ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΙΡΛΑΝΔΙΑ
    

Μια πλήρης γνωριμία με την χώρα των Κελτών: Τα καταπράσινα τοπία, τα μεσαιωνικά κάστρα, οι εκπληκτικές ακτές, η ζωντάνια των πόλεων, η μουσική παράδοση, και οι παλιοί θρύλοι δίνουν την εικόνα της Ιρλανδίας.
Παραδομένη στους υγρούς ανέμους του Ατλαντικού Ωκεανού, η Ιρλανδία είναι ένα μεγάλο νησί που χωρίζεται σε δύο μέρη: Το νότιο και μεγαλύτερο αποτελεί την Δημοκρατία της Ιρλανδίας, το βόρειο την Βόρεια Ιρλανδία που ανήκει στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Πρόκειται για μια άγνωστη στους πολλούς Έλληνες χώρα, αλλά που την κατοικεί ένας φιλόξενος και ζεστός λαός με μακρόχρονη παράδοση.
Στο ταξίδι αυτό, θα κάνουμε έναν πλήρη γύρο της Ιρλανδίας, που δεν περιλαμβάνει μόνο την Ιρλανδική Δημοκρατία, αλλά και τη Βόρεια Ιρλανδία.
Δεν θα περιοριστούμε μόνο σε πόλεις, αλλά θα γυρίσουμε την Ιρλανδέζικη ύπαιθρο και θα επισκεφθούμε μέρη, που σπάνια περιλαμβάνονται σε προγράμματα της Ιρλανδίας, αλλά αντιπροσωπεύουν πλήρως τη χώρα, όπως τον περίφημο Δρόμο των Γιγάντων και τη χερσόνησο Ring of Kerry.
Μεγάλη σημασία έχει ο αριθμός των ταξιδιωτών. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα γκρουπ του Κανόνα έχουν 15 με 18 άτομα, και όταν συναντάμε άλλα ελληνικά γκρουπ με 40 και 50 άτομα, η ποιοτική διαφορά είναι εμφανής.
Επίσης σημαντική είναι και η ημιδιατροφή, αλλά κυρίως οι είσοδοι των μνημείων, που στο συγκεκριμένο ταξίδι είναι και πολλές και ακριβές. Άλλο να βλέπεις τρία μνημεία την ημέρα και άλλο δέκα. Άλλο να έχεις ελεύθερα απογεύματα και άλλο να έχεις λεπτομερείς ξεναγήσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, ή αγορές, αλλά η προτεραιότητα είναι οι επισκέψεις και αυτή είναι μία από τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.
Σημαντικό είναι επίσης το ότι προπληρώνετε για όλες τις υπηρεσίες από την Ελλάδα: Χωρίς έξτρα χρεώσεις, φουσκωμένους φόρους αεροδρομίων, προαιρετικές εκδρομές και αρχηγούς που περιμένουν το γκρουπ στον τελικό προορισμό.
.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
Ο προορισμός αυτός απευθύνεται σε ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη και την ιστορία.
Το ταξίδι έχει πολλές επισκέψεις, κάποιες από τις οποίες απαιτούν πεζοπορία στα ιστορικά κέντρα των πόλεων.
Εύκολες διαδρομές σε ωραιότατα τοπία.
Θεαματικές, ιστορικές πόλεις με πάρα πολλά μνημεία και μουσεία.
Κάποιες διανυκτερεύσεις γίνονται σε χωριά και κοντά σε μνημεία.
ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Θα κάνουμε ένα πλήρη γύρο της Ιρλανδίας, που δεν περιλαμβάνει μόνο την Ιρλανδική Δημοκρατία, αλλά και τη Βόρεια Ιρλανδία.
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων. 
Περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε όλα τα μνημεία και τα μουσεία.
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις. 
Το πιο πλήρες και πιο καλοοργανωμένο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς. 
Η επίσκεψη στο θεαματικό Ring of Kerry.
Η επίσκεψη στο Αββαείο του Kylemore.
Η διάσχιση της Connemara. 
Η εκπληκτική διαδρομή στην ακτή Antrim. 
Η επίσκεψη στα κάστρα της Ιρλανδίας. 
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις. 
Επισκέψεις σε άγνωστες τοποθεσίες μακριά από τα τουριστικά τετριμμένα. 
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. 
Ημιδιατροφή για μεγαλύτερη οικονομία. 
Άνετο και σωστά μελετημένο πρόγραμμα για πλήρη γνωριμία με τις περιοχές που επισκεπτόμαστε. 
 
ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο της Αθήνας/Θεσσαλονίκης και πτήση για το Δουβλίνο μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.  


