ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
    

Φοίνικες, Ασσύριοι, Έλληνες, Σελευκίδες, Ρωμαίοι, Εβραίοι, Έλληνες, Πέρσες, Αιγύπτιοι, Οθωμανοί και Άγγλοι, άφησαν τα αποτυπώματα της επίδρασης τους στους πανάρχαιους αυτούς τόπους.
Αραβικές φυλές που αναγεννήθηκαν μέσα από τον Ελληνορωμαϊκό πολιτισμό, εγκαινιάζοντας θρυλικά βασίλεια, Βιβλικά έθνη που έσβησαν μέσα στην άβυσσο της ειδωλολατρίας, δυναστείες Ισλαμικές, όπως οι Ομαγιάδες, κατακτητές όπως οι Οθωμανοί και οι Σταυροφόροι.
Το γεμάτο πρόγραμμα που έχουμε φτιάξει, έχει καταρτιστεί ειδικά για τον ταξιδιώτη, που θέλει να μάθει κάτι περισσότερο από ένα κοινό τουρίστα και να δει περισσότερα από έναν προσκυνητή.  
Περιλαμβάνει ότι πιο παραστατικό και γεμάτο έχει να επιδείξει η περιοχή:  Αρχαιολογικές τοποθεσίες, ναούς, αρχαία μοναστήρια, μεσαιωνικές συνοικίες, παζάρια, μουσεία, που θα γνωρίσουμε μέσα από εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις και οδοιπορικά.
Μεταξύ αυτών και τα τρία ανεπανάληπτα αξιοθέατα της περιοχής: Τα Ιεροσόλυμα, η Ιεριχώ και η Καισάρεια.
Πρόκειται λοιπόν, για ένα πλήρες ταξίδι που θα μας φέρει σε επαφή με τους Άγιους Τόπους, αλλά και με το σύγχρονο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Θα  πάμε σε γνωστούς και άγνωστους θρησκευτικούς τόπους, θα μάθουμε για την ιστορία του κορυφαίου αυτού προορισμού.  
Θα επισκεφθούμε μουσεία παγκόσμιας εμβέλειας στα Ιεροσόλυμα και το Τελ Αβίβ και πέρα από τα γνωστά προσκυνήματα, θα γνωρίσουμε τις ιστορικές πόλεις της Καισάρειας και της Άκρας.
Το ταξίδι έχει την κατάλληλη διάρκεια, ούτε πολύ σύντομο για να τρέχουμε του σκοτωμού, ούτε πολύ μεγάλο για να βλέπουμε και το παραμικρό προσκύνημα.
Ένα από τα σπουδαιότερα πλεονεκτήματα είναι ο μικρός αριθμός συμμετοχών: Η πείρα μας, μας έχει δείξει ότι τα γκρουπ που επισκέπτονται τους Αγίους Τόπους είναι συνήθως μεγάλα και δυσκίνητα. Αυτό το αποφεύγουμε, γιατί δεν είναι δυνατόν να χανόμαστε στους δαιδαλώδεις δρόμους των Ιεροσολύμων, ούτε να καθυστερούμε όλη την ώρα γιατί κάποιοι μένουν συνεχώς πίσω.
Τα ξενοδοχεία μας επίσης είναι επιλεγμένα, βασισμένα σε ένα πρόγραμμα σωστά διαμορφωμένο - για πολλούς τάμα ζωής - με επισκέψεις σε μνημεία, μουσεία και θρησκευτικούς χώρους, που θα ευχαριστήσει και τον πιο δύσκολο ταξιδιώτη.
.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Το ταξίδι αυτό έχει κάποιους αρχαιολογικούς χώρους, που απαιτούν περπάτημα μέσα σε ερείπια.
Εύκολες διαδρομές, σε ωραιότατα τοπία.
Καλά ξενοδοχεία και γεύματα.
Παλιές ιστορικές πόλεις με έντονο τοπικό χρώμα.
Θεαματικές ή σύγχρονες πόλεις με πάρα πολλά μνημεία.
Αρκετά αξιοθέατα με θρησκευτικό ενδιαφέρον.
Αρκετό φολκλόρ, κυρίως στις Αραβικές περιοχές.
Αξιοθέατα κυρίως αρχαίας, μεσαιωνικής και σύγχρονης εποχής.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Το καλύτερο και πλουσιότερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις. 
Ευέλικτες διαδρομές για καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου. 
Περιλαμβάνονται όλες οι είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. 
Γνωριμία με όλες τις ιστορικές περιοχές των Αγίων Τόπων. 
Διανυκτερεύσεις μέσα στα Ιεροσόλυμα και όχι στη Βηθλεέμ που βρίσκεται μακριά. 
Επίσκεψη στη Νεκρά Θάλασσα.
Επίσκεψη στην αρχαιότερη κατοικημένη πόλη του Κόσμου, τη θρυλική Ιεριχώ.
Επίσκεψη στην μεσαιωνική Άκρα.
Περπάτημα στην συγκλονιστική Οδό του Μαρτυρίου.
Διαδρομές σχεδιασμένες για να περνάμε από τα ωραιότερα τοπία. 
Λεπτομερής εξερεύνηση των Ιεροσολύμων. 
Επίσκεψη στην εντυπωσιακή Καισάρεια. 
Λεπτομερής ξενάγηση του Τελ Αβίβ.
Επιλεγμένα ξενοδοχεία. 
Έξτρα είσοδος στο Κουμράν, εκεί που βρέθηκαν τα περίφημα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας. 
Συναρπαστική εξερεύνηση της Ελευθερόπολης. 
Σωστά μελετημένο πρόγραμμα, με επισκέψεις σε τόπους που τα περισσότερα προγράμματα δεν περιλαμβάνουν.  
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις. 
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Τελ Αβίβ. Άφιξη το απόγευμα και μετά τις διατυπώσεις, σύντομη οδική μεταφορά στα Ιεροσόλυμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


