ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ
    

Η νότια Μικρά Ασία είναι από τα πιο άγνωστα μέρη της Ανατολικής Μεσογείου: Απέχοντας αρκετά από τα γνωστά θέρετρα που γεμίζουν με κόσμο, έχει κρατήσει την αυθεντικότητα της στα χωριά και τις πολιτείες της.
Κατοικημένη από διάφορα τουρκικά φύλα, όπως οι Τουρκομάνοι και οι νομάδες Γιουρούκοι, η περιοχή – πλην ελαχίστων εξαιρέσεων – έμεινε εκτός τουριστικών προγραμμάτων.
Αν και σε μεγάλο μέρος της έχει ζεστό μεσογειακό κλίμα, η οροσειρά του Ταύρου που την τέμνει, την διαχωρίζει από τα υπόλοιπα τουριστικά μέρη της χώρας. Η σημερινή απομόνωση όμως, καθώς και η έλλειψη υποδομών, δεν έχει καμία σχέση με τα αρχαία χρόνια, που η περιοχή γνώρισε μεγάλη ακμή σαν εμπορικό σταυροδρόμι της Μικράς Ασίας και ανέπτυξε πόλεις τεραστίων διαστάσεων. Αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν εξαιρετικοί αρχαιολογικοί χώροι που είναι δυσπρόσιτοι, αλλά και ιστορικές τοποθεσίες που είναι αποκομμένες και γι’ αυτό επισκέψιμες από λίγους ψαγμένους ταξιδιώτες, που νιώθουν σαν περιηγητές περασμένων αιώνων.
Τα τελευταία χρόνια η αρχαιολογική σκαπάνη έφερες το φως εκπληκτικά ευρήματα, που σπάνια βλέπουν οι ξένοι επισκέπτες. Αυτά τα ευρήματα λοιπόν και αυτούς τους αρχαιολογικούς χώρους επισκεπτόμαστε μ’ αυτό το λεπτομερές πρόγραμμα.
Θα κάνουμε λοιπόν, έναν αρχαιολογικό γύρο της οροσειράς του Ταύρου για να δούμε ανυπέρβλητες αρχαίες πόλεις και πρωτοχριστιανικούς τόπους, που κυριαρχούν στις άδειες εκτάσεις της Πισιδίας και της Λυκαονίας.
Θα γνωρίσουμε από κοντά αρχαίους πολιτισμούς, που ούτε έχουμε ακούσει ποτέ γι’αυτούς, θα περάσουμε φαράγγια και ακτές και θα περιηγηθούμε σε κάστρα, εκκλησίες, τεμένη και αγορές άλλων εποχών.
Ένα μοναδικό ταξίδι για λίγους, στην ανεξερεύνητη Μικρά Ασία, μακριά από τις γνωστές αρχαιότητες του Αιγαίου, που μας φέρνει σε επαφή με κολοσσιαία μνημεία, που θα τα θυμόμαστε για πάντα.
.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Το ταξίδι αυτό έχει πολλούς αρχαιολογικούς χώρους, κάποιοι από τους οποίους απαιτούν πεζοπορία μέσα σε ερείπια. Διαδρομές σε ωραιότατα τοπία. Καλά ξενοδοχεία. Παλιές και θεαματικές πόλεις με πολλά μνημεία. Αξιοθέατα κυρίως Ελληνιστικής, Ρωμαϊκής και Μεσαιωνικής εποχής. Πόλεις σχετικές με την Ελληνική Ιστορία.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Το καλύτερο και πλουσιότερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
Περιλαμβάνονται είσοδοι σε δεκαοκτώ αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.
Ευέλικτες διαδρομές για καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου.
Πολύ καλά ξενοδοχεία και γεύματα.
Επίσκεψη στη συγκλονιστική Αντιόχεια της Πισιδίας.
Έξτρα είσοδος στο φαράγγι της Σέλγης.
Επίσκεψη στη μεγαλειώδη Σαγαλασσό.
Επίσκεψη στον Μυστρά της Ανατολής, το Ανεμόριο.
Επίσκεψη πολλών άγνωστων αρχαιοτήτων.
Εκδρομή στη μυστηριώδη Τερμησσό.
Σωστά μελετημένο πρόγραμμα.
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Αθήνας/Θεσσαλονίκης και πτήση για την Αττάλεια της νότιας Τουρκίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ
Το πρωί θα ξεκινήσουμε για μια εκδρομή στις σημαντικότερες αρχαίες πόλεις της περιοχής. Θα δούμε την Πέργη με το στάδιό της, την πρώτη πόλη που επισκέφθηκε ο Απόστολος Παύλος στη Μικρά Ασία, και την καταπληκτική Άσπενδο, όπου βρίσκεται το καλύτερα διατηρημένο θέατρο της Αρχαιότητας. Ύστερα συνεχίζουμε για τη Σίδη, πόλη κτισμένη στις ακτές της Μεσογείου, ανάμεσα σε αρχαία ερείπια και βυζαντινές βασιλικές. Επιστροφή στην Αττάλεια και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για βόλτες και αγορές αναπαλαιωμένες γειτονιές της παλιάς πόλης. Διανυκτέρευση.


