ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΙΡΑΝ & ΠΕΡΣΙΚΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ
    

Νομάδες που φτιάχνουν καταπληκτικά χαλιά και κληρικοί με τα χαρακτηριστικά τουρμπάνια, είναι μερικά από τα καθημερινά και τυπικά χαρακτηριστικά της Περσίας.
Πλούσιο ιστορικό παρελθόν, ένας φιλικότατος λαός και ένα τεράστιο σύνολο καταπληκτικών μνημείων είναι τα πλεονεκτήματά της. Μια χώρα που σχετίζεται με την πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου προς την Ανατολή, αλλά σήμερα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μεγάλου μέρους της Δύσης. Σήμερα, το επίπεδο των υπηρεσιών στη χώρα έχει ανέβει αισθητά. Όλες οι μεγάλες πόλεις έχουν εξαιρετικά ξενοδοχεία. Ωστόσο μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε σε μια χώρα της Ανατολής και πέρα από τους εκσυγχρονισμούς πρέπει να δίνουμε σημασία σε κάποιους απαράβατους κανόνες. Το θέμα της ένδυσης λόγου χάρη, είναι κάτι για το οποίο κανείς θα πρέπει να ακολουθεί τις τοπικές προσταγές.
Το Φθινόπωρο και η Άνοιξη είναι οι ιδανικές εποχές για αυτό το ταξίδι, μια που οι θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί κυμαίνονται μεταξύ 15 και 30 βαθμών Κελσίου. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, πως σε μια έκταση τόσο μεγάλη που απλώνεται από την Κασπία ως τον Περσικό κόλπο, το κλίμα δεν είναι ομοιόμορφο. Αντιθέτως, υπάρχουν εντελώς διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες από περιοχή σε περιοχή. Τα σημεία που θα επισκεφτούμε όμως, έχουν κλίμα ξηρό με ανεκτές θερμοκρασίες και ελάχιστες βροχές.
Καθώς πρόκειται για ένα προορισμό που είναι σχετικά κοντά στην Ελλάδα, η τιμή παραμένει σχετικά χαμηλή. Η αύξηση της τιμής του δολαρίου βέβαια είναι υπεύθυνη για τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων. Όπως πάντα όμως, οι τιμές μας περιλαμβάνουν όλες τις εισόδους σε μουσεία και μνημεία, ημιδιατροφή και διαμονή σε ξενοδοχεία 5 και 4 αστέρων, εκτός του Takab, όπου και δεν υπάρχει ξενοδοχείο υψηλής κατηγορίας.
Επίσης η τιμή περιλαμβάνει και αρχηγό που συνοδεύει την αποστολή, καθώς και επίσημους ξεναγούς όπως και όλα τα φιλοδωρήματα για τις αντίστοιχες υπηρεσίες. Και ξέρουμε όλοι πόσο σημαντικά είναι τα φιλοδωρήματα στην Ανατολή. Χωρίς αυτά, όλες οι πόρτες είναι κλειστές!
Πρόκειται λοιπόν για ένα μεγάλο και λεπτομερές πρόγραμμα της Περσίας, με όλα τα βασικά αξιοθέατα της χώρας, συν κάποια που είναι επισκέψιμα μόνο το καλοκαίρι.
Θα πρέπει να πούμε ότι το ταξίδι περιλαμβάνει όλα τα σημαντικά αξιοθέατα μιας κλασικής εκδρομής στην Περσία, όπως η Περσέπολη, το Ισφαχάν, το Σιράζ και η Τεχεράνη. Σημαντικοί προορισμοί όπως η Ταυρίδα, που ήταν η αρχαία πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, αλλά και το εξαιρετικό Γιαζντ είναι μέσα στους προορισμούς μας επίσης.
Ένα από τα πλεονεκτήματα του ταξιδιού  είναι και η επίσκεψη στη μυθική Ταυρίδα. Ο Κανών ήταν ο πρώτος που περιέλαβε την πόλη αυτή στα προγράμματα του, μέχρι να αρχίσουν να τον αντιγράφουν και να προσθέτουν την Ταυρίδα και άλλοι στα δικά τους προγράμματα.
Από εδώ πέρασαν διάφοροι επιδρομείς, ενώ από τις σημαντικότερες κατοχές που υπέστη η πόλη, ήταν αυτή των Ρώσων κατά τους δύο παγκόσμιους πολέμους. Εδώ είναι και το Χριστιανικό κέντρο του Ιράν, με τους Αρμενικούς πληθυσμούς και τις ωραιότατες εκκλησίες. Ένα πραγματικά αλλόκοτο αξιοθέατο είναι και το χωριό Kandovan, που είναι ολόιδιο με τα τρωγλοδυτικά χωριά της Καππαδοκίας, 1500 χιλιόμετρα δυτικότερα! Το ηφαιστειογενές έδαφος της περιοχής είναι υπεύθυνο για τον σχηματισμό των περίεργων κώνων, μια και η περιοχή έχει αρκετά ηφαίστεια με πρώτο και καλύτερο το κοντινό Αραράτ.
