονικής.
Καλά ξενοδοχεία και γεύματα.
Παλιές ιστορικές πόλεις και πολύ φολκλόρ.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Άνετο και σωστά μελετημένο πρόγραμμα για πλήρη γνωριμία με τo εξωτικό Ρατζαστάν.
Το πιο πλήρες και πιο καλοοργανωμένο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
H εκδρομή στους αμμόλοφους της ερήμου Thar.
Οδικές διαδρομές για να αποφευχθούν οι συχνές ακυρώσεις πτήσεων.
H διαμονή στη μαγική Jaisalmer.
H επίσκεψη σε όλες τις σπουδαίες πόλεις του Ρατζαστάν.
Η διαμονή μας σε παραδοσιακό haveli στη Mandawa.
Περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.
Πολύ καλά ξενοδοχεία και γεύματα.
Σωστά μελετημένο πρόγραμμα για να μη χάνουμε χρόνο.
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.

ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας/Θεσσαλονίκης και πτήση για το Νέο Δελχί, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η ΗΜΕΡΑ

Άφιξη στο Δελχί νωρίς το πρωί. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και πρωινό ελεύθερο για ξεκούραση, που κρίνεται απαραίτητη μετά το πολύωρο ταξίδι μας. Το απόγευμα ξενάγηση της Ινδικής πρωτεύουσας: Μέσα από το χάος του Δελχί, θα δούμε το Παλιό Δελχί, με το μεγαλύτερο τέμενος της Ινδίας το Jami Masjid και το Κόκκινο Φρούριο και το παζάρι Chadni Chawk, όπου θα μεταφερθούμε με ricksaws, τα μικρά τρίκυκλα της Ινδίας. Θα συνεχίσουμε με τα αξιοθέατα του Νέου Δελχί, όπως η Πύλη των Ινδιών, ο πολυποίκιλτος Μιναρές Qutab και τα κυβερνητικά κτίρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ

Πρωινή αναχώρηση για την μυθική Jaipur, την Ρόδινη Πόλη των Ινδιών. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης: Θα ξεκινήσουμε με το μεσαιωνικό αστεροσκοπείο Jadar Madhar, με τους αλλόκοτους μηχανισμούς παρατήρησης των κινήσεων των ουράνιων σωμάτων. Θα συνεχίσουμε με το πολυφωτογραφημένο Παλάτι των Ανέμων και το παλάτι της πόλης. Θα καταλήξουμε στα πολύβουα παλιά παζάρια, που προσφέρουν ένα απίστευτο θέαμα αφθονίας και φτώχιας, με τα πλήθη να μετακινούνται στα στενά δρομάκια. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ

Το πρωί θα κάνουμε μια εκδρομή στο γειτονικό λόφο Amber και ανάβαση με ελέφαντες στο ομώνυμο κάστρο. Η εμπειρία της βόλτας με τα συμπαθέστατα παχύδερμα είναι μοναδική. Αφού ξεναγηθούμε στο κάστρο Amber, το μεσημέρι επιστροφή στη Jaipur. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για βόλτες και αγορές στα πολύχρωμα παζάρια της πόλης. Το βράδυ υπάρχει δυνατότητα για προαιρετικό θέαμα με λαϊκούς χορούς του Ρατζαστάν. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό συνεχίζουμε την γνωριμία μας με το εξωτικό Ρατζαστάν. Διαδρομή μέσα από στέπες και άφιξη στην ρομαντική Udaipur, μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ινδίας, που ονομάζεται “το Μαργαριτάρι του Ρατζαστάν” και είναι κτισμένη στις όχθες της λίμνης Πιτσόλα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και απογευματινή βαρκάδα μέχρι το Lake Palace Hotel, το παλιό παλάτι των Μαχαραγιάδων κτισμένο σε νησάκι στο μέσον της λίμνης. που σήμερα λειτουργεί σαν ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ

Η σημερινή μας γνωριμία με την εκπληκτική Udaipur θα μας φέρει σε επαφή με την ιστορία του Ρατζαστάν, αφού θα επισκεφθούμε το σημαντικότερο μνημείο της, το ανάκτορο της πόλης, που στεγάζει συλλογές από μινιατούρες, τοιχογραφίες και ψηφιδωτά γυάλινα κομψοτεχνήματα. Θα συνεχίσουμε την περιήγηση μας στην παλιά πόλη και το απόγευμα θα είμαστε ελεύθεροι για βόλτες και αγορές στο παζάρι με τα πολύχρωμα υφάσματα, τα σουβενίρ και τα μπαχαρικά. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ

Σήμερα θα ξεκινήσουμε για την απόμακρη Jodhpur, στην άκρη της Ερήμου Ταρ, κοντά στα Πακιστανικά σύνορα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε στην Ranakpur, για να επισκεφθούμε τον ναό των Τζαϊνιστών με τα υπέροχα γλυπτά και τις 1.444 ανόμοιες μεταξύ τους κολώνες. Άφιξη στην μακρινή Jodhpur το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ

Άλλη μια ημέρα στον μαγικό κόσμο των μαχαραγιάδων: Το πρωί θα δούμε τον Πύργο του Ρολογιού και θα επισκεφθούμε το φρούριο Meherangarh, που θεωρείται το πιο ωραίο φρούριο του Ρατζαστάν. Εδώ θα δούμε και τα αποτυπώματα των χεριών των 15 γυναικών του βασιλιά Μανσίγκ που κάηκαν μαζί του στην νεκρική πυρά. Το μεσημέρι θα ξεκινήσουμε για την μαγική Jaisalmer, τον πιο απομακρυσμένο προορισμό του ταξιδιού μας. Ακολουθούμε τον παλιό Δρόμο των Καραβανιών μέσα από την έρημο, μέχρι τη θρυλική Jaisalmer, που μοιάζει να έχει βγει από παραμύθι με τα καλοδιατηρημένα τείχη της. Ένα συνονθύλευμα παλατιών, τζαμιών, πύργων και παλιών κτιρίων συνθέτουν την εικόνα της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πιο εξωτική πόλη του Ρατζαστάν που θυμίζει τις Χίλιες και Μια Νύχτες. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ωραιότερη πόλη του Ρατζαστάν. Θα επισκεφθούμε το Φρούριο της πόλης, το περίφημο Sonar Quila με τα δαιδαλώδη δρομάκια του και τους ναούς των Τζαϊνιστών. Θα δούμε επίσης δύο από τα ωραιότερα haveli της Ινδίας - σπίτια πλούσιων οικογενειών -  με περίτεχνες ξυλόγλυπτες οροφές. Θα υπάρξει και χρόνος ελεύθερος για βόλτες στην χρυσοκίτρινη παραμυθένια πόλη, ξεκούραση ή αγορές στα εξωτικά της παζάρια: Πολύχρωμα υφάσματα, ριχτάρια, ξυλόγλυπτα και μπρούτζινα αντικείμενα περιμένουν τους επίδοξους αγοραστές.Το απόγευμα θα κάνουμε μια ωραία εκδρομή στην περιοχή San, βαθιά μέσα στην έρημο, για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα από τους γιγαντιαίους αμμόλοφους. Εδώ θα έχουμε και την εμπειρία μιας βόλτας με καμήλες.  Επιστροφή στην Jaisalmer. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ

Νωρίς το πρωί, θα ξεκινήσουμε για το Bikaner, μια πόλη της ερήμου και παλιός σταθμός των καραβανιών της Δυτικής Ασίας. Διαδρομή μέσα από την έρημο του Ρατζαστάν, άφιξη το μεσημέρι και ξενάγηση της πόλης για να δούμε τα πολύπλοκα συγκροτήματα παλατιών, αυλών και ναών στο περίφημο Κάστρο Junagarh. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Mandawa, μια μικρή πόλη του Ρατζαστάν με μεσαιωνική ατμόσφαιρα, που είναι γνωστή για τα haveli της (σπίτια πλουσίων και ευγενών). Άφιξη στην Mandawa και επίσκεψη των σημαντικότερων haveli της πόλης, με υπέροχες τοιχογραφίες. Θα δούμε τις ερωτικές σκηνές στο Gulab Rai Ladia και τις τοιχογραφίες στο Havel Binsidhar Newatia. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ

Το πρωί αναχώρηση για το γνώριμο πλέον Δελχί. Άφιξη το απόγευμα και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για τις τελευταίες αγορές από την Ινδία. Δείπνο και διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Ελλάδα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη το απόγευμα.

13 Ημέρες
1.690 €
Διαφορά μονόκλινου:
770 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
15 - 22 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:670 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ

22 Δεκ - 3 Ιαν
9 - 21 Φεβ


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Αεροπορικά εισιτήρια
• Oδικές μεταφορές
• Ξενοδοχεία 4* & 5*
• Ημιδιατροφή
• Αρχηγός από την Ελλάδα
• Επίσημοι ξεναγοί
• Eίσοδοι μουσείων
  & μνημείων
• Είσοδοι εθνικών πάρκων
• Έντυπα
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
• Αχθοφορικά στα ξενοδοχεία
• Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Φόροι αεροδρομίων *
• Επίναυλοι καυσίμων* 
• Βίζα
• Προσωπικά έξοδα, ποτά,
  τηλεφωνήματα κλπ
• Φιλοδωρήματα οδηγών
  & ξεναγών
• Οτιδήποτε προαιρετικό


* Πληρωτέα πριν
  την αναχώρηση.
  Συνολικό κόστος 670 €

Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: info@kanon.gr
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.