3η ΗΜΕΡΑ
Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουμε για μια περιπέτεια στα ορεινά σύνορα της Παμφυλίας με την Πισιδία. Θα φτάσουμε μέχρι το Köprülü Canyon, ένα φαράγγι απίστευτης ομορφιάς, που σχηματίζεται από τον ιστορικό ποταμό Ευρυμέδοντα. Εδώ θα δούμε και τη Ρωμαϊκή γέφυρα του 2ου αι. μ.Χ, που στεφανώνει το φαράγγι και που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα. Θα συνεχίσουμε για την αρχαιοελληνική Σέλγη, μια άγνωστη πόλη με θέατρο και μνημεία που στοιχειώνει τις νότιες υπώρειες του Ταύρου. Επίσκεψη των κυριότερων μνημείων της Σέλγης: Το θέατρο, το γυμνάσιο και η Στοά. Μεσημεριανό φαγητό σε κάποιο από τα τοπικά εστιατόρια που βρίσκονται στις όχθες του Ευρυμέδοντα και φημίζονται για τις πέστροφες τους. Το απόγευμα συνεχίζουμε για την Αλάνια ( αρχαίο Κορακέσιον). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή επίσκεψη στο κάστρο και την ακρόπολη της πόλης, σε ένα μεγαλειώδες τοπίο, με θέα τη Μεσόγειο και την σύγχρονη πόλη της Αλάνιας. Συνεχίζουμε και μέσα από τις δασωμένες πλαγιές του Ταύρου, αφήνουμε την Παμφυλία και μπαίνουμε στην Κιλικία. Η διαδρομή μας περνά από πυκνά πευκοδάση, καθώς ο δρόμος ανεβοκατεβαίνει στο βουνό, ενώ πάντα δίπλα μας έχουμε τη γαλάζια Μεσόγειο. Άφιξη και επίσκεψη στο Ανεμόριον, μία στοιχειωμένη Βυζαντινή καστροπολιτεία, που συναγωνίζεται τον Μυστρά σε έκταση και σπουδαιότητα. Συνεχίζουμε για τη Σελεύκεια της Κιλικίας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή επίσκεψη στο μικρό επαρχιακό μουσείο της Σελεύκειας και αμέσως μετά αναχώρηση βόρεια με κατεύθυνση το Ικόνιο. Στη διαδρομή μας, θα επισκεφθούμε τα συγκλονιστικά ερείπια του μοναστηριού των Τεσσάρων Ευαγγελιστών στο Alahan, στις πλαγιές του Ταύρου. Θα συνεχίσουμε για την Κυλίστρα (αρχαία Λύστρα) και τη λεγόμενη “Μικρή Καππαδοκία”, ένα σύμπλεγμα πολυώροφων τρωγλοδυτικών μοναστηριών, που σήμερα είναι εγκαταλειμμένα. Επίσκεψη του χώρου και συνεχίζουμε για το Ικόνιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ
Στην πρωινή μας ξενάγηση, θα γνωρίσουμε το Ικόνιο, που θεωρείται η θρησκευτική πρωτεύουσα της χώρας και που είναι το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο Σελτζουκικής αρχιτεκτονικής στην Τουρκία. Θα καταλήξουμε στο Μουσείο Mevlana που παλαιότερα ήταν Ισλαμικό μοναστήρι και γνωστό για τα τάγματα των Περιστρεφόμενων Δερβίσηδων. Αμέσως μετά συνεχίζουμε δυτικά για την περιοχή των