Το Takab, είναι το μέρος που κεντρίζει το ενδιαφέρον μας στο βορειοδυτικό τμήμα της Περσίας. Εδώ βρίσκεται ο περίφημος Θρόνος του Σολομώντος, που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Πολλοί έχουν την τάση να συγκρίνουν αυτό το μνημείο με τα ευρήματα στο Bam, ακόμη και αν γνωρίζουν πως ο Θρόνος είναι πολύ μικρότερης έκτασης. Ο Θρόνος του Σολομώντος, δεν εντυπωσιάζει τόσο για το μέγεθος του, όσο για την αινιγματική τοποθεσία του και την ιστορική του σημασία. Το μέρος είναι μικρό, οι τουρίστες λιγοστοί, γι’αυτό και εδώ δεν υπάρχουν πολλές επιλογές στα ξενοδοχεία. Αλλά εδώ είναι που θα νιώσουμε σαν περιηγητές του περασμένου αιώνα, μακριά από τα τουριστικά πλήθη! 
Επίτηδες έχουμε προβλέψει τρεις διανυκτερεύσεις στο Ισφαχάν στο κεντρικό τμήμα της χώρας, με την υπέροχη αρχιτεκτονική. Και όταν λέμε υπέροχη, κυριολεκτούμε! Ότι είναι η Φλωρεντία για την Ευρώπη, είναι το Ισφαχάν για την Ασία. Τα συμπλέγματα των κτιρίων της πόλης αυτής, είναι τόσο σοφά χτισμένα και διακοσμημένα, έτσι ώστε το Ισφαχάν να είναι από τις πρώτες πόλεις, που περιλήφθηκαν στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Το κλίμα είναι σε γενικές γραμμές ήπιο και η ξενάγηση στο Ισφαχάν είναι ευχάριστη. Μερικά από τα πιο όμορφα μνημεία είναι οι διακοσμημένοι μιναρέδες στην είσοδο του Masjed-e Emam και οι γέφυρες του ποταμού Zayande. Και μόνο για το μαγικό Ισφαχάν, αξίζει ένα ταξίδι στην Περσία!
Το πραγματικό ενδιαφέρον πολλών ταξιδιωτών στην Περσία όμως, βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της Περσέπολης και όχι άδικα: Τεράστια παλάτια που χρονολογούνται από τον 6ο αιώνα π.Χ. βρίσκονται σε μια έκταση, που αρχικά κάλυπτε 125.000 τετραγωνικά μέτρα. Το θέαμα εδώ είναι εκπληκτικό, αν σκεφτεί κανείς πως για να γίνουν όλα αυτά τα αριστουργήματα, εργάστηκαν χιλιάδες άτομα από όλη την αχανή Περσική Αυτοκρατορία.
Το ταξίδι συμπληρώνεται με επισκέψεις στο Σιράζ, την “Πόλη των Ποιητών”, με τους κήπους και τα μαυσωλεία της και το Γιαζντ με την αρχιτεκτονική και την ατμόσφαιρα που θυμίζει τις Χίλιες και Μια Νύχτες!
Δύο πόλεις κέντρα του Περσικού πολιτισμού, με πλούσια ιστορία, που συναγωνίζονται σε ωραιότητα ακόμα και το Ισφαχάν.
.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Το ταξίδι αυτό έχει μερικούς αρχαιολογικούς χώρους, κάποιοι από τους οποίους απαιτούν πεζοπορία μέσα σε ερείπια.
Διαδρομές σε ορεινά τοπία και σε περιοχές με στέπες.
Κάποιες διαδρομές είναι μεγάλες.
Θεαματικές πόλεις με πολλά μνημεία.
Αξιοθέατα κυρίως Ισλαμικής αρχιτεκτονικής.
Κάποιες διανυκτερεύσεις γίνονται σε χωριά και κοντά σε αρχαίες τοποθεσίες. 
Καλά ξενοδοχεία, αλλά όχι παντού.
Mονότονη και σχετικά φτωχή κουζίνα.
Στα μικρά μέρη οι ανέσεις είναι λίγες.
Παλιές πόλεις και πολύ φολκλόρ.
Οι γυναίκες πρέπει να έχουν καλυμμένο το κεφάλι τους με μαντίλα και απαγορεύεται το αλκοόλ.
Το διαβατήριο σας, δεν πρέπει να έχει καμία ένδειξη επίσκεψης στο Ισραήλ.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις.
Η διάσχιση του Περσικού Κουρδιστάν.
Το πιο πλήρες και πιο καλοοργανωμένο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς.
Η διαμονή μας στην Ταυρίδα.
Η επίσκεψη στις Πασαργάδες.
Οι τρεις διανυκτερεύσεις στο Ισφαχάν.
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις.
Εξαιρετική οργάνωση στη μετακίνηση μας στο εσωτερικό της Περσίας.
Γνωριμία με το Περσικό Αζερμπαϊτζάν.
Η επίσκεψη στον μακρινό Θρόνο του Σολομώντος.
Περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.
Διαμονή στα καλύτερα ξενοδοχεία της κάθε περιοχής.
Άνετο και σωστά μελετημένο πρόγραμμα για πλήρη γνωριμία με τις περιοχές που επισκεπτόμαστε. 
Η επίσκεψη στην Περσέπολη.

ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας/ Θεσσαλονίκης και πτήση για την Tεχεράνη, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Τεχεράνη αργά το βράδυ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή περιήγηση της Ιρανικής πρωτεύουσας. Θα διασχίσουμε τις κεντρικές λεωφόρους της πόλης και θα περάσουμε από το παλιό κοινοβούλιο και το μνημείο Azadi, το σύμβολο της Τεχεράνης, που κτίστηκε για να τιμήσει την επέτειο των 2.500 χρόνων της Περσικής Αυτοκρατορίας. Αν και η Τεχεράνη δεν είναι μια όμορφη πόλη, έχει να επιδείξει κορυφαία μουσεία, τα οποία και θα επισκεφθούμε: το Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο, που έχει εξαιρετικά εκθέματα από όλες τις ιστορικές περιόδους της Περσίας. Ξεχωρίζουν τα εκθέματα των Μήδων και των Αχαιμενιδών, αλλά και τα αντικείμενα της Ισλαμικής τέχνης, όπως τα μοναδικά δείγματα αυθεντικής Περσικής κεραμικής, που ενσωματώνουν επιρροές από την Ανατολή όσο και από τη Δύση. Θα συνεχίσουμε με το Μουσείο Χαλιών, με υπέροχα χαλιά από όλες τις περιοχές της Περσίας. Θα καταλήξουμε στον εκθεσιακό χώρο της Τράπεζας Μελάτ, για να δούμε τα περίφημα κομμάτια των θησαυρών του Σάχη και το Θρόνο του Παγωνιού και τη συλλογή με τα κοσμήματα της αυτοκρατορικής οικογένειας*. Θα καταλήξουμε στο παλάτι Golestan, ή στο παλάτι Niavaran*. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

