ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΝΟΤΙΑ ΙΝΔΙΑ
    

H Νότια Ινδία, είναι μία εκπληκτική περιοχή με ιδιαίτερη γοητεία, που προσφέρει στον ταξιδιώτη μια ποικιλία αξιοθεάτων, που περιλαμβάνουν εξωτικές πόλεις, πολύχρωμους ναούς, υπέροχα τοπία και την καλύτερη κουζίνα της χώρας.
Οι παλιές πρωτεύουσες των Μαχαραγιάδων και τα απομεινάρια των αρχαίων Ινδουϊστικών βασιλείων, έρχονται σε αντίθεση με τον ήρεμο παράδεισο των ακτών της Κεράλα και τις λιμνοθάλασσες και τα αρχαία λιμάνια των μπαχαρικών.
Ένα υπέροχο ταξίδι σε έναν μαγικό τόπο που έχει κρατήσει ανόθευτες τις παραδόσεις του, τη θρησκευτική αρχιτεκτονική του και την παραμυθένια ατμόσφαιρα του.
Η Νότια Ινδία δεν έχει την παραμικρή σχέση με το βόρειο τμήμα της χώρας. Αν δηλαδή πήγατε στο Δελχί, την Άγκρα ή τη Τζαϊπούρ, αυτό  σημαίνει ότι πήρατε μια γεύση της Μουσουλμανικής Ινδίας και όχι της πραγματικής Ινδουιστικής χώρας.
Ένα ταξίδι στη Νότια Ινδία περιλαμβάνει συνήθως τους μεγάλους ναούς της ανατολικής ακτής, την εξαιρετική αρχιτεκτονική του εσωτερικού και τα πάρκα και τις παραλίες της Κεράλα. Η διαφορά έγκειται στο πως "παντρεύονται" όλα αυτά τα αξιοθέατα, χωρίς να σπαταλιέται πολύτιμος χρόνος. Θεωρούμε επίσης απαραίτητη μια διαμονή στην οικονομική και καλλιτεχνική πρωτεύουσα της χώρας, την πολύβουη Βομβάη, που συνήθως είναι "ριγμένη" στα περισσότερα προγράμματα, αντιπροσωπεύει όμως, καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη πόλη, τη σύγχρονη εικόνα της γιγαντιαίας Ινδίας.
Θα κάνουμε λοιπόν, έναν καλό γύρο της Νότιας Ινδίας, χωρίς να ξοδέψουμε χρόνο σε “δευτερεύοντα” αξιοθέατα, που από ένα σημείο και μετά φαίνονται ίδια και βαρετά στον ταξιδιώτη.

Άλλο ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι η σχετικά μικρή διάρκεια του ταξιδιού, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο. Σπουδαία είναι επίσης η επίσκεψη στα εξωτικά εσωτερικά κανάλια της Κέραλα και στην κοσμοπολίτικη Βομβάη.
.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Μερικοί αρχαιολογικοί χώροι, απαιτούν πεζοπορία μέσα σε ερείπια.
Διαδρομές σε ωραία τροπικά τοπία.
Κάποιες διαδρομές είναι μεγάλες.
Αξιοθέατα κυρίως Δραβιδικής και Ινδικής αρχιτεκτονικής.
Καλά ξενοδοχεία και γεύματα.
Παλιές ιστορικές πόλεις και πολύ φολκλόρ.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
Η σχετικά μικρή διάρκεια του ταξιδιού, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο.
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
Περιλαμβάνονται είσοδοι σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.
Η επίσκεψη στους μυθικούς ναούς της νότιας Ινδίας.
Η επίσκεψη στα εξωτικά εσωτερικά κανάλια της Κέραλα.
Η διαμονή στην κοσμοπολίτικη Βομβάη.
Πολύ καλά ξενοδοχεία και γεύματα.
Η διαμονή στο υπέροχο εθνικό πάρκο Periyar.
Άνετο και σωστά μελετημένο πρόγραμμα για πλήρη γνωριμία με τις περιοχές που επισκεπτόμαστε.
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.

ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθήνας/ Θεσσαλονίκης και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Chennai, που παλιά ονομαζόταν Madras.

