ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
    

Η γη της Θράκης, απλώνει την απόκοσμη ομορφιά της, μένοντας ακόμα και σήμερα άγνωστη και ανεξερεύνητη.
Αυθεντική και σπάνια, κυλά μέσα στο χρόνο, όπως τα γαλαζοπράσινα νερά του Νέστου, αθέατη όπως τα σπάνια πουλιά στο δάσος της Δαδιάς, ήρεμη και γαλήνια, όπως το Δέλτα του Έβρου.
Μωσαϊκό ανθρώπων με παράδοση και πανάρχαια έθιμα, που διατήρησαν τη δική τους ταυτότητα μέσα στους αιώνες.
Μια γη άγνωστη και περιπετειώδης και ταυτόχρονα ζεστή και φιλόξενη. Με τη μεγαλύτερη δασοκάλυψη σε ολόκληρη την Ελλάδα και με πολλά από τα δάση της, απάτητα και παρθένα, με μεγαλιθικά μνημεία, κάστρα και πύργους, μεσαιωνικά γεφύρια και διατηρητέους οικισμούς, ανεξερεύνητες αρχαίες πολιτείες, χαμένες μέσα σε δάση, πάνω σε αμμουδιές, στα βάθη φαραγγιών.
Το κρύο που κυριαρχεί στη Θράκη το Χειμώνα, δεν μας επιτρέπει να κάνουμε εκτενή γύρο της περιοχής αυτή την εποχή. Άλλωστε, μεγάλο μέρος του ταξιδιού γίνεται σε ορεινές περιοχές, που υπάρχει περίπτωση να είναι αποκλεισμένες τους χειμωνιάτικους μήνες.
Οι καλύτερες εποχές είναι η Άνοιξη με τα μεθυστικά της αρώματα και τα χιλιάδες αγριολούλουδα, το Καλοκαίρι με τις μεγάλες μέρες του και τα απόκοσμα φεγγάρια του και φυσικά το Φθινόπωρο με τις εκατοντάδες αποχρώσεις του κόκκινου και του κίτρινου, που ντύνουν τα δάση της Θράκης και της Σαμοθράκης.
Ίσως το ταξίδι να φανεί ακριβό σε όσους έχουν συνηθίσει τα κλασικά ταξίδια που κυριαρχούν στην Ελληνική αγορά: μικρή διάρκεια, βασικές περιηγήσεις, προαιρετικές εξορμήσεις, “γλέντια” σε εστιατόρια, χοροί μέσα σε λεωφορεία, και μπόλικη δόση δακρύβρεχτης ιστορίας των παραμελημένων ακριτικών περιοχών της πατρίδας μας. Η Θράκη δεν αξίζει τέτοια γνωριμία όμως. Είναι ένας τόπος με μακραίωνη ιστορία και μυστηριακό παρελθόν, που πρέπει να αντιμετωπίζεται με την ανάλογη σοβαρότητα. Και μια τέτοια σοβαρότητα, προϋποθέτει μικρά γκρουπ, καλά ξενοδοχεία, γεμάτο πρόγραμμα, πλούσιες ξεναγήσεις, πολλά αξιοθέατα, ψάξιμο και εξερεύνηση. Αυτά τα πράγματα κοστίζουν όμως. Μελετείστε το πρόγραμμα και θα καταλάβετε τι εννοούμε. Όσοι πηγαίνουν στη Θράκη, περιορίζονται στις πρωτεύουσες των νομών της – Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη - ίσως και σε μια σύντομη επίσκεψη στο δάσος της Δαδιάς, η στο Σουφλί για μεταξωτά και έχουν την εντύπωση ότι πρόκειται για μια περιοχή μονότονη και πεδινή, με λιγοστά μνημεία και όχι και τόσο ενδιαφέρουσες πόλεις.