3η HMEPA
Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το μακρινό Σιράζ, μια από τις ωραιότερες πόλεις της Περσίας, στα νότια της χώρας. Άφιξη και ξενάγηση στην "πόλη των ποιητών και των κήπων", όπως λέγεται το Σιράζ. Στην βόλτα μας, θα δούμε το εντυπωσιακό Μαυσωλείο Shah Cheragh. Θα επισκεφθούμε επίσης το τέμενος Nasir al Molk, με τα πολύχρωμα βιτρό. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στον τάφο του Σααντί, μεγάλου Πέρση ποιητή του 13ου αιώνα και του Χαφέζ, λυρικού ποιητή και μυστικιστή που έζησε την εποχή των Μογγόλων ηγεμόνων, καθώς και του παζαριού Vakil. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η HMEPA

Πρωινή εκδρομή στη μοναδική Περσέπολη, έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους του πλανήτη και αναμφισβήτητα τον σπουδαιότερο του Ιράν. Η Περσέπολη ιδρύθηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. και ήταν η σημαντικότερη πρωτεύουσα της αχανούς Περσικής Αυτοκρατορίας. Μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πύλη και το παλάτι του Ξέρξη, τα παλάτια του Δαρείου και του Αρταξέρξη και το παλάτι των 100 κιόνων. Θα επισκεφθούμε επίσης τον αρχαιολογικό χώρο του Naks-e-Rustam με τους λαξευτούς τάφους των Περσών βασιλέων, Ξέρξη, Αρταξέρξη, Δαρείου του Α' και Δαρείου του Β'. Επιστροφή στο Σιράζ και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η HMEPA
Αναχώρηση για απομονωμένο Yazd στο κεντρικό Ιράν, πανάρχαια πόλη και κέντρο του Ζωροαστρισμού. Η διαδρομή μας περνάει μέσα από τις στέπες του Περσικού Οροπεδίου με ξεχασμένα χωριά, που ο τρόπος ζωής δεν έχει αλλάξει εδώ και αιώνες. Καθ’οδόν θα επισκεφτούμε τις Πασαργάδες, πρωτεύουσα του Κύρου, που περιλαμβάνεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Εδώ θα δούμε το πιο ενδιαφέρον μνημείο της περιοχής, που είναι ο τάφος του βασιλιά Κύρου.  Άφιξη στο Γιαζντ το βράδυ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η HMEPA
Πρωινή ξενάγηση της μοναδικής αυτής Μεσαιωνικής πόλης, που εντυπωσιάζει με την αρχιτεκτονική της. Θα δούμε το μεγάλο Τέμενος της Παρασκευής και θα επισκεφθούμε τον περίφημο Πύργο της Σιωπής, που τον χρησιμοποιούσαν παλιότερα για να τοποθετούν τους νεκρούς και να τους δίνουν βορά στα όρνεα. Θα συνεχίσουμε με την πλατεία Amir Chakhmaq και το παζάρι και τον αρχαίο Ζωροαστρικό ναό Ateshkande με την άσβεστη φλόγα και την φυλακή που λέγεται ότι κατασκεύασε ο Μέγας Αλέξανδρος.  Το μεσημέρι ξεκινάμε για το Ισφαχάν, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και μια από τις ωραιότερες πόλεις του Ισλαμικού κόσμου, που είναι συγχρόνως και ένα από τα πιο συναρπαστικά σημεία του ταξιδιού μας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

