ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΤΑ ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΘΙΒΕΤ
    

Το ταξίδι στη Στέγη του Κόσμου: το μυθικό Θιβέτ με τα Μεσαιωνικά μοναστήρια του και τον ιδιαίτερο πολιτισμό του, παραμένει δυσπρόσιτο, μακρινό και μυστηριώδες. Από την άλλη πλευρά των Ιμαλαΐων, το βασίλειο του Νεπάλ, πολύχρωμο αλλά συγχρόνως και αινιγματικό συμπληρώνει την εικόνα του γεμάτου αυτού ταξιδιού. Μια αποστολή που την πραγματοποιούμε από το 1998!
Πρόκειται για ένα ξεχωριστό ταξίδι, που δεν έχει καμία σχέση με τα άλλα τουριστικά ταξίδια στο Θιβέτ. Θα δούμε το οροπέδιο του Θιβέτ, όπως δεν το είχαμε ποτέ φανταστεί και θα το γνωρίσουμε πολύ καλά, πηγαίνοντας σε ιερές πόλεις, διασχίζοντας βουνά και βλέποντας πολλά μοναστήρια. Θα παρακολουθήσουμε Βουδιστικές τελετές, θα περπατήσουμε σε μαγικά τοπία και θα ζήσουμε αξέχαστες στιγμές σε ορεινά χωριά, που σπάνια επισκέπτονται οι ξένοι.
Μεγάλη σημασία έχει ο αριθμός των ταξιδιωτών. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα γκρουπ του Κανόνα έχουν 10 με 15 άτομα, και όταν συναντάμε άλλα ελληνικά γκρουπ με 40 και 50 άτομα, η ποιοτική διαφορά είναι εμφανής.
Επίσης σημαντική είναι και η ημιδιατροφή, αλλά κυρίως οι είσοδοι των μνημείων, που στο συγκεκριμένο ταξίδι είναι και πολλές και ακριβές. Άλλο να βλέπεις τρία μνημεία την ημέρα και άλλο δέκα. Άλλο να έχεις συνεχώς ελεύθερο χρόνο και άλλο να έχεις λεπτομερείς ξεναγήσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και ελεύθερα απογεύματα για ξεκούραση, ή αγορές, αλλά η προτεραιότητα είναι οι επισκέψεις και αυτή είναι μία από τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.
Σημαντικό είναι επίσης το ότι προπληρώνετε για όλες τις υπηρεσίες από την Ελλάδα: Χωρίς έξτρα χρεώσεις, φουσκωμένους φόρους αεροδρομίων, προαιρετικές εκδρομές και αρχηγούς που περιμένουν το γκρουπ στον τελικό προορισμό.
Το σπουδαιότερο όμως πλεονέκτημα του ταξιδιού είναι ότι θα διασχίσουμε όλο το Θιβετιανό οροπέδιο και δεν θα περιοριστούμε μόνο στην πρωτεύουσα Λάσσα και στα πέριξ μοναστήρια, όπως κάνουν όλα τα άλλα προγράμματα του Θιβέτ.
Άλλο ένα πλεονέκτημα είναι το ότι επίτηδες κατεβαίνουμε τα Ιμαλάια, από τη Λάσα στο Κατμαντού, γιατί και η ανάβαση είναι πολύ δυσκολότερη και χρονοβόρα, αλλά και γιατί μ' αυτόν τον τρόπο, αποφεύγουμε αεροπορικές ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής από τη Λάσα, που θα μπορούσαν να μας κάνουν να χάσουμε την πτήση της επιστροφής στην Ελλάδα.
Και φυσικά, το καλύτερο το κρατήσαμε για το τέλος: Σ' αυτό το ταξίδι, θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να φτάσουμε μέχρι τη βόρεια κατασκηνωτική βάση του Έβερεστ, κάτι που λίγοι άνθρωποι έχουν κατορθώσει μέχρι σήμερα.
.
.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Το ταξίδι αυτό μπορεί να γίνει μόνο κατά τους μήνες Απρίλιο μέχρι Νοέμβριο, λόγω του υπερβολικού κρύου στο Θιβέτ, τον υπόλοιπο χρόνο.
Οι δυσκολίες επικεντρώνονται στις μεγάλες διαδρομές σε ορεινούς δρόμους και μικρές αποστάσεις διανύονται σε πολλές ώρες.
Οι μετακινήσεις γίνονται με λεωφορεία, ή με 4x4, που παίρνουν τέσσερις επιβάτες και οδηγό.
Τα ξενοδοχεία είναι καλά, αλλά όχι παντού: στα χωριά του  Θιβέτ, είναι πολύ απλά, χωρίς ανέσεις και μερικές φορές δεν έχουν ζεστό νερό.
Συχνές διακοπές ρεύματος. Πιθανές ενοχλήσεις από το υψόμετρο.
Το φαγητό δεν χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλία.
Στο Θιβέτ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε Βουδιστικά μνημεία.
Τα αξιοθέατα δεν απαιτούν πεζοπορία.
Διαδρομές σε ωραιότατα τοπία. Θεαματικές πόλεις με πολλά μνημεία.
Παλιές πόλεις και πάρα πολύ φολκλόρ.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