Ο Κανών όμως οργώνει στην κυριολεξία τη Θράκη δέκα ολόκληρα χρόνια, ανακαλύπτοντας μέρη, που ούτε οι ίδιοι οι Θρακιώτες δεν γνωρίζουν.
Αλήθεια, ξέρετε ότι στη Θράκη υπάρχουν κάστρα και πύργοι, μεσαιωνικά γεφύρια και διατηρητέοι οικισμοί, που δένουν την μοναδική αρχιτεκτονική τους με το περιβάλλον σε απόλυτη αρμονία;
Ότι η Θράκη έχει τη μεγαλύτερη δασοκάλυψη σε ολόκληρη την Ελλάδα και πολλά από τα δάση της είναι απάτητα και παρθένα;
Ότι έχει την μεγαλύτερη βιοποικιλότητα με τα περισσότερα ζωικά και φυτικά είδη σ’όλη την Ευρώπη και ότι στη Θράκη συναντούμε μοναδικούς βιότοπους και τις τελευταίες ζούγκλες της Ευρώπης;
Ότι ο επισκέπτης έκπληκτος ανακαλύπτει μεγαλιθικά μνημεία, που παραπέμπουν σε άλλους τόπους;
Ότι υπάρχουν ωραιότατοι αρχαιολογικοί χώροι – άγνωστοι στους περισσότερους – ανεξερεύνητες αρχαίες πολιτείες, χαμένες μέσα σε δάση, πάνω σε αμμουδιές, στα βάθη φαραγγιών;
Ότι στη Θράκη επιβιώνουν ακόμα τα Ορφικά μυστήρια καθώς και πανάρχαια έθιμα σε απομονωμένες κοινότητες και ξεχασμένα χωριά;
Ότι η Θράκη έχει τη μεγαλύτερη εθνολογική ποικιλία στη χώρα, με ομάδες που διατηρούν αναλλοίωτες τις συνήθειες τους εδώ και αιώνες;
Αν λοιπόν θέλετε να ζήσετε την μοναδική εμπειρία που προσφέρει η μυστηριακή και αινιγματική Θράκη, μακριά από τα τυποποιημένα προγράμματα των πολλών, να γνωρίσετε από κοντά όλους τους πολιτισμούς που άφησαν τα σημάδια τους στη γη της, να ζήσετε την περιπέτεια στη φύση και να αποκομίσετε τις καλύτερες των εντυπώσεων, θα πρέπει να κάνετε αυτό το ταξίδι οπωσδήποτε!
Τα προγράμματα του Κανόνα δεν έχουν καμία σχέση με τα υπόλοιπα προγράμματα που κυκλοφορούν στην αγορά και απευθύνονται σε όλους όσους ψάχνουν το καλύτερο, το πιο ψαγμένο και το πιο ιδιαίτερο.
Βάσεις για τις εξορμήσεις μας, είναι οι Θρακικές πόλεις: Η παραδοσιακή και διατηρητέα Ξάνθη, η Κομοτηνή και η παραθαλάσσια ακμάζουσα Αλεξανδρούπολη. Πρώτα, θα δούμε τα Στενά του Νέστου, θα επισκεφθούμε τα Πομακοχώρια της Ξάνθης και τους αρχαιολογικούς χώρους των πεδιάδων. Θα περπατήσουμε μέσα σε δάση, ζώντας μία φύση, που δεν θα μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι υπάρχει. Συνεχίζοντας, θα κάνουμε μία καλή εισαγωγή στους μεγαλιθικούς πολιτισμούς στο Μουσείο της Κομοτηνής και θα επισκεφθούμε Μακεδονικούς και Θρακικούς τάφους.
Μέσα στα πυκνά δάση της Ροδόπης, θα δούμε μυστηριακά σύμβολα και πανάρχαια ανάγλυφα Ανατολικών θεών πάνω σε καλά κρυμμένους βράχους και θα επισκεφθούμε προϊστορικά ντολμέν και μενίρ!
Θα διασχίσουμε όλο τον Νομό Έβρου, απ’άκρη σ’άκρη, θα σταματήσουμε στα κάστρα του Διδυμοτείχου και του Πύθιου και θα επισκεφτούμε το απολιθωμένο δάσος του Φυλακτού.
Θα δούμε τα αρπακτικά στο υπέροχο δάσος της Δαδιάς, θα περάσουμε από διατηρητέα χωριά και θα θαυμάσουμε μοναδικούς Βυζαντινούς ναούς.
Θα γνωρίσουμε τους ανθρώπους που με πολύ κόπο, στήνουν τη νέα Θράκη, φτιάχνοντας μουσεία και οργανώνοντας τις υποδομές της.
Θα περιπλανηθούμε στα ξεχασμένα Πομακοχώρια της Ανατολικής Ροδόπης, θα μάθουμε για τις αδελφότητες των Κιζιλμπάσηδων, τους τεκέδες, που είναι ακόμα και σήμερα σε λειτουργία, για τις Προελληνικές θεότητες και θα διασχίσουμε το μεγαλύτερο δάσος της Ελλάδας!
.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Το ταξίδι αυτό έχει πολλούς αρχαιολογικούς χώρους, κάποιοι απο τους οποίους απαιτούν πεζοπορία μέσα σε ερείπια.
Εύκολες διαδρομές σε ωραιότατα τοπία.
Καλά ξενοδοχεία και εξαιρετική τοπική κουζίνα.
Αξιοθέατα κυρίως Ελληνιστικής,Ρωμαικής και Βυζαντινής  εποχής.
Πόλεις σχετικές με την Ελληνική Ιστορία.
Περιοχές με ανοργάνωτους αρχαιολογικούς χώρους.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Το καλύτερο και πλουσιότερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
Εξερεύνηση της άγνωστης Θράκης.
Πλούσιες, κατανοητές και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
Ευέλικτες διαδρομές για καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου.
