ONLINE
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τύπος Ταξιδίου
Προορισμός
 
ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΚΑΡΠΑΘΙΑ KAI ΤΡΑΝΣΥΛΒΑΝΙΑ
    

Η Ρουμανία είναι το καλά κρυμμένο μυστικό των Βαλκανίων: Δεν πρόκειται απλά για μια χώρα με ωραία βαλκανικά τοπία, χωριά και λαϊκή μουσική. Ούτε για μια χώρα που έχει σχέση με τον άλλοτε ακμάζοντα Ελληνισμό της Μολδοβλαχίας.
Η Ρουμανία είναι όλα αυτά, αλλά και πολλά ακόμα. Η χώρα φιλοξενεί μια πληθώρα μεσαιωνικών πόλεων και οικισμών που συναγωνίζονται επάξια τις αντίστοιχες της Γερμανίας και της Τσεχίας
. Έχει επίσης υπέροχα και καλοδιατηρημένα κάστρα, καταπληκτική φύση, πλούσια και ενδιαφέρουσα λαογραφία και το πλουσιότερο φολκλόρ της Ευρώπης.
Έτσι μ'αυτό το ταξίδι θα κάνουμε έναν πλήρη γύρο της Ρουμανίας και θα διασχίσουμε όλη τη χώρα, για να γνωρίσουμε τα σημαντικότερα μοναστήρια της Μολδοβλαχίας και τις Μεσαιωνικές πόλεις των Καρπαθίων. Θα επισκεφθούμε τα περίεργα νεκροταφεία και θα ζήσουμε το μυστήριο του Κόμη Δράκουλα, ενώ θα μάθουμε για τους θρύλους των Καρπαθίων και της Τρανσυλβανίας.
Σίγουρα ένα δεκαήμερο ταξίδι δεν είναι αρκετό για να καλύψει μια τόσο μεγάλη και πλούσια σε αξιοθέατα χώρα, αλλά το πρόγραμμα αυτό είναι ότι καλύτερο για να μας βοηθήσει να γνωρίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη Ρουμανία των θρύλων και των παραμυθιών.
.

Περίληψη Πρόγραμμα
ανά ημέρα
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Ο προορισμός αυτός απευθύνεται σε ανθρώπους που αγαπούν την ιστορία και τη λαογραφία. Το ταξίδι έχει πολλές επισκέψεις, κάποιες από τις οποίες απαιτούν πεζοπορία στα ιστορικά κέντρα των πόλεων. Κάποιες διαδρομές είναι πολύωρες. Θεαματικές, παλιές πόλεις με πάρα πολλά μνημεία, μουσεία και πολύ φολκλόρ. Πολλά μεσαιωνικά μοναστήρια. Διαδρομές σε ωραιότατα τοπία. Καλά, αλλά όχι πολυτελή ξενοδοχεία και ικανοποιητικά γεύματα.

ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Το καλύτερο και πλουσιότερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς. 
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ λίγων ατόμων.
Πλούσιες και επεξηγηματικές ξεναγήσεις. 
Περιλαμβάνονται είσοδοι σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. 
Διαδρομή που διασχίζει τα Καρπάθια. 
Η επίσκεψη στο Sibiu. 
Ευέλικτες διαδρομές για καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου. 
Καλά κεντρικά ξενοδοχεία. 
Επίσκεψη στην Βραΐλα. 
Γνωριμία με το Ιάσιο. 
H επίσκεψη στις μονές της Μολδοβλαχίας. 
Η γνωριμία με τις Σαξονικές πόλεις της Τρανσυλβανίας. 
Εξαιρετική οργάνωση στις μετακινήσεις μας. 
Σωστά μελετημένο πρόγραμμα. 
Έμπειρος συνοδός με άριστες γνώσεις. 
ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