2η ΗΜΕΡΑ
Άφιξη τα ξημερώματα και μεταφορά στο ξενοδοχείο, για ξεκούραση που κρίνεται απαραίτητη μετά το πολύωρο ταξίδι μας. Επίτηδες έχουμε προβλέψει να κρατήσουμε τα δωμάτια, γιατί δεν είναι δυνατόν να αρχίσουμε ξενάγηση αμέσως μετά την άφιξη μας. Νωρίς το απόγευμα ξενάγηση του παλιού Madras, που σήμερα εξελίσσεται σε ένα δυναμικό οικονομικό κέντρο. Θα επισκεφθούμε το φρούριο του Αγίου Γεωργίου, τους ναούς Kapaleeswarar και Parthasarthy και το μουσείο με τη μεγάλη συλλογή μπρούτζινων αντικειμένων, χαρακτηριστικών της λαϊκής τέχνης της Νότιας Ινδίας. Αναχώρηση για το Mahabalipuram, παραθαλάσσιο αξιοθέατο που είχε εμπορικές και πολιτιστικές σχέσεις με τη Ρώμη από την αρχαιότητα. Άφιξη, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό επίσκεψη των πέντε τεράστιων γλυπτών συμπλεγμάτων, που έχουν σκαλιστεί σε ένα μόνο βράχο, γνωστών σαν Pancha Pandawa Rathas και του ναού του θεού Σίβα, που είναι χτισμένος στην κυριολεξία πάνω στη θάλασσα. Το θέαμα είναι μοναδικό και είναι ένας από τους λόγους που πρέπει κάποιος να κάνει ένα ταξίδι στην Ινδία. Απόγευμα ελεύθερο για ξεκούραση στη παραλία. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ 
Το πρωί αναχώρηση για το Pondicherry, παλιά Γαλλική αποικία στην ανατολική ακτή της Ινδίας. Είναι η πόλη στην οποία έγιναν πολλές μάχες ανάμεσα στους Βρετανούς και τους Γάλλους και ήταν η πρωτεύουσα της Γαλλικής Ινδίας πριν την ενσωμάτωσή τους από τη χώρα. Διαδρομή μέσα από φυτείες κοκοφοίνικα και ορυζώνες. Άφιξη, και επίσκεψη του τοπικού μουσείου και του Πνευματικού Κέντρου του σερ Aurobindo. Κατόπιν επίσκεψη του ναού Nataraja στο Chidambaram και συνεχίζουμε για την μικρή πόλη Tanjore το κόσμημα της Δραβιδικής αρχιτεκτονικής. Άφιξη στην Tanjore και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ 
Το πρωί, θα δούμε το Ναό Brihadeeshwara, ένα από τα πιο σημαντικά Δραβιδικά μνημεία ολόκληρης της Ινδίας. Κατόπιν, αναχώρηση για το Trichy ή αλλιώς Tiruchirappali, της Ινδικής πολιτείας Ταμίλ Ναντού.  Άφιξη και επίσκεψη στο Tiruchirappali, που είναι κτισμένο τον 3ο αιώνα π.Χ. στις όχθες του ποταμού Kaveri. Επίσκεψη στον διάσημο ναό Srinangam, που κατασκευάστηκε από τους Nayakas του Madurai. Συνεχίζουμε για το φημισμένο Madurai. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ 
Το Madurai, είναι μια από τις γνωστότερες και αρχαιότερες πόλεις της Ινδίας, με πανάρχαια ιστορία, την οποία και θα γνωρίσουμε στη ημερινή μας ξενάγηση. Eπίσκεψη στο ναό που είναι αφιερωμένος στη θεά Meenakshi, το παλάτι Tirumala Naik Palace, και το μουσείο Gandhi. Κατόπιν θα ξεκινήσουμε για το Εθνικό Πάρκο του Periyar, έναν από τα μεγαλύτερους τροπικούς βιότοπους της Ινδίας. Διαδρομή μέσα από τις κατάφυτες εκτάσεις της πολιτείας Κεράλα. Άφιξη στο πάρκο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ 
Το πρωί θα ζήσουμε την φυσική ομορφιά αυτού του πάρκου. Θα κάνουμε μια όμορφη βόλτα με βάρκα στη λίμνη με τα μικρά νησάκια, που έχει κάνει το πάρκο Periyar διάσημο σε όλο τον Κόαμο και  που είναι περιτριγυρισμένη από ένα τροπικό δάσος. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τροπικά πουλιά, ελέφαντες και άλλα άγρια ζώα. Το μεσημέρι αναχωρούμε για το Kumarakom. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό θα έχουμε τη μοναδική εμπειρία να γνωρίσουμε τα τροπικά κανάλια της Kerala πάνω σε πλωτά καταλύματα, τα περίφημα καραβόσπιτα της Kerala. Επιβίβαση στα καραβόσπιτα και διαδρομή στα δαιδαλώδη εσωτερικά κανάλια της Kerala, για να δούμε από κοντά έναν ξεχωριστό κόσμο που ζει δίπλα στο νερό. Τα κανάλια αυτά είναι από μόνα τους ένα αξιοθέατο, μια που περνάνε από αγροτικές περιοχές και μικρά χωριά και κατοικούνται μόνιμα από ανθρώπους που ζουν σε βάρκες και πλωτά σπίτια. Άφιξη στην πόλη Alleppey. Δείπνο και διανυκτέρευση εν πλω.