7η HMEPA
Ότι είναι η Φλωρεντία για τη Δύση, είναι το Ισφαχάν για την Ανατολή. Μια πόλη-μουσείο, με αναρίθμητα μνημεία και εκπληκτικά δείγματα Περσικής αρχιτεκτονικής. Στη σημερινή μας πρωινή ξενάγηση του υπέροχου Ισφαχάν, θα δούμε την διάσημη Πλατεία Naqsh-e-Jahan - την κεντρικότερη και πιο πολυφωτογραφημένη της πόλης και τα υπέροχα τεμένη Lotfollah και Ιmam, με επένδυση από γαλαζοπράσινα κεραμικά πλακάκια που σχηματίζουν πανέμορφα γεωμετρικά σχέδια. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για βόλτες στην ονειρική αυτή πόλη, καφέ ή τσάϊ σε κάποιο παραδοσιακό καφενείο, ή για ψώνια στο πλούσιο παζάρι της πόλης, ένα από τα μεγαλύτερα του Ιράν, που έχει απίστευτη ποικιλία αναμνηστικών, χαλιών, κοσμημάτων και έργων τέχνης από όλη τη Μέση Ανατολή. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η HMEPA
Σήμερα συνεχίσουμε τη γνωριμία μας με το Ισφαχάν: Πρωινή επίσκεψη στο εξαώροφο Παλάτι Ali Ghapu, με τους δαιδαλώδεις διαδρόμους και τα αμέτρητα δωμάτια του. Θα συνεχίσουμε με άλλο ένα παλάτι του Ισφαχάν, το Παλάτι των 40 κιόνων με την περίτεχνη διακόσμηση και την έκθεση από κοσμήματα, όπλα και πανάρχαια Κοράνια μοναδικής αξίας. Θα θαυμάσουμε τις πολύτοξες μεσαιωνικές γέφυρες στον ποταμό Zayande Rud που παλιότερα τα χρησιμοποιούσαν τα καραβάνια για τη μεταφορά εμπορευμάτων και σήμερα είναι προσφιλές φωτογραφικό θέμα των επισκεπτών. Θα τελειώσουμε με επίσκεψη στο παλάτι Hasht-Behesht, στον Αρμενικό καθεδρικό ναό Vank και στο μεγαλοπρεπές Τέμενος της Παρασκευής. Απόγευμα ελεύθερο για βόλτες, ή τις τελευταίες αγορές στο πολύχρωμο παζάρι της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η HMEPA
Πρωινή αναχώρηση για το Hammadan, στα ανατολικά της χώρας. Στη διαδρομή μας θα περάσουμε από την πόλη Arak και θα κάνουμε μια στάση στη μικρή πόλη Golpayegan, που είναι διάσημη για τις τουλίπες της. Εδώ θα επισκεφθούμε το παλιό κάστρο Goged, που σήμερα είναι ξενοδοχείο. Άφιξη στο Hamadan, αρχαιότερη πόλη της Περσίας και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η HMEPA
Πρωινή ξενάγηση του Hamadan και γνωριμία με την πολύχρονη ιστορία του. Θα περάσουμε από τον τάφο της Εσθήρ και το μαυσωλείο του Gonbad-e-Alavian και θα επισκεφθούμε το Ganj Nameh και τις ανάγλυφες στα βράχια επιγραφές του Ξέρξη και του Δαρείου, γραμμένες στην αρχαία Περσική, τη Βαβυλωνιακή και Ελαμιτική γλώσσα. Θα συνεχίσουμε με τον τάφο του Avicenna, του περίφημου φιλόσοφου και γιατρού του Μεσαίωνα. Αμέσως μετά, θα αφήσουμε το Hamadan και θα ξεκινήσουμε για μία από τις πιο άγνωστες περιοχές της Περσίας, το Περσικό Κουρδιστάν. Θα περάσουμε από ξεχασμένα χωριά για να καταλήξουμε στο Takab*, μία μικρή πόλη στα σύνορα των Ιρανικών επαρχιών του Αζερμπαϊτζάν και του Κουρδιστάν και αφετηρία για όλες τις αρχαιολογικές αποστολές της περιοχής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
*Αν δεν γίνει διανυκτέρευση στο Takab. θα γίνει στο γειτονικό Zanjan σε ίδιας κατηγορίας ξενοδοχείο.

