ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
NΗΣΟΣ ΓΚΟΥΑΝΤΑΛΟΥΠΕ: Καταδύσεις με τους μεγάλους λευκούς καρχαρίες
    
Αν και οι μεγάλοι λευκοί καρχαρίες βρίσκονται σε όλες τις εύκρατες θάλασσες του πλανήτη, αυτοί με τα θηριώδη μεγέθη συχνάζουν σε μια μεγάλη ζώνη από την Αυστραλία μέχρι τα δυτικά παράλια της Αμερικής και κυρίως γύρω από τα άγονα νησιά Guadalupe, που βρίσκονται απομονωμένα στον Ειρηνικό Ωκεανό περίπου 250 χιλιόμετρα στα ανοιχτά των δυτικών ακτών του Μεξικού. 
Για να πάει κανείς εκεί, θα πρέπει να συμμετάσχει σε αποστολές 5 ημερών πάνω σε σκάφος, που παίρνει μέχρι 20 άτομα, μακριά από τον πολιτισμό.
Tο νησί Guadalupe και οι γύρω νησίδες είναι το καλύτερο σημείο στον πλανήτη για την παρατήρηση του μεγάλου λευκού καρχαρία. 
Τα νερά έχουν μεγάλη διαύγεια – πάνω από 20 μέτρα – ενώ άλλες περιοχές όπως στη Νότια Αφρική, την Αυστραλία και την Καλιφόρνια ο ωκεανός είναι θολός και παγωμένος. 
Η πιο κατάλληλη περίοδος είναι από τις αρχές Ιουλίου μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, όπου πάνω από τριακόσια λευκοί καρχαρίες έχουν ταυτοποιηθεί και έχουν παρατηρηθεί να συχνάζουν γύρω από το νησί.
Εκεί θα ζήσουμε μια ασύλληπτη θαλασσινή περιπέτεια που δεν έχει προηγούμενο.
Η αποστολή ξεκινάει στην Ensenada του Μεξικού, όπου θα επιβιβαστούμε στο σκάφος μας για την μοναδική αυτή εμπειρία. Θα διανυκτερεύουμε σε καμπίνες, θα τρώμε όλοι μαζί και θα κάνουμε καταδύσεις μέσα σε ενισχυμένα κλουβιά, για να παρατηρήσουμε τους μεγάλους λευκούς καρχαρίες, σε συνθήκες πραγματικού ντοκιμαντέρ.
Μια ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τα σπάνια - και τρομακτικά για πολλούς - αυτά πλάσματα του ωκεανού.
Για να καταδυθεί κανείς δεν χρειάζεται δίπλωμα. Τα κλουβιά βρίσκονται γαντζωμένα στο πλοίο και το βάθος δεν ξεπερνάει τα δύο μέτρα και η παροχή αέρα είναι συνεχής και γίνεται από το κατάστρωμα. Φυσικά όποιος έχει δίπλωμα κατάδυσης μπορεί να συμμετάσχει στις βαθύτερες εξορμήσεις μέχρι 15 μέτρα – πάντα μέσα σε κλουβί.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι καμπίνες γεμίζουν αμέσως και τα περισσότερα σκάφη είναι ήδη γεμάτα για το 2022. Αυτή τη στιγμή κρατάμε τέσσερις δίκλινες καμπίνες και για να έχετε εγγυημένη συμμετοχή, θα πρέπει να καταθέσετε προκαταβολή – η οποία επιστρέφεται μόνο κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η πληρωμή γίνεται σε ευρώ αντίστοιχο ποσό με τη δημοσιευμένη τιμή σε δολάρια ΗΠΑ (είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζει κανείς την ισοτιμία του Αυγούστου 2022)