2η ΗΜΕΡΑ

Πρώτη γνωριμία με τα Ιεροσόλυμα, μία από τις ωραιότερες πόλεις και αναμφισβήτητα ιερότερη πόλη του Κόσμου. Θα αρχίσουμε από τον Κήπο της Γεθσημανής, στους πρόποδες του Όρους των Ελαιών, τον κομψό Ναό των Εθνών και τον τάφο της Θεοτόκου, θα συνεχίσουμε με το Βράχο της Αγωνίας, θα ακολουθήσουμε την Οδό του Μαρτυρίου μέσα από τις Αραβικές γειτονιές, με τα πολύχρωμα παζάρια και τους προσκυνητές από όλες τις φυλές του Κόσμου. Θα περάσουμε από το Σπίτι Ιωακείμ και Άννης, τη Φυλακή του Απόστολου Πέτρου και τη Φυλακή του Ιησού, για να καταλήξουμε στο Ναό της Αναστάσεως, τον Πανάγιο Τάφο και το Γολγοθά. Εδώ, μέσα σε ένα συγκλονιστικό συνονθύλευμα ψαλμωδιών, ιερέων και πιστών όλων των δογμάτων, θα δούμε τα παρεκκλήσια του Ακάνθινου Στέφανου, Μη Μου Άπτου και Λογγίνου και τον τόπο ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος στην υπέροχη παλιά πόλη, για αγορές από τα πολύχρωμα μαγαζιά του Αραβικού τομέα, ή τις γκαλερί τέχνης του Εβραϊκού τομέα. Διανυκτέρευση.


3η ΗΜΕΡΑ

Γεμάτη η μέρα μας και σήμερα. Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουμε για τη γειτονική Βηθλεέμ. Είμαστε πλέον σε Παλαιστινιακό έδαφος και φτάνοντας στη Βηθλεέμ, θα επισκεφθούμε τη Βασιλική της Γέννησης, με το σπήλαιο και την Αγία Φάτνη. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε για την Κοιλάδα του Ιορδάνη και την Ιεριχώ, αρχαιότερη κατοικημένη πόλη του Κόσμου, γνωστή από τις Βιβλικές Σάλπιγγες, για να δούμε τη Μονή του Προφήτη Ελισσαίου και τη συκομορέα του Τελώνη Ζακχαίου. Μέσα από τις αφιλόξενες ερήμους της Ιουδαίας, θα ακολουθήσει επίσκεψη στη Νεκρά Θάλασσα, στο χαμηλότερο σημείο του πλανήτη και στο Κουμράν, τόπο που βρέθηκαν τα περίφημα έγγραφα της Νεκράς Θάλασσας, που ακόμα και σήμερα περιβάλλονται από ένα μυστήριο. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα. Διανυκτέρευση.


