ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΒΟΛΙΒΙΑ
    

Η Βολιβία από μόνη της είναι ένας εξαιρετικός προορισμός και μια από τις πιο ενδιαφέρουσες χώρες του πλανήτη. Άγρια τοπία, ορεινές έρημοι, ζούγκλες, αρχαίοι πολιτισμοί, αποικιακές πόλεις, ινδιάνικες φυλές και πολύ φολκλόρ συνθέτουν την εικόνα της χώρας. Το πρόγραμμα καλύπτει ολόκληρη τη χώρα και όχι μόνο κάποια μέρη, όπως η πρωτεύουσα Λα Παζ. Θα γυρίσουμε λοιπόν όλη τη Βολιβία, γνωρίζοντας τις Ινδιάνικες κουλτούρες της, θα διασχίσουμε το οροπέδιο Αλτιπλάνο και το απόκοσμο Uyuni με τις αλμυρές λίμνες του, όπου θα μείνουμε στο ξενοδοχείο από αλάτι και θα επισκεφθούμε το πιο άγνωστο κομμάτι του Αμαζονίου, που μόλις πρόσφατα άνοιξε στους ξένους επισκέπτες.
Πρόκειται λοιπόν, για ένα πλήρες πρόγραμμα της Βολιβίας που αντιμετωπίζει τη χώρα όπως πρέπει και όχι σαν ένα μικρό κομμάτι ενός ευρύτερου προγράμματος στις χώρες των Άνδεων.
Μεγάλο πλεονέκτημα είναι οι πολλές ημέρες που κάνουν την επίσκεψη λεπτομερή και χορταστική.
Άλλο ένα πλεονέκτημα είναι ότι στην επίσκεψη μας στο Uyuni, η διαμονή μας γίνεται σε ξενοδοχείο από αλάτι. Δυνατά σημεία του ταξιδιού, που το κάνουν εξέχαστο είναι επίσης η επίσκεψη των συγκλονιστικών αργυρορυχείων του Potosí, η επιλογή των καλύτερων ξενοδοχείων σε κάθε περιοχή και η σταδιακή άνοδος για καλύτερη προσαρμογή στο υψόμετρο.
Το μοναδικό αυτό ταξίδι, τελειώνει με μια μοναδική αποστολή στις απομακρυσμένες ζούγκλες του Madidi, κάτι που ελάχιστοι ξένοι έχουν κάνει μέχρι σήμερα.
Και φυσικά, όπως πάντα με μικρό γκρουπ, που είναι ευέλικτο και όχι με είκοσι και τριάντα άτομα που δυσκολεύουν τις μετακινήσεις.
.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Οι δυσκολίες επικεντρώνονται στις μεγάλες διαδρομές σε κακούς δρόμους.
Η διαδρομή από Uyuni για Oruro είναι μεγάλη και πολύ κουραστική.
Το υψόμετρο μπορεί να γίνει ενοχλητικό στη La Paz και στο Uyuni.
Τα ξενοδοχεία σε γενικές γραμμές είναι καλά.
Τα αξιοθέατα δεν απαιτούν πεζοπορία (εκτός από τον Αμαζόνιο, όπου η πεζοπορία είναι εύκολη).
Διαδρομές σε ωραιότατα τοπία.
Θεαματικές πόλεις με πολλά μνημεία.
Παλιές πόλεις και πολύ φολκλόρ.
Ζεστές ημέρες και κρύες νύχτες.
Στον Αμαζόνιο, το ταξίδι είναι πραγματική αποστολή σε ένα από τα πιο απομονωμένα μέρη του πλανήτη.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Πλήρες πρόγραμμα της Βολιβίας που αντιμετωπίζει τη χώρα όπως πρέπει και όχι σαν ένα μικρό κομμάτι ενός ευρύτερου προγράμματος στις χώρες των Άνδεων.
Μοναδικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει όλα τα ιστορικά μνημεία της Βολιβίας.

Κάλυψη του συνόλου της Βολιβίας με άνεση.
Περιλαμβάνονται όλες οι αποικιακές πόλεις.
Επίσκεψη στο μυθικό Tiwanaku, τον φημισμένο αρχαιολογικό χώρο των Ίνκα.
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.