 
Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
Το ταξίδι αυτό απευθύνεται σε ταξιδιώτες που θέλουν να ζήσουν μια πρωτοφανή περιπέτεια με μεγάλους λευκούς καρχαρίες, στο καλύτερο σημείο που μπορεί κάποιος να τους παρατηρήσει.
Οι τόποι που επισκεπτόμαστε είναι απομονωμένοι και δυσπρόσιτοι χωρίς καμία υποδομή και είναι προσεγγίσιμοι μόνο με πλοίο από τη θάλασσα.
Όλο το ταξίδι έχει σαν επίκεντρο την παρατήρηση των μεγάλων λευκών καρχαριών.
Μικρή πιθανότητα αλλαγής του προγράμματος λόγω τοπικών καιρικών συνθηκών. 
Την αποκλειστική ευθύνη αλλαγής του προγράμματος έχει ο καπετάνιος του πλοίου.
Το σκάφος δεν είναι ένα μεγάλο κρουαζιερόπλοιο, είναι σχετικά μικρό με λίγες καμπίνες και βασικές ανέσεις.
Οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε δίκλινες καμπίνες με φεγγίτη, που όλες έχουν WC/ντους.
Τα κλουβιά τοποθετούνται το επόμενο πρωί μετά την άφιξη στα νησιά και είναι ανοιχτά για απεριόριστη χρήση καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας ακόμη και για εκείνους που δεν έχουν δίπλωμα κατάδυσης.
Όσοι έχουν δίπλωμα κατάδυσης, μπορούν να καταδυθούν αυτόνομα – πάντα μέσα σε κλουβί – δύο φορές την ημέρα σε βάθος 15 μέτρων.
Υπάρχει δυνατότητα ενοικίασης όλου ή μέρους του εξοπλισμού.
Πέρα από τις τυπικές εργασίες πάνω στο πλοίο, το πλήρωμα είναι επιφορτισμένο, να βοηθάει τον επισκέπτη να βάλει/βγάλει τη στολή του και να μπει στο κλουβί.
Όλα τα γεύματα σερβίρονται στην τραπεζαρία του πλοίου.
Στην αποστολή συμμετέχουν άνθρωποι απ’όλο τον Κόσμο και όλες οι επεξηγήσεις γίνονται στα Αγγλικά.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Το φιλοδώρημα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ, ανέρχεται στο ποσό των 250 δολαρίων ΗΠΑ ανά άτομο (και όχι ανά ζευγάρι) και προπληρώνεται πριν την αναχώρηση.
Με την επιβίβαση στο πλοίο, θα πρέπει ο κάθε επιβάτης να καταβάλει 65 δολάρια ΗΠΑ για τον ειδικό φόρο εθνικού πάρκου, που επιβάλει η κυβέρνηση του Μεξικού στους ξένους επισκέπτες.
 
ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Μια συναρπαστική αποστολή που μόνο στα ντοκιμαντέρ μπορεί να δει κανείς.
Γνωριμία με τον μεγάλο λευκό καρχαρία με την άνεση μιας πρωτοποριακής κρουαζιέρας.
Η συγκλονιστική εμπειρία της κατάδυσης με τον πιο διάσημο θηρευτή των ωκεανών.
Άνετο και σωστά μελετημένο πρόγραμμα για την προσέγγιση και την παραμονή στο νησί Guadalupe.
Πλούσια και επεξηγηματική εισαγωγή στη χρήση των κλουβιών.
Μάθημα υποβρύχιας φωτογραφίας εν πλω.
Εξαιρετικό ξενοδοχείο στο Μεξικό, από όπου αναχωρεί και το σκάφος.
H μοναδική εμπειρία της διαμονής σε πλοίο, για καλύτερη γνωριμία με τις δυσπρόσιτες ακτές του νησιού που είναι προσεγγίσιμες μόνο με πλοίο από τη θάλασσα.
Περιλαμβάνεται η ακριβή είσοδος στο εθνικό πάρκο Guadalupe.
Διαμονή σε δίκλινες καμπίνες.
Έμπειροι τοπικοί συνοδοί με άριστες γνώσεις.
Πολλαπλές καθημερινές καταδύσεις.
Το ταξίδι γίνεται την πιο κατάλληλη εποχή, με ήρεμη θάλασσα και  σχετικά ζεστά νερά με εξαιρετική ορατότητα.
Η πλήρης διατροφή κατά τη διάρκεια της αποστολής.
ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

1η ΗΜΕΡΑ
Άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο της Τιχουάνα στο βόρειο Μεξικό, ακριβώς στη μεθόριο με τις ΗΠΑ. Δεν θα μείνουμε καθολου στην Τιχουάνα, που είναι περιβόητη για τις συμμορίες της και τη βίαιη εγκληματικότητα της, αλλά θα αναχωρήσουμε κατυεθείαν για την παραθαλάσσια Ensenada, αφετηρία της αποστολής μας στο νησί Guadalupe. Μετά τις διατυπώσεις, δίωρη μεταφορά στην Ensenada, μια ήρεμη τουριστική πόλη στην ακτή του Ειρηνικού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για προσαρμογή στη 10ωρη διαφορά ώρας. Διανυκτέρευση.
 