9η ΗΜΕΡΑ 
Αποβίβαση και μεταφορά στο Cochin, μεγαλύτερη πόλη της Kerala. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα ξενάγηση της πόλης: Θα επισκεφθούμε το παλιό Ολλανδικό κυβερνείο και την εκκλησία της Αγίας Φράνσις, την παλαιότερη εκκλησία που χτίστηκε στην Ινδία από τους Ευρωπαίους. Θα πάμε επίσης στην ακτή για δούμε τους ψαράδες με τα περίφημα κινέζικα δίχτυα, που ψαρεύουν στον Ινδικό Ωκεανό. Κατόπιν θα παρακολουθήσουμε έναν από τους κλασικούς πολύχρωμους χορούς της Νότιας Ινδίας, γνωστό ως Kathakali. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ
Πρωινό ελεύθερο για ξεκούραση και το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη θρυλική και πολύβουη Βομβάη, μεγαλύτερης πόλης της Ινδίας, που σήμερα ονομάζεται Mumbai. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή ξενάγηση της κοσμοπολίτικης Βομβάης, του οικονομικού και εμπορικού κέντρου της Ινδίας: Θα δούμε την περίφημη Πύλη των Ινδιών, τους Κρεμαστούς Κήπους, την ακτή Marine Drive, με τα πανάκριβα διαμερίσματα και τους ουρανοξύστες, τον νεογοτθικό σιδηροδρομικό σταθμό Βικτώρια και το Μουσείο του Πρίγκιπα της Ουαλίας. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για βόλτες και αγορές στα παζάρια της πόλης, ή για μια προαιρετική επίσκεψη σε κάποιο στούντιο του Bollywood, του περίφημου Ινδικού κινηματογράφου. Δείπνο και διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ
Τα ξημερώματα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα/ Θεσσαλονίκη το απόγευμα. 

12 Ημέρες
1.890 €
Διαφορά μονόκλινου:
620 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
15 - 22 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:550 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ

8 - 19 Φεβ
1 - 12 Μαρ


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Aεροπορικά εισιτήρια
 • Oδικές μεταφορές
 • Ξενοδοχεία 4* & 5*
 • Καραβόσπιτο πολυτελείας στo Aleppey
 • Hμιδιατροφή
 • Eίσοδοι μουσείων, μνημείων & εθνικών πάρκων
 • Aρχηγός από την Ελλάδα
 • Επίσημοι ξεναγοί
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
 • Έντυπα
 • Αχθοφορικά ξενοδοχείων
 • Φ.Π.A.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων*
 • Επίναυλοι καυσίμων* 
 • Φιλοδωρήματα οδηγών & ξεναγών
 • Bίζα
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
 • Οτιδήποτε προαιρετικό

*Πληρωτέα πριν
 την αναχώρηση.
 Σύνολο  750 €
 
 

 Από Θεσσαλονίκη:
 Επιβάρυνση 120 €

Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: info@kanon.gr
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.