1η & 2η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθήνας / Θεσσαλονίκης και πτήση για το Κατμαντού, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη το μεσημέρι της 2ης ημέρας στο Κατμαντού, την πρωτεύουσα του Νεπάλ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση από την πολύωρη πτήση μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή ξενάγηση της πόλης του Κατμαντού. Παζάρια, χρώμα και η ατμόσφαιρα της Ανατολής επικρατούν παντού. Μεταξύ των άλλων θα δούμε την γραφική πλατεία Durbar και τους ναούς Shoyambhunath, Buddhanath και Pashupatinath. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και αγορές στα στενά δρομάκια της γειτονιάς Thamel. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Λάσα, την πρωτεύουσα του Θιβέτ. Μετά την άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για εγκλιματισμό και προσαρμογή στο υψόμετρο των 3.500 μέτρων. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή ξενάγηση στη Λάσα. Θα δούμε το παλάτι Ποτάλα, ένα από τα αρχιτεκτονικά θαύματα του Κόσμου, με χιλιάδες δωμάτια, αγάλματα και βωμούς, κτισμένο τον 17ο αιώνα. Θα γνωρίσουμε το ναό Jokhang, τον ιερότερο ναό του Θιβέτ, με χρυσή στέγη και κτισμένο πριν από 1300 χρόνια. Θα ακολουθήσουμε τους χιλιάδες προσκυνητές για να γνωρίσουμε τους βωμούς και τις αίθουσες με μερικούς από τους πιο παλιούς θησαυρούς της Θιβετιανής τέχνης. Θα συνεχίσουμε με την υπαίθρια αγορά Βarkhor. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή ξενάγηση στο μοναστήρι Serra που ιδρύθηκε το 1419 και στο μοναστήρι Drepung του 15ου αιώνα, το οποίο κάποτε αριθμούσε χιλιάδες μοναχούς αλλά σήμερα έχουν απομείνει μόνο 200 με 300. Το απόγευμα ελεύθερο για βόλτα στη Λάσα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Chetang, μέσα από μια ειδυλλιακή διαδρομή στην κοιλάδα Garlung κατά μήκος των ποταμών Ki-Chu και Βραχμαπούτρα, με μια στάση στο Μοναστήρι Samye που ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα ως το πρώτο μοναστήρι του Θιβέτ. Άφιξη στο Chetang, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ
Πρωινή ξενάγηση στο Chetang. Θα επισκεφτούμε το Μοναστήρι Thandruk καθώς και το μοναστήρι Yumbulakhang, που σχετίζεται με παλιούς Θιβετιανούς θρύλους. Παρ’ όλο που το μοναστήρι είναι μικρό σε μέγεθος, υψώνεται πάνω από την κοιλάδα και αποτελεί δημοφιλή προορισμό των προσκυνητών. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ
Αναχώρηση για το Gyantse, περνώντας δίπλα από την εντυπωσιακή ιερή λίμνη Yamdruk και διασχίζοντας δύο θεαματικές ορεινές διαβάσεις, με παγετώνες. Θα ακολουθήσει ελαφριά πεζοπορία στους παγετώνες. Άφιξη στο Gyantse, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, θα επισκεφτούμε το Palkhor Chiode, ένα μοναστικό σύνολο όπου αντιπροσωπεύονται όλα τα είδη του Βουδισμού και το Kum Bum, που διατηρείται θαυμάσια, με την επίχρυση στέγη του. Το απόγευμα, θα γίνει βόλτα σε παραδοσιακά Θιβετιανά χωριά. Άφιξη το απόγευμα στο Shigatse. Δείπνο και διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ
Συνεχίζουμε για το Shigatse, όπου βρίσκεται το τεράστιο μοναστήρι Tashilumpo, που είναι η έδρα της δεύτερης σπουδαιότερης μετενσάρκωσης του Θιβέτ, του Panchen Lama. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι, ένα πολύπλοκο σύμπλεγμα από ναούς, ιερά, αίθουσες και αυλές, που συνδέονται με κρυφούς διαδρόμους και απότομες σκάλες. Θα επιστρέψουμε περπατώντας, μέσα από την πόλη του Shigatse, για να δούμε την παλιά αγορά του. Δείπνο και διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ
Αναχώρηση για τη μικρή κωμόπολη Shekar. Θα περάσουμε την ορεινή διάβαση Lakpa (5.200 m), πριν φτάσουμε στο Shekar. Όλες οι ορειβατικές αποστολές της βόρειας πλευράς του Έβερεστ, σταματούν εδώ. Στη διαδρομή μας θα δούμε και το μοναστήρι Sakya. Το απόγευμα, θα επισκεφτούμε το μοναστήρι Pintsoling, καθώς και το μοναστήρι Latse, από όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα των Ιμαλαΐων. Τα μοναστήρια που θα επισκεφτούμε σήμερα, είναι πολύπλοκα συμπλέγματα από ναούς, ιερά, αίθουσες και αυλές, που συνδέονται με κρυφούς διαδρόμους και απότομες σκάλες. Eπιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ
Μια από τις πιο συναρπαστικές ημέρες του ταξιδιού μας θα ζήσουμε σήμερα. Από το Shekar, θα περάσουμε την ορεινή διάβαση Pang και θα θαυμάσουμε τα μεγαλειώδη Ιμαλάια. Θα συνεχίσουμε με το μοναστήρι Rongbuk, πριν πάμε μέχρι τους πρόποδες του Έβερεστ, για να φτάσουμε μέχρι την Κατασκηνωτική Βάση του Έβερεστ (Everest Base Camp), απ’ όπου ξεκινούν οι ορειβατικές αποστολές στη βόρεια πλευρά του βουνού. Η αίσθηση μπροστά στο μεγαλύτερο γίγαντα του πλανήτη είναι μοναδική. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε προαιρετική πεζοπορία στο μονοπάτι μέχρι τη Βάση. Επιστροφή στο Shekar. (Υπάρχει πιθανότητα η διανυκτέρευση να γίνει στον ξενώνα του μοναστηριού Rongbuk). Δείπνο και διανυκτέρευση.