Διαδρομές σχεδιασμένες για να περνάμε από τα ωραιότερα τοπία.
Επίσκεψη στη Μαρώνεια.
Επίσκεψη στο δάσος της Δαδιάς.
Επίσκεψη στο απολιθωμένο δάσος.
Εξερεύνηση της παραμεθόριας Ροδόπης.
Επίσκεψη στην αρχαία Μεσημβρία.
Επίσκεψη στη συγκλονιστική Δοξιπάρα.
Γνωριμία με το Διδυμότειχο.
Πολύ καλά ξενοδοχεία.
Επίσκεψη άγνωστων αρχαιοτήτων.
Γνωριμία με τα Πομακοχώρια.
Σωστά μελετημένο πρόγραμμα, με επισκέψεις σε τόπους που τα περισσότερα προγράμματα δεν περιλαμβάνουν.
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση για την Καβάλα, για να ξεκινήσουμε το μοναδικό μας οδοιπορικό. (Οι συμμετέχοντες από τη νότια Ελλάδα, μπορούν να πετάξουν στην Καβάλα και να συναντήσουν το υπόλοιπο γκρουπ εκεί). Άφιξη στην Καβάλα. Μετά από διαδρομή περίπου μιας ώρας, θα φτάσουμε στην Σταυρούπολη, κτισμένη στην καταπράσινη κοιλάδα του Νέστου. Εδώ θα επισκεφτούμε τον Μακεδονικό τάφο των Κομνηνών και θα πάμε μέχρι τα αρχαία Άβδηρα, στις ακτές του Θρακικού πελάγους για να επισκεφθούμε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα επαρχιακά μουσεία της χώρας. Θα καταλήξουμε στην Ξάνθη, που έχει διατηρήσει αναλλοίωτο το ιστορικό της κέντρο. Θα αφήσουμε χρόνο ελεύθερο για φαγητό και γνωριμία με την όμορφη αυτή πόλη. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή εξόρμηση στα Πομακοχώρια της Ξάνθης. Η διαδρομή μας μέχρι τον Εχίνο γίνεται μέσα από δάση φυλλοβόλων. Εδώ θα ανακαλύψουμε μέσα σε άγρια βλάστηση και πάνω στο βράχο, ένα μοναδικό ανάγλυφο του Περσικού θεού Μίθρα. Η διαδρομή μας θα συνεχιστεί από την Ξάνθη στην Κομοτηνή, μέσα από Χριστιανικά, Μουσουλμανικά, ή μικτά χωριά. Το μεσημέρι θα επισκεφτούμε το Βυζαντινό Περιθεώριο, που τα ερείπια του θυμίζουν άλλη ήπειρο, έτσι χαμένα που είναι σε μία πρωτόγονη ζούγκλα. Στην ίδια περιοχή, θα δούμε το Οθωμανικό μαυσωλείο Κιουτουκλού Μπαμπά,  που ανάγεται στον 15ο αιώνα. Μετά θα πάμε στην κοιλάδα του ποταμού Κομψάτου για να δούμε την μεγάλη τοξωτή γέφυρα, ένα από τα ωραιότερα δείγματα γέφυρας στον Ελλαδικό χώρο και θα συνεχίσουμε για την Κομοτηνή και το αρχαιολογικό της μουσείο. Tακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ
Το πρωί θα επισκεφθούμε τη λιμνοθάλασσα του Πόρτο Λάγος με το ναό του Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια θα γνωρίσουμε την ιστορία της περιοχής μέσα από τα Ρωμαϊκά και τα Βυζαντινά ερείπια που είναι διάσπαρτα στους ελαιώνες της Μαρώνειας. Εδώ θα επισκεφθούμε το θέατρο και θα δούμε τα ψηφιδωτά πατώματα των άλλοτε επαύλεων της Ρωμαϊκής και Βυζαντινής εποχής. Θα συνεχίσουμε για την αρχαία Μεσημβρία- Ζώνη, που τα ερείπια της βρέχονται στην κυριολεξία από το κύμα. Το απόγευμα θα φτάσουμε στην Αλεξανδρούπολη. Tακτοποίηση στο ξενοδοχείο και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ
Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουμε για να γνωρίσουμε όλο τον ακριτικό Έβρο. Θα κατευθυνθούμε για τις Φέρρες, όπου θα δούμε ένα από τα ωραιότερα δείγματα Βυζαντινής αρχιτεκτονικής, τον περίφημο ναό της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας. Συνεχίζουμε, για να πάρουμε μία γεύση προϊστορίας με τα ευρήματα του απολιθωμένου δάσους του Φυλακτού, για να καταλήξουμε στο μοναδικό δάσος της Δαδιάς. Εδώ θα έχουμε μία ωραία παρουσίαση των πουλιών του δάσους, που έχει ανακηρυχτεί σε εθνικό πάρκο και θα δούμε έναν τόπο μαγικό και μοναδικό σε όλη την Ευρώπη. Μέσα από μία θαυμάσια πευκόφυτη διαδρομή, θα ανεβούμε με μικρό λεωφορείο μέχρι το παρατηρητήριο, για να δούμε το μοναδικό θέαμα των αρπακτικών πουλιών στην ταΐστρα τους. Θα συνεχίσουμε για το γνωστό για τα μεταξωτά του Σουφλί, που κρατάει την παραδοσιακή του αρχιτεκτονική, το Πύθιο με τον διπλό του πύργο, που δεσπόζει πάνω στον Έβρο και το Διδυμότειχο με την πλούσια του ιστορία και τα βυζαντινά του ερείπια. Εδώ θα επισκεφθούμε και το καινούργιο αρχαιολογικό μουσείο με τα ευρήματα από την αρχαία Πλωτινούπολη. Διανυκτέρευση στην Ορεστιάδα.