Εξαιρετική οργάνωση στην μετακίνηση μας στη χώρα.
Περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε όλα τα μνημεία και τα μουσεία.
H επίσκεψη στο εξωπραγματική αλατένιο Uyuni.
Διαμονή στα καλύτερα ξενοδοχεία της κάθε περιοχής.
Η διαμονή σε ξενοδοχείο από αλάτι στο Uyuni.
Εκδρομή στΟ ινδιάνικο Tarabuco.
Η επίσκεψη στα μεταλεία ασημιού στο Potosi, μια από τις συγκλονιστικότερες στιγμές του ταξιδιού μας.
Η αποστολή στις ανεξερεύνητες ζούγκλες του Madidi.
Η πλεύση με μηχανοκίνητη πιρόγα στον ποταμό Tuichi.
Σωστά μελετημένο πρόγραμμα.
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.

ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθήνας και Θεσσαλονίκης και πτήση για τη Santa Cruz της Βολιβίας μέσω ενδιάμεσων σταθμών.

2η ΗΜΕΡΑ
Άφιξη το απόγευμα στη Santa Cruz μεγαλύτερη πόλη της χώρας, που βρίσκεται στην καρδιά της τροπικής Βολιβίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ
Το πρωί θα κάνουμε μια βόλτα στην πιο δυναμική πόλη της Βολιβίας, που κατοικείται σχεδόν αποκλειστικά από λευκούς και «ερίζει» με τον ινδιάνικο Βορρά για την κυριαρχία στη χώρα. Αμέσως μετά, θα διασχίσουμε τις τροπικές σαβάνες και τα δάση της νότιας Βολιβίας, για να μεταφερθούμε στον αρχαιολογικό χώρο της Samaipata, ο οποίος θεωρείται τόπος λατρείας των Ίνκας. Θα δούμε το αρχαιολογικό μουσείο με ευρήματα της περιοχής και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τους καταρράκτες «Las Cuevas - El Choro». Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Santa Cruz. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Sucre, γνωστό και ως η «λευκή πόλη» που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Μόλις φτάσουμε θα κάνουμε μια ξενάγηση της πανέμορφης αυτής πόλης, με τα κατάλευκα κτίρια, για να δούμε τη Μονή La Recoleta, το ιστορικό μουσείο, το Σπίτι της Ελευθερίας και τον πρώτο Καθεδρικό Ναό του Sucre. Απόγευμα ελεύθερο για βόλτες στα γραφικά δρομάκια της παλιάς αποικιακής πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το γειτονικό Tarabuco, μια κωμόπολη φημισμένη για τα υφαντά της και τις πολύχρωμες τοπικές ενδυμασίες των Ινδιάνων που ζουν στη γύρω περιοχή. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στις Ινδιάνικες αγορές της πόλης, που από μόνες τους είναι ένα αξιοθέατο. Το μεσημέρι, αναχώρηση για το Potosí, μια μεταλλευτική πόλη, που έχει πλούσια και σύνθετη αποικιακή ιστορία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τα ορυχεία του Potosí, έναν συγκλονιστικό τόπο, όπου εξοντώθηκαν χιλιάδες Ινδιάνοι. Θα μάθουμε πως εξορύσσουν το ασήμι και θα μπούμε μέσα στις στοές, όπου ακόμα και σήμερα οι μεταλλωρύχοι εργάζονται σε συνθήκες περασμένων αιώνων. Θα κάνουμε επίσης επίσκεψη στην εκκλησία San Lorenzo και στην επιβλητική Casa de la Moneda. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ
Αναχώρηση για ένα από τα συγκλονιστικότερα φυσικά αξιοθέατα του πλανήτη: το περίφημο Salar de Uyuni, το μεγαλύτερο πεδίο αλατιού στον Kόσμο, που σχηματίζει μια τεράστια κλειστή θάλασσα αλατιού, που μοιάζει με χιονισμένη πεδιάδα. Το Σαλάρ ντε Ουγιούνι, που έχει επιφάνεια 12.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και βρίσκεται σε ύψος 3.650 μέτρων, υπήρξε κάποτε τμήμα μιας προϊστορικής αλμυρής λίμνης της Λάγκο Μιντσίν που κάλυπτε τη Νοτιοανατολική Βολιβία. Μετά τους παγετώνες τα νερά της λίμνης εξατμίστηκαν και αποκαλύφθηκε μια κρούστα αλατιού πάχους 10 μέτρων. Σήμερα το Σαλάρ ντε Ουγιούνι, είναι μία κατάλευκη αλμυρή έρημος, με οάσεις-νησιά, όπου φύονται μόνο κάκτοι. Άφιξη το απόγευμα και επίσκεψη στο «νεκροταφείο των τρένων» με τις ατμομηχανές του 19ου & 20ου αιώνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, το οποίο είναι φτιαγμένο ολόκληρο από αλάτι, για να έχουμε τη μοναδική αυτή εμπειρία που μόνον εδώ μπορεί να ζήσει κανείς. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ
Σήμερα θα εξερευνήσουμε τον αλλόκοτο αυτόν λευκό τόπο, κρατώντας πολύ χαμηλούς ρυθμούς, για να εγκλιματιστούμε στο μεγάλο υψόμετρο: Θα πάμε στο Colchani, όπου θα παρατηρήσουμε τους ντόπιους πως εργάζονται για να στεγνώσουν το αλάτι για την καθημερινή κατανάλωση του ανθρώπου. Κατόπιν θα επισκεφθούμε το νησί Incahuasi, γεμάτο συμπλέγματα κάκτων, το οποίο βρίσκεται στη μέση της αποξηραμένης αλμυρής λίμνης, σε έναν κατάλευκο κόσμο που θυμίζει άλλο πλανήτη. Μεταφορά στο Ojo de Perdiz. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή αναχώρηση για τα «Δέντρα της Πέτρας» στην έρημο Siloli και την προστατευόμενη περιοχή "Eduardo Abaroa, με πανίδα των Άνδεων. Θα δούμε τους θερμοπίδακες και τις θερμές λίμνες, όπως και τους λάκκους με τη θερμή λάσπη. Στάση στη Laguna Colorada και στο σημείο με τη θέα των βράχων του Dali και το ηφαίστειο Likankaur. Φτάνοντας στη λίμνη Verde, θα είμαστε σε απόσταση αναπνοής από τα σύνορα με τη Χιλή. Επιστρέφοντας στο Uyuni θα δούμε τη Villa Mar, την κοιλάδα των βράχων και το πρότυπο χωριό Kulpina, καθώς και το χωριό San Cristobal. Άφιξη στο Uyuni αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή μεταφορά στο μικρό αεροδρόμιο του Uyuni και πτήση για τη La Paz, πρωτεύουσα της Βολιβίας, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 3.600 μ. Άφιξη, και ξενάγηση της πόλης, που εκτείνεται στις απότομες πλαγιές των Άνδεων: Η πάνω πόλη αποτελείται από φτωχογειτονιές, ενώ στην κάτω πόλη βρίσκεται το κέντρο, με τα δημόσια κτίρια, τις υπηρεσίες και τις τράπεζες. Θα επισκεφθούμε το μουσείο Χρυσού, την Πλατεία Murillo, την αγορά των Μάγων και θα κάνουμε βόλτα στην παλιά πόλη, με τα μικρά δρομάκια και τα μαγαζιά με τα Ινδιάνικα σουβενίρ. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε την κοντινή κοιλάδα του Φεγγαριού, η οποία ονομάζεται έτσι επειδή οι διαβρωμένοι σχηματισμοί των βράχων, θυμίζουν σεληνιακό τοπίο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ
Το πρωί μεταφορά στη μικρή πόλη Copacabana, στις όχθες της λίμνης Τιτικάκα, απ’όπου θα πάρουμε το catamaran για να μας μεταφέρει στο Νησί του Ήλιου, το κέντρο της δημιουργίας του μύθου των Ίνκας. Θα δούμε τη La Chinkana, και τον ιερό βράχο. Θα συνεχίσουμε για το χωριό Challapampa, όπου θα επισκεφτούμε το τοπικό μουσείο. Επιστροφή με catamaran στη Copacabana. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ
Το πρωί θα κάνουμε μια ξενάγηση της πόλης, για να επισκεφθούμε το λόφο El Calvario, το ναό Copacabana όπου βρίσκεται το ξύλινο άγαλμα της μελαχρινής Παρθένου της λίμνης, που είναι και η προστάτιδα της χώρας. Κατόπιν θα επισκεφθούμε την τοπική πολύχρωμη αγορά. Αργά το μεσημέρι μεταφορά στη La Paz. Στη διαδρομή, θα επισκεφθούμε το Tiwanaku, τον φημισμένο αρχαιολογικό χώρο των Ίνκα, ένα μεγάλο αρχιτεκτονικό συγκρότημα απ’ όπου ακτινοβολούσε μια τέχνη, ένας ρυθμός και τεχνικές που κάλυψαν μια τεράστια περιοχή. Εδώ θα δούμε τα ερείπια και την περίφημη Πύλη του Ήλιου. Συνεχίζουμε για τη La Paz, όπου θα φτάσουμε το βράδυ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ
Το πρωί ξεκινάμε για τη μοναδική αποστολή μας στο Εθνικό Πάρκο Madidi, που βρίσκεται στη Βορειοδυτική Βολιβία, κοντά στα σύνορα με το Περού και τη Βραζιλία και προστατεύει τον πυρήνα μιας από τις πιο άγριες περιοχές της Γης, με συνολική έκταση όση περίπου της Ελλάδας. Σ’ αυτό ζουν περισσότερα είδη ζώων και φυτών από οποιοδήποτε άλλο μέρος του Κόσμου. Θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της La Paz, για την πτήση μας για το Rurrenabaque, ένα μικρό χωριό στην καρδιά της Βολιβιανής Αμαζονίας και είσοδο όλων των επισκεπτών του πάρκου. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ
Αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Madidi, στο οποίο θα μεταφερθούμε μέσω των ποταμών Beni και Tuichi με μηχανοκίνητη πιρόγα. Η περιοχή του Madidi άνοιξε στους επισκέπτες τα τελευταία χρόνια και παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητη. Πολύ λίγες προστατευόμενες περιοχές στον κόσμο είναι τόσο μεγάλες όσο η περιοχή Madidi και καμία δεν είναι τόσο παρθένα, τόσο πλούσια σε είδη άγριας ζωής και δεν περιέχει τέτοια ποικιλία οικοσυστημάτων. Η περιοχή του Madidi είναι ο χώρος όπου ζουν 1.100 είδη πεταλούδων, 13 είδη πιθήκων και 7 είδη παπαγάλων, αλλά επίσης και μεγάλα σαρκοφάγα όπως το τζάγκουαρ, η γιγαντιαία οταρία, και ο μαύρος καϊμάν. Άφιξη, περπάτημα ως το lodge, τακτοποίηση και ξεκούραση. Το απόγευμα πεζοπορία & βόλτα με κανό στη λίμνη Chalalàn, όπου θα δούμε πιθήκους και πουλιά. Επιστροφή στο lodge. Το βράδυ βόλτα με κανό για να δούμε αμφίβια, νυχτερίδες και κροκόδειλους. Δείπνο και διανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ
Το πρωί θα περπατήσουμε στο μονοπάτι Tapacare, όπου θα δούμε διάφορα ζώα της τροπικής Αμαζονίας. Το μεσημέρι επιστροφή στο lodge για ξεκούραση, ή μπάνιο στη λίμνη Chalalàn. Το απόγευμα θα συνεχίσουμε την περιήγηση στο πάρκο, όπου θα δούμε διάφορα φυτά, από τα οποία πολλά είναι θεραπευτικά. Επιστροφή στο lodge, δείπνο και διανυκτέρευση.