14η & 15η ΗΜΕΡΑ
Η επιστροφή μας στο Κατμαντού, θα χρειαστεί δύο μέρες, στη διάρκεια των οποίων, θα περάσουμε από το Nylam και θα διανυκτερεύσουμε στο Zaghmu, σταματώντας σε απομονωμένα χωριά και μοναστήρια και απολαμβάνοντας τα ορεινά τοπία. Άφιξη στο Κατμαντού το απόγευμα της 15ης ημέρας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

16η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο. Αναχώρηση για την Ελλάδα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα / Θεσσαλονίκη αργά το βράδυ.

16 Ημέρες
Διαφορά μονόκλινου:
Ελάχιστες Συμμετοχές:
12 - 18 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Επόμενη αναχώρηση τον Απρίλιο


Από Αθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Aεροπορικά εισιτήρια
 • Οδικές μεταφορές
 • Ξενοδοχεία 5* στο Κατμαντού & στη Λάσα
 • Ξενοδοχεία 4*, 3* & 2* στα υπόλοιπα μέρη
 • Hμιδιατροφή
 • Eίσοδοι μουσείων & μνημείων
 • Περιηγήσεις & ξεναγήσεις
 • Aρχηγός
 • Επίσημοι ξεναγοί
 • Bίζες
 • Ασφάλεια
 • Έντυπα
 • Αχθοφορικά ξενοδοχείων
 • Φ.Π.A.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων
 • Επίναυλοι καυσίμων
 • Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
 • Φιλοδωρήματα οδηγών και ξεναγών
 • Οτιδήποτε προαιρετικό
Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: info@kanon.gr
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.