2η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή 
αναχώρηση για το Μπέλφαστ της Βορείου Ιρλανδίας.  H πρώτη μας στάση είναι το φημισμένο κάστρο Malahide, που ανάγεται στον 12ο αιώνα. Θα συνεχίσουμε με μια διαδρομή κατά μήκος των ανατολικών ακτών της Ιρλανδίας και  αφού περάσουμε από την Drogheda θα φτάσουμε στο Μπέλφαστ νωρίς το απόγευμα. Θα ακολουθήσει περιήγηση της πόλης, όπου θα δούμε τα σημαντικότερα μνημεία: το διάσημο Δημαρχείο σε κλασική Αναγεννησιακή αρχιτεκτονική, τον Πύργο του Ωρολογίου, το Βασιλικό Πανεπιστήμιο, τη  βιβλιοθήκη Linen Hall , το κάστρο Stormont και τις γειτονιές με τα διάσημα γκράφιτι της εποχής των ταραχών που συγκλόνισαν τη Βόρεια Ιρλανδία για δεκαετίες.  Θα καταλήξουμε στα ιστορικά ναυπηγεία “Harland & Wolff”, όπου ναυπηγήθηκε το υπερωκεάνιο  Τιτανικός, που είχε το γνωστό και τραγικό τέλος. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.  


3η ΗΜΕΡΑ
Σήμερα 
θα γνωρίσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βορείου Ιρλανδίας, κάνοντας μια ωραία διαδρομή στα βόρεια παράλια του νησιού: Θα κινηθούμε κατά μήκος της ακτής Antrim που ξετυλίγεται με μικρούς όμορφους κόλπους, θα περάσουμε από το Carrickfergus, με το Νορμανδικό κάστρο του και θα επισκεφθούμε τον φημισμένο Διάδρομο των Γιγάντων, φυσικό γεωλογικό φαινόμενο από 40.000 βασαλτικές κολώνες πάνω στην ακτή. Ο Διάδρομος των Γιγάντων, περιλαμβάνεται στα Παγκόσμια Μνημεία της UNESCO και αναφέρεται σε πολλούς αρχαίους Ιρλανδικούς μύθους. Συνεχίζουμε για το Letterkenny.  


4η ΗΜΕΡΑ

Το πρωί 
αναχώρηση για το Galway στις ακτές του Ατλαντικού. Διαδρομή μέσα από τα καταπράσινα λιβάδια της Ιρλανδίας διάσπαρτα από μικρά γραφικά χωριά. Θα περάσουμε από την περιοχή Connemara, με μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά Ιρλανδικά τοπία, με δεκάδες μικρές λίμνες, ανάμεσα στις οποίες βόσκουν κοπάδια με πρόβατα, απομονωμένα αγροκτήματα και μια άγρια ακτογραμμή που διακόπτεται από μικρούς αμμώδεις κόλπους. Οι κάτοικοι εδώ, μιλούν ακόμη τα  Γαελικά και τηρούν τις παλιές Κελτικές παραδόσεις. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε μια στάση στο θεαματικό Αββαείο του Kylemore, στις όχθες της λίμνης Corrib. Συνεχίζουμε για το Galway, μια μικρή μεσαιωνική πόλη, γεμάτη με μικρά μπαρ και εστιατόρια και γνωστή για τους καλλιτέχνες της. Στη βόλτα μας στο κέντρο της πόλης, θα δούμε την πλατεία Eyre, τα Δικαστήρια, τη γέφυρα Salmon Weir και τον Καθεδρικό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.


5η ΗΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση και με κατεύθυνση νότια περνάμε τις ερημικές περιοχές του Burren με τους προϊστορικούς χώρους του και τα μοναδικά τοπία του. Άφιξη στην ακτή του Moher, ένα από τα πιο συγκλονιστικά μέρη της Ιρλανδίας γνωστή από τις ταινίες που γυρίζονται εκεί. Η ακτή υψώνεται απότομα σε ύψος τα 230 μέτρα πάνω από τη θάλασσα και σε μήκος τα οκτώ χιλιόμετρα. Όταν ο καιρός είναι καθαρός μπορούμε να διακρίνουμε τα νησιά Aran, όπως και τους λόφους της Connemara. Συνεχίζουμε για το κάστρο Bunratty και το γειτονικό λαογραφικό πάρκο. Το κάστρο που ανάγεται στον 15ο αιώνα, είναι το πιο καλοδιατηρημένο κάστρο της Ιρλανδίας. Το λαογραφικό πάρκο μας μεταφέρει στην αγροτική και αστική ζωή της Ιρλανδίας του 19ου αιώνα. Άφιξη στο Killarney. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.   

