ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΑΡΧΑΙΑ ΕΤΡΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΗ ΤΟΣΚΑΝΗ
    

Πρόκειται για ένα μοναδικό ταξίδι που συνδυάζει έναν καλό ιστορικό γύρο της Αρχαίας Ετρουρίας, με επισκέψεις στα Αναγεννησιακά μνημεία της σημερινής Τοσκάνης και της Ούμπρια.
Ένα ταξίδι στα ίχνη του πιο αινιγματικού αρχαίου λαού της Ευρώπης, αλλά συγχρόνως και ένα οδοιπορικό στις ιστορικές πόλεις της κεντρικής Ιταλίας.
Η Φλωρεντία με τα αμέτρητα μνημεία της, η φαντασμαγορική Σιένα και τα χωριά της υπέροχης Τοσκάνης, δένουν απόλυτα με την κλασική Περούτζια και τα τοπία της Ούμπρια. Μια επίσκεψη σε όλο αυτό το εκπληκτικό σύνολο Μεσαιωνικών κτισμάτων και μουσείων με ανυπέρβλητα έργα τέχνης, μέσα από τον άγνωστο πολιτισμό της αρχαίας Ετρουρίας, που άφησε περισσότερα μυστήρια, παρά γνώση, με αποτέλεσμα σήμερα να γνωρίζουμε ελάχιστα γι’αυτόν.
Μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι δεν ξοδεύουμε καθόλου χρόνο 
στη Ρώμη, η οποία από μόνη της απαιτεί ένα άλλο ταξίδι. Επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας στα αρχαία και Αναγεννησιακά μνημεία της Τοσκάνης και της Ούμπρια, με λεπτομερείς επισκέψεις και ξεναγήσεις και όχι με επισκέψεις λίγων ωρών, όπως γίνεται στα συνήθη προγράμματα τύπου "γύρος της Ιταλίας σε 7 ημέρες".
Για παράδειγμα έχουμε τρεις διανυκτερεύσεις στη
Φλωρεντία, για να έχουμε την άνεση να γυρίσουμε τα μουσεία της και για να ζήσουμε τη μοναδική ατμόσφαιρα της. Από την άλλη, επισκεπτόμαστε τα θαυμαστά Ετρουσκικά ταφικά σύνολα - κάτι που οι περισσότεροι δεν κάνουν - δίνοντας στο ταξίδι αυτό μια άλλη διάσταση και ξεφεύγοντας από τα τετριμμένα ταξίδια της αγοράς.
.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Το ταξίδι αυτό έχει κάποιους αρχαιολογικούς χώρους, κάποιοι από τους οποίους απαιτούν πεζοπορία μέσα σε ερείπια. 
Πεζοπορία σε ιστορικά κέντρα πόλεων.
Εύκολες διαδρομές σε ωραιότατα τοπία.
Καλά ξενοδοχεία.
Παλιές και θεαματικές πόλεις με πολλά μνημεία.
Αξιοθέατα Κλασικής, Μεσαιωνικής και Αναγεννησιακής εποχής.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
Η σχετικά μικρή διάρκεια του ταξιδιού, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο.  
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις. 
Περιλαμβάνονται είσοδοι σε όλα τα μνημεία και τα μουσεία. 
Η επίσκεψη στους Ετρουσκικούς τάφους. 
Άνετο και σωστά μελετημένο πρόγραμμα για πλήρη γνωριμία με τις περιοχές που επισκεπτόμαστε.
Δύο γεμάτες ημέρες στη Φλωρεντία, για επίσκεψη των μουσείων της.
Επίσκεψη στη συγκλονιστική Σιένα.
Η διάσχιση της Τοσκάνης και της Ούμπρια.
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
Σωστά επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία.
Ελεύθερος χρόνος για καλύτερη και πιο προσωπική γνωριμία με τις πόλεις που επισκεπτόμαστε.
ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο της Αθήνας/Θεσσαλονίκης και πτήση για τη Ρώμη. Άφιξη στη Ρώμη, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για τις ιστορικές περιοχές της μυστηριώδους αρχαίας Ετρουρίας στις ακτές του Τυρρηνικού Πελάγους. Επίσκεψη στις ετρουσκικές νεκροπόλεις Cerveteri και Tarquinia με τους μοναδικούς τάφους, με τις εξαιρετικές τοιχογραφίες. Άφιξη στη Φλωρεντία το βράδυ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η & 3η ΗΜΕΡΑ
Δύο ολόκληρες ημέρες σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και όμορφες πόλεις του Κόσμου, για να επισκεφθούμε τα σημαντικότερα μνημεία της, που κοσμούνται με έργα των Michelangelo, Giotto, Fra Angelico, Donatello, Masazzio, Martini, Brunellesci, Cimabue, και που σηματοδοτούν το Ρωμανικό, Γοτθικό και κυρίως το Αναγεννησιακό παρελθόν της πόλης: πλατεία Duomo, Καθεδρικός, Campanile, Santa Maria Novella, Santa Croce, San Marco και το μουσείο του, San Lorenzo με τους τάφους των Μεδίκων, Piazza de la Signoria, Palazzo Vecchio, Ponte Vecchio, Galleria degli Uffizi με τα σημαντικότατα έργα τέχνης, όπως η περίφημη Pietà, πινακοθήκη της Ακαδημίας και αρχαιολογικό μουσείο με τους θησαυρούς των Ετρούσκων. Η σειρά των επισκέψεων θα εξαρτηθεί από τις ώρες λειτουργίας των μουσείων στα οποία θα δοθεί προτεραιότητα. Το ξενοδοχείο μας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και τα απογεύματα θα είναι ελεύθερα, γιατί τα μνημεία κλείνουν στις 17.30.