5η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή επίσκεψη στις ανασκαφές της Δοξιπάρας, που τα ευρήματα τους μπορούν να συγκριθούν με εκείνα των βασιλικών Θρακικών τάφων της γειτονικής Βουλγαρίας. Στη συνέχεια θα πάρουμε τον εσωτερικό δρόμο της Ανατολικής Ροδόπης και θα γνωρίσουμε τα απομονωμένα Πομακοχώρια του Έβρου. Προορισμός μας τα μεγαλιθικά ντολμέν και οι βραχογραφίες, που βρίσκονται διάσπαρτες μέσα στα δάση της Ροδόπης. Συνεχίζοντας μέσα από μεγαλειώδη τοπία, που τα χαρακτηρίζουν τα πυκνά δάση και τα τεράστια αιολικά πάρκα, θα περάσουμε τα στενά της Αισύμης και τους Πύργους του Άβαντα, πριν καταλήξουμε για διανυκτέρευση στην Αλεξανδρούπολη.

6η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο της Θράκης, ένα από τα καλύτερα μουσεία στην Ελλάδα. Το μεσημέρι, επιστροφή στη Θεσσαλονίκη. (οι συμμετέχοντες από τη νότια Ελλάδα, θα πετάξουν από την Αλεξανδρούπολη για την Αθήνα).

6 Ημέρες
490 €
Διαφορά μονόκλινου:
190 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
20 - 30 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ
26 - 31 Οκτ

Από Αθήνα
Από ΘεσσαλονίκηΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
• Οδικές μεταφορές
• Ξενοδοχεία 4* 
• Πρωινό
• Περιηγήσεις - ξεναγήσεις
• Αρχηγός 
• Έντυπα
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
• ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Γεύματα
• Είσοδοι μνημείων & μουσείων 
• Προσωπικά έξοδα, ποτά,
   τηλεφωνήματα κλπ
• Φιλοδωρήματα
  οδηγών & ξεναγών
• Οτιδήποτε προαιρετικό

Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: [email protected]
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.