11η HMEPA
Πρωινή εκδρομή σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά και τα πιο μυστηριώδη μνημεία της Εγγύς Ανατολής, τον περίφημο Θρόνο του Σολομώντος, ένα σύμπλεγμα ερειπωμένων Ζωροαστρικών ναών, πύργων και κάστρων, χτισμένων γύρω από μια απομονωμένη λίμνη.  Όλο αυτό σύμπλεγμα περιλαμβάνεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Το απόγευμα συνεχίζουμε για την μυθική Ταυρίδα στα βορειοανατολικά της χώρας. Μπαίνουμε πλέον σε ένα από τα πιο άγνωστα μέρη της Περσίας, με πλούσια ιστορία και έντονο χριστιανικό παρελθόν. Στάση στο μοναδικό τρωγλοδυτικό χωριό Kandovan, που οι ερευνητές το ταυτίζουν με το Βιβλικό Κήπο της Εδέμ. Το θέαμα θυμίζει έντονα την Καππαδοκία με τους αλλόκοτους γεωλογικούς σχηματισμούς. Άφιξη στην Ταυρίδα, που από την αρχαιότητα ήταν σταθμός των καραβανιών και φημίζεται για τις Αρμένικες εκκλησίες της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

12η HMEPA
Πρωινή ξενάγηση της ιστορικής αυτής πόλης, που πάντα ήταν σταυροδρόμι εμπόρων και στρατηλατών, μια και βρίσκεται σε κομβικό σημείο, ανάμεσα στην Περσία και τον Μεσογειακό Κόσμο. Θα δούμε τις μεσαιωνικές γέφυρες στον ποταμό Qurri, την πύλη του παλιού κάστρου της πόλης    Arg-e-Tabriz, το μεγάλο τέμενος Kabud, που για αιώνες ήταν γκρεμισμένο από τους σεισμούς και τώρα αναστηλώνεται και θα καταλήξουμε στο  παζάρι της πόλης, που επίσης περιλαμβάνεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Το παζάρι που θεωρείται η μεγαλύτερη σκεπαστή αγορά του Κόσμου, χωρίζεται σε τομείς: η περιοχή με τα χρυσοχοεία, η περιοχή με τα χαλιά, η περιοχή με τα τρόφιμα κλπ. Απόγευμα ελεύθερο για βόλτες στην παλιά πόλη και τις τελευταίες αγορές από την Περσία, ή επίσκεψη στο Μουσείο του Αζερμπαϊτζάν. Δείπνο και διανυκτέρευση.

13η HMEPA
Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο, επιβίβαση στο αεροπλάνο και πτήση για την Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

13 Ημέρες
1.840 €
Διαφορά μονόκλινου:
550 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
15 - 22 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:580 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ
12 - 24 Οκτ
Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Αεροπορικά εισιτήρια
• Οδικές μεταφορές
• Ξενοδοχεία 4* & 5*
  Στο Takab 2*
• Ημιδιατροφή
• Περιηγήσεις & ξεναγήσεις
• Αρχηγός από την Ελλάδα
• Επίσημοι ξεναγοί
• Είσοδοι μνημείων
  & μουσείων
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων
• Έντυπα
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
• ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Φόροι αεροδρομίων*
• Επίναυλοι καυσίμων*
• Βίζα*
• Προσωπικά έξοδα, ποτά,
  τηλεφωνήματα κλπ
• Φιλοδωρήματα οδηγών
  & ξεναγών
• Οτιδήποτε προαιρετικό

*Πληρωτέα πριν την
  
αναχώρηση.
  
Σύνολο  €

Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: info@kanon.gr
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.