1η ΗΜΕΡΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και πτήση για το Βουκουρέστι. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ
Επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο και αναχώρηση για τη Curtea de Arges, όπου θα επισκεφτούμε τη μοναδική Βυζαντινή εκκλησία της χώρας. Καταλήγουμε στην Μεσαιωνική πόλη Brasov. Περίπατος στην παλιά πόλη και στην κεντρική πλατεία, όπου το παλιό Δημαρχείο φέρει στην πρόσοψη τα εμβλήματα της πόλης. Ούγγροι, Ρουμάνοι, Σλάβοι και Γερμανοί είχαν εγκατασταθεί με το πέρασμα των αιώνων στο Μπρασόβ, κάνοντας το την πιο κοσμοπολίτικη πόλη των Βαλκανίων. Επίσκεψη της Μαύρης Εκκλησίας, του Μαύρου και του Λευκού Πύργου και την Οδό του Σχοινιού, το στενότερο δρόμο της Ευρώπης. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ
Σήμερα θα μπούμε στην περιοχή των Καρπαθίων. Θα περάσουμε από το Bran, για να επισκεφτούμε το περίφημο κάστρο του πρίγκιπα Vlad Tepes, του τοπικού ηγεμόνα που η λογοτεχνία της Δύσης ταύτισε με το θρύλο του Κόμη Δράκουλα. Θα καταλήξουμε στο Sibiu, αρχιτεκτονικό κόσμημα της Ρουμανίας και κέντρο της γερμανόφωνης κοινότητας της Τρανσυλβανίας. Θα περιηγηθούμε τη Μεσαιωνική πόλη και θα δούμε τα μνημεία του 1240, όταν πρωτοχτίστηκε η πόλη με το όνομα Χέρμανσταντ. Στην πλατεία Γκρίβιτσα, που είναι ο πυρήνας της παλιάς μεσαιωνικής πόλης, θα εντυπωσιαστούμε από τα γοτθικά κτίσματα που έχουν ανεγερθεί στα θεμέλια των παλαιών οχυρών και τέλος θα επισκεφτούμε το μουσείο των Γυάλινων Εικόνων. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ
Αναχώρηση για το χωριό Biertan, που η οχυρωμένη Σαξονική εκκλησία του, από τις αρχαιότερες στην Τρανσυλβανία, περιλαμβάνεται στον κατάλογο της UNESCO. Συνεχίζουμε για τη Σιγκισοάρα, που θεωρείται το κόσμημα της Ρουμανίας και είναι μια τέλεια διατηρημένη Μεσαιωνική πόλη και μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης. Ξενάγηση της πόλης, που προστατεύεται ολόκληρη από την UNESCO. Θα επισκεφθούμε το κάστρο της και θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης. Διανυκτέρευση στη Σιγκισοάρα, ή στο Sibiu (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα).

5η ΗΜΕΡΑ
Η σημερινή μας διαδρομή θα μας φέρει σε ένα κομμάτι της Ανατολικής Ευρώπης που χάνεται. Η περιήγηση μας περιλαμβάνει μικρά χωριά με χρώμα και πλούσια παράδοση και εκκλησίες με ψηλά, ξύλινα καμπαναριά που αποτελούν μέρος της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Επίσκεψη στο εξαιρετικό Μουσείο Εθνογραφίας στην πόλη Sighetu Marmatiel και στο μοναδικό νεκροταφείο του χωριού Sapanta, για να δούμε το πιο αλλόκοτο νεκροταφείο του Κόσμου, το περίφημο Νεκροταφείο της Χαράς, που είναι ένα ανοικτό μουσείο με τους τους ξυλόγλυπτους τάφους και τους ζωγραφισμένους σταυρούς του. Άφιξη στο Maramures και διανυκτέρευση.

6η & 7η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή αναχώρηση για μια εξαιρετική πολιτιστική εμπειρία στα μοναστήρια της Μολδοβλαχίας, που περιλαμβάνονται στον κατάλογο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και είναι μοναδικά στον Κόσμο για τις υπέροχες αγιογραφίες τους. Επίσκεψη στα μοναστήρια Agapia, Neamt και Varatec. Θα επισκεφτούμε επίσης το μοναστήρι Humor, η εκκλησία του οποίου χτίστηκε το 1530. Ακόμα θα επισκεφτούμε το μοναστήρι Voronet, που ονομάζεται Καπέλα Σιστίνα της Ανατολής και είναι χτισμένο στους πρόποδες των βουνών, από τον Στέφανο το Μέγα το 1488 και το μοναστήρι Sucevita, μεγαλύτερο και ωραιότερο της Bukovina. Η εκκλησία που βρίσκεται μέσα στα τείχη, είναι σχεδόν ολόκληρη καλυμμένη με τοιχογραφίες μέσα και έξω. Διανυκτερεύσεις στο Gura Humorului.