6η ΗΜΕΡΑ
Ολοήμερη γνωριμία 
με ένα από τα πιο μαγευτικά και γραφικά μέρη της Ιρλανδίας: την χερσόνησο Iveragh, ή αλλιώς Ring of Kerry, που εκτείνεται βαθιά μέσα στον Ατλαντικό. Απότομες ακτές, καταπράσινα τοπία, απομονωμένοι πύργοι με εξαίσιους κήπους, συνθέτουν το σκηνικό της περιοχής αυτής. Θα περάσουμε από μικρά χωριά, όπως το Sneem, γνωστό για τα χρωματιστά σπίτια του και θα σταματήσουμε σε επιλεγμένα σημεία για να θαυμάσουμε τη θέα προς τις λίμνες του Killarney. Θα επισκεφθούμε την έπαυλη Muckross, ένα εντυπωσιακό κτίσμα του 19ου αιώνα μέσα σε στους ομώνυμους κήπους, που δημιουργήθηκαν προς τιμή της βασίλισσας Βικτώριας η οποία συνήθιζε να επισκέπτεται το μέρος αυτό. Το Ρεύμα του Κόλπου επηρεάζει θετικά την περιοχή, με αποτέλεσμα οι κήποι να περιλαμβάνουν και σπάνια φυτά που κανονικά δεν ευδοκιμούν σε αυτά τα γεωγραφικά πλάτη. Επιστροφή στο Killarney. Δείπνο και διανυκτέρευση. 


7η ΗΜΕΡΑ

Πρωινή αναχώρηση 
για την επιστροφή μας στο Δουβλίνο. Μπαίνοντας στην ιστορική περιοχή του Tipperary, θα κάνουμε μια στάση στο Cashel για να επισκεφθούμε ένα  από τα πιο θεαματικά αξιοθέατα της Ιρλανδίας, την ακρόπολη του Cashel. Η ακρόπολη υψώνεται πάνω από την πόλη Cashel και κάποτε ήταν η έδρα των βασιλέων του Munster. Την επισκέφθηκε ο Άγιος Πατρίκιος το 450 και εδώ στέφθηκε βασιλιάς της Ιρλανδίας ο Brian Boru. Σήμερα τα εντυπωσιακά πέτρινα τείχη περικλείουν έναν αρχαίο κυκλικό πύργο, το Ρωμανικό παρεκκλήσι του Cormac και τον Καθεδρικό του 8ου αιώνα, τον οποίο και θα επισκεφθούμε. Άφιξη στο Δουβλίνο το απόγευμα. Το Δουβλίνο βρίσκεται περίπου στο μέσο της ανατολικής ακτής του νησιού, και αρχικά ιδρύθηκε σαν κέντρο για το εμπόριο σκλάβων των Βίκινγκς και είναι η κύρια πόλη της Ιρλανδίας από την εποχή του Μεσαίωνα.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. 


8η ΗΜΕΡΑ

Πρωινή ξενάγηση της Ιρλανδικής πρωτεύουσας, την πόλη του Oscar Wilde, του Bernard Shaw και του Samuel Beckett, μια πανέμορφη πόλη με φιλικούς ανθρώπους. Το Δουβλίνο είναι μια ανθρώπινη πόλη την οποία διασχίζει ο ποταμός Liffey και σχεδόν κάθε γειτονιά της έχει εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα. Θα περιηγηθούμε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα δούμε τη Βουλή και τον Καθεδρικό του Αγίου Πατρίκιου, του 12ου αιώνα, τον μεγαλύτερο ναό της Ιρλανδίας. Θα δούμε τις γέφυρες του ποταμού Liffey και θα συνεχίσουμε με το ιστορικό Trinity College, που κτίστηκε το 1592 από τη βασίλισσα Ελισάβετ Α’ και τη Γεωργιανή συνοικία, με μερικούς από τους πιο γραφικούς δρόμους, πλατείες και κτίρια του Δουβλίνου. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για βόλτες στις κεντρικές λεωφόρους της πόλης ή επίσκεψη μουσείων. Το βράδυ μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα αναρίθμητα ιρλανδέζικα μπαρ με ζωντανή μουσική και να δοκιμάσετε μια από τις αναρίθμητες Ιρλανδέζικες μπύρες. Δείπνο και διανυκτέρευση. 


9η ΗΜΕΡΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα/ Θεσσαλονίκη το βράδυ.

9 Ημέρες
1.930 €
Διαφορά μονόκλινου:
580 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
15 - 22 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:250 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ

14 - 22 Μαϊ


Από Αθήνα 
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
• Αεροπορικά εισιτήρια 
• Oδικές μεταφορές 
• Ξενοδοχεία 4*   
• Hμιδιατροφή 
  (εκτός της
   πρώτης διανυκτέρευσης)  
• Είσοδοι
  μνημείων & μουσείων 
• Aρχηγός 
• Επίσημοι ξεναγοί 
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων 
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
• Έντυπο ιστορικό υλικό 
• Φ.Π.A. 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
• Φόροι αεροδρομίων* 
• Επίναυλοι καυσίμων* 
• Φιλοδωρήματα
  οδηγών & ξεναγών  
• Έξτρα γεύματα 
• Προσωπικά έξοδα, ποτά, 
  τηλεφωνήματα κλπ 
• Οτιδήποτε προαιρετικό 
 
*Πληρωτέα πριν την 
 αναχώρηση. 
 Συνολικό κόστος 250 €
 
 Από Θεσσαλονίκη:
 Επιβάρυνση +140 €
Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: info@kanon.gr
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.