4η ΗΜΕΡΑ

Πρωινή ξενάγηση στα μουσεία των Ιεροσολύμων. Θα επισκεφτούμε το μουσείο Ροκφέλερ, ένα από τα καλύτερα αρχαιολογικά μουσεία του Κόσμου. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε στο  Μουσείο του Ισραήλ, με μεγάλες συλλογές έργων τέχνης, από την Αρχαιότητα, το Μεσαίωνα και την Αναγέννηση, πολύτιμα αρχαία και Βιβλικά αντικείμενα, ανάμεσα τους και τα 2000 ετών, έγγραφα της Νεκράς Θάλασσας. Συνεχίζουμε με επίσκεψη του Τείχους των Δακρύων, ιερότερου τόπου των Εβραίων και του Τεμένους του Ομάρ, ιερού τόπου των Μουσουλμάνων*. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
* Η επίσκεψη στο τέμενος του Ομάρ εξαρτάται πάντα από τις τοπικές συνθήκες ασφαλείας


5η ΗΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την ιστορική περιοχή της Ιουδαίας. Επίσκεψη στην αρχαία Ελευθερόπολη, που ήταν από τις σπουδαιότερες πόλεις της Ρωμαϊκής Παλαιστίνης, για να δούμε το αρχαίο θέατρο, τα ερείπια εκκλησιών, συμπεριλαμβανομένης της Αγίας Άννας και τα υπόσκαφα ταφικά μνημεία με τις εντυπωσιακές πολύχρωμες τοιχογραφίες. Συνεχιζουμε για το κοσμοπολίτικο Τελ Αβίβ, στην ακτή της Μεσογείου. Το Τελ Αβίβ είναι μια δυναμική μητρόπολη και το οικονομικό κέντρο της χώρας, με ολόκληρες γειτονιές κτισμένες στο ρεύμα του μοντερνισμού, το Bauhaus του Τελ Αβίβ που ανήκει στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για να εξερευνήσουμε τις πολυπολιτισμικές γειτονιές της πόλης και να ανακαλύψουμε μικρές γωνιές, εστιατόρια με κουζίνες από κάθε γωνιά του πλανήτη, καφέ και γκαλερί τέχνης. Διανυκτέρευση.


6η ΗΜΕΡΑ

Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ, που απλώνεται κατά μήκος των ακτών της Μεσογείου και είναι ένα ανοιχτό μουσείο αρχιτεκτονικής του 20ου αιώνα, με μεγάλο αριθμό μοντέρνων κτιρίων, κυρίως με επιρροές από το κίνημα Bauhaus. Θα ακολουθήσει επίσκεψη της γειτονικής πόλης της Γιάφφα, που έχει Αραβικό πληθυσμό και έχει κρατήσει το παλιό αρχιτεκτονικό της ύφος. Θα συνεχίσουμε με το εντυπωσιακό Μουσείο Design στη συνοικία Holon. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


7η ΗΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό θα κάνουμε μια ολοήμερη εκδρομή στα βόρεια του Τελ Αβίβ, για να επισκεφτούμε πρώτα την Χάιφα, χτισμένη στις πλαγιές του όρους Καρμέλ, σε τοποθεσία με οικιστική ιστορία άνω των 3.000 χρόνων.  Εδώ θα δούμε τον περίφημο ναό των Μπαχάι, σύμβολο της πόλης. Συνεχίζουμε για την Άκρα, που ιστορικά θεωρούνταν το κλειδί του Λεβάντε λόγω της στρατηγικής της θέσης. Η πόλη που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, είναι ολόκληρη ένα μνημείο, με τα παλιά μεσαιωνικά τείχη της, τα χάνια και τα πολυδαίδαλα δρομάκια της. Έπειτα θα επισκεφτούμε  τα ερείπια της αρχαίας Καισάρειας, που κτίστηκε από τον Ηρώδη και για 600 χρόνια ήταν η πρωτεύουσα της ρωμαϊκής Επαρχίας της Ιουδαίας. Την εποχή του Ιησού την πόλη κυβερνούσε ο Πόντιος Πιλάτος. Θα περιηγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο, με το θέατρο, το υδραγωγείο και μια τάφρο από την εποχή των Σταυροφόρων. Επιστροφή στο Τελ Αβίβ αργά το απόγευμα.  Διανυκτέρευση. 


8η ΗΜΕΡΑ

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα/Θεσσαλονίκη.

8 Ημέρες
1.690 €
Διαφορά μονόκλινου:
635 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
20 - 30 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:85 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ
21 - 28 Μαρ
Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Αεροπορικά εισιτήρια
• Oδικές μεταφορές
• Ξενοδοχεία 4*
• Πρωινό
• Είσοδοι μνημείων & μουσείων
• Aρχηγός
• Επίσημοι ξεναγοί
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
• Έντυπο ιστορικό υλικό
• Φ.Π.A.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Φόροι αεροδρομίων*
• Επίναυλοι καυσίμων*
• Φιλοδωρήματα
  οδηγών & ξεναγών
• Έξτρα γεύματα
• Προσωπικά έξοδα,
  ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
• Οτιδήποτε προαιρετικό

*Πληρωτέα πριν
  την αναχώρηση

  Συνολικό κόστος 85 €

  Από Θεσσαλονίκη:
  Επιβάρυνση 180 €

Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: [email protected]
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.