2η ΗΜΕΡΑ
Πρωινό ελεύθερο για βόλτα στο κέντρο της Ensenada. Η πόλη - που ιδρύθηκε το 1542 με το όνομα San Matteo - είναι μια ευχάριστη έκπληξη με δρόμους πλαισωμένους με ψηλούς φοίνικες και μπουκαμβίλιες. Η Ensenada είναι μια όαση ειρήνης στο χάος των καρτέλ του βόρειου Μεξικού, γι αυτό και την προτιμούν πολλοί Αμερικανοί αποκτώντας ωραίες βίλες για να περνούν εκεί τους χειμώνες τους. Το ήπιο και ζεστό κλίμα, η ασφάλεια, η γαστρονομία και τα κρασιά συμβάλουν ώστε η Ensenada να είναι μαγνήτης για επισκέπτες από όλο τον Κόσμο. Το ξενοδοχείο προσφέρει μια ποικιλία δραστηριοτήτων, από κανό μέχρι εκδρομές στους αμπελώνες και τα οινοποιεία της περιοχής. Το απόγευμα συγκέντρωση στην προβλήτα μποροστά στο ξενοδοχείο και επιβίβαση στο πλοίο, για να ξεκινήσουμε την συναρπαστική μας θαλάσσια περιπέτεια στο νησί Guadalupe. Τακτοποίηση στις καμπίνες μας και γνωριμία με το πλήρωμα και τους υπόλοιπους επιβάτες. Διανυκτέρευση στο πλοίο.


3η ΗΜΕΡΑ
Όλη την ημέρα θα διασχίζουμε τις απέραντες ωκεάνειες εκτάσεις του Ειρηνικού. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας, θα κάνουμε την προκαθορισμένη άσκηση εγκατάλειψης του λοίου και θα ακολουθήσει ένα μάθημα υποβρύχιας φωτογραφίας. Θα γίνει επίσης μια εισαγωγή στη φυσιολογία του μεγάλου λευκού καρχαρία - συνήθειες, συμπεριφορά, μετανάστευση, τόποι αναπαραγωγής κλπ. Μετά το μεσημέρι θα αρχίσουμε να διακρίνουμε τον όγκο του νησιού που αχνοφαίνεται στον ορίζοντα. Το νησί Guadalupe είναι ένα ηφαιστειακό νησί που βρίσκεται 241 χμ έξω από την δυτική ακτή της Μεξικανικής χερσονήσου Baja California και περίπου 400 χμ νοτιοδυτικά της συνοριακής πόλης της Τιχουάνα. Mε λιγότερους από 15 κατοίκους, κυρίως ψαράδες, λίγους στρατιώτες και υπαλλήλους του μετεωρολογικού σταθμού που βρίσκεται εκεί, το νησί είναι μια ηφαιστειακή ημιορεινή έρημος με τραχύ κλίμα και ελάχιστο νερό. Άφιξη αργά το απόγευμα και πόντιση της άγκυρας σε υπήνεμο σημείο.  Διανυκτέρευση στο πλοίο.


