ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
    

Φοίνικες, Ασσύριοι, Έλληνες, Σελευκίδες, Ρωμαίοι, Εβραίοι, Έλληνες, Πέρσες, Αιγύπτιοι, Οθωμανοί και Άγγλοι, άφησαν τα αποτυπώματα της επίδρασης τους στους πανάρχαιους αυτούς τόπους.
Αραβικές φυλές που αναγεννήθηκαν μέσα από τον Ελληνορωμαϊκό πολιτισμό, εγκαινιάζοντας θρυλικά βασίλεια, Βιβλικά έθνη που έσβησαν μέσα στην άβυσσο της ειδωλολατρίας, δυναστείες Ισλαμικές, όπως οι Ομαγιάδες, κατακτητές όπως οι Οθωμανοί και οι Σταυροφόροι.
Το μεστό πρόγραμμα που έχουμε φτιάξει, έχει καταρτιστεί ειδικά για τον ταξιδιώτη, που θέλει να μάθει κάτι περισσότερο από ένα κοινό τουρίστα και να δει περισσότερα από έναν προσκυνητή.  
Περιλαμβάνει ότι πιο παραστατικό και γεμάτο έχει να επιδείξει η περιοχή:  Αρχαιολογικές τοποθεσίες, ναούς, αρχαία μοναστήρια, μεσαιωνικές συνοικίες, παζάρια, μουσεία, που θα γνωρίσουμε μέσα από εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις και οδοιπορικά.
Μεταξύ αυτών και τα τρία ανεπανάληπτα αξιοθέατα της περιοχής: Τα Ιεροσόλυμα, η Ιεριχώ και η Καισάρεια.

Όταν πριν από πολλά χρόνια πρωτοπήγαμε στους Αγίους Τόπους, διαπιστώσαμε ότι όλα τα γκρουπ ακολουθούσαν συγκεκριμένα θρησκευτικά προγράμματα, που απέκλειαν όλα τα κοσμικά αξιοθέατα της περιοχής, που δεν είναι και λίγα. Υπήρχαν άνθρωποι μορφωμένοι που θα ήθελαν να δουν και κάτι περισσότερο, μια και οι Άγιοι Τόποι είναι μια περιοχή πανάρχαιη, με ιστορία που δεν τη βάζει ο νους του ανθρώπου.
Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε τους Αγίους Τόπους προσιτούς στον καλλιεργημένο Έλληνα, που πέρα από το προσκύνημα και το τάμα ζωής, θέλει να πάει εκεί για δει και να ζήσει πρωτόγνωρες εμπειρίες, να επισκεφθεί μουσεία και να μη περιοριστεί στα "τετριμμένα" προσκυνήματα.
Πήραμε λοιπόν ένα απλό προσκυνηματικό ταξίδι και το εμπλουτίσαμε με επισκέψεις σε κορυφαία μουσεία και μνημεία, αντάξια μιας περιοχής με πανάρχαια ιστορία.
Πρόκειται λοιπόν, για ένα πλήρες ταξίδι που θα μας φέρει σε επαφή με τους Άγιους Τόπους, αλλά και με το σύγχρονο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Θα διασχίσουμε τις ιστορικές περιοχές της Γαλιλαίας, της Ιουδαίας, της Σαμάρειας και της Παλαιστίνης, θα πάμε σε γνωστούς και άγνωστους θρησκευτικούς τόπους, θα μάθουμε για την ιστορία του κορυφαίου αυτού προορισμού.  
Θα επισκεφθούμε μουσεία παγκόσμιας εμβέλειας στα Ιεροσόλυμα και το Τελ Αβίβ και πέρα από τα γνωστά προσκυνήματα, θα γνωρίσουμε τις ιστορικές πόλεις της Καισάρειας και της Άκρας.
Το ταξίδι έχει την κατάλληλη διάρκεια, ούτε πολύ σύντομο για να τρέχουμε του σκοτωμού, ούτε πολύ μεγάλο για να βλέπουμε και το παραμικρό προσκύνημα.
Ένα από τα σπουδαιότερα πλεονεκτήματα είναι ο μικρός αριθμός συμμετοχών: Η πείρα μας, μας έχει δείξει ότι τα γκρουπ που επισκέπτονται τους Αγίους Τόπους είναι συνήθως μεγάλα και δυσκίνητα. Αυτό το αποφεύγουμε, γιατί δεν είναι δυνατόν να χανόμαστε στους δαιδαλώδεις δρόμους των Ιεροσολύμων, ούτε να καθυστερούμε όλη την ώρα γιατί κάποιοι μένουν συνεχώς πίσω.
Τα ξενοδοχεία μας επίσης είναι επιλεγμένα, βασισμένα σε ένα πρόγραμμα σωστά διαμορφωμένο - για πολλούς τάμα ζωής - με μεστές επισκέψεις σε μνημεία, μουσεία και θρησκευτικούς χώρους, που θα ευχαριστήσει και τον πιο δύσκολο ταξιδιώτη.
.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Το ταξίδι αυτό έχει κάποιους αρχαιολογικούς χώρους, που απαιτούν περπάτημα μέσα σε ερείπια.
Εύκολες διαδρομές, σε ωραιότατα τοπία.
Καλά ξενοδοχεία και γεύματα.
Παλιές ιστορικές πόλεις με έντονο τοπικό χρώμα.
Θεαματικές ή σύγχρονες πόλεις με πάρα πολλά μνημεία.
Αρκετά αξιοθέατα με θρησκευτικό ενδιαφέρον.
Αρκετό φολκλόρ, κυρίως στις Αραβικές περιοχές.
Αξιοθέατα κυρίως αρχαίας και μεσαιωνικής εποχής.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Το καλύτερο και πλουσιότερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις. 
Ευέλικτες διαδρομές για καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου. 
Περιλαμβάνονται όλες οι είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. 
Γνωριμία με όλες τις ιστορικές περιοχές των Αγίων Τόπων. 
Διανυκτερεύσεις μέσα στα Ιεροσόλυμα και όχι στη Βηθλεέμ που βρίσκεται μακριά. 
Περιλαμβάνεται η ημιδιατροφή.
Επίσκεψη στη Νεκρά Θάλασσα.
Επίσκεψη στην αρχαιότερη κατοικημένη πόλη του Κόσμου, τη θρυλική Ιεριχώ.
Επίσκεψη στην μεσαιωνική Άκρα.
Περπάτημα στην συγκλονιστική Οδό του Μαρτυρίου.
Διαδρομές σχεδιασμένες για να περνάμε από τα ωραιότερα τοπία. 
Λεπτομερής εξερεύνηση των Ιεροσολύμων. 
Επίσκεψη στην εντυπωσιακή Καισάρεια. 
Λεπτομερής ξενάγηση του Τελ Αβίβ.
Επιλεγμένα ξενοδοχεία και πολύ καλά γεύματα. 
Έξτρα είσοδος στο Κουμράν, εκεί που βρέθηκαν τα περίφημα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας. 
Συναρπαστική εξερεύνηση της Γαλιλαίας. 
Σωστά μελετημένο πρόγραμμα, με επισκέψεις σε τόπους που τα περισσότερα προγράμματα δεν περιλαμβάνουν.  
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις. 
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Τελ Αβίβ. Άφιξη αργά το βράδυ και σύντομη οδική μεταφορά στα Ιεροσόλυμα. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ

Πρώτη γνωριμία με τα Ιεροσόλυμα, μία από τις ωραιότερες πόλεις και αναμφισβήτητα ιερότερη πόλη του Κόσμου. Θα αρχίσουμε από τον Κήπο της Γεθσημανής, τον Ναό των Εθνών και τον τάφο της Θεοτόκου, θα συνεχίσουμε με το Βράχο της Αγωνίας, θα ακολουθήσουμε την Οδό του Μαρτυρίου με το Σπίτι Ιωακείμ και Άννης, τη Φυλακή του Απόστολου Πέτρου και τη Φυλακή του Ιησού, για να καταλήξουμε στο Ναό της Αναστάσεως, τον Πανάγιο Τάφο, το Γολγοθά, τα παρεκκλήσια του Ακάνθινου Στέφανου, Μη Μου Άπτου και Λογγίνου και τον τόπο ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη και για αγορές από τα πολύχρωμα μαγαζιά του Αραβικού τομέα, ή τις γκαλερί τέχνης του Εβραϊκού τομέα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ

Γεμάτη η μέρα μας και σήμερα. Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουμε για τη γειτονική Βηθλεέμ. Άφιξη στη Βηθλεέμ και επίσκεψη της Βασιλικής της Γέννησης, με το σπήλαιο και την Αγία Φάτνη. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο χωριό των Ποιμένων και επιστροφή στα Ιεροσόλυμα για επίσκεψη του Όρους των Ελαιών, του τόπου της Ανάληψης, του τάφου του Δαβίδ και του τόπου όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος. Συνεχίζουμε με επίσκεψη του Τείχους των Δακρύων, ιερότερου τόπου των Εβραίων και του Τεμένους του Ομάρ, ιερού τόπου των Μουσουλμάνων. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν το Μουσείο της Βιβλικής Γης, με εξαιρετικά εκθέματα σχετικά με την ιστορία των Αγίων Τόπων. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ

Μερικούς από τους πιο σημαντικούς τόπους της Παλαιστίνης θα επισκεφθούμε σήμερα. Πρωινή αναχώρηση για την Κοιλάδα του Ιορδάνη και διαδρομή μέσα από την έρημο της Ιουδαίας. Στάση στην Ιεριχώ, αρχαιότερη κατοικημένη πόλη του Κόσμου, γνωστή από τις Βιβλικές Σάλπιγγες, για να δούμε τη Μονή του Προφήτη Ελισσαίου και τη συκομορέα του Τελώνη Ζακχαίου. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στη Νεκρά Θάλασσα, στο χαμηλότερο σημείο του πλανήτη και στο Κουμράν, τόπο που βρέθηκαν τα περίφημα έγγραφα της Νεκράς Θάλασσας. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ

Ελεύθερη ημέρα η σημερινή για να απολαύσετε την υπέροχη αυτή πόλη. Όσοι θέλουν, μπορούν να επισκεφθούν τα μουσεία των Ιεροσολύμων, όπως το μουσείο Ροκφέλερ, ένα από τα καλύτερα αρχαιολογικά μουσεία του Κόσμου, ή το Μουσείο του Ισραήλ, με μεγάλες συλλογές έργων τέχνης, από την Αρχαιότητα, το Μεσαίωνα και την Αναγέννηση, πολύτιμα αρχαία και Βιβλικά αντικείμενα, ανάμεσα τους και τα 2000 ετών έγγραφα της Νεκράς Θάλασσας. Για πολλούς τα Ιεροσόλυμα είναι επίσης ένας τόπος ιερός και γεμάτος με πολλά προσκυνήματα, κάποια από τα οποία μπορούν να επισκεφθούν. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προαιρετικής εκδρομής στη μονή του Αγίου Σάββα, που εντυπωσιάζει με τη Μεσαιωνική αρχιτεκτονική της. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

6η ΗΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Τιβεριάδα. Πρώτη στάση η Ναζαρέτ, όπου ξεχωρίζει ο Ναός του Ευαγγελισμού, που κατά την παράδοση ήταν ο τόπος του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και όπου θα δούμε εντυπωσιακές εικόνες της Παναγίας από πολλές χώρες του κόσμου. Επόμενη στάση η Κανά, όπου ο Ιησούς έκανε το πρώτο θαύμα μετατρέποντας το νερό σε κρασί, και θα επισκεφθούμε την εκκλησία με τις στάμνες που κτίστηκε για να θυμίζει το θαύμα. Άφιξη στην Τιβεριάδα στην όχθη της ομώνυμης λίμνης και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Αφού κάνουμε μία σύντομη βόλτα με σκάφος, θα επισκεφτούμε την αρχαία Καπερναούμ και τον ποταμό Ιορδάνη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Τελ Αβίβ. Στη διαδρομή μας, θα επισκεφτούμε πρώτα την Χάιφα, μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Μεσογείου, για να δούμε τον περίφημο ναό των Μπαχάι. Συνεχίζουμε για την Άκρα, μια μικρή μεσαιωνική πόλη που προστατεύεται από την UNESCO. Έπειτα θα επισκεφτούμε τα ερείπια της αρχαίας Καισάρειας, που κτίστηκε από τον Ηρώδη και για 600 χρόνια ήταν η πρωτεύουσα της ρωμαϊκής Επαρχίας της Ιουδαίας. Την εποχή του Ιησού την πόλη κυβερνούσε ο Πόντιος Πιλάτος. Θα περιηγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο, με το θέατρο, το υδραγωγείο και μια τάφρο από την εποχή των Σταυροφόρων. Άφιξη στο Τελ Αβίβ το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ

Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ, που απλώνεται κατά μήκος των ακτών της Μεσογείου και είναι ένα ανοιχτό μουσείο αρχιτεκτονικής του 20ου αιώνα, με μεγάλο αριθμό μοντέρνων κτιρίων, κυρίως με επιρροές από το κίνημα Bauhaus. Θα ακολουθήσει επίσκεψη του Εβραϊκού Μουσείου της Διασποράς και της γειτονικής πόλης της Γιάφφα, που έχει κρατήσει το παλιό αρχιτεκτονικό της ύφος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα/Θεσσαλονίκη.

9 Ημέρες
Διαφορά μονόκλινου:
Ελάχιστες Συμμετοχές:
20 - 30 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ
11 - 19 Μαϊ
Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Αεροπορικά εισιτήρια
• Oδικές μεταφορές
• Ξενοδοχεία 4*
• Hμιδιατροφή
• Είσοδοι μνημείων & μουσείων
• Aρχηγός
• Επίσημοι ξεναγοί
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
• Έντυπα
• Φ.Π.A.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Φόροι αεροδρομίων*
• Επίναυλοι καυσίμων*
• Φιλοδωρήματα
  οδηγών & ξεναγών
• Έξτρα γεύματα
• Προσωπικά έξοδα,
  ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
• Οτιδήποτε προαιρετικό

*Πληρωτέα πριν την αναχώρηση
Συνολικό κόστος  €

Από Θεσσαλονίκη:
Επιβάρυνση  €

Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: info@kanon.gr
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.