15η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, περπάτημα μέσα στο δάσος, ως την αποβάθρα για να επιβιβαστούμε στη μηχανοκίνητη πιρόγα για το Rurrenabaque. Θα πλεύσουμε στον ποταμό Tuichi, αλλά ανάποδα αυτή τη φορά. Άφιξη, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη La Paz. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

16η & 17η ΗΜΕΡΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσων σταθμών. Άφιξη στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη το απόγευμα της 17ης ημέρας.

17 Ημέρες
4.980 €
Διαφορά μονόκλινου:
890 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
8 - 12 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:650 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ

14 - 30 Μαρ


Από Αθήνα 
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Aεροπορικά εισιτήρια
 • Oδικές μεταφορές
 • Μεταφορές προς/από Madidi
 • Ξενοδοχεία 5*, 4* & 3*
 • Lodge στο Madidi
 • Hμιδιατροφή
 • Eίσοδοι μουσείων, μνημείων & εθνικών πάρκων
 • Τοπικοί φόροι πάρκων
 • Aρχηγός
 • Επίσημοι ξεναγοί
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
 • Έντυπα
 • Αχθοφορικά ξενοδοχείων
 • Φ.Π.A.
 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων
 • Τοπικοί φόροι αναχώρησης
 • Φιλοδωρήματα οδηγών & ξεναγών
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
 • Οτιδήποτε προαιρετικό
Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: info@kanon.gr
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.