8η ΗΜΕΡΑ
Συνεχίζουμε την γνωριμία μας με τα υπέροχα μοναστήρια της Bucovina. Θα δούμε το μοναστήρι Moldovita, όπως και το ιστορικό μοναστήρι Arbore, για να ολοκληρώσουμε την επίσκεψή μας στη Μολδοβλαχία. Άφιξη στο Ιάσιο, γνωστό για τον Ελληνισμό του, που εξακολουθεί να είναι το πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο της βόρειας Ρουμανίας. Μεγαλοπρεπή κτίρια στολίζουν την αρχοντική πόλη που θα γνωρίσουμε στην απογευματινή μας ξενάγηση. Ανάμεσα τους, το Μέγαρο Κουλτούρας, το Μέγαρο του Πανεπιστημίου, η εκκλησία των Τριών Ιεραρχών. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ
Αναχώρηση για το Βουκουρέστι. Κατά τη διαδρομή μας θα κάνουμε στάση στη Βράιλα, παλιό κέντρο του Ελληνισμού. Στην περιήγηση μας στην πόλη, θα επισκεφθούμε την ελληνική εκκλησία της Ευαγγελίστριας, την πλατεία του Τραϊανού, όπου ξεκινά η λεωφόρος Ρεπούλιτσι, ένα υπαίθριο μουσείο αρχιτεκτονικής γαλλικού μπαρόκ. Συνεχίζουμε για το Βουκουρέστι. Άφιξη και διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ
Ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας της οποίας τα ευρύχωρα πάρκα, οι πλατιές λεωφόροι και η αρχιτεκτονική της, δικαιολογεί τον τίτλο που της έδωσαν “Το Παρίσι των Βαλκανίων”. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο του Χωριού, ένα θεματικό πάρκο όπου ξεδιπλώνονται όλα τα διαφορετικά ήθη κι έθιμα των χωριών της Ρουμανίας. Συνεχίζουμε με τη Βουλή, το Πατριαρχείο, τα Παλιά Ανάκτορα, την Αψίδα του Θριάμβου και το κτίριο του Κοινοβουλίου, ένα από τα μεγαλύτερα κτίρια στον Κόσμο. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα/Θεσσαλονίκη.

10 Ημέρες
1.290 €
Διαφορά μονόκλινου:
260 €
Ελάχιστες Συμμετοχές:
15 - 20 άτομα
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων:70 €
Ξεκινήστε την ταξιδιωτική
σας εμπειρία εδώ!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ

11 - 20 Οκτ


Από Aθήνα
Από Θεσσαλονίκη


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Αεροπορικά εισιτήρια
• Οδικές μεταφορές
• Ξενοδοχεία 4*  
• Ημιδιατροφή
• Περιηγήσεις & ξεναγήσεις
• Αρχηγός από την Ελλάδα
• Επίσημοι ξεναγοί
• Είσοδοι μνημείων & μουσείων
• Αχθοφορικά ξενοδοχείων
• Έντυπα
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Ασφάλεια ιατρικής κάλυψης
• ΦΠΑ


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Φόροι αεροδρομίων*
• Επίναυλοι καυσίμων*
• Προσωπικά έξοδα,
  ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
• Φιλοδωρήματα
  οδηγών & ξεναγών

• Οτιδήποτε προαιρετικό

* Πληρωτέα πριν
   την αναχώρηση: 
   Σύνολο 60 €

   Από Θεσ/νίκη:
   Επιβάρυνση 45

Ποιοί Είμαστε
Συνειδητοποιημένο Ταξίδι
Τα νέα του Κανόνα
Επικοινωνία
Γιατί με τον Κανόνα
Συχνές Ερωτήσεις
ΚΑΝΩΝ: Τσιμισκή 130,  54621 Θεσσαλονίκη  •  Τηλ.: 2310 237066, 2310 274045 • Fax: 2310 263334 • email: info@kanon.gr
Aριθ. Αδείας ΕΟΤ: 02552    •    ΜΗ.Τ.Ε: 0933Ε61000056500
Γίνετε φίλοι μας: ΚΑΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ    Κάντε μας like  : ΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ & ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   
Κανών, Κανόνας, Πολιτιστικά ταξίδια,Γεωγραφικές αποστολές,Γεωγραφία,Περιπέτεια,Ευρώπη,Ασία,Αφρική,Αμερική,Ωκεανία,Πολικές Περιοχές,Καππαδοκία,Μικρά Ασία,Πόντος,Περσία,Βίβλος,Ιορδανία,Κασμίρ,Λαντάκ,Ιμαλάια,Βενεζουέλα,Χιλή,Νησί Πάσχα,Ινδία,Αιθιοπία,Νείλος,Περού,Αμαζόνιος,Παταγονία,Αργεντινή,Γη Πυρός,Παγετώνες,Μάγια,Γουατεμάλα,Μεξικό,Μαρόκο,Μαρόκο,Καζαμπλάνκα,Σαχάρα,Κεϋλάνη,Σρι Λάνκα,Αμμάν,Τεχεράνη,Τραπεζούντα,Σαμψούντα,Σουμελά,Κερασούντα,Εύξεινος,Μαύρη Θάλασσα.