4η, 5η & 6η ΗΜΕΡΑ
Η γνωριμία μας με τον κόσμο του μεγάλου λευκού καρχαρία αρχίζει σήμερα. Τα κλουβιά τοποθετούνται δίπλα στο σκάφος μερικά εκατοστά κάτω από την επιφάνεια του νερού. Ανοίγουν στις 6:30 το πρωί και παραμένουν ανοικτά για όσες φορές θέλει κάποιος να τα χρησιμοποιήσει, μέχρι το βράδυ. Είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος να παρατηρηθούν οι καρχαρίες κοντά στην επιφάνεια, όπου το φως είναι καλύτερο για πιο πετυχημένες λήψεις και τα μεγάλα σαρκοφάγα ψάρια συγκεντρώνονται από τα δολώματα που τους πετάει το πλήρωμα. Και φυσικά είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος για όσους δεν έχουν εκπαιδευτεί στην αυτόνομη κατάδυση. Η παροχή του αέρα είναι συνεχής και γίνεται με ελαστικούς σωλήνες. Για όσους θέλουν και έχουν και την κατάλληλη εκπαίδευση, θα ποντιστούν κλουβιά και σε βάθος 10-15 μέτρων για παρατήρηση των μεγάλων αρπακτικών του ωκεανού σε βαθύτερα νερά. Το εξειδικευμένο και καλά εκπαιδευμένο πλήρωμα θα είναι στη διάθεση μας για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούμε και θα είναι δίπλα μας σε όλες τις καταδύσεις. Το νησί Guadalupe είναι το καλύτερο μέρος στον πλανήτη για κατάδυση με μεγάλους λευκούς. Έχουν καταμετρηθεί και ταυτοποιηθεί περίπου 360 διαφορετικοί λευκοί καρχαρίες στα νερά του νησιού και των γύρω βραχονησίδων. Η ορατότητα είναι εξαιρετική και πουθενά στον Κόσμο όπου γίνονται καταδύσεις με μεγάλους λευκούς δεν υπάρχει καλύτερη. Πολύ σημαντικό επίσης είναι, ότι ο ωκεανός γύρω από το νησί είναι συνήθως ήρεμος και αυτό εξασφαλίζει μια άνετη διαμονή στο πλοίο, χωρίς τρικυμίες και σκαμπανεβάσματα που ταλαιπωρούν τους επισκέπτες. Στη διάρκεια αυτών των ημερών θα έχουμε και άλλες δραστηριότητες, όπως μαθήματα αναγνώρισης των διαφόρων ειδών καρχαριών, βραδιές κοκτέιλ, ή χαλάρωμα στο τζακούζι του πλοίου. Το βράδυ της 6ης ημέρας το πλήρωμα θα μαζέψει τα κλουβιά και θα ξεκινήσουμε τον δρόμο της επιστροφής στην Ensenada. Διανυκτερεύσεις στο πλοίο. 


7η ΗΜΕΡΑ
Mετά από μια 20ωρη περίπου διαδρομή στην ανοιχτή θάλασσα, θα φτάσουμε στην γνώριμη πλέον Ensenada νωρίς το απόγευμα. Επίτηδες έχουμε προβλέψει ακόμη μια διανυκτέρευση εδώ, για να μη χάσουμε τη διεθνή πτήση σε περίπτωση που λόγω καιρικών συνθηκών καθυστερήσει ο απόπλους από το νησί. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση. 

8η ΗΜΕΡΑ
Μεταφορά στο διεθνές αεροδρόμιο της Τιχουάνα - πάντα ανάλογα με την πτήση που έχει κλείσει ο καθένας - και πτήση της επιστροφής. Όσοι θέλουν, μπορούν να επεκτείνουν την διαμονή τους στην Ensenada, ή σε κάποιο άλλο μέρος του Μεξικού. 

 
8 Ημέρες
4.190 USD €
Διαφορά μονόκλινου:
Κατόπιν ζήτησης €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
2- 10 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:- €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ
20 - 27 Aυγ 2022


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Οδικές μεταφορές
• Ξενοδοχείο 4*
  στην Ensenada
• Πρωινό στην Ensenada
• Διαμονή σε δίκλινες
  καμπίνες με WC/ντους
• Πλήρης διατροφή
  στην κρουαζιέρα 

• Όλες οι καταδύσεις
• Μάθημα υποβρύχιας
  φωτογραφίας

• Είσοδοι εθνικών πάρκων
• Αχθοφορικά στο πλοίο
• Έντυπα
• Λιμενικά τέλη
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
• ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Αεροπορικά εισιτήρια
• Φόροι αεροδρομίων

• Επίναυλοι καυσίμων
• Προσωπικά έξοδα,
  ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
• Φιλοδωρήματα πλοίου,
  και προσωπικού
  (υποχρεωτικά 250 $
   κατ'άτομο)
• Φόρος εθνικού πάρκου(65$)
  πληρωτέος επί τόπου
• Ενοίκιαση καταδυτικού
   εξοπλισμού   

• Οτιδήποτε προαιρετικό

Από 8 άτομα και πάνω,
η ομάδα θα συνοδευτεί
από Έλληνα αρχηγό.  Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: [email protected]
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.