λιμνών της Μικράς Ασίας και τη θρυλική Αντιόχεια της Πισιδίας, αρχαία πόλη και σταθμό στις περιοδείες του Απόστολου Παύλου. Επίσκεψη του χώρου που εντυπωσιάζει με την έκταση του, όσο και με τα μνημεία του. Συνεχίζουμε για την λίμνη του Εγριντίρ, όπου θα επισκεφθούμε την ομώνυμη πόλη και το νησάκι της, όπου πριν την Ανταλλαγή υπήρχε ανθηρή ελληνική κοινότητα. Άφιξη το απόγευμα στη Σπάρτη της Πισιδίας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ
Η ιστορική μας διαδρομή συνεχίζεται μέσα από τις εύφορες εκτάσεις της Πισιδίας. Θα κάνουμε μια στάση στην εκπληκτική Σαγαλασσό, μια από τις σπουδαιότερες πόλεις της Αρχαιότητας, σύμφωνα με τα ευρήματα που έρχονται συνεχώς στο φως από την σκαπάνη των αρχαιολόγων. Συνεχίζουμε για το σπήλαιο του Karain, όπου έχουν βρεθεί παλαιολιθικά αντικείμενα, καθώς και κρανίο του Ανθρώπου Neanderthal. Το μεσημέρι θα φτάσουμε στην απόκοσμη Τερμησσό, μια αρχαία πόλη, σκαρφαλωμένη πάνω σε ένα απόκρημνο βουνό, που θυμίζει τη Δευτέρα Παρουσία με τις αναποδογυρισμένες σαρκοφάγους της. Πεζοπορία μέσα στα δάση της Τερμησσού και επίσκεψη των κυριότερων μνημείων της, όπου ξεχωρίζουν το θέατρο, οι μυστηριώδεις υπόγειες στοές και κυρίως η τρομακτική νεκρόπολη, που μοιάζει σαν να βγήκε από σκηνικό ταινίας. Το απόγευμα θα φτάσουμε στη γνώριμη πλέον Αττάλεια. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ
Ν
ωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα/ Θεσσαλονίκη το μεσημέρι.

8 Ημέρες
980 €
Διαφορά μονόκλινου:
370 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
15 - 22 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:280 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ
17 - 24 Μαϊ
Από Aθήνα
Από Θεσσαλονίκη


Περιλαμβάνονται:
• Αεροπορικά εισιτήρια
• Oδικές μεταφορές
• Ξενοδοχεία 4*
  (στη Σπάρτη 3*)
• Ημιδιατροφή
• Αρχηγός από την Ελλάδα
• Επίσημοι ξεναγοί
• Eίσοδοι μουσείων & μνημείων
• Φόροι συνόρων
• Έντυπα
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
• Αχθοφορικά στα ξενοδοχεία
• Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται
• Φόροι αεροδρομίων*
• Επίναυλοι καυσίμων*
• Προσωπικά έξοδα,
  ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
• Φιλοδωρήματα οδηγών
  & ξεναγών
• Οτιδήποτε προαιρετικό

* Πληρωτέα πριν
  την αναχώρηση
  Σύνολο 280 €
Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: info@kanon.gr
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.