4η ΗΜΕΡΑ
Το πρωί αναχώρηση για την Siena, μέσα από τα χαρακτηριστικά τοπία της Τοσκάνης. Καθ’ οδόν στάση στο San Gimignano, που ονομάζεται “H Πόλη των Όμορφων Πύργων”, για να δούμε την παλιά πόλη και τους πύργους του 13ου αιώνα. Άφιξη στην Siena, και επίσκεψη της Piazza del Campo με το Δημαρχείο, και αμέσως μετά του Duomo. Το απόγευμα αναχώρηση για την Περούτζια, την αρχαία ετρουσκική Perusia. Άφιξη το βράδυ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
 
5η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή ξενάγηση στα κυριότερα μνημεία της Περούτζια, όπως την κρήνη Fontana Maggiore, τη Βασιλική του San Domenico, που κτίστηκε τον 14ο αιώνα και το Palazzo dei Priori, ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία της Ιταλίας, όπου στεγάζεται το δημαρχείο και Collegio den Cambio. Το μεσημέρι αναχώρηση για την Ρώμη. Στη διαδρομή, στάση και ελεύθερος χρόνος στο Viterbo. Άφιξη στη Ρώμη το βράδυ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη.

6 Ημέρες
1.360 €
Διαφορά μονόκλινου:
380 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
15 - 22 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:190 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ
29 Φεβ - 5 Μαρ
Από Θεσσαλονίκη
Από Αθήνα


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
• Αεροπορικά εισιτήρια
• Oδικές μεταφορές
• Ξενοδοχεία 4*
• Ημιδιατροφή
• Αρχηγός από την Ελλάδα
• Επίσημοι ξεναγοί
• Eίσοδοι μουσείων & μνημείων
• Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
• Έντυπα
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
• Αχθοφορικά στα ξενοδοχεία
• Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
• Φόροι αεροδρομίων
• Προσωπικά έξοδα, ποτά,
  τηλεφωνήματα κλπ
• Φιλοδωρήματα
  οδηγών & ξεναγών
• Οτιδήποτε προαιρετικό

 Από Θεσσαλονίκη:
 Επιβάρυνση 90 €

Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: info@kanon.gr
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.